Οι Βασικότεροι Κανόνες της Έλξης που δεν Πρέπει να Αγνοήσεις

Αν το φλερτ είναι κομμάτι της ζωής σου ή θέλεις να γίνει κάποτε κομμάτι της ζωής σου, μην αγνοήσεις αυτούς τους κανόνες της έλξης.

Κανόνες Της Έλξης : Μάθε Όλα Όσα Πρέπει Να Ξέρεις

Δεν υπάρχει κάποιο βιβλίο με νόμους της έλξης για το φλερτ. Υπάρχουν όμως κάποιοι άγραφοι κανόνες που είναι καλό να γνωρίζεις, εφόσον ο στόχος σου είναι να γνωρίσεις γυναίκες και να είσαι πετυχημένος στο φλερτ.

Σε γενικές γραμμές άντρες και γυναίκες έχουν παντού παρεμφερή γούστα και έλκονται με τον ίδιο τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι μια γυναίκα θα ανταποκριθεί σε συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Το ζήτημα της έλξης έχει απασχολήσει, όπως είναι λογικό, αρκετούς επιστήμονες. Έχουν καταλήξει σε μερικά πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα, όπως θα διαβάσεις στην συνέχεια.

Πριν συνεχίσεις, μάθε από ποια σημάδια καταλαβαίνεις ότι ελκύεις μια γυναίκα.

#1. Η Συμμετρία Φέρνει Έλξη

Η συμμετρία δείχνει ότι ένα άτομο έχει γενετικά χαρακτηριστικά που θα το βοηθήσουν να αναπτυχθεί και να επιβιώσει. Δείχνει επίσης ότι είναι υγιές και γόνιμο προκειμένου να μεταδώσει τα γονίδια του στους απογόνους.

Σύμφωνα με πολυετείς έρευνες τόσοι οι άντρες, όσο και οι γυναίκες βρίσκουν ελκυστικά τα άτομα του άλλου φύλλου που διαθέτουν συμμετρικά χαρακτηριστικά.

Εκτός αυτού, στην ίδια έρευνα, βρέθηκε ότι οι άντρες με συμμετρικά χαρακτηριστικά είχαν περισσότερες ερωτικούς συντρόφους σε σχέση με άλλους με λιγότερη συμμετρία.

#2. Οι Σωματικές Αναλογίες

κανόνες της έλξης

Οι αναλογίες του σώματος είναι επίσης σημαντικό μέρος της έλξης. Μάλιστα έχουν βρεθεί συγκεκριμένοι αριθμοί που δείχνουν τις προτιμήσεις των αντρών.

Γυναίκες με λόγο περιφέρειας μέσης/περιφέρειας γοφών κάτω από 0,7 είναι περισσότερο ελκυστικές για τους άντρες.

Διαπιστώθηκε μάλιστα ότι η πλειονότητα των μοντέλων στα εξώφυλλα δημοφιλών περιοδικών  είχαν όντως λόγο κάτω του 0,7.

Στατιστικά

Γενικώς, βρέθηκε ότι ένα εύρος από 0,67 έως 1,18 είναι ελκυστικό για τους άντρες. Από την άλλη πλευρά οι γυναίκες έβρισκαν ελκυστικούς τους άντρες με λόγο περιφέρειας μέσης προς περιφέρεια γοφών μεταξύ 0,8 και 1.0.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτή η μέτρηση δείχνει σε ποιο σημείο του σώματος αποθηκεύεται το λίπος, το οποίο καθορίζεται από τις ορμόνες.

Μια γυναίκα με αποδεκτές τιμές οιστρογόνων θα έχει και τις σχετικές αναλογίες. Το ίδιο ισχύει και για την τεστοστερόνη των αντρών. Η ιδανική αναλογία δείχνει ότι το άτομο τείνει να είναι πιο υγιές και να πάσχει από λιγότερες σοβαρές ασθένειες.

#3. Η Δομή Του Προσώπου

κανόνες της έλξης

Οι ορμόνες κάθε φύλου είναι παράγοντες έλξης με σημαντική βαρύτητα κατά την επιλογή ταιριού.

Το πρόσωπο δομείται ανάλογα με τις ορμόνες, οιστρογόνα για τις γυναίκες που κάνουν πιο εμφανή τα μάτια και τεστοστερόνη για τους άντρες, που κάνει το πρόσωπο μεγαλύτερο και του δίνει αρρενωπότητα.

#4. Κανόνες Της Έλξης : Η Μυρωδιά

Είναι εκπληκτικός ο τρόπος που οι κανόνες της έλξης λειτουργούν υποσυνείδητα. Έχει βρεθεί ότι υπάρχει συσχετισμός μεταξύ της συμμετρίας και της ελκυστικής μυρωδιάς. Οι γυναίκες έδειχναν προτίμηση σε συγκεκριμένες μυρωδιές αντρών, οι οποίοι είχαν συμμετρικά χαρακτηριστικά (χωρίς οι γυναίκες να το γνωρίζουν).

Σε μια άλλη έρευνα βρέθηκε ότι  οι γυναίκες δείχνουν προτίμηση σε άντρες των οποίων τα γονίδια παρουσιάζουν ομοιότητες με τα δικά τους.

Αυτές οι υποσυνείδητες προτιμήσεις φαίνεται ότι σχετίζονται με τις φερομόνες, χημικά σημάδια που εκπέμπει το σώμα. Οι φερομόνες στο ζωικό βασίλειο λειτουργούν ως ένας τρόπος έλξης μεταξύ των ζώων και σύμφωνα με μερίδα επιστημόνων ίσως παίζουν ρόλο και στον τρόπο έλξης μεταξύ των ανθρώπων.

Βρες το άρωμα που αναδεικνύει την αρρενωπότητά σου και δημιούργησε έλξη στις γυναίκες.

#5. Ο Ρόλος Της Συμπεριφοράς

Αυτό μάλλον δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά ένας από τους βασικούς κανόνες της έλξης λέει ότι τα κοινά χαρακτηριστικά μπορεί να παίξουν ρόλο στην δημιουργία ενδιαφέροντος.

Ιδιαίτερα τα χαρακτηριστικά που είναι εμφανή και εύκολα προσβάσιμα από τους άλλους θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην αρχική δημιουργία της έλξης μεταξύ τους.

Όταν δε μια σχέση προχωράει, τα κοινά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και της συμπεριφοράς μπορούν να βοηθήσουν στην διατήρηση της έλξης και άρα και της σχέσης.

#6. Ελκυστικός Ή Βαρετός;

Για την δημιουργία έλξης δεν αρκεί κάποιος να διαθέτει την εμφάνιση και το σώμα. Ο εγκέφαλος έλκεται πολύ περισσότερο από ανθρώπους και πράγματα που έχουν ενδιαφέρον και του δίνουν κίνητρο.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν δεν έχεις συμμετρικά χαρακτηριστικά, όπως αναφέραμε παραπάνω, μπορείς να δημιουργήσεις έλξη με άλλα χαρακτηριστικά σου, που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις από τον ανταγωνισμό.

Υπάρχουν λοιπόν και μερικές συμπεριφορές που δεν συμβάλλουν στην δημιουργία έλξης, αντιθέτως μπορεί να την διαλύσουν. Δες στο βίντεο του Χρήστου που θα βρεις εδώ ποιες είναι αυτές.

#7. Όλα Κρίνονται Σε Δευτερόλεπτα

μην αγνοείς τους κανόνες

Παρόλο που λέμε ότι δεν πρέπει να κρίνουμε από την εμφάνιση, η πραγματικότητα είναι ότι η δημιουργία έλξης είναι κάτι που συμβαίνει μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, 30 για την ακρίβεια, από την στιγμή που θα δεις ή θα σε δει κάποιος για πρώτη φορά.

Αυτή η γρήγορη κρίση συνήθως είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει. Αυτό σημαίνει ότι η δημιουργία έλξης γίνεται πολύ γρήγορα και τελικά κρίνεται από την πρώτη εικόνα και άρα την εμφάνιση σου.

#8. Το Κόκκινο Χρώμα Θα Την Τραβήξει

Όταν μιλάμε για την δημιουργία έλξης, όταν θέλεις να τραβήξεις την προσοχή, το κόκκινο είναι το χρώμα που θα σε βοηθήσει.

Πληθώρα ερευνών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το κόκκινο είναι ένα χρώμα που κάνει άντρες και γυναίκες επιθυμητούς, καθώς είναι ένα χρώμα που σχετίζεται με το πάθος, τον ρομαντισμό και την γονιμότητα.

#9. Η Γλώσσα Του Σώματος

γλώσσα σώματος

Βασικός κανόνας για την δημιουργία έλξης είναι η ανοικτή γλώσσα του σώματος. Κάτι δείχνει διαθεσιμότητα και θέληση για αλληλεπίδραση και ξεκίνημα νέων σχέσεων.

Αν θέλεις να δημιουργήσεις έλξη λοιπόν πρέπει να προβάλλεις ανοιχτή γλώσσα του σώματος και να φροντίσεις ώστε τα χέρια σου να είναι εμφανή, ώστε να δείχνεις περισσότερο προσεγγίσιμος.

#10. Κανόνες Της Έλξης : Ο Τόνος Της Φωνής

Ο τρόπος που ακούγεσαι παίζει ρόλο στην δημιουργία έλξης. Για τους άντρες είναι ελκυστικές οι γυναίκες με ψιλή φωνή, ενώ οι γυναίκες από την πλευρά τους προτιμούν άντρες με βαριά φωνή.

Η φωνή παίρνει τα χαρακτηριστικά της και αυτή από τις ορμόνες και γι’ αυτό οι γυναίκες προτιμούν άντρες με βαθύτερη φωνή, που σημαίνει ότι έχουν περισσότερη τεστοστερόνη και άρα, αν το δούμε εξελικτικά, είναι περισσότερο κατάλληλοι για αναπαραγωγή.

#11. Δύναμη Και Στάτους

Ένας τελευταίος παράγοντας έλξης που δεν θα πρέπει να αγνοήσεις είναι η δύναμη και το στάτους.

Ένας επιτυχημένος άντρας είναι ελκυστικός, καθώς η επιτυχία στην σύγχρονη κοινωνία φέρνει χρήματα και επομένως δημιουργεί την εντύπωση στην γυναίκα ότι είναι ικανός να της παρέχει όσα χρειάζεται.

Αντίστοιχα, το στάτους δείχνει νοημοσύνη και εξυπνάδα, που επίσης αποτελούν επιθυμητά χαρακτηριστικά για μια γυναίκα. Και αυτό γιατί συνοδεύονται από δυνατή προσωπικότητα και ηγετικές ικανότητες.

Η έλξη είναι κάτι που μας ενδιαφέρει και το έχουμε μελετήσει εκτεταμένα. Μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.