One Night Stand: Είναι Τελικά τόσο Ταμπού όσο Νομίζουμε;

One Night Stand: Είναι Τελικά τόσο Ταμπού όσο Νομίζουμε;

Τελικά Το One Night Stand Είναι Ταμπού;

Η σεξουαλικότητά μας έχει διάφορες πτυχές και το να καλύπτουμε όλες μας τις ανάγκες είναι εξαιρετικά σημαντικό για την σεξουαλική και συναισθηματική μας υγεία. Iδιαίτερα όταν περιλαμβάνεται μέσα σε αυτές το one night stand.

Το one night stand αποτελεί έναν βασικό τρόπο σεξουαλικής έκφρασης των ατόμων ΚΑΙ των δύο φύλων. Αλλά παράλληλα αποτελεί και ένα θέμα-ταμπού για μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων.

Κάτι που θα σε σοκάρει όμως είναι ότι, σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε σχετικά με το περιστασιακό σεξ από την Adam&Eve, το 70% των ατόμων έχουν κάνει τουλάχιστον ένα one night stand στη ζωή τους, με το μεγαλύτερο ποσοστό να έχει κάνει από δύο εώς πέντε.

Αυτό είναι μια ισχυρή απόδειξη ότι, για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, το one night stand δεν αποτελεί ταμπού απαραίτητα στο να γίνει αλλά περισσότερο στο να ειπωθεί ότι έγινε. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με το αν υπάρχουν σχέσεις μόνο για το σεξ και πώς λειτουργούν.

Και αυτό είναι λογικό. Οι περισσότεροι άνθρωποι και ειδικά οι γυναίκες, ντρέπονται, φοβούνται ή αποφεύγουν να παραδεχτούν στους γνωστούς τους ότι έχουν κάνει ή κάνουν περιστασιακό σεξ.

Γιατί όμως σε μια κοινωνία που είναι τόσο προχωρημένη σε τόσους τομείς κάτι τόσο απλό και φυσικό να είναι ταμπού;

Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν παραδέχονται ότι έχουν ικανοποιήσει τις σεξουαλικές τους ανάγκες με αυτόν τον τρόπο;

Και πόσο ταμπού είναι τελικά;

Τι Κάνει Το One Night Stand Να Είναι Ταμπού;

Κατά τη δική μου άποψη, το πιο χρήσιμο για εσένα που διαβάζεις αυτό το άρθρο είναι να κατανοήσεις τους κοινωνικούς λόγους για τους οποίους το περιστασιακό σεξ είναι ταμπού, ώστε σταδιακά να καταφέρεις να απελευθερωθείς από ό,τι σε περιορίζει και να απολαύσεις το σεξ όπως εσύ επιλέγεις.

Ξεκινώντας, λοιπόν, να απαριθμώ τους λόγους που “κολλάμε” στο να παραδεχτούμε ότι γουστάρουμε να κάνουμε μόνο σεξ με μια γυναίκα, είναι απαραίτητο να υπενθυμίσω ότι το να εκφράζουμε και να ικανοποιούμε τις σεξουαλικές μας ανάγκες είναι μια ικανότητα που μπορούμε και οφείλουμε όλοι να αποκτήσουμε.

Και είμαι σίγουρος ότι διαβάζοντας παρακάτω θα κατανοήσεις το γιατί.

Πάμε λοιπόν!

#1. Το Κλασσικό Και Αξεπέραστο “Τι Θα Πει Ο Κόσμος”.

Ναι, γιατί έτσι έχουμε μεγαλώσει.

Από μικρά ακούμε “κάνε αυτό γιατί ο κόσμος θα πει εκείνο”.

“Μην κάνεις το άλλο γιατί ο κόσμος θα πει αυτό”.

Μην εκφράζεσαι, μην σπας τα καλούπια, μην είσαι ασυνήθιστος, μην προκαλείς, μην ζεις.

“Μην” το ένα, “μην” το άλλο, γινόμαστε ενήλικες και έχουμε συνηθίσει να στερούμαστε αυτό που δικαιούμαστε, μας αρέσει και μας αξίζει για να μην προσβάλουμε κανένα, για να μην ξεχωρίσουμε και για να μην μας χαρακτηρίσουν.

Έτσι και με το one night stand, δεν παραδεχόμαστε ανοιχτά ότι μας αρέσει και το έχουμε κάνει, ή ακόμα και δεν το κάνουμε καν, προκειμένου να μην χαρακτηριστούμε αρνητικά από τους γύρω μας.

#2. Η Ντροπή Μας Για Τη Σεξουαλικότητά Μας.

Ξέρω ότι μοιάζει λίγο με το πρώτο, αλλά στην ουσία έχει μεγάλη διαφορά.

Ακριβώς επειδή έχουμε μάθει να προσέχουμε πώς συμπεριφερόμαστε, έχουμε πειστεί ότι η ίδια μας η σεξουαλικότητα είναι κάτι που δεν πρέπει να εκφράζεται ανοιχτά και σίγουρα κάτι που δεν αρμόζει να γίνεται θέμα συζήτησης με τους γύρω μας.

Ντρεπόμαστε για τα φετίχ μας, τις σεξουαλικές μας προτιμήσεις, τις βιολογικές μας ανάγκες, τις φαντασιώσεις μας, ακόμα και για τις σκέψεις μας!

Συνήθως, στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων, ΔΕΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΝ ότι μας συμβαίνει αυτό.

Πιστεύουμε ότι είμαστε ελεύθεροι και ανοιχτοί, αλλά σε υποσυνείδητο επίπεδο η ντροπή μας που έχουμε συγκεκριμένες σεξουαλικές ανάγκες και προτιμήσεις έχει ποτίσει κάθε κύτταρό μας.

Πώς να μιλήσουμε και να εκφραστούμε μετά ανοιχτά, μου λες;

#3. Ο Κοινωνικός Προγραμματισμός Για Οικογένεια.

κοινωνικός προγραματισμός

Μια ακόμα φράση που ακούω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.

“Να μεγαλώσεις, να βρεις μια καλή γυναίκα και να κάνεις οικογένεια”.

Κι αναρωτιέμαι, μόνο αυτό υπάρχει;

Μόνο αυτήν την επιλογή έχω στη ζωή μου τελικά;

Όχι. Απλά η κοινωνία μάς έχει περάσει ότι αυτό είναι το “σωστό”, το τίμιο, η μοναδική μας λύση και επιλογή για να είμαστε ευτυχισμένοι.

Είναι από τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις ως ενήλικας άντρας, αλλά δεν είναι η μοναδική.

Στην τελική, ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και έχει δική του προσωπικότητα, πορεία και στόχους.

Δεν αρέσουν σε όλους τους ανθρώπους τα ίδια φαγητά και δεν ταιριάζει σε όλους τους ανθρώπους το ίδιο μοντέλο ερωτικής ζωής.

Τελεία και παύλα.

#4. Η Tαμπέλα Tου Aνεύθυνου Kαι Aνώριμου Aτόμου.

Επειδή από τις επιλογές μας εξαρτάται η εικόνα μας αλλά κυρίως φαίνεται ο χαρακτήρας και η προσωπικότητά μας, νομίζουμε ότι οι ερωτικές μας επιλογές καθορίζουν το ποιοι είμαστε συνολικότερα ως άτομα.

Και επειδή κοινωνικά υπάρχει η πεποίθηση ότι το one night stand είναι ανώριμο και ανεύθυνο γιατί δεν οδηγεί κάπου, φοβόμαστε ότι θα μας «κρεμάσουν» την ταμπέλα του ανώριμου και ανεύθυνου ατόμου.

Λες και το τι κάνουμε στο σεξ καθορίζει τον χαρακτήρα μας.

Ας μην μπερδευόμαστε. Το one night stand ΔΕ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟ.

Επίσης, ένα one night stand μπορεί να σε βοηθήσει να διαχειριστείς μια φάση της ζωής σου που αισθάνεσαι ότι όλοι εκτός από εσένα κάνουν σεξ. Δες το βίντεο εδώ.

#5. Η Πεποίθηση Ότι Το Σεξ Πρέπει Να Γίνεται Μόνο Στη Σχέση.

Και κάτι ακόμα που πιστεύουμε και μας περιορίζει.

“Το σεξ πρέπει να γίνεται στη σχέση και είναι καλύτερο όταν υπάρχει συναίσθημα”.

Το σεξ είναι όντως υπέροχο όταν συνοδεύεται από συναίσθημα, αλλά δεν είναι υπέροχο ΜΟΝΟ σε αυτήν την περίπτωση.

Αυτήν την πεποίθηση την έχουν σε μεγαλύτερο βαθμό ίσως οι γυναίκες. Με αποτέλεσμα ακόμα κι όταν θέλουν μόνο σεξ να μην το παραδέχονται και να παραπονιούνται στους άντρες ότι τις θέλουν μόνο για το σεξ.

Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με την περιβόητη αυτή φράση και το πώς μπορείς να το διαχειριστείς.

Μην κολλάς.

Δεν υπάρχει πρέπει όσον αφορά το σεξ και την απόλαυση.

Είτε σε σχέση είτε για ένα βράδυ, το ζητούμενο είναι να το απολαμβάνεις.

Πόσο Ταμπού Είναι Το One Night Stand Όμως Στην Πραγματικότητα;

Είμαι σίγουρος ότι διαβάζοντας μέχρι εδώ θα έχεις καταλάβει τους σημαντικότερους λόγους που το περιστασιακό σεξ είναι ταμπού.

Πόσο ταμπού είναι όμως στη σύγχρονη κοινωνία;

Η απάντηση είναι απλή: λιγότερο απ’ όσο πιστεύουμε.

Το one night stand είναι πιο συνηθισμένο απ’ ότι νομίζουμε, απλά τα περισσότερα από τα άτομα που το κάνουν δεν το παραδέχονται ανοιχτά για τους παραπάνω λόγους.

Η ίδια η πράξη δεν είναι τόσο ταμπού πλέον. Αυτό που είναι ταμπού σε μεγαλύτερο ποσοστό είναι η συζήτηση για το περιστασιακό σεξ και η παραδοχή ότι το έχεις κάνει.

Όσο η κοινωνία προχωράει τα πρότυπα αλλάζουν.

Και ακόμα κι αν αυτό δεν είναι πάντα καλό, στη συγκεκριμένη περίπτωση όλο και περισσότερα άτομα διεκδικούν το δικαίωμά τους για σεξουαλική ελευθερία και έκφραση.

Αν γυρίσεις τον χρόνο 50 χρόνια πίσω, θα έβρισκες ότι ήταν εξαιρετικά πιο δύσκολο και σπάνιο το να παραδεχτεί οποιοδήποτε άτομο ότι έκανε σεξ με κάποιον μόνο για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του.

Πλέον, ειδικά στις νεότερες ηλικίες, όλο και περισσότερα άτομα παραδέχονται ότι περνούν περιόδους ή τη ζωή τους επιλέγοντας σεξ για ένα βράδυ και τίποτα παραπάνω.

Επομένως, το να κάνεις σεξ με μια γυναίκα μόνο μια φορά δεν είναι πλέον τόσο ταμπού όσο ήταν παλαιότερα.

one night stand

Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς σταδιακά απελευθερώνεται η σεξουαλικότητα. Το one night stand μετατρέπεται σε κάτι που είναι πιο φυσιολογικό και όσο προχωρούν τα χρόνια θα είναι κάτι για το οποίο θα μπορείς να συζητήσεις ανοιχτά, όπως ακριβώς συζητάς για μια σχέση.

Συνολικά, το πιο σημαντικό που πρέπει να κρατήσεις από το σημερινό άρθρο είναι ότι το να πας με μια γυναίκα για ένα μόνο βράδυ σπίτι της ή σπίτι σου είναι κάτι φυσιολογικό για το οποίο δεν πρέπει να ντρέπεσαι ή να πιστεύεις ότι είναι κακό.

Ο στόχος πρέπει να είναι το να δίνεις στον εαυτό σου ικανοποίηση σε κάθε περίπτωση. Να εκφράζεις ανοιχτά τις σεξουαλικές σου επιθυμίες, με τη συναίνεση πάντα και των δύο ατόμων και με την προϋπόθεση πώς ό,τι γίνεται το απολαμβάνετε και οι δύο.

Ουσιαστικά, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι κακό ή ντροπή το να ικανοποιούμε ΜΟΝΟ τις σεξουαλικές μας ανάγκες. Το άσχημο είναι να πηγαίνουμε κόντρα στη φύση μας και να καταπνίγουμε τα “θέλω” μας.

Και που ξέρεις; Από ένα one night stand μπορεί να προκύψουν εκπληκτικές εμπειρίες ή και ποιοτικές σχέσεις!

Εάν θέλεις πάντως κι εσύ να μάθεις περισσότερα για την διαχείριση της καθημερινότητάς σου, δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.