Όταν Αυτό που μου Αρέσει είναι Απαγορευμένο

Όταν Αυτό που μου Αρέσει είναι Απαγορευμένο

Και όμως! Όταν μου αρέσει κάτι που είναι απαγορευμένο κολλάω σε υπερβολικό βαθμό και δεν μπορώ να προχωρήσω παρακάτω μέχρι να το αποκτήσω.

Σου συμβαίνει κι εσένα;

Το παθαίνεις κι εσύ να κολλάς με κάτι που είναι απαγορευμένο;

Κι όταν κολλάς, πώς το αντιμετωπίζεις;

Είναι πολύ πιθανό να σου έχει συμβεί. Το να βρεθείς σε μια κατάσταση όπου έλκεσαι από αυτό που δεν μπορείς να έχεις είναι εξαιρετικά συνηθισμένο και σίγουρα η μεγαλύτερη απορία σου μέχρι τώρα είναι: “πώς ξεκολλάω;”

Το απαγορευμένο έχει, είχε και θα έχει έναν ακαταμάχητο μαγνήτη. Μας έλκει όπως ίσως δεν μας έλκει τίποτα άλλο και ο λόγος είναι απλός: ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να το έχουμε.

Ακόμα, μπορεί η γυναίκες που σου αρέσουν να είναι με κάποιους που είναι χειρότεροι από εσένα. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με το τι συμβαίνει όταν οι γυναίκες που σου αρέσουν επιλέγουν χειρότερους από εσένα.

Είτε είναι μια γυναίκα (που συνήθως είναι), είτε είναι μια κατάσταση στην οποία απαγορεύεται να αναμειχθούμε, βρίσκουμε πάντα τον εαυτό μας να επιστρέφει ξανά και ξανά στο ίδιο σημείο: στο να διεκδικεί αυτό που δεν πρέπει να έχει.

 

Τι Είναι Αυτό Όμως Που Μας Έλκει Στο Απαγορευμένο;

Σου έχω άσχημα νέα. Αυτό που σε έλκει στο απαγορευμένο δεν είναι ένα αλλά πολλά.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μας αρέσει πάντα ακριβώς αυτό που δεν μπορούμε να έχουμε.

Αρχικά, έχει να κάνει με την φαντασίωση. Κάθε φορά που μας παρουσιάζεται μια γυναίκα ή μια κατάσταση που δεν μπορούμε να έχουμε, αρχίζουμε να πλάθουμε στο μυαλό μας μια ιστορία. Ένα παραμύθι.

Είναι ακριβώς όπως το ρητό που λέει: “Δεν πρέπει ποτέ να γνωρίσεις τους ήρωές σου γιατί θα απογοητευτείς”. Και πάλι, ο λόγος είναι ο ίδιος. Όταν θέλεις αυτό που δεν μπορείς να έχεις δημιουργείς την ιδανική μεταξύ σας σχέση, αλλά μόνο στο μυαλό σου!

Όταν πραγματικά το αποκτάς συνειδητοποιείς ότι τελικά δεν ήταν τόσο τέλειο ή τόσο καλό όσο περίμενες.

Το αποτέλεσμα είναι να απογοητεύεσαι. Και είναι λογικό.

Η φαντασίωση δεν είναι ωφέλιμη σε καμία κατάσταση και από καμία οπτική γωνία.

Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι στην πραγματικότητα και να μην πλάθουμε ανθρώπους ή καταστάσεις ως ιδανικά. Όταν παρασυρόμαστε στις φαντασιώσεις μας, είναι λογικό να κολλάμε με κάτι που απαγορεύεται.

Ο δεύτερος λόγος είναι το κυνήγι.

Ό,τι μπαίνουμε στη διαδικασία να το κυνηγήσουμε και να το διεκδικήσουμε πιστεύουμε αυτόματα ότι αξίζει και είναι καλό, σύμφωνα με έρευνες. Οι έρευνες επίσης αποδεικνύουν ότι όσο πιο δύσκολο είναι να αποκτήσουμε κάτι τόσο καλύτερο πιστεύουμε ότι είναι.

Επομένως, το απαγορευμένο μάς βάζει ακριβώς σε αυτόν τον τρόπο σκέψης.

Αρχίζουμε σταδιακά και πιστεύουμε ότι, εφόσον δεν μπορούμε να το έχουμε και είναι εξαιρετικά δύσκολο να το αποκτήσουμε , πρέπει να είναι καλό.

Ένας τρίτος λόγος που μου αρέσει το απαγορευμένο είναι ο εξής:

απαγορευμένο = πρόκληση

Η πρόκληση είναι κάτι που χτυπάει βαθιά στο αρχέγονο κομμάτι του εγκεφάλου μας.

Ως άντρες, μας αρέσει να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις και να κερδίζουμε τις μάχες που προκύπτουν.

Ειδικά όταν μια γυναίκα ξέρει ότι σου αρέσει και είναι σε σχέση, μπαίνει αμέσως το κομμάτι του ανταγωνισμού στο μυαλό σου και δημιουργείται η πρόκληση.

Επίσης, το απαγορευμένο χτυπάει στον εγωισμό μας. Θέλουμε οπωσδήποτε να αποκτήσουμε αυτό που δεν μπορούμε να έχουμε για να αποδείξουμε πρώτα απ’ όλα στον εαυτό μας κι έπειτα στους άλλους ότι είμαστε ικανοί να νικήσουμε.

Τέλος, είναι το ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση που είναι απαγορευμένη ως ένα παιχνίδι το οποίο πρέπει πάση θυσία να κερδίσουμε.

Θέλουμε να έχουμε εκείνη τη γυναίκα που δεν μπορούμε να έχουμε. Θέλουμε να κάνουμε σεξ εκεί που απαγορεύεται. Θέλουμε να φάμε αυτό που ξέρουμε ότι δεν πρέπει. Είναι το παιχνίδι.

Και το παιχνίδι για έναν άντρα είναι εξαιρετικά σημαντικό.

 

Πώς Ξεφεύγεις Από Αυτήν Την Κατάσταση

Οκ, ξέρεις πως σου αρέσουν εκείνα που δεν μπορείς να έχεις.

Ξέρεις ότι έλκεσαι και κολλάς με το απαγορευμένο.

Τι μπορείς να κάνεις για να ξεφύγεις από αυτήν την κατάσταση.

Αρχικά, θα πρέπει να το αποδεχτείς. Μην λες ψέμματα στον εαυτό σου. Αποδέξου ότι κολλάς σε ό,τι απαγορεύεται ώστε να μπορείς να το αντιμετωπίσεις και να αρχίσεις να σκέφτεσαι διαφορετικά.

Όσο το αρνείσαι, τόσο γίνεσαι θύμα της κατάστασης και δεν μπορείς να αντισταθείς.

Επιπλέον, θα σε βοηθήσει σε ΤΕΡΑΣΤΙΟ βαθμό το να αρχίσεις να απομυθοποιείς τη γυναίκα ή την κατάσταση με την οποία έχεις κολλήσει.

Αυτό σχετίζεται άμεσα με τις φαντασιώσεις που δημιουργούμε γύρω από αυτά που απαγορεύονται.

Αναγνώρισε ότι το πιο πιθανό είναι να έχεις πλάσει στο μυαλό σου μια πραγματικότητα η οποία δεν ισχύει.

Κι αυτό φυσικά είναι που σε κολλάει ακόμα περισσότερο και δεν σε αφήνει να πας παρακάτω.

Όμως!

Πρέπει να είσαι αντικειμενικός με τις καταστάσεις και τους ανθρώπους. Εάν μια γυναίκα σε φτύνει δεν χρειάζεται να κολλάς. Δες το βίντεο του Χρήστου σχετικά με το θέμα και μάθε γιατί συμβαίνει αυτό. https://www.youtube.com/watch?v=6FSISFq8RBU

Μην πλάθεις ιστορίες και παραμύθια που δεν ισχύουν. Γιατί ακόμα κι αν κατακτήσεις αυτό που τώρα δεν μπορείς να έχεις, θα προσγειωθείς απότομα στην πραγματικότητα όταν συνειδητοποιήσεις ότι η κατάσταση ή το άτομο που διεκδικούσες τόσο καιρό δεν είναι όπως φανταζόσουν.

Τέλος, μπορείς να αρχίσεις να επικεντρώνεσαι σε αυτά που όντως μπορείς να έχεις, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις αξίζουν περισσότερο από τα απαγορευμένα.

Ξέρω ότι οι καταστάσεις που απαγορεύονται είναι πάντα κι εκείνες που φαίνονται ιδανικές και που μας έλκουν περισσότερο.

Ωστόσο, εάν κοιτάξεις καθαρά γύρω σου θα διαπιστώσεις ότι υπάρχουν πολύ πιο αξιόλογα άτομα και καταστάσεις για να ασχοληθείς από το να αναλώνεσαι σε κάτι που δεν ξέρεις πώς θα είναι όταν το αποκτήσεις.

Με άλλα λόγια, μην πέφτεις στην παγίδα του εγωισμόυ και της πρόκλησης. Φυσικά και δεν είναι κακό να θέλεις και να διεκδικείς κάτι που σου αρέσει, ακόμα κι όταν αυτό ειναι απαγορευμένο.

Ωστόσο, να αναζητάς πάντα τι είναι ωφέλιμο για εσένα μακροπρόθεσμα και να ξεφεύγεις από αυτά που μπορεί να φαίνονται εξαιρετικά αλλά δεν γνωρίζεις την πραγματική τους αξία.

Βγες από αυτό το παιχνίδι. Δημιούργησε ένα δικό σου παιχνίδι με νέους κανόνες.

Αν θες κι εσύ να μάθεις περισσότερα, δες εδώ

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.