Οι πιο Ακριβές Τηλεοπτικές Σειρές Όλων των Εποχών

Και ποιος δε γουστάρει να χαλαρώνει, βλέποντας ξαπλωμένος την αγαπημένη του σειρά. Ήξερες ότι κάποιες από αυτές τις σειρές κόστισαν πολύ;

Για την παραγωγή μιας σειράς χρειάζεται ένας καλός προϋπολογισμός, ο οποίος σε κάποιες περιπτώσεις έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Μερικές σειρές έχει χρειαστεί να ξοδέψουν εκατομμύρια δολάρια προτού φτάσουν στις οθόνες μας, είτε για πληρωμές των ηθοποιών ή για σκηνικά και εφέ.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικές από τις πιο ακριβές σειρές όλων των εποχών.

Αν τώρα θέλεις να διαλέξεις σειρές, αλλά και ταινίες, για να δεις, μπορείς να τσεκάρεις τις προτάσεις μας στο παρακάτω επεισόδιο του Apla+Andrika.

#1. Sense8Και ποιος δε γουστάρει να χαλαρώνει, βλέποντας ξαπλωμένος την αγαπημένη του σειρά. Ήξερες ότι κάποιες από αυτές τις σειρές κόστισαν πολύ;

Το Netflix φτιάχνει σειρές ξοδεύοντας τεράστια χρηματικά ποσά και γι’ αυτό αποτέλεσε την ιδανική πλατφόρμα για τις αδερφές Wachowski, οι οποίες είναι γνωστές για τις ακριβές παραγωγές τους.

Στο Sense8 οκτώ άγνωστοι άνθρωποι από όλο τον κόσμο βρίσκουν τους εαυτούς τους συναισθηματικά και πνευματικά ενωμένους.

Το κόστος κάθε επεισοδίου έφτασε τα 9 εκατομμύρια δολάρια.

#2. RomeΚαι ποιος δε γουστάρει να χαλαρώνει, βλέποντας ξαπλωμένος την αγαπημένη του σειρά. Ήξερες ότι κάποιες από αυτές τις σειρές κόστισαν πολύ;

Το Rome είναι μια από τις σειρές που εκθειάστηκε από τους κριτικούς και ξεπέρασε κάθε προσδοκία όσον αφορά στον προϋπολογισμό για την παραγωγή.

Η σειρά είχε υπόθεση τον εμφύλιο πόλεμο του 49 πΧ μεταξύ του Ιουλίου Καίσαρα και του παραδοσιακού τμήματος της Ρωμαϊκής Γερουσίας, με πολλές μάχες, κοντά στην ιστορική πραγματικότητα και γυρίστηκε στην Ιταλία και το κόστος κάθε επεισοδίου των 2 σεζόν ξεπερνούσε τα 10 εκατομμύρια δολάρια.

#3. Game of ThronesΚαι ποιος δε γουστάρει να χαλαρώνει, βλέποντας ξαπλωμένος την αγαπημένη του σειρά. Ήξερες ότι κάποιες από αυτές τις σειρές κόστισαν πολύ;

Το Game of Thrones είναι μια από τις πιο γνωστές σειρές στον κόσμο με αμέτρητους fans.

Το τεράστιο cast των ηθοποιών και τα σκηνικά χρειάστηκαν 10 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο(θα περίμενε κανείς να κόστιζαν ακόμη περισσότερο!), για να φέρουν στην οθόνη σου το τελικό αποτέλεσμα.

#4. FriendsΚαι ποιος δε γουστάρει να χαλαρώνει, βλέποντας ξαπλωμένος την αγαπημένη του σειρά. Ήξερες ότι κάποιες από αυτές τις σειρές κόστισαν πολύ;

Τα φιλαράκια του NBC ήταν μια από τις σειρές που ίσως δεν θα περίμενες να είχαν μεγάλο κόστος, καθώς ήταν απλά 6 ηθοποιοί, χωρίς ιδιαίτερα σκηνικά και χωρίς εφέ.

Αυτοί ακριβώς οι 6 κεντρικοί ήρωες αύξαναν συνεχώς τις οικονομικές τους απαιτήσεις, οι οποίες έφταναν και στο 1 εκατομμύριο δολάρια ανά επεισόδιο, με αποτέλεσμα το τελικό κόστος κάθε επεισοδίου της σειράς να ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια δολάρια!

#5. ERΚαι ποιος δε γουστάρει να χαλαρώνει, βλέποντας ξαπλωμένος την αγαπημένη του σειρά. Ήξερες ότι κάποιες από αυτές τις σειρές κόστισαν πολύ;

Η “Εντατική” του NBC είναι από τις πιο γνωστές σειρές παγκοσμίως και μία από τις ακριβότερες.

Στην πρώτη από τις 15 της σεζόν η σειρά κόστιζε “μόλις” 2 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο, με το ποσό να εκτοξεύεται στα 13 εκατομμύρια στην 15η και τελευταία.

#6. The Get DownΚαι ποιος δε γουστάρει να χαλαρώνει, βλέποντας ξαπλωμένος την αγαπημένη του σειρά. Ήξερες ότι κάποιες από αυτές τις σειρές κόστισαν πολύ;

Το Get Down είναι μια από τις ακριβότερες σειρές του Netflix. Η σειρά διαδραματίζεται στην δεκαετία του 1970 και έχει γίνει φοβερή δουλειά στα σκηνικά και στα εφέ που χρειάζονται για να αποδοθεί σωστά η συγκεκριμένη εποχή.

Μεγάλο ποσό χρειάστηκε επίσης να ξοδευτεί για την δημιουργία του soundtrack της σειράς, κάτι που ποτέ δεν είναι φτηνό.

Τελικά το κόστος μιας σεζόν της σειράς έφτασε τα 120 εκατομμύρια δολάρια.

#7. The CrownΚαι ποιος δε γουστάρει να χαλαρώνει, βλέποντας ξαπλωμένος την αγαπημένη του σειρά. Ήξερες ότι κάποιες από αυτές τις σειρές κόστισαν πολύ;

Ακόμη μια από τις σειρές του Netflix βρίσκεται σε αυτή την λίστα.

Το cast της σειράς συνέβαλε σημαντικά στο αυξημένο κόστος, καθώς συμμετείχαν πολλοί και γνωστοί ηθοποιοί, όπως ο John Lithgow, η Claire Foy, o Jared Harris και ο Matt Smith.

Το κόστος για κάθε σεζόν του “The Crown” φτάνει στα 130 εκατομμύρια δολάρια.

#8. CamelotΚαι ποιος δε γουστάρει να χαλαρώνει, βλέποντας ξαπλωμένος την αγαπημένη του σειρά. Ήξερες ότι κάποιες από αυτές τις σειρές κόστισαν πολύ;

Το Camelot είναι ένα ιστορικό δράμα φαντασίας σχετικά με τις περιπέτειες του βασιλιά Αρθούρου. Συχνά συγκρίνεται με το Game of Thrones και μάλιστα πήρε και μια υποψηφιότητα για βραβείο Emmy.

Τελικά, παρά τις προσπάθειες των συντελεστών να εγγυηθούν υψηλή αξία για την σειρά, της οποίας το κόστος έφτανε τα 7 εκατομμύρια ανά επεισόδιο, το Camelot διεκόπη μετά από 10 επεισόδια.

#9. The PacificΚαι ποιος δε γουστάρει να χαλαρώνει, βλέποντας ξαπλωμένος την αγαπημένη του σειρά. Ήξερες ότι κάποιες από αυτές τις σειρές κόστισαν πολύ;

Ο Tom Hanks και ο Steven Speilberg συνεργάστηκαν για να κάνουν αυτή την μίνι σειρά σχετικά με τρεις πεζοναύτες, οι οποίοι υπηρέτησαν στον Ειρηνικό.

Το Pacific είναι μια από τις ακριβότερες μίνι σειρές που κυκλοφόρησαν ποτέ με κόστος 217 εκατομμύρια δολάρια. Μόνο μια συγκεκριμένη σκηνή μάχης που έδειχνε μια μεγάλη επίθεση από 11.000 Ιάπωνες στρατιώτες, πήρε 4 ημέρες να γυριστεί και κόστισε 5 εκατομμύρια.

#10. LostΚαι ποιος δε γουστάρει να χαλαρώνει, βλέποντας ξαπλωμένος την αγαπημένη του σειρά. Ήξερες ότι κάποιες από αυτές τις σειρές κόστισαν πολύ;

Εικάζεται ότι το Lost κόστιζε 4 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο, ενώ το πρώτο επεισόδιο κόστισε τα τριπλάσια, καθώς χρειάστηκε να αγοραστεί και να μετακινηθεί ένα παλιό αεροσκάφος το οποίο θα έπαιζε τον ρόλο των συντριμιών της πτήσης 815.

Κάποιες φορές αισθάνεσαι κι εσύ χαμένος όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με τη γυναίκα που σου αρέσει. Προετοιμάσου κατάλληλα βλέποντας το βίντεο του Χρήστου.

#11. House of CardsΚαι ποιος δε γουστάρει να χαλαρώνει, βλέποντας ξαπλωμένος την αγαπημένη του σειρά. Ήξερες ότι κάποιες από αυτές τις σειρές κόστισαν πολύ;

Σε λίγο καιρό θα προβληθεί η τελευταία σεζόν του House of Cards, το οποίο ήταν μια από τις σειρές που καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατές. Το κόστος της σειράς αρχικά ήταν 4,5 εκατομμύρια δολάρια, αλλά πιστεύεται ότι οι επόμενες σεζόν, όσο αυξανόταν η δημοφιλία των ηθοποιών, ήταν αρκετά ακριβότερες.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να βάλεις την ερωτική σου ζωή σε μια σειρά, κάνε κλικ εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.