Οι πιο Επικίνδυνες Δουλειές στον Πλανήτη!

Την επόμενη φορά που θα γκρινιάξεις για τη δουλειά σου, θυμήσου πως κάποιοι άνθρωποι κάνουν δουλειές που κανείς δε θα τολμούσε να τις κάνει.

Κάθε δουλειά έχει τις δυσκολίες της και το μεροκάματο βγαίνει δύσκολα. Για κάποιες δουλειές όμως τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα. Οι εργαζόμενοι εκτίθενται σε επικίνδυνες και ακραίες συνθήκες, όπως καιρικά φαινόμενα και χημικές ουσίες. Κάποιες δουλειές παρουσιάζουν υψηλότατα επίπεδα θνησιμότητας.

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες δουλειές στον κόσμο;

#1.  Εργάτες σε ΠετρελαιοπηγέςΤην επόμενη φορά που θα γκρινιάξεις για τη δουλειά σου, θυμίσου πως κάποιοι άνθρωποι κάνουν δουλειές που κανείς δε θα τολμούσε να τις κάνει.

Η έκρηξη του Deepwater Horizon και η πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού το 2010, που πήρε τη ζωή 11 ανδρών, υπενθύμισε στον κόσμο ότι οι εργαζόμενοι σε πετρελαιοπηγές έχουν μια από τις πιο επικίνδυνες δουλειές, είτε στην ανοικτή θάλασσα, σε εξέδρες, είτε στην ξηρά.

Τα ύψη, ο βαρύς εξοπλισμός και τα επικίνδυνα υλικά είναι μερικά μόνο επικίνδυνα στοιχεία της δουλειάς. Παραδόξως, η μεγαλύτερη αιτία θανάτου για τους εργάτες πετρελαίου και εξόρυξης είναι τα ατυχήματα με οχήματα. Η κόπωση και τα μακρά, μη ασφαλή ταξίδια προς και από τις εξέδρες είναι δύο από τους λόγους που τα ατυχήματα συμβαίνουν τόσο συχνά.

Η κόπωση δεν είναι αστεία υπόθεση και στη δική σου ζωή. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μάθεις να ισορροπείς τη δουλειά σου με την υπόλοιπη ζωή σου.

Αυτή η σκληρή δουλειά είναι πολύ δύσκολη για τη σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα ωράρια είναι εξοντωτικά με 16ωρες βάρδιες, που περιλαμβάνουν ελάχιστο ύπνο, σε ένα ιδιαίτερα εχθρικό περιβάλλον, με συχνές πυρκαγιές και εκρήξεις.

#2. ΣτεγάςΤην επόμενη φορά που θα γκρινιάξεις για τη δουλειά σου, θυμίσου πως κάποιοι άνθρωποι κάνουν δουλειές που κανείς δε θα τολμούσε να τις κάνει.

Οι άνθρωποι που φτιάχνουν τις στέγες κτηρίων κάνουν μια από τις πιο επικίνδυνες δουλειές, με ένα από τα πιο υψηλά ποσοστά ατυχημάτων και θανάτων. Στις ΗΠΑ 100 εργαζόμενοι σε στέγες έχασαν την ζωή τους το 2016, οι περισσότεροι από αυτούς μετά από πτώσεις από μεγάλο ύψος.

Σύμφωνα με στατιστικές από τις ΗΠΑ οι άνθρωποι που εργάζονται σε στέγες κατείχαν το 1/3 των εργατικών ατυχημάτων στον κλάδο των κατασκευών μεταξύ 1992 και 2009.

#3. ΜεταλλωρύχοιΤην επόμενη φορά που θα γκρινιάξεις για τη δουλειά σου, θυμίσου πως κάποιοι άνθρωποι κάνουν δουλειές που κανείς δε θα τολμούσε να τις κάνει.

Τα δυνητικά έσοδα από τον μισθό ενός μεταλλωρύχου, δεν φαίνεται να ισοσταθμίζουν τους πιθανούς κινδύνους, για μία από τις πιο δύσκολες δουλειές στον κόσμο.

Ένας μεταλλωρύχος καλείται να εργαστεί στο υπέδαφος και να αντιμετωπίσει εκρήξεις, διαρροές χημικών, καθιζήσεις εδαφών, τοξικά αέρια και βέβαια τεράστια κόπωση σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον.

#4. ΨαράδεςΤην επόμενη φορά που θα γκρινιάξεις για τη δουλειά σου, θυμίσου πως κάποιοι άνθρωποι κάνουν δουλειές που κανείς δε θα τολμούσε να τις κάνει.

Όταν σκέφτεσαι την λέξη ψάρεμα, φαντάζεσαι κάποιον που κάθεται άνετος με το καλάμι του και απολαμβάνει την ηρεμία της θάλασσας, βγάζοντας που και που και ένα ψάρι, για να ρίξει στην ψησταριά.

Η πραγματικότητα για τους επαγγελματίες ψαράδες απέχει πολύ, καθώς κάνουν μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον κόσμο. Περνούν μεγάλο μέρος της ζωής τους σε μικρά σκάφη, με βαρύ εξοπλισμό και πολλές ώρες δουλειάς στην ανοιχτή θάλασσα, με δύσκολες καιρικές συνθήκες, όπως τρικυμίες και καταιγίδες.

#5. ΥλοτόμοιΤην επόμενη φορά που θα γκρινιάξεις για τη δουλειά σου, θυμίσου πως κάποιοι άνθρωποι κάνουν δουλειές που κανείς δε θα τολμούσε να τις κάνει.

Το να δουλεύεις σε ένα δάσος κόβοντας τεράστιους κορμούς με δυνατά εργαλεία είναι σίγουρα κάτι πολύ επικίνδυνο και σε αυτό συμφωνούν οι στατιστικές. Η δουλειά του υλοτόμου είναι 30 φορές πιο επικίνδυνη από την μέση δουλειά.

Η πλειοψηφία των ατυχημάτων στην υλοτομία συμβαίνει λόγω λανθασμένων χειρισμών του εξοπλισμού, και λόγω δέντρων που πέφτουν πάνω στους εργαζόμενους.

#6. ΕναερίτεςΤην επόμενη φορά που θα γκρινιάξεις για τη δουλειά σου, θυμίσου πως κάποιοι άνθρωποι κάνουν δουλειές που κανείς δε θα τολμούσε να τις κάνει.

Οι εναερίτες ανεβαίνουν σε μεγάλα ύψη για να συντηρήσουν πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος, κεραίες και γέφυρες. Θεωρείται ότι είναι μια από τις δυσκολότερες δουλειές στον κόσμο και χρειάζεται μεγάλη δύναμη και ισορροπία.

Μια λάθος κίνηση ή μια μικρή παράλειψη στα μέτρα ασφαλείας μπορεί να αποβεί μοιραία. Ο κίνδυνος ατυχημάτων από πτώσεις και ηλεκτροπληξίες είναι τεράστιος.

#7. ΠυροσβέστεςΤην επόμενη φορά που θα γκρινιάξεις για τη δουλειά σου, θυμίσου πως κάποιοι άνθρωποι κάνουν δουλειές που κανείς δε θα τολμούσε να τις κάνει.

Οι πυροσβέστες βάζουν τις ζωές τους μπροστά για να σώσουν τους πολίτες από καταστάσεις, όπως φωτιές, και όχι μόνο, που απειλούν την ζωή τους. Σίγουρα είναι μια από τις πιο επικίνδυνες δουλειές στον κόσμο και δίνει μεγάλη ικανοποίηση στους πυροσβέστες, όταν επιτυγχάνουν με επιτυχία το έργο τους.

Ένας πυροσβέστης έχει να αντιμετωπίσει υψηλότατες θερμοκρασίες, επικίνδυνα χημικά και καπνούς, σε κτήρια ή δάση και μάλιστα έναντι χαμηλών μισθών. Σε κάποιες χώρες μεγάλο ποσοστό των πυροσβεστών είναι εθελοντές.

#8. ΔιανομείςΤην επόμενη φορά που θα γκρινιάξεις για τη δουλειά σου, θυμίσου πως κάποιοι άνθρωποι κάνουν δουλειές που κανείς δε θα τολμούσε να τις κάνει.

Όλοι μας έχουμε κατά καιρούς χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες ενός διανομέα. Σίγουρα πρόκειται για μια δουλειά που μπορεί να γίνει άκρως επικίνδυνη.

Είτε πρόκειται για διανομή πίτσας, δεμάτων ή οτιδήποτε άλλου, οι διανομείς είναι εκτεθειμένοι σε κάθε είδους καιρικές συνθήκες, αλλά και στις δυσκολίες της κίνησης στον δρόμο, ενώ συχνά γίνονται θύματα ληστειών.

Εκτός από τους διανομείς, θα εκτεθείς κι εσύ στο κρύο το χειμώνα. Τσέκαρε το βίντεο του Θέμη, σχετικά με το πώς να επιλέξεις παλτό.

#9. Πολεμικός ΑνταποκριτήςΤην επόμενη φορά που θα γκρινιάξεις για τη δουλειά σου, θυμίσου πως κάποιοι άνθρωποι κάνουν δουλειές που κανείς δε θα τολμούσε να τις κάνει.

Το να κάνεις ένα ρεπορτάζ σε συνθήκες πολέμου είναι από τις δυσκολότερες δουλειές. Οι πολεμικοί ανταποκριτές βρίσκονται συχνά στην πρώτη γραμμή, στα πεδία των μαχών, όπου γίνεται πόλεμος στον κόσμο.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τις δυσκολίες ενός πολέμου, που μπορεί να ποικίλουν, από αιχμαλωσία, μέχρι βασανιστήρια, τραυματισμό και θάνατο.

#10. Κασκαντέρ
Την επόμενη φορά που θα γκρινιάξεις για τη δουλειά σου, θυμίσου πως κάποιοι άνθρωποι κάνουν δουλειές που κανείς δε θα τολμούσε να τις κάνει.

Όταν παρακολουθείς μια ταινία με τον ήρωα να κάνει φοβερά ακροβατικά, να περνά μέσα από φωτιές ή να οδηγεί επικίνδυνα, τις περισσότερες φορές βλέπεις έναν άνθρωπο που κάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στην υπηρεσία του θεάματος.

Αυτή η δουλειά είναι συνώνυμη με τον κίνδυνο και παρόλο που δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά είναι γνωστό ότι πολλοί κασκαντέρ έχουν τραυματιστεί ή έχουν πεθάνει κατά την διάρκεια γυρισμάτων.

#11. ΔιασώστεςΤην επόμενη φορά που θα γκρινιάξεις για τη δουλειά σου, θυμίσου πως κάποιοι άνθρωποι κάνουν δουλειές που κανείς δε θα τολμούσε να τις κάνει.

Οι διασώστες μπορεί να ανήκουν σε κάποιο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ή του Λιμενικού και αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο της διάσωσης ανθρώπων από πληθώρα δύσκολων καταστάσεων, όπως αεροπορικά ατυχήματα, ναυάγια, σεισμούς χιονοστιβάδες και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Ο διασώστης έρχεται αντιμέτωπος με απίστευτες κακοκαιρίες, ακραίες θερμοκρασίες και πάρα πολλή ψυχολογική και σωματική πίεση, προκειμένου να σώσει ανθρώπινες ζωές. Είναι,λοιπόν, όχι μόνο μια από τις πιο επικίνδυνες, αλλά και από τις πιο χρήσιμες για την κοινωνία δουλειές στον κόσμο.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Κάθε δουλειά είναι δύσκολη. Ιδιαίτερα αυτή του να γνωρίσεις το ποιος πραγματικά είσαι. Μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.