Οι Τρεις Πυλώνες της Αυτοπεποίθησης

Ποιοι Είναι Οι Πυλώνες Της Αυτοπεποίθησης;

Όταν σκεφτόμαστε συνήθως τα πλαίσια της αυτοπεποίθησης που τη διέπουν συνήθως σκεφτόμαστε κάποιον που έχει θάρρος ή πολύ απλά μπαίνει σε ένα δωμάτιο και τον κοιτούν όλοι.

Όμως αυτό δεν αντιπροσωπεύει και τόσο την αλήθεια.

Όταν θέλουμε να αναβαθμίσουμε τα επίπεδα της αυτοπεποίθησης μας, τότε είναι απαραίτητο να έχουμε τρεις βασικούς πυλώνες που τη δημιουργούν και ταυτόχρονα την αυξάνουν.

#1. Χρειάζονται Επιτυχίες Για Να Βρεις Την Αυτοπεποίθηση

Δες το βίντεο και ανέβα επίπεδο άμεσα.

Είναι απλό. Όσες περισσότερες επιτυχίες έχεις σε κάποιο τομέα, τόσο τα επίπεδα αυτοπεποίθησης σου θα αυξάνονται.

Απλά υπάρχει ένας άγραφος νόμος που δεν αρέσει σε κανέναν:

Η επιτυχία φέρνει επιτυχίες και οι επιτυχίες απαιτούν αποτυχίες.

Χωρίς αποτυχίες και απόρριψη δε γίνεται να το βρεις. Όλοι μας θέλουμε τον εύκολο δρόμο και όχι να ανακαλύψουμε τον δικό μας. Είναι λογικό.

Η αποτυχία περιλαμβάνει πόνο και όταν βρίσκεσαι σε άγνωστα νερά, μια αποτυχία σε χτυπάει ακριβώς εκεί που πονάς: στις πεποιθήσεις σου και στο τι πιστεύεις πως είσαι ικανός να καταφέρεις.

άνδρας με αυτοπεποίθηση

Στην αρχή κανείς δεν πιστεύει πώς μπορεί ή όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Και πάλι είναι λογικό.

Αυτό που δεν είναι λογικό είναι να θέλουμε να αυξήσουμε τα επίπεδα αυτοπεποίθησής μας και να αποκτήσουμε επιτυχίες χωρίς αποτυχίες.

Και φυσικά αυτό συμβαίνει επειδή δεν θέλουμε να αμφισβητηθούμε.

Παρόλα αυτά, οι επιτυχίες είναι απαραίτητες αλλά χρειάζονται τρόπο!

#2. Θετική Ενίσχυση Για Αυτοποεποίθηση

Για να αυξήσεις τα επίπεδα αυτοπεποίθησης χρειάζονται επιτυχίες και για τις επιτυχίες είναι απαραίτητες οι αποτυχίες μόνο που δε θέλουμε να αποτύχουμε!

Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika και μάθε πως η αφοσίωση οδηγεί στην επιτυχία.

Οπότε τι κάνεις;

Ο τρόπος που ενισχύεις τον εαυτό σου μετά από κάθε προσπάθεια και αυτό που ορίζεις ως επιτυχία είναι καθοριστικοί παράγοντες για το αν θα διατηρηθεί το κίνητρο σου και αν θα σε κρατήσει σε τροχιά προσπάθειας και διεκδίκησης.

Οπότε σκύβεις το κεφάλι και αποφασίζεις πως η σημαντικότερη επιτυχία, τουλάχιστον για την αρχή, είναι η προσπάθεια που καταβάλεις.

αυτοπεποίθηση

Αν από την αρχή εστιάσεις στο αποτέλεσμα, τότε οι πρώτες αποτυχίες θα σε γονατίσουν και θα απογοητευτείς. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η κάθε επόμενη προσπάθεια να γίνεται Γολγοθάς που πρέπει να ανέβεις.

Και όταν συμβεί αυτό χάνεις δύο από τα ισχυρότερα πολεμοφόδια σου: Την όρεξη και τον ενθουσιασμό.

Κάθε βήμα που κάνεις και κάθε προσπάθεια, ειδικά σε κάτι καινούργιο για εσένα, είναι μια επιτυχία που πρέπει να δώσεις στον εαυτό σου.

Αν μετά την κάθε προσπάθεια σου φταίνε όλα, τότε το μυαλό σου δε θα μπορεί να εστιάσει στο τι χρειάζεται να βελτιωθεί αλλά στο τι χρειάζεται να αποφύγει.

Με τον καιρό, και όσο οι επιτυχίες θα αυξάνονται και τα επίπεδα αυτοπεποίθησης σου θα ανεβαίνουν, τόσο περισσότερο θα μπορείς να εστιάζεις και στο αποτέλεσμα με τρόπο που δεν θα σου ασκεί αρνητική πίεση.

#3. Αναβαθμίζεις Την Πίστα Στο Θέμα Της Αυτοπεποίθησης

ανέβα επίπεδο

Αν κάνεις τα ίδια πράγματα για πολύ καιρό, τα πλαίσια της αυτοπεποίθησης που κινείσαι θα αρχίσουν να αραιώνουν και να γίνονται αδύναμα.

Με λίγα λόγια χρειάζεσαι προκλήσεις.

Οι προκλήσεις σε κρατούν ζωντανό και η αλήθεια είναι πώς σου αποδεικνύουν ότι το έχεις ακόμα ή ότι μπορείς να φτάσεις σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο.

Μπορεί οι προκλήσεις σε πολλούς να ακούγονται ονειρικές, όμως μη γελιέσαι γιατί δεν είναι.

Οι προκλήσεις τις περισσότερες φορές σημαίνει για άλλη μια φορά να πας στο άγνωστο, να αμφισβητήσεις για άλλη μια φορά τον εαυτό σου και με λίγα λόγια μεταφράζονται ως προβλήματα.

Όμως έχεις ανάγκη τα προβλήματα για να προκαλείς τον εαυτό σου να ανταπεξέλθει. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν εμπόδια που να μπορούν να σε σταματήσουν. Μάθε περισσότερα στο βίντεο εδώ.

τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει

Όλοι μας θέλουμε να έχουμε απίστευτα επίπεδα αυτοπεποίθησης. Όμως πολλοί από εμάς δεν ξέρουμε καν τι σημαίνει να έχεις αυτοπεποίθηση.

Τέλος, αυτοπεποίθηση είναι η σιγουριά που νιώθεις πως μπορείς να ανταπεξέλθεις σε μελλοντικές δυσκολίες.

Και αυτή η σιγουριά χτίζεται όταν ήδη έχεις αντιμετωπίσει αρκετές. Στο σημερινό άρθρο έμαθες τους 3 πυλώνες της αυτοπεποίθησης, οπότε προχώρα δυναμικά και με αυτοπεποίθηση αντιμετώπισε όποια κατάσταση σου προκύψει. Επίσης με αυτοπεποίθηση θα μπορείς να κερδίσεις όποια γυναίκα προσεγγίσεις.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να αναπτύξεις στοιχεία του χαρακτήρα σου και δεν γνωρίζεις πώς, μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ.

Καλή συνέχεια

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr