Οι πιο Βασικές Διαφορές των Δύο Φύλων

Δεν είναι μυστικό ότι τα δύο φύλα είναι διαφορετικά σε πολλά σημεία. Ποιες είναι οι πιο βασικές μας διαφορές και πώς μπορεί αυτή η γνώση να μας οφελήσει;

Ποιες Είναι Οι Διαφορές Των Δυο Φύλων;

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές στα άρθρα μας, οι άντρες και οι γυναίκες έχουν μερικές βασικές διαφορές μεταξύ τους. Οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούν ένα επικοινωνιακό και συναισθηματικό χάσμα.

Τα δύο φύλλα έχουν βασικές βιολογικές και εξελικτικές διαφορές. Τις οποίες αν κάποιος δεν τις γνωρίζει και δεν τις αντιλαμβάνεται, μπορεί να πέσει σε πολλές παγίδες. Ή να κατηγορεί μονίμως το αντίθετο φύλο για αυτά που του συμβαίνουν στον ερωτικό τομέα.

διαφορές των φύλλων

Ωστόσο, είναι ωφέλιμο να αποδεχτούμε και τις διαφορές μας με τις γυναίκες, αλλά και το ότι ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός από εμάς, και να μην κρίνουμε ή κατηγορούμε κάτι για το οποίο ευθύνεται η φύση και η εξέλιξη.

Μόλις αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε τις πιο βασικές μας διαφορές με τις γυναίκες, τότε αμέσως τα πράγματα ξεκαθαρίζουν και όλα μοιάζουν πιο εύκολα.

Οι διαφορές μας δεν εντοπίζονται μόνο στον τρόπο σκέψης, αλλά και στο σεξ.

Το καλύτερο είναι να έρθουμε σε επαφή με τον τρόπο που λειτουργούν οι γυναίκες. Ούτε να κριτικάρουμε τον εαυτό μας επειδή κάποιες κινήσεις μας δεν πετυχαίνου. Ούτε να τις κατηγορούμε που φέρονται με τον τρόπο που φέρονται.

Μάθε πως να έχεις κι εσύ τη γυναίκα που σου αρέσει.

Άλλωστε, σε πολλά σημεία κι εκείνες μπερδεύονται με τις δικές μας συμπεριφορές.

Επομένως, το πιο ωφέλιμο είναι να αρχίσουμε σταδιακά να συνειδητοποιούμε τα σημεία στα οποία διαφέρουμε, και να επιδιώξουμε να μειώσουμε το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στα δύο φύλα.

Συνέχισε να διαβάζεις και θα ανακαλύψεις τις τρεις πιο βασικές διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα.

#1. Έχουμε Διαφορετικό Εγκέφαλο

διαφορές στον εγκέφαλο

Υπάρχουν βασικές διαφορές μεταξύ του γυναικείου και του αντρικού εγκεφάλου, οι οποίες μας κάνουν να διαφέρουμε στην επικοινωνία και στην συμπεριφορά μας.

Αρχικά, οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερο ιππόκαμπο, που είναι μια εγκεφαλική δομή που είναι μέρος του μεταίχμιακού συστήματος, και είναι υπεύθυνο για την μνήμη. Αυτός είναι και ο λόγος που οι γυναίκες θυμούνται πάντα τα πάντα !

Επιπλέον, οι γυναίκες έχουν πιο αναπτυγμένα τα μέρη του εγκεφάλου τους που σχετίζονται με την κοινωνική και την συναισθηματική νοημοσύνη.

Μια ακόμα βασική διαφορά είναι ότι η βιοχημία του αντρικού και του γυναικείου εγκεφάλου είναι διαφορετική. Αυτό σημαίνει ότι παρ’ όλο που έχουμε τις ίδιες ορμόνες και νευροδιαβιβαστές, επιδρούν στον εγκέφαλό μας με διαφορετικό τρόπο.

Επίσης, η τεστοστερόνη είναι πιο ανεβασμένη στους άντρες, με αποτέλεσμα να τους κάνει πιο ηγετικούς, αποφασιστικούς και δυναμικούς, ενώ οι γυναίκες έχουν περισσότερα οιστρογόνα, πράγμα που τις κάνει πιο συναισθηματικές και τρυφερές.

#2. Επικοινωνούμε Και Αντιλαμβανόμαστε Την Πραγματικότητα Διαφορετικά

διαφορετική πραγματικότητα

Λόγω των ορμονών, ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε και εκφράζουμε την πραγματικότητα είναι διαφορετικός.

Α) Οι γυναίκες τείνουν να είναι πιο συναισθηματικές, και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους καλύτερα και πιο αποτελεσματικά. Επιπλέον, αντιλαμβάνονται καλύτερα τα κοινωνικά πρότυπα, και μπορούν να ανταπεξέλθουν καλύτερα σε κοινωνικές καταστάσεις.

Β) Αντίθετα, οι άντρες έχουν αυξημένη την αίσθηση της λογικής, λειτουργούν πιο πρακτικά, και είναι καλύτεροι στο να δίνουν λύσεις σε σοβαρά προβλήματα. Έχουν καλύτερο προσανατολισμό, και συνολικότερα είναι πιο λογικοί και πρακτικοί στον τρόπο που ζουν και φέρονται, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν έντονα συναισθήματα.

Επιπλέον, τα συναισθήματα των γυναικών μεταβάλλονται διαρκώς, ενώ των αντρών τείνουν να είναι πιο σταθερά.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα τεράστιο επικοινωνιακό και συναισθηματικό χάσμα, το οποίο πολλές φορές εντείνει τις διαφορές μας και μας οδηγεί σε συγκρούσεις.

#3. Έχουμε Άλλους Εξελικτικούς Σκοπούς

Μια πολύ βασική διαφορά είναι οι αναπαραγωγικοί μας στόχοι. Οι γυναίκες βιολογικά και εξελικτικά έχουν ως σκοπό να βρουν ένα ισχυρό αρσενικό που θα μπορεί να τις προστατεύσει και να τους παρέχει όλα αυτά που χρειάζονται προκειμένου να μεγαλώσουν με ασφάλεια τα παιδιά τους.

Αντίθετα, ο βιολογικός σκοπός του άντρα είναι να κάνει όσο περισσότερους απογόνους μπορεί, ανεξάρτητα από το αν θα είναι με την ίδια γυναίκα.

Αυτή η βασική διαφορά μας κάνει να συμπεριφερόμαστε και τελείως διαφορετικά όταν φλερτάρουμε, και είναι και ένας βασικός λόγος που πολλές γυναίκες ψάχνουν για σχέση, ενώ πολλοί άντρες μόνο για σεξ.

Μάθε ποι είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη, ειδικά στις πρώτες σχέσεις γαι να τα αποφύγεις.

Οι παραπάνω διαφορές είναι πολύ βασικές, και αν κάποιος δεν τις λάβει υπόψιν του όταν επικοινωνεί με το αντίθετο φύλο, ενδέχεται να προκληθούν σημαντικές προστριβές.

Ας μην κατηγορούμε λοιπόν τις γυναίκες για τον τρόπο που φέρονται, και φυσικά ας σταματήσουμε να κατηγορούμε τον εαυτό μας. Το πιο ωφέλιμο είναι να αντιληφθούμε ότι τα δύο φύλα λειτουργούν τελείως διαφορετικά και να μάθουμε να αποδεχόμαστε τις διαφορές μας και να αντιδρούμε αναλόγως.

Θέλεις να γνωρίσεις καλύτερα το γυναικείο φύλο και δεν ξέρεις πώς; Μάθε περισσότερα εδώ.

Διάβασε το βιβλίο ”Άνδρας Αξίας”. Μάθε πως να το αποκτήσεις εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.