Οι πιο Εκκεντρικοί Καλλιτέχνες που Άφησαν Ιστορία

Οι καλλιτέχνες αρκετές φορές φημίζονται για το ότι είναι λίγο «παράξενοι» και διαφορετικοί. Τσέκαρε τους πιο εκκεντρικούς από αυτούς.

Το να είσαι εκκεντρικός είναι ένα αρκετά ελκυστικό χαρακτηριστικό, όταν όμως δεν συμβαίνει σε υπερβολικό βαθμό, που ενοχλεί τους γύρω σου.

Αρκετά εκκεντρικά άτομα πέρασαν από τον κόσμο, υπάρχουν όμως κάποια τα οποία πραγματικά άφησαν ιστορία λόγω και του έργου αλλά και της εκκεντρικότητάς τους.

Παρακάτω παραθέτουμε τους πέντε πιο εκκεντρικούς καλλιτέχνες που άφησαν ιστορία, και είναι γνωστοί ακόμα και στις μέρες μας.

#1. Vincent van GoghΟι καλλιτέχνες αρκετές φορές φημίζονται για το ότι είναι λίγο «παράξενοι» και διαφορετικοί. Τσέκαρε τους πιο εκκεντρικούς από αυτούς.

Ο  Vincent van Gogh γεννήθηκε στην Ολλανδία το 1853, και θεωρείται από τους πιο εκκεντρικούς καλλιτέχνες που πέρασαν από την Γη. Παρ’ όλο που τα έργα του δεν εκτιμήθηκαν στην εποχή τους, αυτήν την στιγμή θεωρείται από τους κλασσικούς ζωγράφους, με έργα που ξεπερνάνε κάθε φαντασία και αγγίζουν βαθιές χορδές της ανθρώπινης ψυχής.

Στην εποχή του θεωρήθηκε αρκετά εκκεντρικός, κυρίως λόγω του τρόπου ζωής του. Ήταν διπολικός, γεγονός που του έφερνε συχνά κύματα κατάθλιψης. Είχε ζήσει σε ψυχιατρική κλινική, και είναι γνωστό ότι πάνω σε ένα του επεισόδιο έκοψε το αυτί του ! Σε ηλικία 37 χρονών αυτοκτόνησε πυροβολώντας τον εαυτό του στο στήθος, και αφήνοντας πίσω του πάνω από 2000 έργα, που σήμερα θεωρούνται αριστουργήματα.

#2. MichelangeloΟι καλλιτέχνες αρκετές φορές φημίζονται για το ότι είναι λίγο «παράξενοι» και διαφορετικοί. Τσέκαρε τους πιο εκκεντρικούς από αυτούς.

Παρά το γεγονός ότι ήταν ιδιοφυΐα όσον αφορά την ζωή του και τα έργα του, ο Michelangelo ήταν εξαιρετικά εκκεντρικός και ασυνήθιστος. Θεωρείται από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες, και τα έργα του είναι γνωστά σε παγκόσμια κλίμακα.

Ωστόσο, η ζωή του άγγιζε τα όρια της τρέλας. Όταν εργαζόταν πάνω σε ένα έργο, ξεχνούσε να φάει και να πλυθεί ! Ήταν γνωστός για το γεγονός ότι μύριζε άσχημα, καθώς αμελούσε βασικές καθημερινές ασχολίες, όπως το μπάνιο, προκειμένου να είναι αφοσιωμένος στην ολοκλήρωση των έργων του.

Αν δεν θέλεις να του μοιάσεις, μπορείς να δεις το σχετικό βίντεο του Θέμη.

Κοιμόταν με τα παπούτσια του, και σπάνια έτρωγε ή έπινε νερό. Εκτός από την κατάθλιψη, πολλοί κάνουν λόγο και για αυτισμό. Φυσικά, τα έργα του είναι αριστουργήματα και πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες που ακολούθησαν.

Όταν ξεκίνησε να εργάζεται πάνω στο έργο του στην Καπέλα Σιξτίνα, πέρασε τέσσερα χρόνια ζωγραφίζοντας 300 μορφές χωρίς σχεδόν να κάνει διάλειμμα. Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, είναι και ο λόγος που έχει δημιουργήσει τόσο εξαιρετικά έργα.

#3. Andy WarholΟι καλλιτέχνες αρκετές φορές φημίζονται για το ότι είναι λίγο «παράξενοι» και διαφορετικοί. Τσέκαρε τους πιο εκκεντρικούς από αυτούς.

Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης έκανε θραύση στην δεκαετία του 1960, αναδεικνύοντας την pop κουλτούρα. Ωστόσο, ήταν αρκετά ακραίος και εκκεντρικός.

Οι περισσότερες από τις 75 ταινίες στις οποίες ήταν παραγωγός κρίθηκαν πολύ αγενείς για να δημοσιευτούν στο κοινό. Παρ’ όλο που ήταν μια καλλιτεχνική ιδιοφυία στους περισσότερους χώρους της τέχνης, στον Andy Warhol άρεσε να ελέγχει τους γύρω του με ακραίο τρόπο και να έχει πλήρη επιρροή.

Παρήγαγε έργα ομοφυλοφιλικού ερωτικού περιεχομένου, και είχε φετίχ με τα πόδια και τα παπούτσια. Του άρεσε να συλλέγει αμέτρητα πράγματα τα οποία δεν είχαν σχέση μεταξύ τους, και μέχρι το τέλος της ζωής του είχε 641 κουτιά από ετερόκλητα αντικείμενα, τα οποία ονόμασε Warhol’s Time Capsules.

#4. Emily DickinsonΟι καλλιτέχνες αρκετές φορές φημίζονται για το ότι είναι λίγο «παράξενοι» και διαφορετικοί. Τσέκαρε τους πιο εκκεντρικούς από αυτούς.

Από τις πιο εκκεντρικές συγγραφείς που πέρασαν από τον κόσμο, η Emily Dickinson έχει γράψει έναν τεράστιο αριθμό ποιημάτων, εκ των οποίων τα περισσότερα δεν ήρθαν ποτέ στο φως, καθώς πριν το θάνατό της τα έκαψε !

Θεωρείται ότι ήταν πολύ μπροστά από την εποχή της. Ζούσε κυρίως μόνη της σε μια εποχή που όλες οι γυναίκες θεωρούνταν αδύναμες και έμεναν με τους συζύγους τους ή με τον πατέρα τους. Διάβαζε στα κρυφά, καθώς τότε απαγορευόταν οι γυναίκες να διαβάζουν, και έγραφε τα ποιήματα της σε χαρτοπετσέτες.

Γεννημένη το 1830, η Dickinson πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της κλεισμένη στο σπίτι της λόγω παθολογικού κοινωνικού άγχους, και δεν έβγαινε για να ψωνίσει τα απαραίτητα ή να πάει εκκλησία, όπως συνηθιζόταν.

Έχουν ανακαλυφθεί 1800 ποιήματά δικά της μετά τον θάνατό της, την στιγμή που όσο ήταν εν ζωή είχε εκδώσει μόλις 10. Πέθανε σε νεαρή ηλικία, μόλις 55 ετών.

#5. Virginia WoolfΟι καλλιτέχνες αρκετές φορές φημίζονται για το ότι είναι λίγο «παράξενοι» και διαφορετικοί. Τσέκαρε τους πιο εκκεντρικούς από αυτούς.

H Virginia Woolf γεννήθηκε το 1882 και ήταν μια από τις πιο εκκεντρικούς συγγραφείς, καθώς στεκόταν όρθια όταν έγραφε ! Η αδερφή της, επίσης καλλιτέχνης, ήταν ζωγράφος, και μεταξύ των δύο αδερφών υπήρχε αρκετή κόντρα όσον αφορά την καλλιτεχνική χροιά των έργων τους.

Το αποτέλεσμα ήταν η Woolf να γράφει όρθια, με σκοπό να μιμηθεί και να ανταγωνιστεί την αδερφή της.

Η ζήλια υπάρχει και συχνά εντοπίζεται στις σχέσεις μας. Δες το επεισόδιο της εκπομπής μας Apla+Andrika, σχετικά με τη ζήλια.

Πέρα από αυτό, η Virginia Woolf δημιούργησε αρκετά προχωρημένα για την εποχή της έργα, και έδωσε νέα έμφαση στο φεμινιστικό κίνημα που ακολούθησε. Ζούσε σχετικά απομονωμένη, και μισούσε την υψηλή κοινωνία, παρ’ όλο που η ίδια άνηκε σε αρκετά υψηλή τάξη.

Τα έργα της θεωρούνται πρωτοποριακά ακόμα και σήμερα.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Κάποιοι άνθρωποι έμειναν στην ιστορία επειδή ήταν παράξενοι. Αν θέλεις να μην είσαι ένας από αυτός, μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.