Οι Καλύτερες Φωτογραφικές Μηχανές για τα Ταξίδια σου

Καλά τα ταξίδια, αλλά αυτό που μένει στο τέλος είναι και οι φωτογραφίες για να έχεις να τα θυμάσαι. Οι καλύτερες φωτογραφικές μηχανές!

Μερικές καταπληκτικές φωτογραφίες από τα ταξίδια σου μπορεί να είναι τα καλύτερα σουβενίρ.

Στα ταξίδια σου βέβαια μπορεί να ζήσεις και περίεργες στιγμές που θα διηγείσαι στους φίλους σου. Άκουσε μερικές τέτοιες δικές μας στιγμές στο παρακάτω επεισόδιο του Apla+Andrika.

Τι κάνει όμως κάποιες φωτογραφικές μηχανές να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό και τι πρέπει να γνωρίζεις προτού επιλέξεις ποια μηχανή θα αγοράσεις;

– Μέγεθος

Οι μέρες που οι καλές φωτογραφικές μηχανές ήταν ογκώδεις έχουν περάσει. Μπορείς να βρεις πολύ καλές φωτογραφικές μηχανές που είναι μικρές και ελαφριές, χαρακτηριστικά που απαιτούνται όταν ψάχνεις την καλύτερη μηχανή για τα ταξίδια σου.

– Χειροκίνητες Ρυθμίσεις

Είναι καλό να έχεις την δυνατότητα να ελέγχεις πλήρως τις ρυθμίσεις της μηχανής σου, ώστε να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα, ανάλογα με τις συνθήκες.

– Ανάλυση

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι φωτογραφικές μηχανές με την μεγαλύτερη ανάλυση είναι αυτομάτως και καλύτερες. Αυτό που παίζει ρόλο είναι το μέγεθος των pixels, ώστε να μπορείς να έχεις μεγαλύτερη λεπτομέρεια και ακόμη να μπορείς να περικόψεις την φωτογραφία, χωρίς να χάσεις σε ποιότητα.

– Ταχύτητα Φακού

Η ταχύτητα του φακού έχει μονάδα μέτρησης το f/n, για παράδειγμα f/1.4 ή f/4. Όσο μικρότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη θα είναι η απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

– Ζουμ

Ένας φακός με ζουμ θα σε φέρει πιο κοντά στην δράση, ιδιαίτερα αν θέλεις να φωτογραφήσεις άγρια ζωή. Όμως όσο μεγαλύτερο είναι το ζουμ, τόσο πιο ογκώδης γίνεται η κάμερα, επομένως ίσως χρειαστεί να συμβιβαστείς με κάτι πιο μικρό.

– Ποιότητα Βίντεο

Οι περισσότερες φωτογραφικές μηχανές πλέον μπορούν να τραβήξουν και βίντεο σε ποιότητα HD 1080p, αλλά ακόμη και σε 4Κ, που όμως δεν είναι μια δυνατότητα που δεν θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη, εκτός αν κάνεις επαγγελματική δουλειά.

– WiFi/ Bluetooth

Μια χρήσιμη λειτουργία που μπορείς να βρεις σε σύγχρονες φωτογραφικές μηχανές είναι η δυνατότητα μεταφοράς των φωτογραφιών μέσω δικτύου WiFi ή μέσω Bluetooth.

– Διαφορετικοί Φακοί

Μερικές ακριβότερες mirroless και DSLR φωτογραφικές μηχανές έχουν αποσπώμενους φακούς, ώστε να μπορείς να επιλέξεις τον πιο κατάλληλο κατά περίπτωση.

– Αδιαβροχοποίηση

Στα ταξίδια σου μπορεί να έρθεις αντιμέτωπος με στοιχεία της φύσης. Μια μηχανή με προστασία από υγρασία και σκόνη είναι ιδανική για τέτοιες περιπτώσεις.

Είδη Φωτογραφικών Μηχανών

– Point and Shoot

Οι φωτογραφικές μηχανές τύπου Pojnt and shoot είναι μια πολύ καλή λύση για ταξίδια. Μπορούν να χωρέσουν στην τσέπη σου (σε αντίθεση με τις mirrorless και τις DSLR), έχουν ενσωματωμένο φακό και είναι φθηνότερες.

– Mirrorless

Οι mirrorless φωτογραφικές μηχανές διαθέτουν αποσπώμενους φακούς και είναι φτιαγμένες αποκλειστικά για ψηφιακές φωτογραφίες, που σημαίνει ότι δεν έχουν καθρέφτες, κερδίζοντας έτσι σε μέγεθος. Η ποιότητα των φωτογραφιών μπορεί να είναι κορυφαία, όμως ο όγκος των φακών είναι κάτι που πρέπει να λάβεις υπ’όψιν.

– DSLR

Προτού κυκλοφορήσουν οι mirrorless φωτογραφικές μηχανές οι DSLR ήταν η καλύτερη λύση για ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους. Ακόμη παραμένουν μια εξαίρετη επιλογή για ταξιδιωτικές φωτογραφίες, αν και η αλήθεια είναι ότι είναι μεγαλύτερες από τις mirrorless. Είναι όμως πιο φθηνές και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα

Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι καλύτερες φωτογραφικές μηχανές για τα ταξίδια σου.

#1. Canon PowerShot G7 X Mark II (590 ευρώ)Καλά τα ταξίδια, αλλά αυτό που μένει στο τέλος είναι και οι φωτογραφίες για να έχεις να τα θυμάσαι. Οι καλύτερες φωτογραφικές μηχανές!

Η Sony κυριαρχούσε στην αγορά των point and shoot μηχανών, αλλά η Canon με την σειρά G επανήλθε δριμύτερη. Η G7 X είναι μια πολύ καλή επιλογή για ταξιδιώτες, με ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, όπως οθόνη αφής και ενσωματωμένο WiFi.

Η ανάλυση της είναι 20,2 MP και διαθέτει γρήγορο φακό με ταχύτητα f/1.8-2.8 και μπορείς να τραβήξεις βίντεο HD 1080p που την καθιστά ιδανική για vloggers. ( Δεν έχει δυνατότητα λήψης βίντεο σε 4K).

#2. Canon PowerShot SX720 HS (240 ευρώ)Καλά τα ταξίδια, αλλά αυτό που μένει στο τέλος είναι και οι φωτογραφίες για να έχεις να τα θυμάσαι. Οι καλύτερες φωτογραφικές μηχανές!

Η Powershot SX720 έχει ανάλυση 20,3 MP και εξαιρετική ικανότητα ζουμ σε πολύ καλή τιμή. Η Canon είναι γνωστή για τις ποιοτικές φωτογραφικές μηχανές που κατασκευάζει και η συγκεκριμένη, ως point and shoot είναι ελαφριά και μικρή σε μέγεθος.

Ένα της μειονέκτημα είναι ο μικρός αισθητήρας, ο οποίος παρ’όλη την υψηλή ανάλυση, περιορίζει αρκετά την ποιότητα.  Επίσης, δεν έχει δυνατότητα λήψης βίντεο σε 4Κ, όμως για τα λεφτά της είναι μια τίμια επιλογή.

#3. Ricoh GR II (485 ευρώ)Καλά τα ταξίδια, αλλά αυτό που μένει στο τέλος είναι και οι φωτογραφίες για να έχεις να τα θυμάσαι. Οι καλύτερες φωτογραφικές μηχανές!

Η Ricoh GR II είναι μια από τις κορυφαίες point and shoot φωτογραφικές μηχανές στην αγορά και μάλιστα διαθέτει χαρακτηριστικά από αρκετά ακριβότερα μοντέλα. Ο φακός της με την λειτουργία APS-C συμβάλλει στο πολύ μικρό της μέγεθος και στην εξαιρετική ποιότητα των φωτογραφιών.

#4. Nikon D3300 (350 ευρώ με φακό 18-55mm)Καλά τα ταξίδια, αλλά αυτό που μένει στο τέλος είναι και οι φωτογραφίες για να έχεις να τα θυμάσαι. Οι καλύτερες φωτογραφικές μηχανές!

Η Nikon D3300 είναι μια εισαγωγικού επιπέδου DSLR που κάνει αρκετά καλή δουλειά, χωρίς βέβαια να διαθέτει τα χαρακτηριστικά των ακριβότερων μοντέλων.

Σε αυτό το εύρος τιμής όμως, σίγουρα δεν θα έβρισκες κάποια καλύτερη DSLR. Η ανάλυση της είναι 24,2 MP και παρόλο που δεν θα βρεις μοντέρνα χαρακτηριστικά, αν ο προϋπολογισμός σου είναι περιορισμένος, αυτή η επιλογή από την Nikon είναι εξαιρετική για τα ταξίδια σου.

#5. Olympus TG-5 (400 ευρώ)Καλά τα ταξίδια, αλλά αυτό που μένει στο τέλος είναι και οι φωτογραφίες για να έχεις να τα θυμάσαι. Οι καλύτερες φωτογραφικές μηχανές!

Αν ψάχνεις φωτογραφικές μηχανές για ταξίδια σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, τότε η  Olympus TG-5 είναι για εσένα.

Είναι αδιάβροχη μέχρι τα 15 μέτρα, αντέχει σε πτώσεις και σε χαμηλές θερμοκρασίες έως -10 βαθμούς Κελσίου.

Η ανάλυση της είναι 12 MP και παρέχει την δυνατότητα λήψης βίντεο ποιότητας 4Κ που την καθιστούν πολύ καλή επιλογή για κάποιον αρχάριο. Δεν έχει δυνατότητες ζουμ που να ξεχωρίζουν, αλλά αν έχεις σκοπό να κινηθείς σε δύσκολα περιβάλλοντα είναι μια φοβερή επιλογή. Πέραν αυτών, το γεγονός ότι είναι point and shoot περιορίζει αρκετά το μέγεθος, οπότε έχεις ακόμη έναν λόγο να την προτιμήσεις.

#6. Olympus OM-D E-M10 Mark III (527 ευρώ)Καλά τα ταξίδια, αλλά αυτό που μένει στο τέλος είναι και οι φωτογραφίες για να έχεις να τα θυμάσαι. Οι καλύτερες φωτογραφικές μηχανές!

Ακόμη μια εξαιρετική επιλογή από την Olympus η OM-D E-M10 είναι mirrorless με ανάλυση 16,1 MP για αρχάριους και ερασιτέχνες φωτογράφους.

Το πολύ μικρό της μέγεθος την καθιστά ιδανική για κάποιον που θέλει να απαθανατίσει τις ταξιδιωτικές του εμπειρίες.

Επιπλέον, διαθέτει πολλά σύγχρονα χαρακτηριστικά, όπως οθόνη υψηλής ανάλυσης και ενσωματωμένο WiFi ενώ παρέχει και δυνατότητα λήψης βίντεο με ποιότητα έως 4Κ.

Τα παραπάνω ήταν τα χαρακτηριστικά της Olympus OM-D E-M10 Mark III. Στο βίντεο του Θέμη, μπορείς να τσεκάρεις τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχεις όταν φλερτάρεις:

#7. Panasonic GX800 / GX850 (400 ευρώ)Καλά τα ταξίδια, αλλά αυτό που μένει στο τέλος είναι και οι φωτογραφίες για να έχεις να τα θυμάσαι. Οι καλύτερες φωτογραφικές μηχανές!

Η Panasonic κατασκευάζει ηλεκτρονικές συσκευές γνωστές για την ποιότητα τους. Το ίδιο ισχύει και για τις φωτογραφικές της μηχανές.

Ξεχωρίσαμε αυτή την mirroless μηχανή, λόγω του καλού μεγέθους της και της τιμής της. Η ανάλυση της είναι 16MP και η λήψη βίντεο φτάνει μέχρι ποιότητα 4Κ.  Διαθέτει επίσης περιστρεφόμενη οθόνη, ώστε να μπορείς να βγάλεις εκπληκτικές selfies σε σημεία με ωραία θέα.

Μοναδικό μειονέκτημα της GX800/850 είναι ότι λόγω του μικρού μεγέθους έχει αναγκαστικά και μικρή μπαταρία, κάτι που ενδέχεται να αποτελέσει πρόβλημα και να σε περιορίσει αρκετά σε ένα ταξίδι, εκτός αν έχεις ένα ισχυρό powerbank.

#8. GOPRO HERO6 BLACK (400 ευρώ)Καλά τα ταξίδια, αλλά αυτό που μένει στο τέλος είναι και οι φωτογραφίες για να έχεις να τα θυμάσαι. Οι καλύτερες φωτογραφικές μηχανές!

Η GoPro είναι ίσως η πιο γνωστή action camera, τόσο για αρχάριους, όσο και για επαγγελματίες και θα σε βοηθήσει να καταγράψεις πολύ καλής ποιότητας βίντεο ακόμη και σε περιβάλλοντα με κραδασμούς και κακές συνθήκες.

Η Hero6 είναι απόλυτα αδιάβροχη με δυνατότητα καταγραφής βίντεο 4Κ με έως και 60 fps και βελτιωμένη σταθεροποίηση εικόνας.

Η GoPro σου δίνει επίσης καταπληκτικές δυνατότητες επεξεργασίας μέσω της σχετικής εφαρμογή για iOS ή Android.

#9. Canon PowerShot ELPH 190 (140 ευρώ)Καλά τα ταξίδια, αλλά αυτό που μένει στο τέλος είναι και οι φωτογραφίες για να έχεις να τα θυμάσαι. Οι καλύτερες φωτογραφικές μηχανές!

Η PowerShot της Canon ήταν η κορυφαία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή για καιρό και με τα χρόνια την τελειοποίησαν. Διαθέτει είσοδο για κάρτα μνήμης και δυνατότητα σύνδεσης με WiFi, ώστε να μεταφέρεις τις φωτογραφίες σου χωρίς καλώδιο.

Το ζουμ x10 και η ανάλυση των 20 MP είναι παραπάνω από αρκετά για κάποιον αρχάριο που θέλει μια φθηνή και απλή μηχανή για τα ταξίδια του.

#10. Sony DSCW830 20.1 MP Digital Camera (140 ευρώ)Καλά τα ταξίδια, αλλά αυτό που μένει στο τέλος είναι και οι φωτογραφίες για να έχεις να τα θυμάσαι. Οι καλύτερες φωτογραφικές μηχανές!

Η Sony διαθέτει μεγάλη γκάμα point and shoot φωτογραφικών μηχανών για κάθε εύρος τιμής.

Η DSCW830 έχει ανάλυση 20,1 MP και οπτικό ζουμ x8, καθώς και κάποια φίλτρα για να προσθέσεις εφέ στις φωτογραφίες σου. Μπορείς μάλιστα να επεξεργαστείς τις εικόνες κατευθείαν από την μηχανή. Η τιμή της είναι από τις χαμηλότερες που μπορείς να βρεις και σίγουρα είναι μια αρκετά καλή επιλογή για το κόστος της.

#11. Nikon Coolpix B500 (230 ευρώ)Καλά τα ταξίδια, αλλά αυτό που μένει στο τέλος είναι και οι φωτογραφίες για να έχεις να τα θυμάσαι. Οι καλύτερες φωτογραφικές μηχανές!

Η Coolpix Β500 της Nikon έχει οπτικό ζουμ x40  και έως x80 ψηφιακό και διαθέτει φακό με λειτουργία μείωσης των δονήσεων, για να μην βγαίνουν κουνημένες οι φωτογραφίες. Επίσης, διαθέτει αισθητήρα χαμηλού φωτισμού και μπορεί να καταγράψει βίντεο HD 1080p.

Ακόμη διατίθεται μια εφαρμογή ώστε να μπορείς να στείλεις τις φωτογραφίες στο smartphone  σου, κάτι που βολεύει αν γεμίσει ο αποθηκευτικός χώρος ή αν θέλεις να δημοσιεύσεις τις φωτογραφίες κατευθείαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ακόμη με την εφαρμογή μπορείς να ελέγχεις την κάμερα εξ αποστάσεως, έτσι δεν χρειάζεσαι selfiestick!

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Σε κάθε σου επιλογή, θέλεις να επιλέγεις το καλύτερο. Κάνε το ίδιο για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς σου. Μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Έχασες τον κωδικό σου? Εισήγαγε το όνομα χρήστη ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου. Θα λάβεις ένα σύνδεσμο για να δημιουργήσεις έναν νέο κωδικό πρόσβασης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.