Οι Λόγοι που Νιώθεις Ανασφάλεια στην Σχέση σου

Πολλές φορές σε μια σχέση υπάρχει περίπτωση να νιώθουμε ανασφάλεια και πως παραμονεύει ο κίνδυνος ανά πάσα στιγμή να λήξει. Διάβασε τους λόγους.

Ανασφάλεια Στην Σχέση Σου…

Όταν κατανοείς την ψυχολογία που έχεις, που συμπεριφέρεσαι με συγκεκριμένο τρόπο στην σχέση σου, αυτό θα σε βοηθήσει να το αναλύσεις και να το επεξεργαστείς.

Αυτό θα σου δώσει τα απαραίτητα εφόδια και τη γνώση να κατανοήσεις τον εαυτό σου καλύτερα αλλά και να δουλέψεις με τον εαυτό σου για να αλλάξεις τις τοξικές συμπεριφορές που σου δημιουργούν προβλήματα.

Μερικές φορές μάλιστα, αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να κάνεις μία διορθωτική κίνηση. Συνειδητοποιείς τον λόγο για τον οποίο συμπεριφερόσουν λάθος και ξαφνικά όλα βγάζουν περισσότερο νόημα στο κεφάλι σου.

Τι κάνεις όμως όταν νιώθεις ανασφάλεια στη σχέση σου και αυτό βγαίνει προς τα έξω; Και γιατί η ανασφάλεια να είναι χαρακτηριστικό τόσων ανδρών;

#1. Να Σε Κινητοποιεί Ο Φόβος Και Όχι Η Επιθυμία Για Να Μη Νιώθεις Ανασφάλεια Στην Σχέση
ανασφάλεια στην σχέση

Άσπρο ή μαύρο; Κορώνα ή γράμματα; Αγάπη ή μίσος; Φόβος ή επιθυμία;

Τον νικητή τον παρακινεί η επιθυμία και ο στόχος του. Τον loser, ο φόβος. Ένας τρόπος να δεις τη ζωή είναι αυτός, λοιπόν. Κατά πόσο σε παρακινεί ο φόβος ή η επιθυμία, σε οτιδήποτε κάνεις στη ζωή σου.

Όταν σε καθοδηγεί ο φόβος, το μυαλό σου είναι στο πώς θα αποφύγεις καταστάσεις και δυσάρεστα αποτελέσματα. Όταν όμως σε καθοδηγεί το κίνητρο και η επιθυμία σου, οι ενέργειές σου και οι συμπεριφορές σου έχουν την κατεύθυνση προς τους στόχους σου.

Αυτή είναι και η νοοτροπία του νικητή, άλλωστε.

Όλοι παρακινούμαστε και από το φόβο αλλά και από την επιθυμία.

Οι παραγωγικοί και πετυχημένοι άνθρωποι όμως, που συνεχώς προοδεύουν, ως επί το πλείστον παρακινούνται από τις επιθυμίες τους και όχι από τους φόβους τους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως, παλεύουν με τους φόβους τους και ζουν μία παθητική ζωή, προσπαθώντας απλά να αποφύγουν τα χειρότερα. Αν είσαι ευνοημένος από τη ζωή και έχεις εφόδια, αυτό ίσως θα λειτουργήσει και πάλι θετικά.

Σε αντίθετη περίπτωση όμως, η μιζέρια θα κυριαρχεί στη ζωή σου.

Η ανασφάλεια στη σχέση σου λοιπόν, πηγάζει από τους φόβους σου. Αντί να παίρνεις μια θετική απόφαση να έχεις μία υγιή και όμορφη σχέση, παίρνεις την απόφαση να προσπαθείς να αποφύγεις την καταστροφή στη σχέση σου.

Οπότε χτίζεις μία σχέση με ανασφάλειες και περιορισμούς. Ώστε να αποφύγεις ότι φοβάσαι: Να σε απατήσει, να σου πει ψέματα, να σε παρατήσει, να μη σου σταθεί σε μία άσχημη στιγμή, να σε βαρεθεί.

#2. Αυτοπεποίθηση Και Η Ανασφάλεια Στην Σχέση Σου
ανασφάλεια στην σχέση

Η κύρια πηγή ανασφάλειας, ως γνωστό, είναι η έλλειψη αυτοπεποίθησης. Ο φόβος μήπως η κοπέλα σου σε αφήσει ή σε απατήσει ή σε κρίνει ανεπαρκή, στηρίζεται στην έλλειψη αυτοπεποίθησης που μπορεί να έχεις.

Εάν νομίζεις ότι δεν είσαι αρκετός για μία γυναίκα, έχεις δύο επιλογές:

  1. Μπορείς να επιτρέψεις στην απελπισία να σε πλημμυρίσει και να είσαι δυστυχισμένος.
  2. Μπορείς να το πάρεις απόφαση να επενδύσεις στην αυτοβελτίωσή σου και να χτίσεις αυτοπεποίθηση.

Η ανασφάλεια στην σχέση είναι κάτι που λύνεται, όχι κάτι που το κουβαλάς για πάντα σε κάθε σου σχέση. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζεις αυτό: Αν η σχέση σου σε χωρίσει, ως επί το πλείστον αυτό γίνεται επειδή επικράτησε ο φόβος και μέσα στη σχέση έδειξες μεγάλη ανασφάλεια, καθώς και ότι την έχεις ανάγκη.

Οι γυναίκες θέλουν έναν άνδρα με αυτοπεποίθηση. Φρόντισε λοιπόν να είσαι ένας τέτοιος άνδρας και να κατανοήσεις καλύτερα την διαφορά ανάμεσα στην εξωτερική και εσωτερική ανάγκη για επιβεβαίωση, που μπορείς να δεις στο παρακάτω βίντεο:

#3. Η Γυναίκα Έχει Πιο Εύκολη Πρόσβαση Στο Εύκολο Σεξ

Είναι πιο εύκολο για μία γυναίκα να βγει έξω και να γνωρίσει έναν άνδρα για να κάνει σεξ, αν το έχει βάλει στόχο. Είναι ακόμα πιο εύκολο, σήμερα, να το βρει αυτό στο διαδίκτυο (facebook, instagram, tinder και πάει λέγοντας).

Ο άνδρας  πρέπει να ξέρει να φλερτάρει. Η γυναίκα, λίγο εμφανίσιμη να είναι και να εκμεταλλευτεί την σεξουαλικότητά της έξω ή διαδικτυακά, θα δέχεται βομβαρδισμό προσφορών για σεξ.

Όταν λοιπόν ένας άνδρας έχει περιορισμένες ικανότητες στο φλερτ, έχει επιπλέον λόγους να νιώθει πως τη σχέση την έχει περισσότερο ανάγκη από ότι η κοπέλα του. Αυτό ως αποτέλεσμα, δημιουργεί τον φόβο της απώλειας και επομένως την ανασφάλεια στη σχέση του.

Αυτός όμως είναι ένας από τους τρόπους σκέψης που δημιουργούν συμπεριφορές που διαλύουν την έλξη, όπως μπορείς να δεις παρακάτω:

Αν και αληθεύει πως κατά κανόνα η γυναίκα έχει πιο εύκολη πρόσβαση στο σεξ, αν έχεις αυτοπεποίθηση, δεν έχεις να φοβηθείς ότι η κοπέλα σου θα ενδώσει. Όπως και ένας άνδρας που βρίσκεται σε σχέση αλλά δεν ψάχνει άλλη κοπέλα, αλλά απολαμβάνει το γεγονός ότι έχει επιλογές αν ήθελε να κάνει κάτι.

Αν θεωρείς  πως δεν έχεις ελπίδες με καμία άλλη κοπέλα, θα νιώθεις ανασφάλεια στη σχέση σου. Αν νιώθεις αυτοπεποίθηση ότι μπορείς να γνωρίσεις άλλη κοπέλα ανά πάσα στιγμή, ο φόβος και η ανασφάλεια στη σχέση σου εξαφανίζονται.

#4. Ανασφάλεια Στην Σχέση Πως Δεν Την Καλύπτεις Στο Σεξ
δεν την καλύπτεις

Ο άνδρας είναι κατά κανόνα ανασφαλής σχετικά με τις σεξουαλικές του επιδόσεις. Με αποτέλεσμα αυτό να έχει υπερβολικές προεκτάσεις από τα αρχαία χρόνια. Στην αρχαία Ελλάδα, ο Έλληνας κατακτητής στις πόλεις – κράτη είχε την απαίτηση η γυναίκα που βίαζε να είχε οργασμό.

Οι γυναίκες, κατά κανόνα πάντα, είναι πιο καταπιεσμένες σεξουαλικά στο μυαλό τους από τους άνδρες. Δε φτάνουν σε οργασμό με την ίδια ευκολία που φτάνουν οι άνδρες και αυτό μπορεί να πληγώσει τον εγωισμό ενός άνδρα.

Ο άνδρας πιστεύει ότι το σεξ είναι ένα τεστ της ικανότητάς του να ικανοποιεί τη γυναίκα. Ο άνδρας όντως, ως ένα βαθμό, δικαιολογημένα νιώθει να τεστάρεται. «Είχε πλήρη στύση; Γιατί όχι; Μήπως δε θέλει τόσο πολύ την κοπέλα του;» Είναι ερωτήματα που πιθανόν ένας άνδρας να θεωρήσει ότι κάνει η γυναίκα του, από μέσα της.

Ειδικά αν κάποιος είναι στις πρώτες του σχέσεις  όπως μπορείς να τσεκάρεις στο επεισόδιο από το ελληνικό podcast  του Apla+Andrika παρακάτω:

Το σεξ είναι ένα τεστ και για τους δύο. Όχι μόνο για τον άνδρα. Ωστόσο, πάνω από όλα, είναι μία εμπειρία που μοιράζεται ο άνδρας με την γυναίκα, με την οποία ολοκληρώνουν την επιθυμία τους να είναι μαζί και ενώνουν τα κορμιά τους.

Όπως βλέπεις, το όλο θέμα της ανασφάλειας πηγάζει από το φόβο ότι δε θα είναι ένας άνδρας επαρκής στη σχέση του. Μπορείς να το ξεπεράσεις όμως. Με αυτοπεποίθηση, που είναι κι ένα από τα πιο ελκυστικά ανδρικά χαρακτηριστικά, προχώρα δυναμικά και κέρδισε αυτά που θες από τη σχέση σου. Διεκδίκησε αυτά που σου αξίζουν και εξέλιξε τον εαυτό σου προβάλλοντας την αξία σου, μέσα στα πλαίσια της σχέσης σου και όχι μόνο.

Και αν αυτό το άρθρο σου κίνησε την περιέργεια για περισσότερα, μπορείς να έρθεις σε επικοινωνία μαζί μας ανά πάσα στιγμή και να κλείσεις μία δωρεάν συνάντηση μαζί μας.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Πιστεύεις πως η σχέση σου πήρε λάθος κατεύθυνση; Δες εδώ για να αποφύγεις τα “βασικά” λάθη.

Διαχειρίσου τη σχέση σου ως Άνδρας Αξίας. Διάβασε το βιβλίο από τους ιδρυτές του Men Of Style εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.