Οι Βασικές Παγίδες που Πρέπει να Αποφύγω αν Μόλις Χώρισα

Οι Βασικές Παγίδες που Πρέπει να Αποφύγω αν Μόλις Χώρισα

Τι Κάνω Αν Μόλις Χώρισα

Μόλις χώρισα, ξεκίνησα να πέφτω σε μερικές παγίδες που τότε δεν συνειδητοποιούσα, τώρα όμως ξέρω ότι ήταν καταστροφικές για εμένα.

Είναι λογικό.

Εάν έχεις μόλις χωρίσει και είσαι πληγωμένος, το πιο πιθανό είναι αυτόματα βάζεις τον εαυτό σου σε κάποιες καταστάσεις και κάνεις κάποιες κινήσεις που σίγουρα δεν σε ωφελούν στο να προχωρήσεις στη ζωή και να βρεις ηρεμία και μια γυναίκα που σου αξίζει.

Προσωπικά, έχω πιάσει τον εαυτό μου αρκετές φορές να πέφτει στις παρακάτω παγίδες και όσο προχωρούσε ο καιρός, διαπίστωσα ότι πραγματικά οι συγκεκριμένες πράξεις μου και καταστάσεις που έβαζα τον εαυτό μου δεν με βοηθούσαν καθόλου.

Αυτό που σίγουρα κατάφερνα με το να πέσω σε αυτές τις παγίδες μετά από έναν χωρισμό ήταν να επουλώσω μόνο προσωρινά τις πληγές. Ωστόσο, μακροπρόθεσμα δεν με βοήθησαν σε κάτι.

Επομένως, αποφάσισα να γράψω τις πιο συνηθισμένες παγίδες στις οποίες πέφτουμε όλοι άντρες μετά από έναν χωρισμό.

μόλις χώρισα

#1. Επικοινωνείς Ξανά Μαζί Της Μετά Τον Χωρισμό

Οι περισσότεροι άντρες πέφτουμε πολύ συχνά σε αυτήν την παγίδα.

Μας πιάνει μια νοσταλγία και μια απογοήτευση και αποκτούμε την πεποίθηση ότι δεν θα βρούμε εύκολα μια γυναίκα που να μας προσφέρει αυτά που θέλουμε.

Το αποτέλεσμα είναι να πέφτουμε στην παγίδα του να επικοινωνούμε ξανά μαζί της. Της στέλνουμε μηνύματα ή την παίρνουμε τηλέφωνα, μην μπορώντας να προχωρήσουμε μπροστά και να αποκοπούμε οριστικά από τη συγκεκριμένη σχέση.

Όμως!

Ένας χωρισμός πρέπει να είναι οριστικός. Το να επικοινωνείτε ακόμα κι αν μένετε στην επικοινωνία και δεν κάνετε σεξ ή οτιδήποτε άλλο δεν ωφελεί, καθώς δεν σου ανοίγει χώρο για νέες εμπειρίες και γνωριμίες.

Γι’ αυτό, είναι πολύ σημαντικό μετά από έναν χωρισμό να αποφύγεις να πέσεις στην παγίδα του να επικοινωνήσεις μαζί της.

Ακόμα κι αν επικοινωνήσει εκείνη μαζί σου, μην απαντήσεις. Και για εμένα ήταν δύσκολο να μην επικοινωνήσω ξανά μαζί της μόλις χώρισα, γι’ αυτό σε καταλαβαίνω. Όμως όταν κάτι τελειώνει, τελειώνει οριστικά. Δες το βίντεο του Χρήστου σχετικά με το τι να κάνεις για να ξεπεράσεις έναν χωρισμό εάν σε χώρισε χωρίς να το περιμένεις.

#2. Επιδιώκεις Επανασύνδεση Μετά Τον Χωρισμό

Στο επόμενο στάδιο από το να επικοινωνείτε μετά τον χωρισμό, είναι το να προσπαθείς να την πείσεις να είστε και πάλι μαζί.

Εκεί η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, καθώς ουσιαστικά μέσα σου δεν έχεις δεχτεί το ότι έχετε χωρίσει.

Φυσικά και δεν έχει κανένα απολύτως νόημα το να προσπαθείς για επανασύνδεση. Από τη στιγμή που χωρίσατε, το καλύτερο και για τους δυο σας είναι το να πάρετε ξεχωριστούς δρόμους και να συνεχίσετε τη ζωή σας.

Το να την κυνηγάς ή να πιέζεις καταστάσεις προκειμένου να είστε και πάλι μαζί μόνο περισσότερο πόνο μπορεί να σου προσφέρει μακροπρόθεσμα και σίγουρα δεν σε βοηθάει στο να προχωρήσεις και να ηρεμήσεις.

Οπότε, μην προσπαθείς να επανασυνδεθείτε. Έχεις επιλογές. Μόλις αποδεχθείς την κατάσταση θα είσαι σε θέση να γνωρίσεις μια άλλη γυναίκα που θα σου προσφέρει αυτά που αξίζεις.

#3. Ξεκινάς Μια Βλαβερή Συνήθεια

Αν μόλις χώρισα από την μακροχρόνια σχέση μου και ξεκίνησα το κάπνισμα:

Τότε απέκτησα μια νέα βλαβερή συνήθεια, που ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να αποχωριστώ στην πορεία.

Το να αρχίσεις να πίνεις ή να καπνίζεις περισσότερο, να κολλήσεις στην τηλεόραση ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να είναι αυτό στο οποίο θα πνίξεις προσωρινά τον πόνο σου, σίγουρα δεν είναι ωφέλιμο για εσένα μακροπρόθεσμα.

Έχοντας περάσει από αυτή τη θέση και μάλιστα πρόσφατα, αναγνωρίζω ότι το να αποκτήσεις μια νέα βλαβερή συνήθεια μπορεί να σου προσφέρει μια προσωρινή λύση, όμως συνολικά το μόνο που συμβαίνει είναι να μην αντιμετωπίζεις την πραγματικότητα και τον πραγματικό πόνο.

“Μπαλώνεις” την πληγή προσωρινά, αλλά σίγουρα το να αποκτήσεις μια βλαβερή συνήθεια δεν θα σου λύσει το θέμα.

Αντί για αυτό, μπορείς να ξεκινήσεις μια συνήθεια που και θα σε ανακουφίσει αλλά και θα σε ωφελήσει μακροπρόθεσμα.

Ξεκίνα γυμναστική, ένα άθλημα ή ένα χόμπυ. Κάνε νέες γνωριμίες και ξεκίνα να βγαίνεις περισσότερο έξω.

Αυτές οι λύσεις είναι πολύ πιο αποδοτικές και πρακτικές. Θα εκτονωθείς και παράλληλα θα κάνεις καλό στο σώμα σου και στην ψυχή σου.

#4. Σταματάς Να Βγαίνεις Μετά Τον Χωρισμό

Αν μόλις χώρισα, είχα την τάση και την επιθυμία να μείνω κλεισμένος μέσα:

Τότε ένιωθα ότι δεν θέλω να δω κόσμο και ότι γενικότερα περνούσα μια φάση απομόνωσης.

Ενώ αυτό είναι φυσιολογικό, σίγουρα δεν με ωφελούσε ούτε με βοηθούσε να ξεπεράσω την πρώην μου και να κοιτάξω τον εαυτό μου και τη ζωή μου.

Όταν το συνειδητοποίησα αυτό, άρχισα να πιέζω τον εαυτό μου να βγαίνει περισσότερο. Ακόμα κι αν δεν είχα διάθεση και δεν μιλούσα ιδιαίτερα όταν έβγαινα με τους φίλους μου, ήμουν έξω.

Το να είσαι κλεισμένος μέσα στο σπίτι μετά από έναν χωρισμό σε φέρνει αυτόματα σε μια κατάσταση μελαγχολίας και θλίψης. Οι στιγμές που ζήσατε μαζί έρχονται στο μυαλό σου ξανά και ξανά και είναι πολύ πιο εύκολο να πέσεις στην παγίδα να της στείλεις ξανά μήνυμα.

Επομένως, το καλύτερο είναι να αρχίσεις να βγαίνεις, ακόμα κι αν δεν είσαι εντελώς ευδιάθετος.

Όσο περισσότερο βγαίνεις έξω, τόσο και η διάθεσή σου θα φτιάχνει.

Και είναι και πολύ πιο πιθανό να κάνεις και νέες ερωτικές γνωριμίες και να γνωρίσεις κάποια γυναίκα που σου αρέσει.

μόλις χώρισα

#5. Απορρίπτεις Τις Γυναίκες Συνολικότερα

Αν μόλις χώρισα, η πιο κοινή παγίδα που θα μπορούσα να πέσω ήταν ότι θα έβαζα όλες τις γυναίκες στην ίδια κατηγορία και αποφάσιζα ότι όλες ήταν ίδιες.

Και αυτή είναι μια μεγάλη παγίδα.

Όχι, δεν είναι όλες οι γυναίκες ίδιες. Στην πραγματικότητα, είχα πληγωθεί τόσο πολύ από την πρώην μου και από προηγούμενες ερωτικές σχέσεις μου που μου ήταν πολύ δύσκολο να εμπιστευτώ ξανά και να αφεθώ.

Ωστόσο, αυτός ο τρόπος σκέψης τελικά δεν ωφελούσε εμένα τον ίδιο!

Γιατί;

Γιατί πολύ απλά με το να σκέφτομαι ότι όλες οι γυναίκες είναι ίδιες ουσιαστικά απέκλεια όλες τις γυναίκες από ερωτικές μου συντρόφους.

Όταν ηρέμησα και είδα τα πράγματα λίγο πιο καθαρά, συνειδητοποίησα ότι ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και ότι υπάρχουν εκεί έξω γυναίκες που είναι πολύ πιο κατάλληλες για εμένα από ότι ήταν η πρώην μου.

Επομένως, ξαφνικά απέκτησα περισσότερες ερωτικές επιλογές κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό στο να πατήσω στα πόδια μου, να βρω τη χαμένη μου αυτοπεποίθηση και να διεκδικήσω αυτό που μου αξίζει.

Φυσικά, το να χωρίσουμε οριστικά και αμετάκλητα μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με το γιατί δεν χωρίζουμε εύκολα και πονάμε.

Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω ότι ένα χωρισμός είναι όντως δύσκολος και επίπονος.

Ωστόσο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποφύγουμε το να πέσουμε στις παραπάνω παγίδες μετά από έναν χωρισμό.

Το πιο σημαντικό είναι να θυμόμαστε ότι έχουμε επιλογές και ότι υπήρχε κάποιος λόγος που χωρίσαμε με την πρώην μας. Επομένως, δεν χρειάζεται να κολλάμε σε καταστάσεις που δεν μας ωφελούν πλέον.

Είμαι σίγουρος ότι μπορείς να διεκδικήσεις αυτό που σου αξίζει στο φλερτ και τις σχέσεις σου με το αντίθετο φύλο. Αρκεί να μην τα παρατήσεις.

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα, δες εδώ.

Μπορείς να παραγγείλεις το βιβλίο Άνδρας Αξίας εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.