Όλοι Θέλουμε Περισσότερα Αλλά Κανείς δεν Θέλει Αλλαγή

Όλοι θέλουμε αλλαγή, όμως στην πράξη δεν είναι και ότι πιο εύκολο υπάρχει. Διάβασε για ποιον λόγο αυτό.

Κανείς Δεν Θέλει Αλλαγή…

Η αλλαγή δεν είναι εύκολη για κανέναν. Έχει την τάση να βγάζει προς τα έξω τους φόβους, αμφιβολίες και την υπόνοια πως το μέλλον που έρχεται θα είναι περισσότερο μια περίληψη για κάτι τρομακτικό.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν θέλουμε περισσότερα, καλύτερα, ποιοτικότερα.

Από την μια βέβαια αυτό είναι θετικό. Ένα σημάδι εξέλιξης είναι πως οι ανάγκες σου απαιτούν μια αναβάθμιση και αυτό είναι ωραίο.

Από την άλλη όμως, πάντα υπάρχει ένα τίμημα γα την αλλαγή, απλά πολλές φορές μας πνίγει μια συγκεκριμένη νοοτροπία:

Όλοι θέλουμε το αποτέλεσμα αλλά κανείς δεν θέλει την διαδικασία.

Και δεν είναι παράλογο. Για ποιον λόγο να μην θέλεις να πάρεις τον εύκολο δρόμο; Αν μια διαδικασία είναι πιο εύκολη από μια άλλη, τότε όλα μια χαρά.

Έλα όμως που δεν υπάρχει εύκολος δρόμος…

Όλα Έχουν Ένα Τίμημα

Image result for change

Την ευκολία την θέλουμε όλοι, μηδενός εξαιρουμένου. Αυτή είναι η αλήθεια, όσο και αν θέλουμε να πιστέψουμε κάτι άλλο, πιο ωραιοποιημένο.

Αν για παράδειγμα, είσαι ντροπαλός και θέλεις να φλερτάρεις, θα ήταν πιο εύκολο να σου μιλήσει πρώτη η γυναίκα που σου αρέσει παρά το αντίθετο.

Αν βέβαια είσαι όντως ντροπαλός, τότε μπορείς να τσεκάρεις το παρακάτω βίντεο.

Από την άλλη, ο εύκολος δρόμος έχει και αυτός ένα τίμημα το οποίο είναι πολύ πιο υπόγειο. Και αυτό καταλήγει να είναι ένα. Δεν τον κερδίζεις.

Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω, είναι πως δεν χρειάζεται να είσαι μαζοχιστής και να προσπαθείς να βρεις απαραίτητα την δύσκολη διαδρομή.

Απλά και μιλώντας εντελώς εμπειρικά, οποιαδήποτε διαδικασία σε κάνει καλύτερο, είναι και αυτή που ταυτόχρονα σε προκαλεί.

Για παράδειγμα, φαντάζομαι όλοι θέλουμε να είμαστε γυμνασμένοι, αλλά το τίμημα εν τέλει δεν το πληρώνουν όλοι. Γιατί βρίσκεται και η διαφορά.

Και μια και μιλάμε για γυμναστική και στόχους, δες παρακάτω.

Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής έχουν επηρεάσει το αν και το πόσο γυμναζόμαστε. Το σημερινό επεισόδιο του Κάντο Με Στυλ και ο Θέμης, θα σου δείξουν πως αν το θέλεις, μπορείς να εντάξεις τη γυμναστική στην καθημερινότητά σου.

Κανείς δεν θέλει τον δύσκολο δρόμο, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που τελικά θα τον περπατήσουν, θα αντέξουν τον πόνο της μεταβατικής περιόδου και θα πετύχουν τον στόχο τους.

Γιατί ο δύσκολος δρόμος μπορεί να είναι τουλάχιστον απαιτητικός, αλλά έχει την τάση να βγάζει από μέσα σου διάφορα. Και όταν λέω διάφορα, σε πρώτο επίπεδο εννοώ φόβους, ανασφάλειες, πεποιθήσεις και τρόπους σκέψης.

Σε δεύτερο επίπεδο όμως, σε πιέζει να έρθεις αντιμέτωπος με εσωτερικές διαδικασίες, κάτι που δεν είχες πριν. Να πάρεις δύσκολες αποφάσεις και να ψαχτείς λίγο βαθύτερα ώστε να τσεκάρεις τι πραγματικά παίζει μέσα σου.

Και αυτό είναι δύσκολο.

Βασικά Δεν Υπάρχει Αποτέλεσμα Αν Κανείς Δεν Θέλει Την Αλλαγή

ποιος θέλει την αλλαγή

Ένα πράγμα που συνεχίζω να μαθαίνω, όσα χρόνια και αν περάσουν, είναι πως καμία αλλαγή δεν είναι μόνιμη.

Όλοι φανταζόμαστε πως από την στιγμή που θα καταφέρουμε μια αλλαγή, τότε μπορούμε να επαναπαυθούμε.

Ναι, σίγουρα και μπορείς να ξεκουραστείς, αλλά αυτό θα είναι μόνο παροδικό.

Και αυτό συμβαίνει για δύο λόγους και η βάση είναι η επίδραση που έχει η αλλαγή πάνω σου.

Το πρώτο είναι, πως κάθε αλλαγή είναι αγορά one off.

Θέλει συντήρηση, φροντίδα και προφανώς να συνεχίσεις να είσαι από πάνω της για να λειτουργεί στο επίπεδο που θέλεις.

Το δεύτερο είναι, πως από την στιγμή που θα έρθει η αλλαγή, σου πατιέται ένα κουμπί στο μυαλό που σου αποδεικνύει πως μπορείς να καταφέρεις περισσότερα. Και πολύ απλά η πρώτη αλλαγή που πέτυχες, συνειδητοποιείς πως ήταν μόνο η αρχή.

Και τότε ξεκινάει ένα διαφορετικό παιχνίδι με το μυαλό σου. Γιατί από την στιγμή που θα δεχτείς πως μπορείς να πετύχεις περισσότερα, είναι πολύ πιθανό να μην θέλεις να σταματήσεις.

Το που θα φτάσεις είναι άλλη ιστορία.

Θέλω Vs Προσπαθώ

ποιος θέλει την αλλαγή

Υπάρχει τεράστια διαφορά από το να θέλεις κάτι και να προσπαθείς να το καταφέρεις. Βασικά καμία σχέση.

Όλοι θέλουμε και όλοι θα συνεχίσουμε να θέλουμε, έτσι πάει και έτσι θα πηγαίνει.

Όμως, αυτό που θέλουμε να πετύχουμε και αυτό που φανταζόμαστε πως χρειάζεται να συμβεί για να το πετύχουμε, συνήθως δεν έχει καμία σχέση με αυτό που πραγματικά χρειάζεται.

Βέβαια, θα χρειαστεί να βάλουμε κάποια όρια.

Δες το παρακάτω βίντεο για τα όρια και πόσο σημαντικό είναι να τα επικοινωνήσεις σε μια γυναίκα, χωρίς βέβαια το φόβο να την χάσεις.

Όταν απλά θέλουμε, σημαίνει πως έχουμε μια επιθυμία. Και επιθυμίες έχουμε όλοι.

Αλλά κάποιες φορές κανείς δεν θέλει αλλαγή. Όταν όμως κάτι το θέλουμε πολύ, σημαίνει πως σκοπεύουμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Είναι θέμα αποφασιστικότητας.

Και δυστυχώς όλοι κρινόμαστε από τον ίδιο μας τον εαυτό, πόσο πολύ το θέλουμε και τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε για να το πετύχουμε, δημιουργώντας φυσικά τις συνθήκες για την αλλαγή.

Αν απλά λέμε ότι θέλουμε μια αλλαγή, τότε έχουμε μια ακόμα επιθυμία. Αν όμως θέλουμε κάτι πραγματικά και πάρα πολύ, τότε το μόνο κριτήριο που μπορεί να αποδείξει πόσο πολύ το θέλεις είναι οι πράξεις.

Όλα τα άλλα είναι σκέψεις και δυστυχώς μόνο οι σκέψεις δεν αρκούν.

Όταν θέλεις την αλλαγή, σπάνια θα είσαι έτοιμος για αυτό που έρχεται, γιατί κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια το κόστος που απαιτείται για την αλλαγή.

Μπορείς όμως σίγουρα να προσπαθήσεις και η προσπάθεια είναι πάντα ανάλογη του πόσο σημαντικό είναι αυτό που θέλεις να καταφέρεις.

Αν όμως θέλεις να έρθει η αλλαγή στο πως βλέπεις τις γυναίκες και αυτές εσένα, πάτα εδώ.

Καλή συνέχεια

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.