Οι Καλύτερες Συμβουλές για Σχέσεις που θα Διαβάσεις Ποτέ

Υπάρχουν τελικά συμβουλές για σχέσεις που να ισχύουν;

Κάθε σχέση που θα κάνεις, θα είναι διαφορετική και είναι σίγουρο ότι δεν υπάρχουν μυστικές συνταγές που θα κάνουν κάθε σχέση να είναι επιτυχημένη και να κρατήσει.

Τις περισσότερες φορές αυτό που ένας θεωρεί ιδανικό και τέλειο, διαφέρει από το αντίστοιχο κάποιου άλλου.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ένας από τους δύο κάνει κάτι λάθος.

Υπάρχουν όμως μερικές μικρές και απλές συμβουλές για σχέσεις που θα σε βοηθήσουν να θέσεις γερά θεμέλια στις σχέσεις σου, καθώς έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι δουλεύουν.

#1. Μην Παραμελείς την Προσωπική σου Ζωή

Είναι πολύ σημαντικό να κρατάς την ιδιωτική σου ζωή και να σέβεσαι αντίστοιχα την ιδιωτική ζωή της γυναίκας.

Το ότι ξεκινήσατε μια σχέση δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσεις τα πάντα, ούτε βέβαια ότι θα κάνετε τα πάντα μαζί.

Επιπλέον, μπορεί να υπάρχουν πράγματα από τη δική σου ζωή που δεν θέλεις να μοιραστείς, κάτι που θα πρέπει να γίνεται σεβαστό, γι’ αυτό θα χρειαστεί να βάλεις όρια.

 

#2. Δώσε Βάση στην Επικοινωνία

Δεν υπάρχουν ανθρώπινες σχέσεις χωρίς επικοινωνία και είναι πολύ σημαντικό να εκφράζεις τις προθέσεις σου και όσα σε απασχολούν.

Κρατώντας μέσα σου συναισθήματα και σκέψεις, επειδή πιστεύεις ότι θα στεναχωρήσεις την γυναίκα ή ότι θα σε παρεξηγήσει, δεν καταφέρνεις τίποτα.

Από την άλλη, όταν είσαι ειλικρινής και ανοιχτός, συμβάλλεις στη δημιουργία μιας υγιούς σχέσης, χωρίς παρανοήσεις, και παρεξηγήσεις.

Στο παρακάτω βίντεο ο Θέμης εξηγεί με ποιους τρόπους θα γίνεις άσσος στην επικοινωνία.

 

 

#3. Πρόσεξε Πώς Εκφράζεσαι σε Έναν Τσακωμό

Οι εντάσεις είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις σε μια σχέση.

Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ο τρόπος που τις διαχειρίζεσαι.

Πολλοί σε έναν τσακωμό έχουν σαν πρώτο μέλημα τους να αποδείξουν ότι έχουν δίκιο και μιλούν με τρόπο έντονο, συχνά χρησιμοποιώντας προστακτική και ρίχνοντας το φταίξιμο στον άλλον.

Βέβαια, σε κανέναν δεν αρέσει να του μιλάνε κατ’ αυτόν τον τρόπο και ως εκ τούτου, δημιουργούνται αισθήματα έντονης δυσαρέσκειας και γινόμαστε αμυντικοί.

Είναι πολύ καλύτερο, να αποφύγεις τις κατηγορίες και να εστιάσεις στο να εκφράσεις το τι νιώθεις, μιλώντας με ήρεμο τρόπο.

 

#4. Εξελιχθείτε Μαζί

Μια σχέση μπορεί να βοηθήσει και τους δύο σας να εξελιχθείτε.

Μάλιστα, υπάρχουν έρευνες σύμφωνα με τις οποίες ζευγάρια που εμπλέκονται σε διάφορες δραστηριότητες μαζί, τείνουν να έχουν πιο σταθερές σχέσεις.

Αυτό συμβαίνει γιατί αποκτάτε μαζί εμπειρίες και μοιράζεστε ξεχωριστές στιγμές, κάτι που συμβάλλει στην δημιουργία και στην ενδυνάμωση της οικειότητας.

Μπορείτε λοιπόν να εξελιχθείτε μαζί, ξεκινώντας ένα καινούριο χόμπι, μαθαίνοντας μια ξένη γλώσσα, ταξιδεύοντας κλπ.

 

#5. Ζήστε τις Μικρές Καθημερινές Στιγμές Πέρα από τις Συμβουλές για Σχέσεις

Οι μικρές, απλές καθημερινές στιγμές με τη σύντροφό σου μπορούν να ενδυναμώσουν τη σχέση σου.

Αφιερώστε λίγο παραπάνω χρόνο σε δραστηριότητες που θα σας φέρουν κοντά, κανονίζοντας μια μικρή βόλτα, πηγαίνοντας για ποτό ή σε κάποια συναυλία κλπ.

Αφιερώνοντας ο ένας στον άλλον λίγες παραπάνω ώρες, ακόμη και μέσα σε μια καθημερινότητα γεμάτη υποχρεώσεις, δείχνετε όχι μόνο ότι υπάρχει ενδιαφέρον αλλά και θέληση, για μια δυνατή σχέση.

 

#6. Εμπλουτίστε τη Σεξουαλική Ζωή σας

Το σεξ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας σχέσης και παίζει σημαντικό ρόλο στην ευτυχία ενός ζευγαριού.

Θα πρέπει λοιπόν να μιλάτε ανοιχτά σχετικά με τις σεξουαλικές σας προτιμήσεις και να είστε πρόθυμοι να δοκιμάσετε καινούρια πράγματα στο κρεβάτι.

 

#7. Οι Συμβουλές για Σχέση Είναι Καλές Όταν Επενδύετε Εξίσου στη Σχέση

Επενδύοντας περισσότερο και προσπαθώντας σκληρότερα από την γυναίκα, δεν θα την κάνεις να σε ερωτευτεί περισσότερο.

Ξεκινώντας μια σχέση, όσο τα πράγματα πηγαίνουν καλά, αυξάνεται η αυτοπεποίθηση σου και το απολαμβάνεις.

Κάποια στιγμή όμως ενδέχεται η γυναίκα να σε υποβάλλει σε δοκιμασίες, με σκοπό να δει πώς αντιδράς σε διάφορες καταστάσεις.

Στο παρακάτω επεισόδιο του podcast μας Apla+Andrika θα μάθεις πώς και γιατί σε τεστάρουν οι γυναίκες.

 

Αυτό είναι κάτι που κάνει υποσυνείδητα και την βοηθά να κρίνει αν είσαι ανασφαλής και πόσα μπορείς να ανεχτείς σε μια σχέση.

Αν είσαι ανασφαλής και δείξεις ότι είσαι έτοιμος να δώσεις τα πάντα και να επενδύσεις περισσότερο, δεν θα καταφέρεις και πολλά.

Αυτό που χρειάζεται είναι να επενδύετε και οι δύο εξίσου και να καταφέρεις να βγάλεις την θηλυκή της πλευρά, ώστε με τη σειρά της η γυναίκα να σε σεβαστεί και να συμπεριφερθεί σωστά απέναντι σου.

Αυτό βέβαια είναι μια πρόκληση, ιδιαίτερα όσο περνά ο καιρός και καλείσαι να εμπνεύσεις μια γυναίκα ώστε να έχει κίνητρο να παραμένει σε μια σχέση.

#8. Μην Μηδενίζεις τα Συναισθήματα Της

Πολλοί άντρες έχουν την τάση να μηδενίζουν τα συναισθήματα της συντρόφου τους, λέγοντας για παράδειγμα “είναι χαζό να νιώθεις έτσι” ή “δεν το πιστεύω ότι θύμωσες”.

Δείξε έμπρακτα στην γυναίκα ότι εκτιμάς και κατανοείς τα συναισθήματα της. Εξήγησε της ότι δεν ήταν πρόθεση σου να την κάνεις να αισθανθεί άσχημα και δείξε ότι έχεις την διάθεση να συμβιβαστείς, τηρώντας φυσικά κάποια όρια, δηλαδή χωρίς να της επιτρέψεις συστηματικά να χρησιμοποιεί τα συναισθήματα της για να σε χειραγωγεί.

#9. Η Βασική Από τις Συμβουλές για Σχέσεις: Γίνε Καλός Ακροατής

Στα πλαίσια της καλής επικοινωνίας, δεν αρκεί μόνο το να εκφράζεσαι, αλλά πρέπει να ξέρεις να ακούς αποτελεσματικά.

Πρέπει να ξέρεις ότι τις περισσότερες φορές η γυναίκα δεν θέλει να της βρεις λύση ή να της πεις την άποψη σου, αλλά θέλει απλά να της ακούσεις και να δείξεις ότι την καταλαβαίνεις.

Το να είσαι υποστηρικτικός δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχεις κάτι να προτείνεις, αλλά αρκεί το να είσαι απλά εκεί, για να την ακούσεις.

 

#10. Συμβουλή για την Ζωή σου: Δείξε Αποφασιστικότητα

Η αποφασιστικότητα είναι ένα αρρενωπό χαρακτηριστικό που δημιουργεί έλξη.

Αυτό δεν σημαίνει απλά να επιλέξεις σε ποιο εστιατόριο θα πάτε ή ποια ταινία θα δείτε, αλλά αφορά και πολύ μεγαλύτερο, που δεν είναι άλλο από τις αποφάσεις ζωής.

Ένας άντρας που αποφεύγει να πάρει σημαντικές αποφάσεις για την ζωή και την καριέρα του, δείχνει ότι αποφεύγει τις ευθύνες, κάτι που απωθεί τις γυναίκες.

Το ότι είσαι αποφασιστικός βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα λαμβάνεις τις αποφάσεις για την σχέση σας μόνος σου.

Στις γυναίκες αρέσουν οι εκπλήξεις, αλλά σε κανέναν δεν αρέσει να βρίσκεται προ απροόπτου!

Δείξε λοιπόν ότι μπορείς να αναλάβεις την ευθύνη των αποφάσεων σου, ζητώντας όμως την γνώμη της και ενημερώνοντας την, όταν κάτι την αφορά.

Μάθε γιατί η αποφασιστικότητα είναι σημαντική

#11. Συμβουλή για Κάθε Γυναίκα: Κάντην να Αισθανθεί Ξεχωριστή

Οι άντρες τείνουν να μην εκφράζουν τα συναισθήματα τους, αλλά είναι σημαντικό για μια γυναίκα να δει ότι της αρέσεις και ότι ενδιαφέρεσαι για εκείνη.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να την κάνεις να αισθανθεί ξεχωριστή:

– Δείξε ότι είσαι εκεί για να την ακούσεις και να την στηρίξεις

– Κάντης ένα μικρό, αλλά γεμάτο νόημα δώρο

– Ρώτησε την τι της αρέσει

– Συμπεριφέρσου σαν άνδρας της παλιάς σχολής

– Πες της και δείξε της πόσο την εκτιμάς

 

Με λίγα λόγια, ίσως η καλύτερη από τις συμβουλές για τις σχέσεις, είναι να γίνεις ένας Άνδρας Αξίας.

 

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.