Οι Καλύτεροι Τρόποι για να Χαλαρώνεις στο Σπίτι Μετά την Δουλειά

Είχες μια κουραστική μέρα στη δουλειά και φτάνεις στο σπίτι. Είναι πολύ σημαντικό να μάθεις να χαλαρώνεις και να γεμίζεις τις μπαταρίες σου.

Κάθε απόγευμα μετά την δουλειά φτάνεις στο σπίτι εξουθενωμένος από μια δύσκολη μέρα στην δουλειά, γεμάτη υποχρεώσεις και έχεις ανάγκη για ποιοτική ξεκούραση, ώστε να ανακάμψεις και να μπορείς να δώσεις το μέγιστο της απόδοσης σου την επόμενη ημέρα.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να χαλαρώνεις;

Στον δρόμο για το σπίτι, πρέπει να κάνεις μια μικρή ενημέρωση στον εαυτό σου. Να δεις τι πήγε καλά και τι δεν πήγε και τι πρέπει να κάνεις τις επόμενες ημέρες. Αυτό όμως είναι μια διαδικασία που δεν θα πρέπει να διαρκέσει πολύ, γιατί στόχος σου είναι να αφήσεις την δουλειά για την ώρα της και να ρίξεις τους ρυθμούς σου.

#1. Άλλαξε ΠροσωπικότηταΕίχες μια κουραστική μέρα στη δουλειά και φτάνεις στο σπίτι. Είναι πολύ σημαντικό να μάθεις να χαλαρώνεις και να γεμίζεις τις μπαταρίες σου.

Όταν ξεκινάς το πρωί για να πας στην δουλειά λειτουργείς με γνώμονα την δουλειά και τις υποχρεώσεις. Κατά την επιστροφή στο σπίτι πρέπει κατά κάποιο τρόπο να αλλάζεις προσωπικότητα και να χαλαρώνεις.

Εστίασε την προσοχή σου σε όσες δραστηριότητες σε ευχαριστούν. Σκέψου την προπόνηση σου, κάποια βόλτα που θέλεις να κάνεις, ένα ραντεβού με μια γυναίκα που έχεις κανονίσει, τα ψώνια για το φαγητό σου ή απλά την ξεκούραση σου στο σπίτι.

Στον δρόμο για το σπίτι, αν δεν οδηγείς μπορείς να δοκιμάσεις κάποια εφαρμογή εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας, να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να ακούσεις μουσική. Έτσι θα μπεις σε χαλαρή λειτουργία.

#2. Άκουσε την Αγαπημένη σου ΜουσικήΕίχες μια κουραστική μέρα στη δουλειά και φτάνεις στο σπίτι. Είναι πολύ σημαντικό να μάθεις να χαλαρώνεις και να γεμίζεις τις μπαταρίες σου.

Μια δύσκολη μέρα στην δουλειά είναι αλήθεια ότι μπορεί να ρίξει την διάθεση σου, όμως η  μουσική μπορεί να αλλάξει αυτή την κατάσταση.

Ακούγοντας χαλαρή μουσική χαλαρώνεις και διώχνεις το άγχος. Ό,τι είδος και αν προτιμάς, η μουσική που σου αρέσει και την έχεις συνδέσει με ωραίες καταστάσεις της ζωής σου, θα συμβάλλει σημαντικά στο να ηρεμήσεις και να αποβάλλεις το άγχος και την κούραση.

#3. Κάνε ΓυμναστικήΕίχες μια κουραστική μέρα στη δουλειά και φτάνεις στο σπίτι. Είναι πολύ σημαντικό να μάθεις να χαλαρώνεις και να γεμίζεις τις μπαταρίες σου.

Η γυμναστική βοηθά να χαλαρώνεις και να αποβάλλεις την ένταση και το άγχος. Όποιο είδος γυμναστικής και αν επιλέξεις θα έχεις ευεργετικά αποτελέσματα.

Μπορείς να κάνεις απλές ασκήσεις στο σπίτι, κάποιο πρόγραμμα στο γυμναστήριο, τρέξιμο στο τοπικό γήπεδο ή οτιδήποτε άλλο σου αρέσει.

Αν θέλεις μερικές ιδέες για γυμναστική μέσα στο σπίτι, τσέκαρε το παρακάτω επεισόδιο του Apla+Andrika.

Γυμναστική Στο Σπίτι - Apla + Andrika #019

#4. Άφησε στην Άκρη το Κινητό ΤηλέφωνοΕίχες μια κουραστική μέρα στη δουλειά και φτάνεις στο σπίτι. Είναι πολύ σημαντικό να μάθεις να χαλαρώνεις και να γεμίζεις τις μπαταρίες σου.

Πολλοί άνθρωποι πέφτουν στην παγίδα και παραμένουν διαθέσιμοι όλη τη μέρα, απαντώντας σε μηνύματα ακόμη και όταν θέλουν να ξεκουραστούν.

Επεκτείνοντας την δουλειά και στις ώρες ξεκούρασης, αντιλαμβάνεσαι ότι δεν σε βοηθά καθόλου να χαλαρώνεις. Κάνε συνειδητά την επιλογή να αποσυνδεθείς από τον λογαριασμό του email της δουλειάς, κατά τις ώρες που θέλεις να χαλαρώνεις.

#5. Φτιάξε Ένα ΡόφημαΕίχες μια κουραστική μέρα στη δουλειά και φτάνεις στο σπίτι. Είναι πολύ σημαντικό να μάθεις να χαλαρώνεις και να γεμίζεις τις μπαταρίες σου.

Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, φτιάξε ένα ρόφημα και κάθισε στον καναπέ ή στο μπαλκόνι για να το απολαύσεις.

Το καλοκαίρι ένας φρέσκος χυμός είναι ό,τι πρέπει για να δροσιστείς, ενώ τον χειμώνα ή το φθινόπωρο ένα τσάι με βότανα ή μια ζεστή σοκολάτα είναι ιδανικά.

#6. Ξάπλωσε και Πάρε Βαθιές ΑνάσεςΕίχες μια κουραστική μέρα στη δουλειά και φτάνεις στο σπίτι. Είναι πολύ σημαντικό να μάθεις να χαλαρώνεις και να γεμίζεις τις μπαταρίες σου.

Παίρνοντας βαθιές ανάσες ξαπλωμένος στον καναπέ ή στο κρεβάτι σου χαλαρώνεις και ηρεμείς. Ακούμπησε το κεφάλι σου πάνω στο μαξιλάρι για μερικά λεπτά και φαντάσου ότι αυτό είναι ένα σφουγγάρι που απορροφά όλο σου το άγχος.

Οι αργές και βαθιές αναπνοές θα βοηθήσουν την πίεση του αίματος και τον ρυθμό της καρδιάς να πέσουν και θα αισθανθείς πολύ ήρεμος.

Αν θέλεις να αισθανθείς πιο ήρεμος και όταν φλερτάρεις, μπορείς να τσεκάρεις το παρακάτω βίντεο.

Πώς Να Είσαι Ήρεμος Όταν Φλερτάρεις

Παράλληλα, κλείσε τα μάτια και κάνε όμορφες σκέψεις. Φαντάσου τον εαυτό σου σε καταστάσεις που σε κάνουν ευτυχισμένο. Αυτός είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να χαλαρώνεις και να βρίσκεις ξανά την αυτοσυγκέντρωση σου.

#7. Κάνε Ένα ΜασάζΕίχες μια κουραστική μέρα στη δουλειά και φτάνεις στο σπίτι. Είναι πολύ σημαντικό να μάθεις να χαλαρώνεις και να γεμίζεις τις μπαταρίες σου.

Αν στο σπίτι σε περιμένει η γυναίκα με την οποία έχεις σχέση, ένα μασάζ από εκείνη θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις μετά από μια δύσκολη μέρα και μπορεί να σας οδηγήσει σε ακόμη πιο τρυφερές στιγμές και βέβαια στο σεξ.

Ακόμη και αν μένεις μόνος, μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις ελαφρύ μασάζ. Ιδιαίτερα αν δουλεύεις σε υπολογιστή, τρίβοντας τις παλάμες και τα δάχτυλα θα μπορέσεις να αποβάλλεις την ένταση.

Ακόμη, αν έχεις την δυνατότητα, μπορείς να βρεις κάποιον επαγγελματία να σου κάνει μασά στον χώρο σου, μετά την δουλειά. Αυτή είναι μια απίστευτα αποτελεσματική μέθοδος για να χαλαρώνεις και θα σε βοηθήσει να έχεις έναν ξεκούραστο ύπνο.

#8. Μείνε Για Λίγο ΜόνοςΕίχες μια κουραστική μέρα στη δουλειά και φτάνεις στο σπίτι. Είναι πολύ σημαντικό να μάθεις να χαλαρώνεις και να γεμίζεις τις μπαταρίες σου.

Μερικές στιγμές ησυχίας και ηρεμίας, όταν η δουλειά σου σε θέλει συνέχεια στον κόσμο και στην βαβούρα, είναι ό,τι χρειάζεσαι για να χαλαρώνεις.

Λίγες στιγμές με τον εαυτό σου, θα σε βοηθήσουν να συμμαζέψεις τις σκέψεις σου και να καθαρίσεις το μυαλό σου.

#9. Δοκίμασε την ΑρωματοθεραπείαΕίχες μια κουραστική μέρα στη δουλειά και φτάνεις στο σπίτι. Είναι πολύ σημαντικό να μάθεις να χαλαρώνεις και να γεμίζεις τις μπαταρίες σου.

Είναι φοβερό το πώς τα αρώματα από κάποιο έλαιο, όπως αυτά του μασάζ, μπορούν να σε κάνουν να χαλαρώνεις, όταν τα μυρίζεις.

Κάποιες οσμές, όπως αυτή των τριαντάφυλλων, μπορεί να σου αλλάξουν προς το καλύτερο την διάθεση. Ακόμη η μυρωδιά των εσπεριδοειδών, όπως το λεμόνι ή το πορτοκάλι έχουν ευεργετική δράση ενάντια στο άγχος.

Παρόμοια δράση μπορεί να έχει και η μυρωδιά του καφέ, ακόμη και αν δεν τον πιεις, αλλά μόνο τον μυρίσεις.

#10. Ασχολήσου με το Κατοικίδιο ΣουΕίχες μια κουραστική μέρα στη δουλειά και φτάνεις στο σπίτι. Είναι πολύ σημαντικό να μάθεις να χαλαρώνεις και να γεμίζεις τις μπαταρίες σου.

Αν έχεις κατοικίδιο ζώο, σίγουρα θα χαρεί και θα αισθανθεί ευτυχισμένο, όταν σε δει στο σπίτι. Η ασχολία μαζί του και τα χάδια είναι δυνατό αγχολυτικό, σε βοηθά να χαλαρώνεις και δίνει ώθηση στην αυτοπεποίθηση σου.

Ένα κατοικίδιο ζώο μπορεί να σε καταλάβει και να σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα, μετά από μια αποτυχία ή μια απαιτητική ημέρα στην δουλειά.

#11. Σχεδίασε τις Διακοπές ΣουΕίχες μια κουραστική μέρα στη δουλειά και φτάνεις στο σπίτι. Είναι πολύ σημαντικό να μάθεις να χαλαρώνεις και να γεμίζεις τις μπαταρίες σου.

Αν και το τελευταίο καλοκαίρι είναι ακόμη πρόσφατο, κανείς δεν σε εμποδίσει να οργανώσεις τις διακοπές σου για το επόμενο ή να σχεδιάσεις κάποια μικρή εξόρμηση κάποιο από τα ερχόμενα σαββατοκύριακα.

Σκέψου τις ιδανικές διακοπές και ψάξε να βρεις πληροφορίες στο διαδίκτυο για μέρη που θα ήθελες να δεις στο μέλλον. Ο σχεδιασμός και μόνο και η ονειροπόληση θα σε φέρουν σε άλλα μέρη και θα συμβάλλουν στην χαλάρωση σου.

  Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Η ποιότητα ζωής είναι πολύ σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να προσέξεις. Ίσως μπορούμε να σε βοηθήσουμε εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.