Οι πιο Επικίνδυνες Συμμορίες Αυτή την Στιγμή στον Κόσμο

Για κάποια πράγματα ούτε εμείς είμαστε σίγουροι. Ένα πράγμα για το οποίο όμως είμαστε, είναι πως δεν θέλεις να μπλέξεις με αυτές τις συμμορίες.

Ο όρος συμμορία ορίζεται ως μια ομάδα ανθρώπων που δουλεύουν μαζί με παράνομους σκοπούς.

Μικρές συμμορίες υπάρχουν παντού, στους δρόμους και στις γειτονιές. Υπάρχουν όμως και μεγάλες συμμορίες, για τις οποίες δεν θα ακούσεις συχνά στις ειδήσεις, καθώς δρουν υπογείως και είναι πάρα πολύ επικίνδυνες.

Επικίνδυνες είναι επίσης κάποιες συμπεριφορές σου στο φλερτ, τις οποίες και πρέπει να αποφύγεις. Τσέκαρε το βίντεο του Χρήστου.

Αυτές οι συμμορίες είναι υπεύθυνες για πλειάδα εγκλημάτων, από διακίνηση ναρκωτικών, μέχρι trafficking και δολοφονίες.

Κάποιες συμμορίες ξεχωρίζουν από τις άλλες, επειδή το “έργο” τους τις έχει κάνει πιο επικίνδυνες.

Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι 10 πιο επικίνδυνες συμμορίες στον κόσμο.

#1. Η Αδελφότητα AryanΓια κάποια πράγματα ούτε εμείς είμαστε σίγουροι. Ένα πράγμα για το οποίο όμως είμαστε, είναι πως δεν θέλεις να μπλέξεις με αυτές τις συμμορίες.

Λέγεται ότι δημιούργηθηκαν στις φυλακές στου San Quentin στις ΗΠΑ γύρω στο 1960.

Τα μέλη της αδελφότητας υποστηρίζουν την ανωτερότητα της λευκής φυλής και ήταν ενωμένα, με σκοπό να προστατευτούν από τους νέγρους και λατίνους φυλακισμένους.

Μέχρι το 1970 η αδελφότητα είχε μεγαλώσει πάρα πολύ και οι ρατσιστικές δολοφονίες στις ΗΠΑ είχαν γίνει καθημερινότητα.

Μετά το 1990 η αδελφότητα άλλαξε τακτική και ήρθε σε συμφωνία με συμμορίες από το Μεξικό, μπαίνοντας έτσι σε νέα πεδία δράσης, όπως το trafficking, η πορνεία και η διακίνηση ναρκωτικών.

Πιστεύεται ότι η αδελφότητα, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως η πιο βίαια ακραία συμμορία στις ΗΠΑ, αριθμεί 10000 μέλη, είτε ελεύθερα είτε μέσα σε φυλακές. Τα μέλη ξεχωρίζουν από τα ναζιστικά σύμβολα που φέρουν σε τατουάζ.

#2. Η YakuzaΓια κάποια πράγματα ούτε εμείς είμαστε σίγουροι. Ένα πράγμα για το οποίο όμως είμαστε, είναι πως δεν θέλεις να μπλέξεις με αυτές τις συμμορίες.

Ο μέσος πολίτης δεν χρειάζεται να ανησυχεί για μια από τις μεγαλύτερες συμμορίες στον κόσμο, την Yakuza, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι επικίνδυνη.

Ίσως η αναφορά στην Yajuza ως συμμορία, να μην δείχνει το μέγεθος. Με 103000 μέλη παγκοσμίως, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως εγκληματικός οργανισμός και μάλιστα διεθνούς κλίμακας.

Η Yakuza έχει αναμειχθεί σε διακίνηση ναρκωτικών, λαθρεμπόριο όπλων, ακόμη και trafficking., καλυμμένη από νόμιμες επιχειρήσεις και σε επαφή με τις κατά τόπους κυβερνήσεις και αρχές.

Τα μέλη της ξεχωρίζουν από τα ακριβά αυτοκίνητα, το επίσημο ντύσιμο και τα πολλά τατουάζ, τα οποία συνήθως είναι σε σημεία που δεν φαίνονται.

Πολλά μέλη δεν έχουν τμήματα των δαχτύλων τους, καθώς όταν κάνουν κάποιο λάθος δείχνουν με αυτό τον τρόπο την αφοσίωση τους, εκτελώντας μια πράξη με το όνομα Yubitsume.

Αν κάνουν αυτό στον εαυτό τους, σκέψου τι κάνουν στους εχθρούς τους!

#3. Οι Crips και οι BloodsΓια κάποια πράγματα ούτε εμείς είμαστε σίγουροι. Ένα πράγμα για το οποίο όμως είμαστε, είναι πως δεν θέλεις να μπλέξεις με αυτές τις συμμορίες.

Οι Crips δημιουργήθηκαν στο Los Angeles μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις στο Watss το 1965 με μέλη κυρίως αφροαμερικανούς νεαρούς, προερχόμενους από τις συμμορίες της περιοχής.

Η συμμορία μεγάλωσε γρήγορα και οι δραστηριότητες της περιελάμβαναν δολοφονίες, ένοπλες ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών.

Μέχρι το 1980 κυριάρχησαν. Τότε όμως έκανε την εμφάνιση της μια από τις πιο επικίνδυνες συμμορίες, με το όνομα Bloods.

Οι Bloods ήθελαν να αναλάβουν τον έλεγχο των περιοχών και η αντιπαλότητα τους ήταν τεράστια.

Αυτή τη στιγμή πιστεύεται ότι οι  Crips έχουν 30000 μέλη στις ΗΠΑ, όμως η οργάνωση τους δεν είναι πλέον τόσο δομημένη, όσο παλιότερα.

Παρόλα αυτά παραμένουν μια από τις πιο επικίνδυνες συμμορίες και ευθύνονται άμεσα για πληθώρα εγκληματικών πράξεων σε πολλές πόλεις.

#4. Η Solntsevskaya BratvaΓια κάποια πράγματα ούτε εμείς είμαστε σίγουροι. Ένα πράγμα για το οποίο όμως είμαστε, είναι πως δεν θέλεις να μπλέξεις με αυτές τις συμμορίες.

Η Solntsevskaya Bratva είναι παρακλάδι του δικτύου της Ρωσικής μαφίας και ιδρύθηκε από τον  Sergei Mikhailov, ο οποίος θεωρείτο φημισμένος και νόμιμος επιχειρηματίας.

Όλοι όμως γνωρίζουν ότι η Solntsevskaya Bratva  εμπλέκεται σε εγκληματικές ενέργειες, κυρίως σε λαθρεμπόριο έργων τέχνης και σε κατά παραγγελία δολοφονίες.

Η δραστηριοποίηση της εταιρείας στον χώρο των τραπεζών και της οικονομίας, άνοιξε τον δρόμο για να δραστηριοποιηθεί σε οικονομικές απάτες με πιστωτικές κάρτες και μετοχές.

#5. Primeiro Comando da Capital (PCC)Για κάποια πράγματα ούτε εμείς είμαστε σίγουροι. Ένα πράγμα για το οποίο όμως είμαστε, είναι πως δεν θέλεις να μπλέξεις με αυτές τις συμμορίες.

Η Βραζιλία είναι γνωστή για τα υψηλά επίπεδα εγκληματικότητας. Στις φαβέλες ζουν φτωχοί άνθρωποι που είναι έρμαια της βίας μεταξύ των διαφόρων συμμοριών.

Η Primeiro Comando da Capital είναι η πιο γνωστή από τις συμμορίες της χώρας με 13000 μέλη, εκ των οποίων τα μισά περίπου βρίσκονται στην φυλακή.

Η συμμορία ιδρύθηκε το 1993 από 8 φυλακισμένους μετά από μια εξέγερση με 111 νεκρούς, με σκοπό να τηρηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα “με κάθε μέσο”, καθώς φάνηκε ότι πολλοί από τους νεκρούς εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από τους φύλακες.

Κύριοι τομείς δραστηριοποίησης της συμμορίας είναι το εμπόριο ναρκωτικών, οι ληστείες τραπεζών και οι απαγωγές, ενώ είχαν οργανώσει το 2001 και το 2006 διαδηλώσεις για τα δικαιώματα των φυλακισμένων.

Επίσης, ήταν υπεύθυνοι για τις επιθέσεις σε κυβερνητικά κτήρια και αστυνομικά τμήματα με πολλούς νεκρούς και από τις δύο πλευρές.

#6. Οι MungikiΓια κάποια πράγματα ούτε εμείς είμαστε σίγουροι. Ένα πράγμα για το οποίο όμως είμαστε, είναι πως δεν θέλεις να μπλέξεις με αυτές τις συμμορίες.

Οι Mungiki είναι μια σέκτα στην Κένυα, η οποία δημιουργήθηκε από ένοπλους Kikuyu κατά τον πόλεμο με τους Maasai στην δεκαετία 1980.

Ο τρόπος που λειτουργούν αντιστοιχεί περισσότερο σε συμμορία του δρόμου, παρά σε στρατιωτική οργάνωση.

Οι Mungiki αρνούνται κάθε τι που έχει σχέση με τον Δυτικό Κόσμο, τον Εκσυγχρονισμό και τον Χριστιανισμό και είναι υπεύθυνοι για πολλές πράξεις βίας, απέναντι σε ομάδες ανθρώπων που θεωρούν ότι δεν συμφωνούν με τις απόψεις τους και που ανήκουν σε άλλες φυλές.

Η συμμορία κρίθηκε παράνομη το 2002 από την κυβέρνηση της χώρας, μετά από μια επίθεση ενάντια των οδηγών λεωφορείων, με 50 θύματα.

Ακόμη και έτσι η οργάνωση μεγάλωνε και γινόταν όλο και πιο ισχυρή και οι διαμάχες με άλλες παραστρατιωτικές ομάδες οδήγησαν στην εκτέλεση 8000 μελών. Αυτή τη στιγμή, 100.000 μέλη υπολογίζεται ότι συνεχίζουν να δρουν στην χώρα.

Μάλιστα, τα μέλη της συμμορίας  εισπράττουν χρήματα από τους πολίτες, με άσχημα αποτελέμσταα, για εκείνους που αρνούνται να πληρώσουν, όπως στην περίπτωση του χωριού Gatundu, το οποίο έκαψαν ολοσχερώς γιατί δεν απέδωσε την απαιτούμενη “φορολογία”.

#7. Mara Salvatrucha 13 (MS-13)Για κάποια πράγματα ούτε εμείς είμαστε σίγουροι. Ένα πράγμα για το οποίο όμως είμαστε, είναι πως δεν θέλεις να μπλέξεις με αυτές τις συμμορίες.

Η συμμορία Mara Salvatrucha 13, γνωστή και ως MS-13, δημιουργήθηκε στο Los Angeles το 1980 από μετανάστες από το El Salvador, που πήγαν στις ΗΠΑ λόγω του εμφυλίου στην χώρα τους.

Τα περισσότερα μέλη είχαν στρατιωτικό ή παραστρατιωτικό παρελθόν και έτσι η συμμορία γρήγορα εδραιώθηκε και έγινε πολύ επικίνδυνη.

Μάλιστα το FBI έφτιαξε ειδική ομάδα με σκοπό της καταπολέμηση της MS-13, η οποία εκτιμάται ότι έχει 6-10.000 μέλη στις ΗΠΑ, αλλά και στον Καναδά, στο Μεξικό, στην Ονδούρα, στην Γουατεμάλα και στην Νικαράγουα.

Στις χώρες αυτές δραστηριοποιείται στον χώρο του λαθρεμπορίου όπλων και της διακίνησης ναρκωτικών, αλλά είναι περισσότερο γνωστή για τα εγκλήματα σε επίπεδο δρόμου, βίαιες δολοφονίες, κλοπές αυτοκινήτων και βανδαλισμούς.

Οι διάφορες κλίκες δεν φαίνεται να έχουν μια κεντρική διοίκηση, αλλά δρουν αυτόνομα και μαρκάρουν τις περιοχές τους με ένα γκράφιτι με το όνομα τους.

Η συμμορία έχει κατηγορηθεί για την στρατολόγηση νέων μελών στα σχολεία και έχει απλώσει τα πλοκάμια της στην κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ, ενώ την στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση των μελών έχει αναλάβει η Los Zetas

#8. Η CamorraΓια κάποια πράγματα ούτε εμείς είμαστε σίγουροι. Ένα πράγμα για το οποίο όμως είμαστε, είναι πως δεν θέλεις να μπλέξεις με αυτές τις συμμορίες.

Σκεπτόμενος κανείς για συμμορίες, μια από τις πρώτες εικόνες θα είναι το οργανωμένο έγκλημα τύπου ιταλικής μαφίας, που όλοι έχουμε δει σε πολλές ταινίες.

Στο παρακάτω επεισόδιο της εκπομπής μας, Apla+Andrika, μπορείς να βρεις τις προτάσεις μας για ταινίες και σειρές.

Η Camorra λέγεται ότι ξεκίνησε κατά τον 19ο αιώνα, από κάποιους φυλακισμένους εγκληματίες.

Η έδρα της είναι στην Νάπολη, αλλά λειτουργεί σε όλο τον νομό και έχει παρεισφρήσει σε κάθε τομέα της κοινωνίας. Έχει μάλιστα ξεπεράσει την μαφία της Σικελίας, έχοντας πάνω από 7.000 μέλη.

Η Camora είναι από τις πιο γνωστές συμμορίες στον κόσμο, εξαιτίας των πρακτικών της και του τρόπου αντιμετώπισης όσων αντιτίθενται στα συμφέροντα της.

Οι δραστηριότητές τους ποικίλλουν, από ξέπλυμα χρήματος, απάτες, πολιτική διαφθορά, δολοφονίες και εμπόριο ναρκωτικών.

Ακόμη έχουν νόμιμες επιχειρήσεις-βιτρίνες, μέσω των οποίων δραστηριοποιούνται τα μέλη. Είναι πολύ γνωστή η περίπτωση της ανοικοδόμησης κτηρίων στην περιοχή, μέσω των οποίων η Camorra έκανε απίστευτα κέρδη, καθώς και η περίπτωση διαχείρισης απορριμάτων στον νομό.

Η Camorra ανάγκαζε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν τις δικές της υπηρεσίες αποκομιδής απορριμάτων, τα οποία μετά διέθετε σε παράνομες χωματερές, με αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον.

Η Camorra είναι επίσης γνωστή για τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις, μεταξύ των διαφόρων οικογενειών, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε μακελειά και εν ψυχρώ εκτελέσεις.

#9. Το Καρτέλ SinaloaΓια κάποια πράγματα ούτε εμείς είμαστε σίγουροι. Ένα πράγμα για το οποίο όμως είμαστε, είναι πως δεν θέλεις να μπλέξεις με αυτές τις συμμορίες.

Τα Μεξικάνικα καρτέλ ναρκωτικών ξεπερνούν όλες τις άλλες συμμορίες στον κόσμο.

Το καρτέλ Sinaloa ελέγχει την διακίνηση ναρκωτικών σε όλη την χώρα του Μεξικού, όπως επίσης και νευραλγικές θέσεις της αστυνομίας, της κυβέρνησης και των επιχειρήσεων.

Η βιαιότητα του καρτέλ φαίνεται στις δολοφονίες στρατιωτικού τύπου, με βαρύ οπλισμό και βέβαια οι δραστηριότητες του εκτείνονται και σε άλλους τομείς, από απαγωγές για λύτρα, μέχρι λαθρεμπόριο και trafficking.

Σύμφωνα με τις αρχές, μόνο από την διακίνηση ναρκωτικών το καρτέλ κερδίζει δισεκατομμύρια δολάρια. 

#10. Los ZetasΓια κάποια πράγματα ούτε εμείς είμαστε σίγουροι. Ένα πράγμα για το οποίο όμως είμαστε, είναι πως δεν θέλεις να μπλέξεις με αυτές τις συμμορίες.

Οι Los Zetas είναι το αντίπαλον δέος του καρτέλ Sinaloa και είναι γνωστοί για τις άγριες τακτικές τους και την μεγάλη τους εξάπλωση.

Ξεκίνησαν την δράση τους το 1999 από μια ομάδα προερχόμενη από τις τάξει των ειδικών δυνάμεων του Μεξικάνικου στρατού και με τις διασυνδέσεις τους κατάφεραν να γίνουν από τις πιο επικίνδυνες συμμορίες στην Νότιο Αμερική.

Σύμφωνα με αναφορές των αρχών των ΗΠΑ οι Los Zetas είναι η πιο τεχνολογικά προηγμένη και επικίνδυνη συμμορία στο Μεξικό.

Εκτός από την διακίνηση ναρκωτικών, ασχολούνται και με απαγωγές και δολοφονίες και μάλιστα πολλοί λίγοι τολμούν να ασκήσουν κριτική σε αυτούς, καθώς ξέρουν ότι τους περιμένει βίαιη αντιμετώπιση.

Όπως όλες οι συμμορίες, έτσι και οι Los Zetas, έχουν εμπλακεί σε περιστατικά τυφλής βίας, όπως η περίπτωση ενός καζίνο στο Monterrey, όπου δολοφόνησαν 52 ανθρώπους.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Πολλές συμπεριφορές μας μπορούν να γίνουν “επικίνδυνες” για την ερωτική μας ζωή. Μάθε τι να αποφύγεις εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.