Όλα όσα Έμαθα για τον Εαυτό μου Μέσα από το Φλερτ

Όλα όσα Έμαθα για τον Εαυτό μου Μέσα από το Φλερτ

Όταν ξεκίνησα το ταξίδι του φλερτ δεν μπορούσα καν να φανταστώ το πού θα με οδηγούσε.

Ήμουν μόλις 21 χρονών όταν ήρθα σε πρώτη φορά σε επαφή με την επιστήμη γύρω από το φλερτ και τους κανόνες με τους οποίους παίζεται το επιτυχημένο παιχνίδι.

Και ήρθα τυχαία σε επαφή με αυτό.

Δεν το έψαξα, δεν το κυνήγησα και σε καμία περίπτωση δεν μπορούσα να φανταστώ τις αλλαγές που θα έφερνε στη ζωή μου.

Ήταν κάτι που ήρθε στη ζωή μου μέσω φίλων και που με οδήγησε σε μονοπάτια που δεν είχα φανταστεί μέχρι τότε.

Στην αρχή μαγεύτηκα. Μαγεύτηκα από όλα όσα μάθαινα γύρω από τον άνθρωπο και τις ανθρώπινες σχέσεις με βάση την επιστήμη. Ένας νέος κόσμος άνοιγε ξαφνικά μπροστά μου και έβλεπα τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων πολύ διαφορετικά πλέον.

Στην πορεία άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι τα πράγματα ήταν πολύ σοβαρά. Τι εννοώ;

Αυτά που μάθαινα δεν ωφελούσαν μόνο τις σχέσεις μου με τους άντρες, αλλά κυρίως τη σχέση μου με τον εαυτό μου και την εικόνα που είχα για εμένα.

Η εικόνα που είχα για εμένα άρχισε να αλλάζει όσο άλλαζαν οι πληροφορίες που έπαιρνα και οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρεφόμουν.

Επίσης, άρχισε να αλλάζει η άποψή μου για το τι είναι γυναίκα και ποιος ειναι ο ρόλος της. Όπως αντίστοιχα και για το ποιο είναι το πραγματικό αρσενικό και ποιος είναι ο δικός του ρόλος.

 

Αλλά, Τι Ανακάλυψα Μέσα Από Το Φλερτ Για Τον Ρόλο Των Δύο Φύλων;

φλερτ

Αρχικά, ανακάλυψα ότι η κοινωνία μάς έχει προωθήσει πολύ διαφορετικά και σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και λανθασμένα πρότυπα σε σχέση με την πραγματικότητα.

Από τις μεγαλυτερες αλήθειες που ανακάλυψα ήταν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε μια πολυ διαστρεβλωμένη εικόνα για τον ρόλο των δύο φύλων σε μια σχέση αλλά και στην κοινωνία.

Η κοινωνία μάς περνάει ότι η γυναίκα είναι ένα ευαίσθητο πλάσμα αλλά και ταυτόχρονα άκαρδο. Παράλληλα, παρουσιάζει τον άντρα ως σκληρό αλλά παράλληλα και λίγο αφελή.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα για το τι πιστεύουμε ότι είναι ένας άντρας και μια γυναίκα.

Επίσης, αυτό που συνειδητοποίησα είναι ότι υπάρχουν αρκετές γενικεύσεις οι οποίες τελικά δεν ισχύουν.

Για παράδειγμα, δεν είναι όλες οι γυναίκες ευαίσθητες ή άκαρδες. Δεν συμπεριφέρονται όλες με τον ίδιο τρόπο. Όσο ερχόμουν σε επαφή με την επιστήμη πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις ανακάλυψα ότι ο άνθρωπος είναι πολύ περίπλοκο ον και ότι δεν λειτουργούν όλοι με βάση την ίδια νοοτροπία.

Ανακάλυψα πώς πρέπει να φέρεται ένα αρσενικό και τους μύθους γύρω από το πρώτο ραντεβού. Ποιος πληρώνει τελικά στο πρώτο ραντεβού; Δες το βίντεο του Χρήστου και μάθε την αλήθεια.

Επίσης ανακάλυψα ότι υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που έχει το κάθε φύλο τα οποία είναι αναλλοίωτα και τα οποία είναι οικουμενικά και διαχρονικά.

Πρόσεξε!

Αυτό διαφέρει από το να βάζεις όλους τους ανθρώπους στο ίδιο τσουβάλι, γιατί τα χαρακτηριστικά στα οποία αναφέρομαι είναι χαρακτηριστικά που υπάρχουν από τη φύση μας.

Αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες έλκονται από τη φύση τους από τα αρρενωπά χαρακτηριστικά ενός άντρα και όχι απαραίτητα από το χρήμα, την εξωτερική του εμφάνιση ή τη φήμη του.

Με βάση, λοιπόν, τις επιστημονικές έρευνες, μια γυναίκα έλκεται μέσα από το φλερτ από έναν άντρα που έχει αυτοπεποίθηση, δυναμισμό, θάρρος, παίρνει πρωτοβουλίες και αποφάσεις, έχει χιούμορ και μεγάλη κοινωνική και συναισθηματική ευφυία.

Αυτά είναι χαρακτηριστικά που μπορεί να καλλιεργήσει κάθε αρσενικό και είναι άκρως αντίθετα με εκείνα που πίστευα ότι με έλκουν σε έναν άντρα.

Επίσης,  μέσα από το φλερτ ανακάλυψα ότι οι γυναίκες έλκονται από άντρες που είναι ηγετικές προσωπικότητες.

Έμαθα ότι μια γυναίκα θέλει να στέκεται δίπλα σε έναν άντρα που ξέρει να ηγείται.

Και μάλιστα, σε αντίθεση με αυτό που νόμιζα μέχρι τότε, μια πραγματική γυναίκα θέλει να ακολουθήσει έναν άντρα ο οποίος μπορεί να της προσφέρει αυτά που χρειάζεται.

Μέχρι τότε νόμιζα ότι ο άντρας δεν έπρεπε να ηγείται σε μια γυναίκα γιατί της παίρνει τον ρόλο. Ήμουν κι εγώ θύμα των προτύπων που είχα.

Όμως!

Οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι μια γυναίκα  τείνει να έλκεται από έναν άντρα που μπορεί να ηγηθεί και ο οποίος έχει την ικανότητα να λάβει τις δύσκολες αποφάσεις που δεν θέλει να λάβει εκείνη.

Αυτό είναι κομμάτι της φύσης της γυναίκας. Και η φύση του άντρα είναι να είναι καλός ηγέτης.

Όσα Έμαθα Μέσα Από Το Φλερτ Και Μου Άλλαξαν Τη Ζωή

φλερτ

Μια από τις πιο βασικές νοοτροπίες που άλλαξαν όταν άρχισα να ασχολούμαι με το φλερτ αφορούσε το ίδιο το φλερτ.

Μέχρι τότε πίστευα ότι το φλερτ είναι κάτι δύσκολο ή ακόμα και ταμπού.

Από τη στιγμή όμως που άρχισα να έρχομαι σε επαφή με ανθρώπους που σκέφτονταν διαφορετικά ανάκαλυψα πόσο λάθος έκανα!

Δεν είχε καμία σχέση αυτό που πίστευα μέχρι τότε με την πραγματικότητα.

Αυτές τις νοοτροπίες έπρεπε σταδιακά να τις αποβάλλω προκειμένου να έχω επιτυχία με το άτομο του αντίθετου φύλο για το οποίο ένιωθα πραγματική έλξη.

Στην πορεία, λοιπόν, συνειδητοποίησα το εξής: το φλερτ είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.

Δεν είναι κάτι σπάνιο, δεν είναι ταμπού (ή δεν θα έπρεπε να είναι) και δεν είναι κακό ή δύσκολο.

Και καλό είναι να αρχίσεις να αποβάλεις κι εσύ σταδιακά τέτοιου είδους νοοτροπίες γιατί δεν σε ωφελούν πουθενά.

Δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο από το φλερτ.

Είναι ένας από τους βασικούς λόγους που υπάρχουμε ως ανθρώπινο είδος καθώς η αναπαραγωγή είναι ίσως ο βασικότερος στόχος του ανθρώπου.

Επομένως, από μια κοινωνία που έχει ξεχάσει να φλερτάρει μην περιμένεις πραγματική πρόοδο και έκφραση.

Γιατί η κοινωνία αλλά και οι άνθρωποι με τους οποίους σχετίζεσαι, οι φίλοι και οι παρέες σου, παίζουν τεράστιο ρόλο στην εξέλιξή σου. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με το αν θέλουμε πραγματικά περισσότερους φίλους στη ζωή μας.

Το φλερτ είναι υγεία και είναι τρόπος έκφρασης.

Τίποτα λιγότερο από αυτό.

 

Πώς Το Φλερτ Με Βοήθησε Να Γίνω Καλυτερος Άνθρωπος

φλερτ

Προκειμένου να αρέσεις σε κάποιον άλλο πρέπει πρώτα να αρέσεις στον εαυτό σου.

Μια βασική αρχή είναι ότι έλκεις αυτό που είσαι.

Επομένως, όσο έμπαινα βαθύτερα στα μονοπάτια του φλερτ ανακάλυπτα ότι το φλερτ δεν έχει να κάνει τελικά με το φλερτ.

Το φλερτ δεν έχει να κάνει με τους άλλους αλλά με εσένα.

Είναι το δικό σου μονοπάτι εξέλιξης και αφορά τη δική σου διαδρομή προς την επιτυχία.

Όχι μόνο την επιτυχία  σου με τις γυναίκες ή τους άντρες στη δική μου περίπτωση, αλλά τη συνολικότερη επιτυχία σου ως άτομο.

Το ξαναλέω: εάν δεν αρέσεις πρώτα απ’ όλα στον εαυτό σου ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να αρέσεις σε κανέναν άλλον. Ούτε στις γυναίκες.

Και προκειμένου να αρέσεις στον εαυτό σου πρέπει να εξελιχθείς. Να βγάλεις στην επιφάνεια τις καλύτερες πτυχές του εαυτού σου.

Και εν τέλει, να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Όση περισσότερη αξία αποκτάς σαν άτομο τόσο μεγαλύτερης αξίας θα είναι και τα άτομα που θα μπαίνουν στη ζωή σου.

Επομένως, είναι στο χέρι σου να ανεβάσεις την αξία σου και να γίνεις ένας άντρας που διεκδικεί και αποκτάει αυτό που του αξίζει.

Και όχι δεν φταίνε οι γυναίκες. Όπως δεν φταίνε και οι άντρες.

Μόνο εσύ είσαι υπεύθυνος για τις πράξεις σου, τις αποφάσεις και τις σκέψεις σου. Κανένας άλλος.

Κι αυτό είναι μεγάλη ανακούφιση όταν ανακαλύψεις την εξής αλήθεια: εφόσον εσύ είσαι υπεύθυνος για τις πράξεις σου και για τα αποτελέσματα που έχεις, εσύ είσαι υπεύθυνος και για τις αλλαγές που θέλεις να φέρεις στη ζωή σου.

Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει νόημα να κατηγορείς τους άλλους για τα αποτελέσματα που έχεις με τις γυναίκες. Στο χέρι σου είναι να έλξεις κάθε γυναίκα που είναι διαθέσιμη και να κερδίσεις από τη ζωή αυτό που σου αξίζει.

Κλείνοντας, θέλω να τονίσω μερικά ακόμα σημεία.

Αρχικά, να ξέρεις ότι το φλερτ δεν έχει να κάνει με το φλερτ.

Ξέρω ότι το ανέφερα ξανά αυτό, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό να κατανοήσεις την αξία και την βαρύτητα που έχει αυτή η πρόταση.

Μην επικεντρώνεσαι στο φλερτ. Το φλερτ είναι η αρχή του ταξιδιού σου.

Για εμένα προσωπικά δεν υπήρχε μέχρι τώρα στη ζωή μου καμία άλλη διαδρομή που να μου μάθει τόσα πολλά για τον εαυτό μου.

Το δεύτερο που θέλω να τονίσω είναι ότι ό,τι κι αν κάνεις τώρα στη ζωή σου και σε όποιο σημείο κι αν βρίσκεσαι ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσεις να φλερτάρεις.

Κάτι ακόμα που ανακάλυψα ήταν το φλερτ δεν έχει ηλικία.

Επίσης, θέλω να τονίσω ότι το φλερτ σε κάνει πιο ζωντανό και πιο δυνατό.

Μπαίνεις σε μια διαδικασία που θέλεις περισσότερα από τη ζωή και από τον εαυτό σου.

Είναι ένα ατελείωτο ταξίδι προσωπικής εξέλιξης μέσα από το οποίο ακόμα μαθαίνω.

Από ένα βήμα ξεκινάνε όλα. Κάντο!

Αν θέλεις κι εσύ να μάθεις περισσότερα και να χαράξεις τον δικό σου δρόμο, δες εδώ.

Βρες και διάβασε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας εδώ.

Καλή συνέχεια

Eva
subscriber
Μέσα από τυχαίες συγκυρίες στη ζωή της η Εύα ήρθε σε επαφή με την επιστήμη γύρω από το φλερτ και τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, κάτι που την βοήθησε να εξελιχθεί και να δει τις ανθρώπινες σχέσεις τελείως διαφορετικά. Αυτό την ώθησε να έρθει σε επαφή με τον εαυτό της και να θελήσει να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους να βιώσουν την αλλαγή που βίωσε εκείνη. Η οπτική της γωνία βοηθάει τους άντρες που έρχονται στο Men Of Style να συνειδητοποιήσουν το πώς τους βλέπει μια γυναίκα, τι θέλουν οι γυναίκες και τελικά, το πώς μπορούν να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Μέσα από τα άρθρα της εκφράζει τη γυναικεία οπτική των καταστάσεων που διέπουν το φλερτ και τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων.