Οι Αποτελεσματικότεροι Τρόποι να Αυξήσεις την Τεστοστερόνη σου

Η τεστοστερόνη επηρεάζει ένα μεγάλο μέρος της ψυχικής και σωματικής μας υγείας. Η διάθεσή μας, ο μεταβολισμός, η μυϊκή ανάπτυξη, οι γνωστικές δεξιότητες, η σεξουαλική όρεξη, η ενέργεια, η μνήμη, η συγκέντρωση καθώς και η συνολική μας υγεία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα επίπεδα της τεστοστερόνης.

Δεν είναι μόνο οι μύες και οι τεράστιοι δικέφαλοι τα οφέλη των υγιών επιπέδων της τεστοστερόνης.

Πρόκειται για μια σειρά από πράγματα που επηρεάζονται στη συνολική μας υγεία, και τα οποία η ύπαρξη των κατάλληλων ποσοτήτων της τεστοστερόνης βοηθάει να λειτουργούν ομαλότερα.

Οι φυσιολογικές τιμές της τεστοστερόνης στον οργανισμό μας είναι 2,5-14,5. Και ακριβώς λόγω των θετικών που προσφέρει η τεστοστερόνη στους άντρες, θεωρείται και σημαντικότερη ορμόνη.

Τι μπορούμε να κάνουμε όμως για να αυξήσουμε την τεστοστερόνη στον οργανισμό μας;

Σίγουρα, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να το πετύχουμε αυτό.

Στο σημερινό άρθρο θα δούμε τους πιο απλούς και άμεσους τρόπους για να αυξήσει ένας άντρας την τεστοστερόνη στον οργανισμό του.

 

#1. Η Υγιεινή Διατροφή Βοηθάει Στην Αύξηση Της Τεστοστρόνης

Υπάρχουν κάποιες τροφές που βοηθούν στο να αυξηθεί η τεστοστερόνη στον οργανισμό μας.

Ορισμένες από αυτές είναι:

  • Τροφές που περιέχουν Βιταμίνη D (τόνος, σολομός, σαρδέλες)
  • Σκόρδο.
  • Τροφές που περιέχουν Βιταμίνη Κ.
  • Τροφές που περιέχουν Ψευδάργυρο (οστρακοειδή, μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο, γαλακτοκομικά προϊόντα, βρώμη, ξηροί καρποί)
  • Χοληστερόλη (Αυγά, μοσχάρι, γαρίδες, τυρί). Πρέπει να διατηρηθεί σε λογικά επίπεδα.
  • Άπαχο κόκκινο κρέας.
  • Λαχανικά (λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών, μπρόκολο, κουνουπίδι).
  • Σπόροι κολοκύθας.

 

Όλες οι παραπάνω τροφές βοηθούν στο να αποφύγεις να έχεις χαμηλή τεστοστερόνη στον οργανισμό σου και να διατηρηθεί αυτή η τόσο σημαντική ορμόνη σε φυσιολογικά επίπεδα.

Η τεστοστερόνη είναι μια ορμόνη που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο να είμαστε υγιείς και λειτουργικοί στην καθημερινότητά μας. Και μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει τις παραπάνω τροφές μπορεί να βοηθήσει τους άντρες να πετύχουν ακριβώς αυτό.

 

#2. Η Γυμναστική Βοηθάει Στην Αύξηση Της Τεστοστερόνης

Η γυμναστική βοηθάει συνολική στο να αποκτήσουμε καλύτερη σωματική υγεία, ενέργεια και καλή διάθεση στην καθημερινότητά μας.

Το να εισάγουμε την γυμναστική στη ζωή μας σίγουρα σημαίνει ότι ταυτόχρονα θα αυξήσουμε και την τεστοστερόνη στον οργανισμό μας.

Από την ηλικία των 30 και μετά, τα επίπεδα τεστοστερόνης αρχίζουν και πέφτουν. Επομένως, το να αρχίσουμε να κάνουμε περισσότερη γυμναστική μπορεί να βοηθήσει σημαντικά το να αυξήσουμε την τεστοστερόνη μας.

Μερικές ασκήσεις που έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν την αύξηση της τεστοστερόνης είναι τα καθίσματα, οι προβολές και τα βάρη. Αυτές είναι ασκήσεις που μπορείς να τις κάνεις και από το σπίτι. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με το πώς μπορείς να κάνεις γυμναστική στο σπίτι και να δεις αποτελέσματα.

Σε κάθε περίπτωση, η γυμναστική θα βοηθήσει στο να αυξήσεις και τη μυϊκή σου μάζα αλλά και να αποκτήσεις μεγαλύτερη ευεξία μέσα στην μέρα.

 

#3. Καφεΐνη

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Sport, Nutrition and Exercise Metabolism, η κατανάλωση καφεΐνης πριν την γυμναστική προκαλεί ενίσχυση των οφελών που προσφέρει η γυμναστική.

Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο να πίνεις συνέχεια καφέ και να καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες καφεΐνης.

Ωστόσο, το να εισάγεις λίγη καφεΐνη πριν ξεκινήσεις να ασκείσαι θα ενισχύσει τα αποτελέσματα της γυμναστικής.

 

#4. Το Στρες Μειώνει Τα Επίπεδα Της Τεστοστερόνης

Το στρες είναι συνολικά επιβλαβές για την υγεία. Ωστόσο, επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η αύξηση της κορτιζόλης μειώνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης στον οργανισμό μας.

Αυτές οι δύο ορμόνες δεν μπορούν να λειτουργήσουν παράλληλα. Επομένως, είναι ωφέλιμο να επιδιώξεις να μειώσεις τα επίπεδα του στρες στην καθημερινότητά σου, γιατί αυτό επηρεάζει την τεστοστερόνη στους άνδρες.

Από τις αρχές, λοιπόν, της ημέρας, φρόντισε να είσαι ήρεμος και ψύχραιμος, καθώς πιστεύεται ότι η τεστοστερόνη εκκρίνεται καλύτερα σε άτομα με καλή ψυχολογία, που δεν έχουν στρες μέσα στην μέρα τους.

 

#5. Ο Καλός Ύπνος Βοηθάει Στο Να Ανέβουν Τα Επίπεδα Τεστοστερόνης

Το να κάνουμε ποιοτικό ύπνο ξέρουμε ότι επηρεάζει σε τεράστιο βαθμό τη συνολική μας υγεία.

Ο ύπνος έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στο να αυξηθεί η τεστοστερόνη στον οργανισμό μας.

Χρειάζεται να κοιμόμαστε 7-10 ώρες κάθε μέρα, και να κάνουμε έναν ήρεμο, ποιοτικό και συνεχόμενο ύπνο.

Επομένως, τα πολλά ξενύχτια βοηθούν στο να μειωθεί η τεστοστερόνη στον οργανισμό μας. Φρόντισε να κοιμάσαι καλά και να απολαμβάνεις τον ύπνο σου, καθώς αυτό θα φέρει την τεστοστερόνη σου σε φυσιολογικά επίπεδα.

 

#6. Κόψιμο Τσιγάρου Και Μείωση Αλκοόλ

Τα χημικά που περιέχουν τα τσιγάρα και το αλκοόλ μειώνουν σημαντικά την τεστοστερόνη στον οργανισμό σου.

Η επιστήμη έχει πλέον βρει ξεκάθαρη σύνδεση μεταξύ του τσιγάρου και του αλκοόλ και της μείωσης της τεστοστερόνης.

Επομένως, εάν είσαι καπνιστής ή πίνεις πολύ αλκοόλ, τότε ίσως ήρθε η ώρα να σκεφτείς σοβαρά το να τα κόψεις ή τουλάχιστον να τα μειώσεις.

Συνολικά, η τεστοστερόνη είναι μια πολύ σημαντική ορμόνη που πρέπει όλοι να έχουμε σε φυσιολογικά επίπεδα στον οργανισμό μας.

Τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης επηρεάζουν τη στυτική δυσλειτουργία, μειώνουν τη σεξουαλική διάθεση και γενικότερα προκαλούν αρκετά θέματα στον οργανισμό μας.

Επιπλέον, το να εισάγεις τις παραπάνω συμβουλές στην καθημερινότητά σου θα σε βοηθήσει να έχεις συνολικότερα καλύτερη υγεία και να είσαι πιο αποδοτικός στις καθημερινές σου δραστηριότητες. Και φυσικά, επειδή θα γίνεσαι πιο αρρενωπός και η εμφάνισή σου θα αλλάζει, θα αποκτήσεις και περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Δες το βίντεο του Χρήστου σχετικά με τα οχτώ χαρακτηριστικά των ανθρώπων με αυτοπεποίθηση.

Ξεκίνα από σήμερα με μικρά βήματα. Αυτά είναι που θα κάνουν τη διαφορά.

Η διαφορά ξεκινάει από την διάθεση που έχουμε να αλλάξουμε. Μάθε περισσότερα εδώ

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.