Οι Σημαντικότεροι Λόγοι που σε Χώρισε!

Σε παράτησε και δεν ξέρεις τι την έκανε να φτάσει μέχρι αυτό το σημείο και να τελειώσει τη σχέση σας. Μάθε τους λόγους που μπορεί να το έκανε!

Μια σχέση μπορεί να φτάσει μέχρι τον χωρισμό για πάρα πολλούς λόγους. Όταν μια γυναίκα αποφασίζει να σε παρατήσει, υπάρχουν κάποιοι συνηθισμένοι λόγοι, που θα τους δούμε παρακάτω

#1. Σε Χώρισε Γιατί Βαρέθηκε Να Είναι Μαζί Σουσε χώρισε γιατι βαρέθηκε

Ίσως η σταθερότητα της σχέσης να ήταν η αφορμή που σε χώρισε. Ίσως να βολεύτηκες με την σχέση και να έπαψες πια να προσπαθείς να διατηρήσεις την φρεσκάδα στην σχέση σας.

Μια βαρετή καθημερινή ρουτίνα, μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα σε μια σχέση. Έτσι, να συμβάλλει στο τέλος της, ενώ μπορεί απλά να συνειδητοποίησε ότι δεν ήσουν ο τύπος της.

#2. Σε Χώρισε Γιατί Η Σχέση Δεν Είχε Κατεύθυνσησε χώρισε γιατι η σχεση δεν ειχε κατευθυνση

Η γυναίκα μπορεί να σε χώρισε αν οι λόγοι που ήσασταν μαζί δεν ήταν συμβατοί. Ενδεχομένως εκείνη να ήθελε μια σχέση που θα την οδηγούσε σε γάμο και σε απογόνους, ενώ τα δικά σου πλάνα ήταν διαφορετικά.

Σε αυτή την περίπτωση που η σχέση δεν είχε κατεύθυνση ή δεν είχε την κατεύθυνση που ήθελε εκείνη, θα ήταν λογικό να ψάξει για να βρει κάποιον με περισσότερο συμβατές προοπτικές ζωής.

Τσέκαρε το παρακάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika, στο οποίο συζητούμε τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι παντρεύονται.

#3. Σε Χώρισε Γιατί Υπάρχει Κάποιος Άλλοςσε χώρισε για αλλον

Αν η σχέση σας ξεκίνησε πρόσφατα, υπάρχει πάντα η περίπτωση γυναίκα να μην έχει ακόμη ξεπεράσει τον πρώην και εκείνος να συνεχίζει να την πολιορκεί.

Ακόμη, μπορεί να σε παράτησε επειδή της αρέσει κάποιος άλλος, ενώ δεν είναι καθόλου απίθανο, να έχει ήδη απιστήσει.

Φυσικά, υπάρχει και η περίπτωση που εσύ έχεις απιστήσει και η όταν το έμαθε η γυναίκα, σε χώρισε, καθώς δεν θα μπορούσε να το ανεχτεί.

#4. Σε Χώρισε Γιατί Δεν Προσέχεις τον Εαυτό Σου Όπως Παλιάσε χώρισε για τι δεν προσεχεις τον εαυτο σου

Όταν η εμφάνιση σου πηγαίνει ολοένα και προς το χειρότερο και δεν κάνεις προσπάθεια να την βελτιώσεις και όταν παύεις να περιποιείσαι τον εαυτό σου, της δείχνεις ότι την θεωρείς δεδομένη.

Αυτή η έλλειψη προσπάθειας, μπορεί να είναι ο λόγος που σε παράτησε. Είναι πολύ σημαντικό για να διατηρηθεί μια σχέση να γίνονται προσπάθειες και από τους δύο. Έτσι ώστε να συνεχίσει να υπάρχει ενδιαφέρον και σεξουαλική ένταση.

#5. Συμπεριφέρεσαι Σαν Να την Έχεις Ανάγκησερνεται

Ένα από τα κλασσικά λάθη που κάνουν αρκετοί άντρες είναι να δείχνουν ότι θέλουν την γυναίκα απελπισμένα και ότι την έχουν ανάγκη.

Είναι φυσιολογικό να σου αρέσει και να αισθάνεσαι μεγάλη έλξη και πιθανότατα το ίδιο ισχύει και για εκείνην. Όμως όταν αρχίζεις να γίνεσαι φορτικός, να την καλείς συνεχώς, να την εκλιπαρείς να είναι κοντά σου, να μην της αφήνεις ελεύθερο χώρο, αρχίζεις και διαλύεις την έλξη που υπήρχε.

Αν κάποια στιγμή μέσα στην σχέση σας άρχισες να αποκτάς μια νοοτροπία εξάρτησης από την γυναίκα, μπορεί αυτό να ήταν η αιτία που τελικά σε παράτησε, καθώς αυτή η συμπεριφορά δεν είναι αρρενωπή και σε οποιοδήποτε στάδιο της σχέσης και αν βρίσκεστε είναι σημαντικό οι ρόλοι να είναι διακριτοί.

Σε τέτοιου είδους συμπεριφορές έχει αναφερθεί ο Χρήστος στο βίντεο που ακολουθεί.

#6. Παραπονιέσαι Για Τα Πάνταπαραπονα

Το να κλαις σαν κοριτσάκι, να γκρινιάζεις και να είσαι μίζερος είναι ένα σημάδι αδυναμίας. Μπορεί κάλλιστα να είναι ο λόγος που σε παράτησε.

Μια γυναίκα περιμένει από εσένα να συμπεριφέρεσαι ως άντρας που σημαίνει ότι πρέπει να μπορείς να δεχτείς και να διαχειριστείς τις τυχόν αποτυχίες και να γνωρίζεις ότι η μιζέρια και τα παράπονα δεν οδηγούν κάπου.

#7. Ζηλεύεις Σε Υπερβολικό Βαθμόζηλιαρης

Η ζήλια σε έναν φυσιολογικό βαθμό δεν θα βλάψει μια σχέση, όμως όταν το παρακάνεις δεν της δείχνεις ότι την εκτιμάς, ούτε έχεις αισθήματα για εκείνη ή ότι την βλέπεις σαν κάτι ξεχωριστό.

Αντιθέτως προβάλλεις ότι είσαι ανασφαλής και αδύναμος.

Επίσης, πρέπει να ξέρεις ότι αν την κατηγορείς συνέχεια ότι είναι άπιστη, τότε αυξάνεις τις πιθανότητες να το κάνει, ακόμη και αν δεν της είχε περάσει από το μυαλό.

#8. Δεν Σέβεσαι Την Ιδιωτικότητα Τηςιδιωτικοτητα

Κάθε άνθρωπος χρειάζεται τον προσωπικό του χώρο και την ιδιωτική του ζωή. Το γεγονός ότι έχετε σχέση δεν σου δίνει το δικαίωμα να της ζητάς να σου δίνει αναφορές για κάθε της δραστηριότητα. Ούτε να ανακρίνεις τους φίλους της ή ακόμη χειρότερα να ψαχουλεύεις τα προσωπικά της αντικείμενα.

Αν δεν έχεις σεβαστεί τα προσωπικά της όρια, είναι πολύ λογικό να σε παράτησε. Κι αυτό καθώς έχασε την εμπιστοσύνη της για εσένα.

#9. Αδυνατείς Να Διαχειριστείς Τις ΔιαμάχεςΣε παράτησε και δεν ξέρεις τι την έκανε να φτάσει μέχρι αυτό το σημείο και να τελειώσει τη σχέση σας. Μάθε τους λόγους που μπορεί να το έκανε!

Σε μια σχέση μπορεί να δημιουργηθούν εντάσεις, τις οποίες πρέπει το ζευγάρι να διαχειριστεί.

Κατά την διάρκεια μιας διαμάχης η γυναίκα μπορεί να αποκτήσει ή να χάσει τον σεβασμό που έχει για εσένα, ανάλογα με τον τρόπο που θα χειριστείς το κάθε θέμα.

Αν δείξεις ότι δεν είσαι ικανός να βρεις μια λύση σε ένα πρόβλημα, χάνεται η έλξη και αρχίζει να έχει αμφιβολίες για το μέλλον μαζί σου, καθώς βλέπει ότι δεν θα είναι ασφαλής κοντά σου.

#10. Δεν Έχεις ΦιλοδοξίεςΣε παράτησε και δεν ξέρεις τι την έκανε να φτάσει μέχρι αυτό το σημείο και να τελειώσει τη σχέση σας. Μάθε τους λόγους που μπορεί να το έκανε!

Δεν παίζει ρόλο αν πρόκειται για μια μακροχρόνια σχέση ή όχι, αλλά μια γυναίκα θέλει να αισθάνεται ότι έχει δίπλα έναν άντρα φιλόδοξο που θα μπορέσει να της σταθεί.

Αν τεμπελιάζεις όλη την μέρα, παίζοντας βιντεοπαιχνίδια και δεν έχεις κάποιον στόχο ή κάτι να σε απασχολεί στην ζωή σου είναι λογικό να την απωθήσεις αργά ή γρήγορα.

#11. Αγνοείς Τις Ανάγκες ΤηςΣε παράτησε και δεν ξέρεις τι την έκανε να φτάσει μέχρι αυτό το σημείο και να τελειώσει τη σχέση σας. Μάθε τους λόγους που μπορεί να το έκανε!

Αφήσαμε για το τέλος τον κυριότερο λόγο, για τον οποίο μια γυναίκα μπορεί να σε αφήσει.

Οι άνθρωποι βασίζονται στις σχέσεις για να ικανοποιήσουν τρεις από τις βασικές τους ανάγκες,  για αγάπη, υποστήριξη και προσοχή. Όταν δεν μπορείς να ικανοποιήσεις τα παραπάνω, θα αισθάνεται ότι την αγνοείς. Έτσι, θα έχει την ανάγκη να αναπληρώσει το κενό, βρίσκοντας κάποιον πιο κατάλληλο.

Σε χώρισε λοιπόν, αν απέτυχες να είσαι καλός ακροατής, κατέκρινες τις επιλογές της και δεν ήσουν δίπλα της.

Τέλος, ένας χωρισμός είναι πάντα μια δυσάρεστη κατάσταση. Οι άνθρωποι που το έχουν ζήσει γνωρίζουν ότι αυτό είναι επίσης και μια κατάσταση μεταβατική, από την οποία μπορεί να προκύψουν σημαντικές αλλαγές. Μετά από ένα χωρισμό, στόχος θα πρέπει να είναι να πας παρακάτω έχοντας μάθει από μια δύσκολη αλλά διδακτική εμπειρία.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Σε παράτησε και έμεινες στα κρύα του λουτρού; Ίσως την επόμενη φορά να είσαι πιο έτοιμος, αν κάνεις ένα κλικ εδώ.

Αν σε χώρισε διαχειρίσου το ως Άνδρας Αξίας. Διάβασε το βιβλίο από τους ιδρυτές του Men Of Style εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.