Οι Άντρες δεν μας Προσεγγίζουν πια: Η Πραγματικότητα μιας Γυναίκας

Από πάντα, οι άντρες ήταν αυτοί που θα έκαναν την πρώτη κίνηση στο φλερτ. Πλέον οι γυναίκες δηλώνουν πως οι άντρες δεν προσεγγίζουν.

Σήμερα αποφάσισα να θίξω ένα θέμα που έχει απασχολήσει αρκετά τις γυναίκες στις μέρες μας, και που είναι μια πραγματικότητα που βιώνουμε όλες οι γυναίκες: οι άντρες δεν μας προσεγγίζουν πια.

Είναι απίστευτο, και όμως αληθινό. Οι περισσότεροι άντρες στις μέρες μας δείχνουν μια απροθυμία στο να μας προσεγγίσουν όταν είμαστε έξω, ακόμα κι όταν είναι φανερό ότι είμαστε πρόθυμες να τους γνωρίσουμε.

Είναι μια συζήτηση που έχω συχνά με τις φίλες μου, οι οποίες αναρωτιούνται τι συμβαίνει και γιατί οι άντρες δεν κάνουν πλέον τόσο συχνά την πρώτη κίνηση, όπως ίσως γινόταν παλιότερα.

Οι λόγοι είναι πολλοί, και πιστεύω ότι έχουμε ευθύνη και τα δύο φύλα.

Ο βασικός παράγοντας που έχω ανακαλύψει ότι παίζει ρόλο στο ότι οι άντρες δεν μας προσεγγίζουν πια είναι ο εξής: Τα δύο φύλα μιλάμε διαφορετική γλώσσα.

Υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο χάσμα επικοινωνίας μεταξύ των δύο φύλων, και πιστεύω ότι αυτός είναι και ένας βασικός λόγος που πολλοί άντρες κολλάνε και δεν έρχονται να μας μιλήσουν.

Γιατί, Λοιπόν, οι Άντρες Δεν Προσεγγίζουν Πια Τόσο Συχνά Τις Γυναίκες;Από πάντα, οι άντρες ήταν αυτοί που θα έκαναν την πρώτη κίνηση στο φλερτ. Πλέον οι γυναίκες δηλώνουν πως οι άντρες δεν προσεγγίζουν.

Είναι πάρα πολλές οι φορές που βγαίνω έξω βράδυ, με σκοπό να διασκεδάσω με τις φίλες μου και να γνωρίσουμε ενδιαφέροντα άτομα. Ωστόσο, από αυτές τις φορές, ελάχιστες είναι εκείνες που κάποιος άντρας από άλλη παρέα έχει έρθει στην δική μας παρέα για να μας μιλήσει.

Παρατηρώντας λίγο πιο προσεκτικά τους χώρους που βγαίνω, συνειδητοποιώ ότι δεν συμβαίνει μόνο σε εμάς αυτό. Σε ελάχιστες περιπτώσεις έχω δει κάποιον άντρα να πηγαίνει και να μιλάει σε μια γυναίκα που του αρέσει, και είναι πραγματικά κρίμα γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις, το περιμένουμε.

Ένας βασικός λόγος που συμβαίνει αυτό είναι, όπως προανέφερα, το χάσμα επικοινωνίας μεταξύ των δύο φύλων.

Τι εννοώ όμως με αυτό;

Τα δύο φύλα μιλάμε άλλη γλώσσα. Σύγχρονες επιστημονικές έρευνες έχουν πλέον αποδείξει ότι οι γυναίκες μιλάνε μια πιο συναισθηματική γλώσσα, και επικεντρώνονται κυρίως στα συναισθήματά τους όταν μιλάνε. Επιπλέον, στις περισσότερες περιπτώσεις, μια γυναίκα θα αρκεστεί στο να δείξει αυτά που θέλει και που νιώθει, και όχι στο να τα πει και να τα εκφράσει ξεκάθαρα.

Δείχνοντας αυτό που θέλεις ίσως κερδίσεις ένα πρώτο ραντεβού. Τσέκαρε τα πιο περίεργα πρώτα ραντεβού μας.

Αυτό δυσκολεύει τα πράγματα για τους άντρες, οι οποίοι μιλάνε πιο λογικά, χρησιμοποιούν επιχειρήματα, και χρειάζονται να τους πεις κάτι απλά και ξεκάθαρα, που είναι και λογικό.

Το αποτέλεσμα; Σε πολλές περιπτώσεις οι γυναίκες σάς δείχνουμε τι νιώθουμε με την γλώσσα του σώματός μας, και πιστεύουμε ότι έχετε πιάσει το μήνυμα. Εσείς από την άλλη, δεν μπορείτε να είστε σίγουροι ότι σας στέλνουμε όντως κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα, ή, σε πολλές περιπτώσεις, δεν διαβάζετε καν το μήνυμα.

Αυτό είναι και που μπερδεύει τα πράγματα.

Οι περισσότερες γυναίκες που βγαίνουν έξω βράδυ, αν δεν είναι δεσμευμένες, βγαίνουν να φλερτάρουν. Και οι περισσότεροι άντρες το ίδιο. Που βρίσκεται το χάσμα, λοιπόν;

Το χάσμα βρίσκεται κάπου στο ενδιάμεσο. Το χάνουμε στην διαδικασία έκφρασης συναισθημάτων οι γυναίκες, και στην έκφραση προθέσεων οι άντρες.

Εμείς σας στέλνουμε με τον τρόπο μας μηνύματα, ώστε να σας ενθαρρύνουμε να έρθετε. Εσείς, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν διαβάζετε αυτά τα μηνύματα, με αποτέλεσμα να μην κάνετε κίνηση ποτέ.

Τι Μηνύματα Στέλνουν Οι Γυναίκες Στους Άντρες Όταν Θέλουν Να Τις Φλερτάρουν;Από πάντα, οι άντρες ήταν αυτοί που θα έκαναν την πρώτη κίνηση στο φλερτ. Πλέον οι γυναίκες δηλώνουν πως οι άντρες δεν προσεγγίζουν.

Προσωπικά, μου έχει τύχει πολλές φορές. Θέλω να φλερτάρω, και δείχνω κάποια σημάδια, συνειδητά ή ασυνείδητα, που πιστεύω ότι θα μεταφραστούν σωστά και θα δείξουν σε αυτόν που μου αρέσει ότι ενδιαφέρομαι.

Οι γυναίκες συνήθως χρησιμοποιούμε την γλώσσα του σώματός μας για αυτό.

Παίζουμε με τα μαλλιά μας, κοιτάμε έντονα, χαμογελάμε, χαϊδεύουμε τον λαιμό μας. Χρησιμοποιούμε μια συνολικά πιο ανοιχτή γλώσσα σώματος, και εκπέμπουμε το μήνυμα «είμαι διαθέσιμη». Ένας τρόπος να το παρατηρήσεις αυτό και να είσαι σίγουρος, είναι ότι θα το κάνει μια γυναίκα μόνο προς τα εσένα.

Οι γυναίκες χρησιμοποιούνε αυτά τα μηνύματα σε ασυνείδητο επίπεδο μόνο προς τους άντρες που τις ενδιαφέρουν. Ουσιαστικά, προβάλλουν την σεξουαλικότητά τους ώστε να έλξουν τα αρσενικά.

Όταν οι άντρες δεν μπορούν να μεταφράσουν σωστά αυτά τα μηνύματα, τότε το παιχνίδι χάνεται.

Στην δική μου πραγματικότητα, ελάχιστοι άντρες βρίσκουν τελικά το θάρρος να με πλησιάσουν ή να πλησιάσουν κάποια φίλη μου. Συζητώντας με πολλές γυναίκες, μου εξομολογούνται ότι αντιμετωπίζουν το ίδιο θέμα: Εκείνες δίνουν τα μηνύματα προς τους άντρες που τις αρέσουν, αλλά περνάει η βραδιά χωρίς να τις προσεγγίσει κάποιος.

Αυτό σε πολλές περιπτώσεις είναι απογοητευτικό για εμάς, καθώς για εμάς λόγω φύσης είναι πολύ πιο δύσκολο να προσεγγίσουμε έναν άντρα, ακόμα κι αν το θέλουμε πολύ και μας αρέσει.

Τι Άλλο Συμβαίνει Όμως Και Οι Άντρες Δεν Μας Προσεγγίζουν;Από πάντα, οι άντρες ήταν αυτοί που θα έκαναν την πρώτη κίνηση στο φλερτ. Πλέον οι γυναίκες δηλώνουν πως οι άντρες δεν προσεγγίζουν.

Νο1, πολλές φορές ένας άντρας μπορεί να κολλάει και να μην έρχεται.

Ακόμα κι αν έχει μεταφράσει τα σημάδια σωστά, πολλές φορές ένας άντρας κολλάει για διάφορους λόγους, και αποθαρρύνεται από το να έρθει.

Αυτό είναι κάτι που μου το έχουν παραδεχτεί πολλοί άντρες φίλοι μου, ή άντρες που τελικά με κάποιον τρόπο μιλήσαμε, ακόμα κι αν δεν με προσέγγισαν οι ίδιοι.

Κάποιοι κολλάνε όταν βλέπουν μεγάλη παρέα, και είναι πολύ λογικό αυτό. Αρκεί να σκεφτείς σε αυτήν την περίπτωση ότι μπορείς να της κάνεις νόημα με κάποιον τρόπο να φύγει για λίγο από την παρέα της, και να πάει κάπου που θα είναι πιο μόνη της, σε ένα ουδέτερο σημείο του χώρου.

Ένας άλλος λόγος είναι ότι οι άντρες φοβούνται δύο βασικά πράγματα:

  1. Ότι μπορεί να έχουν μεταφράσει τα μηνύματά μας λάθος (που είναι πολύ λογικό αν σκεφτείς ότι πολλές φορές δεν είναι ξεκάθαρα).
  2. Φοβούνται την αντίδραση της γυναίκας.

Και τώρα περνάω στο Νο2 λόγο, πέρα από το επικοινωνιακό χάσμα, που οι άντρες δεν προσεγγίζουν τόσο συχνά: Φοβούνται την αντίδραση της γυναίκας.

Και σε αυτό, μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουμε εμείς.

Οι γυναίκες πολλές φορές γινόμαστε επιθετικές ή αγενείς όταν έρχονται άντρες να μας μιλήσουν. Οι λόγοι; Πολλοί.

Μπορεί να φοβόμαστε τι θα πουν οι φίλες μας και να μπαίνουμε σε άμυνα.

Μπορεί να μην ενδιαφερόμαστε, και να μην βρίσκουμε έναν ευγενικό τρόπο να το δείξουμε.

Το να είσαι ευγενικός είναι πάντοτε καλό;

Ή, μπορεί όντως να είμαστε αγενείς σαν άτομα.

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι άντρες αποθαρρύνονται πολλές φορές από την συμπεριφορά και την αντίδραση της γυναίκα που προσεγγίζουν, κι έτσι δεν ξαναπροσεγγίζουν εύκολα την επόμενη γυναίκα που τους αρέσει.

Αυτό που θέλω να περάσω με το σημερινό άρθρο είναι το εξής: Μην φοβάστε να έρθετε να μας μιλήσετε. Προσεγγίστε μας, κι ακόμα κι αν σας μιλήσουμε με αγένεια, συνειδητοποιείστε ότι η αντίδραση αυτή δεν έχει να κάνει με εσάς, αλλά με την γυναίκα που έχετε απέναντί σας.

Μην αποθαρρύνεστε από το να πλησιάσετε γυναίκες επειδή κάποια ή κάποιες σάς φέρθηκαν με άσχημο τρόπο. Έτσι κι αλλιώς, χάρη σάς έκανα γιατί δεν νομίζω να θέλατε μια γυναίκα με άσχημη συμπεριφορά δίπλα σας, όσο όμορφη κι αν ήταν.

Από την άλλη, υπάρχουν πάρα πολλές ευγενικές γυναίκες εκεί έξω που περιμένουν να τις φλερτάρετε.

Στο κάτω κάτω, όλοι για τον ίδιο λόγο βγαίνουμε.

Το φλερτ είναι μια υγιής έκφραση συναισθημάτων, και πιστεύω ότι και τα δύο φύλα θα ήταν ωφέλιμο να επιδιώξουν να γίνουν πιο θετικά απέναντι στο να φλερτάρουν, ώστε να αλλάξουν κάποια πράγματα στην κοινωνία και να έρθουμε πιο κοντά.

Όταν άλλωστε το φλερτ πετυχαίνει, δεν είναι πολύ απολαυστικό;

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θα ήθελες να μάθεις περισσότερα για το πώς να προσεγγίσεις μια γυναίκα, μπορείς να μας βρεις εδώ.

Καλή συνέχεια

Eva
author
Η Εύα, με χρόνια εκπαιδευτικής εμπειρίας και ενασχόλησης με τις κοινότητες του φλερτ, βοηθά τους Άνδρες που έρχονται στο Men Of Style, να ακονίσουν τις ικανότητές τους και τις γνώσεις τους, πριν βγουν με τους coaches στο πεδίο.