Όταν η Ευτυχία δεν Είναι Αρκετή!

Το ταξίδι προς την ευτυχία είναι συνεχές και λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να πουν με βεβαιότητα πως αισθάνονται ευτυχισμένοι. Σε ποιο σημείο βρίσκεσαι εσύ;

Ποιος δεν θα ήθελε να έχει την ευτυχία στο τσεπάκι του και κάθε στιγμή να νιώθει πως η ζωή του είναι ένα δώρο τόσο ξεχωριστό που είναι απίστευτα τυχερός που το έχει;

Φαντάζομαι όλοι μας ή τουλάχιστον έτσι ελπίζω.

Θα θέλαμε να έχουμε συνεχώς ένα χαμόγελο στο πρόσωπο, κάθε στιγμή να νιώθουμε πως μπορούμε να δώσουμε το καλύτερο μας και η θετικότητα προς τους άλλους να ξεχειλίζει.

Δεν ξέρω για εσένα, αλλά έχουν υπάρξει στιγμές που έχω πετύχει και γνωρίσει ανθρώπους που έχουν πολλά χαρακτηριστικά που θα μπορούσα να πω με σίγουρα πως προβάλουν ευτυχία.

Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που νιώθουν συνέχεια περήφανοι με τον εαυτό τους και ταυτόχρονα εκπέμπουν μια γαλήνη και ηρεμία που προσωπικά εμένα που φαίνεται σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Και η αλήθεια είναι πως όταν μου φύγει η αρχική απορία για την μοναδική συναισθηματική τους κατάσταση, και ο φθόνος που έρχεται με την συνειδητοποίηση πως κατά πάσα πιθανότητα δεν θα φτάσω ποτέ σε αυτό το επίπεδο, αργότερα έρχεται και η αποδοχή.

Η αποδοχή πως το έχουν βρει ρε παιδί μου. Έχουν φιλοσοφήσει σε τέτοιο σημείο την ζωή, πως όλα βρίσκονται σε μια σειρά.

Έχουν ξεκλειδώσει τους μυστικούς κώδικες που κρύβει η ευτυχία, τα συναισθήματα που κρύβει και τους τρόπους σκέψης που τα δημιουργούν.

Γιατί περί συναισθημάτων πρόκειται.

Συναισθήματα και ΕυτυχίαΤο ταξίδι προς την ευτυχία είναι συνεχές και λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να πουν με βεβαιότητα πως αισθάνονται ευτυχισμένοι. Σε ποιο σημείο βρίσκεσαι εσύ;

Για να το θέσουμε απλά, ευτυχία είναι όταν νιώθεις απόλυτα ικανοποιημένος με ότι έχεις ήδη, με ότι έχεις καταφέρει μέχρι τώρα και φυσικά πόσο χαρούμενος είσαι με τις σχέσεις σου με τους άλλους ανθρώπους. Χοντρικά τουλάχιστον.

Ευτυχία έχεις όταν δεν θέλεις κάτι ακόμα και δεν προσδοκείς κάτι παραπάνω.

Στον αντίποδα, δεν έχεις τόση ευτυχία όση θα ήθελες, όταν συνήθως συμβαίνουν δύο πράγματα:

Το πρώτο είναι όταν θέλεις ή σου αρέσει κάτι και δεν μπορείς να το έχεις και το δεύτερο είναι όταν δεν σου αρέσει ή δεν θέλεις κάτι και δεν μπορείς να το ξεφορτωθείς.

Με λίγα λόγια, όταν έχεις την απαίτηση τα πράγματα στην ζωή σου να ήταν διαφορετικά. Όταν οι προσδοκίες σου δεν ταιριάζουν με το εξωτερικό σου περιβάλλον.

Τότε ξεκινάει ο κακός χαμός.

Όπως γίνεται και όταν πας να προσεγγίσεις μια γυναίκα, αλλά τα πράγματα πηγαίνουν στραβά. Τσέκαρε το επεισόδιο από την εκπομπή μας Apla+Andrika.

Τα συναισθήματα είναι σήματα που σου στέλνει το μυαλό για να σε ειδοποιήσει πως πρέπει να κάνεις κάτι για να αλλάξεις το περιβάλλον ή τις προσδοκίες σου.

Και όταν πιστεύεις πως οι προσδοκίες σου είναι μια χαρά ή το περιβάλλον πολύ δύσκολο να αλλάξει, τότε κλωτσάς σαν μουλάρι.

Από την άλλη, τα συναισθήματα είναι κίνητρο για δράση!

Χωρίς συναίσθημα δεν μπορεί να υπάρξει κινητοποίηση για αλλαγή και το κατάλληλο σπρώξιμο να διαχειριστούμε προκλήσεις και δυσκολίες.

Για αυτό και δεν δουλεύει τόσο το μότο του «νιώσε καλά», «όλα περνάνε», «δεν είναι τόσο τραγικό».

Όταν δεν νιώθεις τα συναισθήματα που χρειάζεται για να κινητοποιηθείς, τότε θα βουλιάξεις σε αυτά που αισθάνεσαι ήδη.

Ευτυχία Είναι η Ποικιλία Συναισθημάτων;Το ταξίδι προς την ευτυχία είναι συνεχές και λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να πουν με βεβαιότητα πως αισθάνονται ευτυχισμένοι. Σε ποιο σημείο βρίσκεσαι εσύ;

Έρευνες δείχνουν πως τα άτομα που μπορούν να νιώσουν μια ποικιλία συναισθημάτων, είναι περισσότερο πιθανό να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν σε δυσκολίες και να αισθανθούν καλύτερα με τον εαυτό τους.

Αυτό που μας γονατίζει ουσιαστικά είναι μια μικρή αλλά πολύ πονηρή λέξη.

Η λέξη «πάντα».

Πρέπει να ΠΑΝΤΑ να νιώθουμε καλά ή πρέπει ΠΑΝΤΑ να νιώθουμε υπεύθυνοι για όλα ή πρέπει ΠΑΝΤΑ να νιώθουμε ενοχές όταν κάτι κακό συμβαίνει που συμπεριλαμβάνει και εμάς.

Όχι ΔΕΝ πρέπει ΠΑΝΤΑ να νιώθουμε με συγκεκριμένο τρόπο.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να αισθανόμαστε διαφορετικά συναισθήματα και όταν αυτό συμβαίνει δεν σημαίνει πως δεν έχουμε ευτυχία.

Η ζωή είναι κάτι εξαιρετικά απρόβλεπτο που συμβαίνει και κάτι που δεν μπορούμε διαρκώς να έχουμε προβλέψει.

Άλλωστε, αυτή είναι η δυσκολία της και ταυτόχρονα η ομορφιά της.

Το νόημα που ίσως χάνουμε είναι πως η ευτυχία πρέπει να είναι μια μόνιμη συναισθηματική κατάσταση.

Αν όμως είναι μόνιμη, τότε δεν θα υπάρξει και η επιθυμία να καταφέρουμε περισσότερα και να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως αν νιώθεις ευτυχία δεν είναι κάτι θετικό.

Είναι και παρά είναι.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να παραμείνεις ήρεμος και να σκέφτεσαι θετικά. Το ίδιο πρέπει να κάνεις και όταν φλερτάρεις. Τσέκαρε το βίντεο του Χρήστου.

Απλά, αν δεν νιώθεις συνέχεια θετικά συναισθήματα, δεν σημαίνει πως δεν είσαι ευτυχισμένος. Σημαίνει πως τα συναισθήματα που δημιουργήθηκαν από μια συγκεκριμένη κατάσταση σου φωνάζουν πως χρειάζονται διαχείριση.

Μια διαχείριση που μπορείς να κάνεις αρκεί να γνωρίζεις τον λόγο που δημιουργήθηκαν εξ αρχής.

Το πώς αισθάνεσαι τώρα με τις καταστάσεις που τρέχουν στην ζωή σου δεν αντικατοπτρίζει μόνο την πραγματικότητα αλλά και το αποτέλεσμα ενός συγκριτικού που κάνεις στο μυαλό σου για το πώς θα ήθελες να αισθανθείς.

Και αν θέλεις να αισθανθείς διαφορετικά, το μόνο που χρειάζεται είναι να δράσεις με τρόπο που θα σε κάνει να νιώσεις όπως θέλεις.

Και αυτό είναι η πραγματική πρόκληση.

Η ευτυχία δεν είναι μια διεκδίκηση νομιμότητας.

Το να παλεύεις διαρκώς να αισθανθείς ευτυχία σε απομακρύνει όλο και περισσότερο από αυτή, γιατί πολύ απλά σε κάνει να σκέφτεσαι τι χρειάζεσαι ακόμα για να νιώσεις καλά.

Δηλαδή ξεχνάς να είσαι ευγνώμων με ότι έχεις ήδη.

Η ευτυχία έρχεται σε πολύ μικρά πακέτα που σου φωνάζουν να τα απολαύσεις όσο αυτά διαρκούν. Όλα τα υπόλοιπα είναι συναισθήματα που δεν χρειάζεται να ξεφύγεις από αυτά αλλά να τα χρησιμοποιήσεις ως καύσιμο για να κινηθείς προς καταστάσεις που σε κάνουν να αισθάνεσαι όπως πραγματικά θέλεις.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Η ευτυχία σου εξαρτάται από πολλά πράγματα. Σε κάποια από αυτά, μπορούμε να σε βοηθήσουμε εδώ.

Να είσαι καλά

Βρες με!

Christos

Head Of Training at Men Of Style
Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα.

Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων.

Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr
Christos
Βρες με!
Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα.Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων.Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr