Οι Ερωτικές Ιστορίες που με Εξέλιξαν

Οι Ερωτικές Ιστορίες που με Εξέλιξαν

Πως Με Εξέλιξαν Οι Ερωτικές Ιστορίες Μου

Ακόμα και οι πιο επίπονες και απογοητευτικές ερωτικές ιστορίες μπορούν να σου φέρουν τεράστια προσωπική εξέλιξη και ανάπτυξη.

Για εμένα, αυτές οι ερωτικές ιστορίες ήταν δύο. Και ήταν και οι δύο εξίσου επίπονες αλλά και ωφέλιμες.

Από τη δική μου οπτική γωνία, δεν υπάρχει σχέση που να μην σου προσφέρει αμέτρητα χρήσιμα μαθήματα και να μην σε εξελίσσει.

Ακόμα κι όταν εσύ δεν το αντιλαμβάνεσαι και κατηγορείς την πρώην σχέση σου για όλα όσα σου έκανε, πάντα μαθαίνεις πολύ χρήσιμες πληροφορίες και στοιχεία για τον εαυτό σου αλλά και για τις σχέσεις των δύο φύλων συνολικότερα.

Το θέμα είναι να κάτσεις κάποια στιγμή με ηρεμία και καθαρό μυαλό και να αρχίσεις να αποκωδικοποιείς τα μαθήματα αυτά και τι σου πρόσφεραν.

Σίγουρα έμαθες κάποια πράγματα για τον εαυτό σου, ακόμα κι αν δεν το συνειδητοποιούσες στην αρχή αυτό. Ακόμα κι αν δεν το συνειδητοποιείς, από κάθε ερωτική ιστορία παίρνεις ένα μικρό μάθημα

Σίγουρα έμαθες κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για τις γυναίκες και για το πώς σκέφτονται.

Και, πιο πολύ απ’ όλα, σίγουρα έμαθες περισσότερα για τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων και για το πώς να συμπεριφέρεσαι σε μια γυναίκα που σε έλκει.

Ακόμα κι αν έχεις μόλις χωρίσει και είσαι πολύ πληγωμένος, τα χρήσιμα μαθήματα που πήρες από τη σχέση αυτή είναι τόσο πολλά και τόσο ωφέλιμα που σίγουρα άξιζε η όλη σου προσπάθεια.

Κάθε άνθρωπος και ειδικά οι γυναίκες, φέρνουν στην επιφάνεια τα καλύτερα και τα χειρότερα στοιχεία του χαρακτήρα μας, τις ανασφάλειές μας, τις φοβίες μας και τις δυνατές μας πλευρές.

Γι’ αυτό και πιστεύω ότι πάντα κερδίζουμε από τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους, όσο επίπονες κι αν είναι. Ο σκοπός είναι να δούμε την απόρριψη και την απογοήτευση σαν σύμμαχο και να μάθουμε μέσα από τι αρνητικές αυτές καταστάσεις.

Δες το βίντεο του Θέμη και μάθε πώς μπορείς κι εσύ να χτίσεις ερωτική οικειότητα χωρίς να σε δει σαν φίλο.

Το σημαντικό είναι να αποκτήσουμε την ικανότητα να βλέπουμε και τα δικά μας λάθη, να τα αναλύουμε και να μην τα επαναλαμβάνουμε. Μόνο έτσι μπορούμε να βγούμε κερδισμένοι από κάθε κατάσταση και κάθε άνθρωπο με τον οποίο έχουμε σχετιστεί στη ζωή μας.

 

Ποιες Ήταν Οι Σημαντικότερες Ερωτικές Ιστορίες Που Με Εξέλιξαν;

 

Δεν πιστεύω ότι οι ερωτικές μου ιστορίες διαφέρουν ιδιαίτερα από τις ερωτικές ιστορίες ενός οποιουδήποτε ανθρώπου.

Απλά, πάντα τις δικές μας ερωτικές ιστορίες τις βιώνουμε πολύ έντονα, ακριβώς επειδή είναι δικές μας.

Όσον αφορά εμένα προσωπικά, και από τις δύο αυτές ερωτικές ιστορίες έμαθα εξαιρετικά χρήσιμα πράγματα για τον εαυτό μου κυρίως, όμως και για τις σχέσεις των ανθρώπων και τη ζωή συνολικότερα.

ερωτικές ιστορίες

Και έμαθα πολλά πράγματα μόνο και μόνο από το πόσο πληγώθηκα μέσα από αυτές.

Πριν από κάθε σχέση μου πλέόν, εξετάζω πολύ πιο προσεκτικά την κατάσταση, ακριβώς επειδή έμαθα πάρα πολλά μέσα από τις προηγούμενες αυτές σχέσεις μου.

Εκείνη τη στιγμή, δεν συνειδητοποιούσα τι γινόταν.

Τώρα όμως, βλέποντας τα πράγματα με πιο καθαρή ματιά, μπορώ να σου αφηγηθώ τις ερωτικές ιστορίες που με εξέλιξαν περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη σχέση μου.

Και, όπως προανέφερα, ήταν δύο και ήταν και οι δύο εξίσου επίπονες όσο και ωφέλιμες για την προσωπική μου εξέλιξη.

#1. Ερωτική Ιστορία: Κεραυνοβόλος Έρωτας, Συχνές Εντάσεις Και Άδοξο Τέλος

Η πρώτη ξεκίνησε όταν ήμουν 21 χρονών.

Ήταν ένας κεραυνοβόλος έρωτας που άρχισε πολύ έντονα και κατέληξε σε μια υπέροχη σχέση ενάμιση χρόνου.

Όμως!

Καμία σχέση δεν είναι εύκολη και ιδανική.

Οι κεραυνοβόλοι έρωτες συνήθως φέρνουν και μεγάλες εντάσεις. Και έτσι ακριβώς ξεκίνησε και η σχέση μου με αυτόν τον άνθρωπο.

Παρ’ όλο που όλα έμοιαζαν ιδανικά, δεν ήταν. Ειδικά στην αρχή, είχαμε συνέχεια διαφωνίες, εντάσεις και τσακωμούς. Το αποτέλεσμα ήταν να χρειαστεί να μάθω να διαχειρίζομαι δύσκολες καταστάσεις που δεν μου είχαν συμβεί ξανά σε μια σχέση.

Παρ’ όλο που μετά τους πρώτους μήνες αρχίσαμε να μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον και να ηρεμεί η σχέση μας, ενάμιση χρόνο μετά φτάσαμε στο τέλος.

Μέχρι τώρα, αυτή ήταν η πιο όμορφη και υγιής σχέση που είχα (από τον τρίτο μήνα και μετά, που σταματήσαμε να σκοτωνόμαστε!) Μόλις οι εντάσεις εξαφανίστηκαν, μοιραστήκαμε πολύ μοναδικές στιγμές και έχω μόνο θετικές αναμνήσεις από την όλη κατάσταση.

Υπήρχε μεγάλος σεβασμός ανάμεσα σε εμένα και αυτόν τον άντρα και ο ένας φρόντιζε τον άλλον.

ερωτικές ιστορίες

Το πιο σημαντικό ήταν ότι αυτή ήταν μια σχέση μέσα στην οποία είχα την ευκαιρία να ζήσω την μαγεία του να εξελίσσεσαι μαζί και παράλληλα με τον σύντροφό σου.

Ο ένας κινητοποιούσε και στήριζε τον άλλον και του πρόσφερε βοήθεια σε ό,τι χρειαζόταν.

Δυστυχώς όμως, όπως όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, έτσι τελείωσε και αυτό.

Όλα έχουν ημερομηνία λήξης. Και μόλις αυτό το κομμάτι της ζωής μου ολοκληρώθηκε, μου έμεινε μια πικρία που κάτι τόσο καλό δεν μπορούσε να συνεχιστεί περισσότερο.

Μετά από αυτήν τη σχέση, έκανα μήνες να επανέλθω και να ξεπεράσω τον χωρισμό μου.

Και όχι, ούτε για εμάς τις γυναίκες είναι εύκολο.

Το τέλος μάς πλήγωσε πολύ και τους δύο, ωστόσο έμαθα αμέτρητα χρήσιμα πράγματα μέσα από αυτό.

 

#2. Ερωτική Ιστορία: Μέγαλος Πόνος Και Μεγάλα Μαθήματα

Η δεύτερη ερωτική ιστορία ήταν άλλη μια ιστορία κεραυνοβόλου έρωτα, η οποία όπως μου άφησε ανεξίτηλα σημάδια.

Έχω καταλάβει ότι αυτές οι ιστορίες είναι και εκείνες που τελικά μας εξελίσσουν περισσότερο και, ως εκ τούτου, είναι και οι πιο χρήσιμες για την προσωπική μας ανάπτυξη.

Αυτή η ιστορία ήταν σαν μια ταινία. Παρ’ όλο που η σχέση μου με αυτόν τον άντρα κράτησε μόνο μερικούς μήνες, η μεταξύ μας επαφή ήταν εξαιρετικά έντονη και μπορώ να πω ότι μέχρι τώρα ήταν και η πιο επίπονη.

Ήταν, επίσης, και η σχέση που με εξέλιξε περισσότερο από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη εμπειρία είχα μέχρι τώρα.

Τα άτομα της ιστορίας αυτής ήταν τελείως διαφορετικά μεταξύ τους. Πιστεύω ότι, ενώ ταιριάζαμε σχεδόν απόλυτα, ο τρόπος σκέψης μας και τα βιώματά μας ήταν τόσο διαφορετικά, που δύσκολα θα μπορούσε αυτή η σχέση να εξελιχθεί θετικά.

Ωστόσο, είναι μια από τις ιστορίες που έχουν χαραχτεί μέσα μου.

ερωτικές ιστορίες

Γνωριστήκαμε σε έναν επαγγελματικό χώρο και ήταν καλοκαίρι.

Πρόκειται για έναν από εκείνους τους ανθρώπους που τους βλέπεις και δε σου γεμίζουν το μάτι. Ωστόσο, όταν άρχισα να τον γνωρίζω καλύτερα ανακάλυψα πόσο ευφυής, συνειδητοποιημένος και φιλοσοφημένος ήταν.

Είχε χιούμορ, ήταν αποφασιστικός και δυναμικός, έπαιρνε πρωτοβουλίες και συνολικά είχε μια άκρως ηγετική προσωπικότητα.

Όσο αποκτούσαμε επαφή τόσο ανακάλυπτα πτυχές του εαυτού του που με μάγευαν.

Ζήσαμε ένα κεραυνοβόλο έρωτα, ωστόσο η ιστορία αυτή έληξε πολύ άδοξα.

Υπήρχαν αρκετά εμπόδια και ξέραμε και οι δύο ότι δεν θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί.

Το σημαντικότερο ήταν ότι ήμασταν τελείως διαφορετικές προσωπικότητες και σε τελείως διαφορετική φάση της ζωής μας.

Από ένα σημείο και μετά, έγινε αντιληπτό ότι παρά το πάθος που είχαμε, δεν μπορούσαμε να συμβαδίσουμε σχεδόν σε τίποτα.

Το μόνο που καταφέρναμε ήταν να πληγώνουμε ο ένας τον άλλον συνέχεια και σε τεράστιο βαθμό. Δεν γινόταν σκόπιμα, απλά δεν μπορούσαμε να συμβαδίσουμε.

Είχαμε αρκετές εντάσεις στη σχέση και ερχόμασταν αρκετά συχνά σε σύγκρουση. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika για το τι μπορείς να κάνεις όταν υπάρχουν συχνές εντάσεις στη σχέση.

Όταν αυτή η εκρηκτική σχέση έφτασε στο τέλος της, ήμουν χάλια. Και συνέχισα να είμαι έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Νομίζω ότι σε αυτή τη σχέση κολλούσε περισσότερο από κάθε άλλη φορά το ρητό που λέει “μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε”.

Πώς Με Εξέλιξαν Αυτές Οι Δύο Σχέσεις

 

Μου αρέσει να θέτω τέτοιες ερωτήσεις στον εαυτό μου όταν είμαι εξαιρετικά πληγωμένη και δεν μπορώ να δω τα θετικά της κατάστασης.

Η πρώτη σχέση με εξέλιξε με διάφορους τρόπους.

Το κυριότερο κομμάτι ήταν το εξής: ήταν η σχέση που με έφερε σε επαφή με την επιστήμη γύρω από το φλερτ.

Μέσα από αυτό έμαθα τα σημαντικότερα έως τώρα πράγματα για τον εαυτό μου. Ανακάλυψα ανασφάλειες και συνήθειες που δεν ήξερα ότι είχα και που δεν θα μπορούσα να ανακαλύψω με άλλον τρόπο.

Χρωστάω πολλά σε αυτό το άτομο. Το συμπέρασμα πάνω σε αυτό είναι ότι καμία σου σχέση δεν ξέρεις που μπορεί να σε οδηγήσει.

Με κάθε άτομο που συνάπτεις μια σχέση ανοίγεις ένα δρόμο με απεριόριστες προοπτικές που δεν ξέρεις πού μπορεί να σε οδηγήσει και πώς μπορεί να καταλήξει. Επομένως, αντί να επικεντρώνεσαι στα αρνητικά συναισθήματα που σου άφησε μια σχέση, επικεντρώσου σε αυτά που σου πρόσφερε.

Επιπλέον, μέσα από την πρώτη αυτή ερωτική ιστορία έμαθα τι χρειάζεται μια σχέση προκειμένου να λειτουργήσει σωστά. Έμαθα να συνεργάζομαι, να ακούω τον σύντροφό μου και να λαμβάνω υπόψη μου τις ανάγκες του.

Έμαθα ότι η συζήτηση είναι πολύ σημαντικός παράγοντας σε μια σχέση.

Επιπλέον, το πιο σημαντικό ήταν ότι έμαθα να υποστηρίζω τον εαυτό μου και να στέκομαι στα πόδια μου. Αυτό έγινε γιατί είχα δίπλα μου έναν άνθρωπο που μου ενέπνεε το να με φροντίζω και με ωθούσε να γίνω πιο δυναμική.

Τέλος, παρ’ όλο που το τέλος μου άφησε πικρία και πληγώθηκα, μου έμαθε το εξής: πρέπει να ξέρω πότε ήρθε η στιγμή για να βάλω την τελεία. Το να ξέρεις πότε να φύγεις από μια σχέση είναι όσο σημαντική είναι και η υπόλοιπη σχέση.

Και αυτό ήταν ένα ιδιαίτερα σημαντικό μάθημα για εμένα.

Από τη δεύτερη ερωτική μου ιστορία έμαθα να προστατεύω τον εαυτό μου καλύτερα και αποτελεσματικότερα.

Επειδή η σχέση μου εκείνη ήταν αρκετά χειριστική και πληγωνόμουν διαρκώς, αναγκάστηκα σε κάποια φάση να εξελιχθώ και να υιοθετήσω ισχυρότερα τείχη προστασίας τα οποία θα ήταν αδιαπέραστα.

Έχοντας πάρει το μάθημα από την πρώτη ερωτική ιστορία, στη δεύτερη περίπτωση ήξερα πότε να φύγω.

Ωστόσο, ένα υψίστης σημασίας μάθημα που πήρα ήταν το να μάθω να φεύγω στη σωστή στιγμή και να παίρνω τις σωστές αποφάσεις ακόμα κι όταν ξέρω ότι θα πονέσω υπερβολικά πολύ.

Ανακάλυψα ότι το να προστατεύσω και να υποστηρίξω τον εαυτό μου σε κάθε περίπτωση, σε κάθε στιγμή και απέναντι σε κάθε άνθρωπο ήταν πιο σημαντικό από το να διατηρήσω μια σχέση.

Και έμαθα να βάζω τις δικές μου ανάγκες πρώτα και να ικανοποιώ πρώτα τα δικά μου “θέλω”.

Συμπέρασμα!

Το πρώτο συμπέρασμα που έχω βγάλει μέσα από τις εμπειρίες μου είναι το εξής:

Οι περισσότερες από τις ερωτικές μας ιστορίες θα μας θυμόσουν, θα μας απογοητεύσουν, θα μας πληγώσουν.

Μερικές θα μας εξαντλήσουν ψυχολογικά και άλλες θα μας αφήσουν να αναρωτιόμαστε εάν αξίζει να μπούμε καν στη διαδικασία της σχέσης ξανά.

Ωστόσο!

Από κάθε άνθρωπο και κάθε κατάσταση έχουμε την ευκαιρία να εξελιχθούμε και να ανεβούμε ένα ή και περισσότερα επίπεδα. Όλες μας οι εμπειρίες μας δίνουν την ευκαιρία να αναπτυχθούμε μέσα από τα λάθη μας και να έρθουμε σε επαφή με τις πιο αδύναμες πλευρές του εαυτού μας.

Το σημαντικό, λοιπόν, είναι να επικεντρωνόμαστε πάντα στο πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε μας εμπειρία και σχέση ως κινητήριο δύναμη για να προχωρήσουμε στη ζωή και να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα. Γιατί πάντα μπορούμε να διεκδικήσουμε και να αποκτήσουμε το καλύτερο για τον εαυτό μας και αυτό που μας αξίζει.

Και αυτό ήταν το σημαντικότερο μάθημα που έμαθα μέσα από τις μέσα από τις ερωτικές ιστορίες μου.

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι το εξής: Σταμάτα να παρακαλουθείς τις ερωτικές ιστορίες των άλλων. Ζήσε τις δικές σου.

Εύχομαι να βοήθησα,

Εύα

Αν ενδιαφέρεσαι κι εσύ για την εξέλιξή σου, δες εδώ.

Μπορείς να παραγγείλεις το βιβλίο Άνδρας Αξίας, εδώ.

Καλή συνέχεια

Eva
subscriber
Μέσα από τυχαίες συγκυρίες στη ζωή της η Εύα ήρθε σε επαφή με την επιστήμη γύρω από το φλερτ και τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, κάτι που την βοήθησε να εξελιχθεί και να δει τις ανθρώπινες σχέσεις τελείως διαφορετικά. Αυτό την ώθησε να έρθει σε επαφή με τον εαυτό της και να θελήσει να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους να βιώσουν την αλλαγή που βίωσε εκείνη. Η οπτική της γωνία βοηθάει τους άντρες που έρχονται στο Men Of Style να συνειδητοποιήσουν το πώς τους βλέπει μια γυναίκα, τι θέλουν οι γυναίκες και τελικά, το πώς μπορούν να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Μέσα από τα άρθρα της εκφράζει τη γυναικεία οπτική των καταστάσεων που διέπουν το φλερτ και τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.