Όσο Περισσότερο σε Απορρίπτουν, Τόσο Περισσότερο Εξελίσσεσαι

Τα Πλεονεκτήματα Του Να Σε Απορρίπτουν

Δεν ξέρω γιατί φοβόμαστε τόσο την απόρριψη. Είναι στιγμές που σκέφτομαι ότι η απόρριψη είναι πολύ παρεξηγημένη.

Γιατί να φοβάσαι να πας να της μιλήσεις; Μήπως σε απορρίψει; Κι αν σε απορρίψει τι έγινε; Σημαίνει ότι αξίζεις λιγότερο;

Καμία σχέση.

Φυσικά, υπάρχει λόγος που η απόρριψη πονάει τόσο πολύ. Αλλά ίσως ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι η απόρριψη είναι μέρος της εξέλιξής μας, κι ότι μας βοηθάει με τρόπους που δεν είχαμε φανταστεί.

 

Γιατί Φοβόμαστε Τόσο Την Απόρριψη

φόβος απόρριψης

Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους του ανθρώπου είναι να μην μας απορρίψουν. Μάλιστα, μερικοί φοβούνται την απόρριψη περισσότερο κι από τον θάνατο ! Είναι περίεργο, όμως είναι η αλήθεια.

Η απόρριψη είναι κάτι που όχι μόνο πονάει, αλλά μας αφήνει μόνιμα σημάδια και πληγές που δεν κλείνουν εύκολα. Μας κάνει να αμφισβητούμε σε βάθος τον εαυτό μας, να νιώθουμε ότι δεν αξίζουμε, να πέφτει η αυτοπεποίθησή μας.

Γιατί συμβαίνουν όμως όλα αυτά;

Ο πρώτος και κύριος λόγος είναι ότι η απόρριψη οδηγεί στην μοναξιά. Τι εννοώ; Ενδόμυχα, σε υποσυνείδητο επίπεδο, φοβόμαστε ότι αν μας απορρίψει ένας, θα μας απορρίψουν όλοι. Κι αν μας απορρίψουν όλοι, θα μείνουμε μόνοι μας.

Παρόλα αυτά, ο φόβος της μοναξιάς δεν πρέπει να σε εγκλωβίζει σε αδιέξοδες καταστάσεις. Μη συμβιβάζεσαι για να μην χάσεις μια γυναίκα που δεν σε καλύπτει.

Η μοναξιά περιέχει πολλούς κινδύνους, γιατί αν κάτι συμβεί δεν θα έχουμε κανέναν εκεί με το μέρος μας, να μας προστατέψει. Επομένως, είναι ένας βαθύς φόβος ότι αν μας απορρίπτουν, ενδέχεται να μείνουμε μόνοι μας, και άρα κινδυνεύουμε.

Σε παλαιότερα χρόνια, όταν ακόμα ο άνθρωπος ζούσε στα σπήλαια, πριν αρχίσει να εξελίσσεται και να αναπτύσσει μεγαλύτερες κοινωνίες, υπήρχαν οι φυλές. Σε κάθε φυλή υπήρχε μια κλίμακα, που αποτελούταν από τον αρχηγό, και έφτανε ως τον τελευταίο σε αξία άνθρωπο. Εάν κάποιος απορριπτόταν τελείως από την φυλή, κινδύνευε η ζωή του.

Μιλάμε για μια εποχή που η φυλή πρόσφερε ασφάλεια και επιβίωση.

Μακριά από την φυλή, ο θάνατος ήταν σίγουρος, γιατί η ζούγκλα ήταν άγρια και τα θηρία πολλά.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, ο ανθρώπινος εγκέφαλος χρειάζεται δέκα χιλιάδες γενιές για να κάνει την παραμικρή αλλαγή σε βασικές τους λειτουργίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σε πολλά πράγματα να λειτουργούμε όπως λειτουργούσαμε δέκα χιλιάδες γενιές πριν, δηλαδή στη εποχή των σπηλαίων.

Το αποτέλεσμα είναι ο εγκέφαλός μας να λαμβάνει την απόρριψη ως τον μέγιστο εχθρό, καθώς απόρριψη σημαίνει διωγμός από την φυλή, και άρα βέβαιος θάνατος.

Όσον αφορά το ψυχολογικό κομμάτι, η απόρριψη μάς φέρνει αντιμέτωπους με τον εαυτό μας. Αρχίζουμε να νιώθουμε ότι κάτι κάναμε λάθος, ότι δεν αξίζουμε, ότι είμαστε λίγοι, και γενικότερα μας βγάζει στην επιφάνεια όλες μας τις ανασφάλειες.

Ωστόσο, είναι στο χέρι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι όσο περισσότερο μας απορρίπτουν, τόσο περισσότερο εξελισσόμαστε.

Πώς Η Απόρριψη Μας Βοηθάει Να Εξελιχθούμε;

ξεπέρασε την απόρριψη

Καταρχάς, είναι το πρώτο σημάδι για αλλαγή κατεύθυνσης. Μέσω της απόρριψης λαμβάνουμε αμέσως το μήνυμα ότι κάτι δεν κάνουμε σωστά, και ότι ήρθε η ώρα για αλλαγή πορείας. Αρχίζουμε ξαφνικά να αντιλαμβανόμαστε ότι αυτά που λειτουργούσαν μέχρι τώρα, ίσως δεν λειτουργούνε πια, και ήρθε η ώρα να αλλάξουμε.

Επομένως, είναι ένα θετικό σημάδι. Αν διαβάσουμε αυτά τα σημάδια σωστά, τότε θα δούμε μεγάλες αλλαγές στην ζωή μας.

Δεν υπάρχει ισχυρός άνθρωπος στην γη που να ασκεί επιρροή, άντρας ή γυναίκα, που να μην έχει απορριφθεί. Στην ουσία, οι ισχυρότεροι άντρες στον κόσμο βρίσκονται εκεί που βρίσκονται απλώς και μόνο γιατί έχουν απορριφθεί περισσότερες φορές.

Είναι λογικό. Όσο περισσότερο τους απέρριπταν, τόσο περισσότερο άλλαζαν κατεύθυνση και μάθαιναν πράγματα για τον εαυτό τους. Όσο περισσότερο τους απέρριπταν, τόσο περισσότερο εξελίσσονταν.

Οι ισχυρότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχουν απορριφθεί όχι μόνο περισσότερο από τον μέσο άνθρωπο, αλλά και με τον πιο βίαιο τρόπο. Δεν νοείται επιτυχία χωρίς απόρριψη. Γιατί δεν νοείται επιτυχία χωρίς να πληρώσεις το αντίστοιχο τίμημα.

Δες το παρακάτω βίντεο και βρες τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση.

Το θέμα είναι να μην παραιτηθείς. Να μην τα παρατήσεις επειδή απορρίφθηκες μία, δύο, εκατόν δύο φορές! Δεν είναι αυτό το νόημα της ζωής. Αν σε απορρίπτουν, βρες το νόημα της ζωής στην διαρκή επιδίωξη.

Μη φοβάσαι την απόρριψη. Πήγαινε πάνω της. Μη φοβάσαι ότι θα σε απορρίπτουν οι γυναίκες που σου αρέσουν. Κάνε το βήμα και συνειδητοποίησε ότι η απόρριψη μπορεί να πονάει, αλλά είναι το απαραίτητο συστατικό για την επιτυχία.

Θα συνεχίσεις να ζεις κι αφ’ ότου σε απορρίψει. Δε θα αλλάξει κάτι. Δεν χάθηκε ο κόσμος. Θα πας στην επόμενη. Και στην επόμενη, και στην επόμενη. Μέχρι να σταματήσεις να φοβάσαι.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις

Απορρίπτεσαι συνεχώς και δεν μπορείς να καταλάβεις τι πάει τόσο στραβά; Μάθε περισσότερα εδώ.

Μάθε να διαχειρίζεσαι την απόρριψη και να την ξεπερνάς. Διάβασε το βιβλίο από τους ιδρυτές του . Βρες το εδώ.

Καλή συνέχεια

Eva
subscriber
Μέσα από τυχαίες συγκυρίες στη ζωή της η Εύα ήρθε σε επαφή με την επιστήμη γύρω από το φλερτ και τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, κάτι που την βοήθησε να εξελιχθεί και να δει τις ανθρώπινες σχέσεις τελείως διαφορετικά. Αυτό την ώθησε να έρθει σε επαφή με τον εαυτό της και να θελήσει να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους να βιώσουν την αλλαγή που βίωσε εκείνη. Η οπτική της γωνία βοηθάει τους άντρες που έρχονται στο Men Of Style να συνειδητοποιήσουν το πώς τους βλέπει μια γυναίκα, τι θέλουν οι γυναίκες και τελικά, το πώς μπορούν να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Μέσα από τα άρθρα της εκφράζει τη γυναικεία οπτική των καταστάσεων που διέπουν το φλερτ και τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων.