Όταν μια σχέση τελειώνει. Η επόμενη μέρα

Μια σχέση τελειώνει και ανησυχείς για την επόμενη μέρα;

Μια σχέση που τελειώνει μπορεί να σε αφήσει με ποικιλία συναισθημάτων, όπως θυμό και άλλα αρνητικά συναισθήματα.

Ένας χωρισμός δεν είναι ποτέ κάτι ευχάριστο, όσο ανεπτυγμένος και ώριμος και αν είσαι συναισθηματικά.

Όταν ήρθε η ώρα και η σχέση τελειώνει πρέπει να είσαι έτοιμος να ακολουθήσεις μια στρατηγική που θα σε βοηθήσει να επανέλθεις όσο το δυνατόν συντομότερα και να προχωρήσεις τη ζωή σου.

Ας δούμε λοιπόν κάποια σημεία τα οποία θα πρέπει να προσέξεις.

 

#1. Αποφάσισε Αν Θα Συνεχίσεις να Επικοινωνείς με την Πρώην σου

Ένα από τα πρώτα ζητήματα που θα αντιμετωπίσεις μετά το τέλος της σχέσης είναι το κατά πόσο μπορείτε ή όχι να κρατήσετε επαφή.

Πολλές φορές το να αποφύγεις κάθε επικοινωνία αποδεικνύεται καλύτερο βραχυπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα.

Όμως υπάρχουν αρκετοί παράγοντες από τους οποίους θα εξαρτηθεί, το αν θα κρατήσεις επαφή ή όχι.

Χωρίσατε επειδή το θέλατε και οι δύο; Έχετε κοινές παρέες; Μένετε κοντά; Δουλεύετε μαζί;

Όποια επιλογή και αν κάνεις, θα λέγαμε στα σίγουρα ότι είναι καλύτερο τουλάχιστον αρχικά να κρατήσεις μια απόσταση.

Έλα πιο κοντά στους φίλους και στην οικογένεια σου και απόφυγε την επαφή με την πρώην σου, μέχρι να καταλαγιάσουν τα αρνητικά συναισθήματα και να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα μέσα σου.

Αν κάποια στιγμή, αισθανθείς ότι μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί της, κάντο, αρκεί να είναι ξεκάθαρο μέσα σου ότι δεν επικοινωνείς με σκοπό να την κερδίσεις ξανά.

#2. Απόφυγε τα Μέρη που Μπορεί να Συναντηθείτε

Αν μένετε κοντά, αν έχετε ίδια στέκια, δουλεύετε στον ίδιο χώρο ή είστε συμμαθητές, δεν αποκλείεται να συναντηθείτε κάπου.

Δεν είναι πάντα εύκολο να την αποφύγεις, αλλά αν μπορείς, προσπάθησε να μην διασταυρώνεσαι μαζί της.

Αυτό θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις την κατάσταση πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

 

#3. Αποδέξου Ότι η Σχέση Τελειώνει

 

Μετά από έναν χωρισμό δεν αποδεχόμαστε ότι η σχέση τελειώνει και αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη.

Προσπαθώντας να κερδίσεις την πρώην σύντροφό σου πίσω, όταν η σχέση σας έχει φτάσει στο τέλος, απλά θα μεγαλώσει τον πόνο που θα βιώσεις και θα δυσχεράνει την προσπάθεια σου να προχωρήσεις μπροστά.

Πρέπει να καταλάβεις ότι δεν είσαι υπεύθυνος για τη συμπεριφορά των άλλων ανθρώπων, ούτε για τις σκέψεις τους και να σκεφτείς τρόπους για να κάνεις βήματα εμπρός και όχι πίσω.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Χρήστος αναλύει 5 λόγους, για να μην γυρίσεις ποτέ στην πρώην.

#4. Αποδέξου τα Αρνητικά Συναισθήματα του Χωρισμού

Είναι δεδομένο ότι ο πόνος και τα αρνητικά συναισθήματα που θα βιώσεις, όταν η σχέση τελειώνει, τελικά θα περάσουν και την θέση τους θα πάρουν άλλα θετικά συναισθήματα.

Όμως, αυτή είναι μια διαδικασία που μπορεί να είναι χρονοβόρα.

Θα χρειαστεί λοιπόν να αποδεχθείς τα άσχημα συναισθήματα και να κάνεις ό,τι μπορείς, ώστε να μειώσεις την επίπτωση τους σε εσένα.

Προσπάθησε να κάνεις δραστηριότητες που σε ευχαριστούν και που σε βοηθούν να ξεχαστείς και σταδιακά θα αρχίσεις να αισθάνεσαι καλύτερα.

 

#5. Βγες με Τους Φίλους σου

Οι φίλοι σου μπορεί όχι μόνο να είναι καλή παρέα, για βόλτες και άλλες δραστηριότητες, αλλά και να σε στηρίξουν, μετά από έναν χωρισμό.

Βγες από την απομόνωση και πέρασε περισσότερο χρόνο μαζί με την παρέα σου και αν θέλεις να ανοιχτείς και να κουβεντιάσεις για τη σχέση σου, κάντο.

Ίσως θελήσεις να μην μπεις σε πολλές λεπτομέρειες, για να μην φέρεις στο προσκήνιο αρνητικά συναισθήματα, όπως και να ‘χει όμως οι φίλοι που εμπιστεύεσαι είναι εκεί για να σε βοηθήσουν με τον τρόπο τους.

Στο παρακάτω επεισόδιο του podcast μας Apla+Andrika έχουμε αναφερθεί στο πώς να στηρίξεις έναν φίλο που έχει χωρίσει.

 

#6. Μείνε Μακριά Από τα Προφίλ της Στα Social Media

Σίγουρα το να παρακολουθείς την δική της επόμενη μέρα στα social media, δεν θα βοηθήσει καθόλου να προχωρήσεις μπροστά.

Το πιθανότερο είναι ότι κάτι τέτοιο θα έχει αρνητική επίπτωση στον εαυτό σου και στην αποκατάσταση σου μετά από έναν χωρισμό.

Όταν η σχέση τελειώνει, τουλάχιστον κάνε unfollow την πρώην σου, για ένα διάστημα, ώσπου να αισθανθείς ότι το να βλέπεις τις δημοσιεύσεις της δεν σε επηρεάζει.

 

#7. Βρες Τι Δεν Δούλεψε στην Σχέση

 

Είναι εύκολο να θυμάσαι μόνο τις θετικές στιγμές από μια σχέση και βέβαια αυτό είναι κάτι όμορφο.

Είναι όμως καλό να περάσεις λίγο χρόνο εστιάζοντας σε όλα εκείνα που θεωρείς ότι δεν πήγαν καλά, ώστε να ξέρεις τι μπορείς να κάνεις καλύτερα ή ποιες παγίδες να αποφύγεις σε μελλοντικές σου σχέσεις.

 

#8. Φτιάξε μια Playlist που θα σε Ανεβάζει

Όταν βρίσκεσαι σε μια δύσκολη φάση της ζωής σου, η μουσική που ακούς μπορεί να σε επηρεάσει σημαντικά, είτε θετικά, είτε αρνητικά, αναλόγως με το τι ακούς.

Βάλε στη λίστα σου τραγούδια που σου αρέσουν και ξέρεις ότι σου ανεβάζουν τη διάθεση και απόφευγε τα κομμάτια εκείνα που έχουν σαν θέμα τους χωρισμούς και άλλες δυσάρεστες και μελαγχολικές καταστάσεις.

Music In The Heart

#9. Ξεκίνησε μια Ομαδική Δραστηριότητα

Αφιέρωσε τον χρόνο σου σε κάτι που να σου προκαλεί ευχαρίστηση και θα σε φέρει σε επαφή με άλλους ανθρώπους, όχι απαραίτητα με απώτερο σκοπό να βρεις την επόμενη σχέση σου, αλλά κυρίως για να ξεφύγεις και να ανακτήσεις την χαμένη αυτοπεποίθηση σου.

Θα δεις ότι με αυτό τον τρόπο, θα αισθανθείς πολύ καλύτερα και θα διευρύνεις τους ορίζοντες και βέβαια τον κοινωνικό σου κύκλο.

 

#10. Ξεκίνησε μια Καινούρια Υγιή Ρουτίνα

Η επόμενη μέρα, μετά τον χωρισμό μπορεί να σε βρει κακόκεφο και χωρίς όρεξη.

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσεις άμεσα και να μην το αφήσεις να επηρεάσει την καθημερινή σου ζωή.

Βρες χρόνο, για τον εαυτό σου, αθλήσου, προσπάθησε να βελτιωθείς και να αποκτήσεις καινούριες ικανότητες, από τις οποίες θα επωφεληθείς στο μέλλον.

Η αλλαγή της καθημερινής σου ρουτίνα μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις έναν χωρισμό.

Μια αλλαγή στο δρομολόγιο για τη δουλειά ή ένα καινούριο στέκι, θα σε βοηθήσουν να κάνεις μια νέα αρχή.

 

#11. Τι Να Μην Κάνεις Μετά τον Χωρισμό

 

Μπορεί να διαβάσεις άπειρες συμβουλές, για όταν η σχέση τελειώνει. Κάποιες από αυτές θα δουλέψουν σε εσένα, κάποιες άλλες όχι.

Υπάρχουν όμως μερικές συμβουλές που έχουν καθολική εφαρμογή και είναι οι παρακάτω:

– Μην κάνεις σεξ με την πρώην σου

– Μην κάνεις μια νέα σχέση, απλά και μόνο για να ξεπεράσεις την προηγούμενη

– Μην κουβεντιάζεις με τους φίλους σου μόνο για την πρώην σου

Πάντως εάν αναρωτιέσαι πώς μπορείς να την κερδίσεις πίσω, δες εδώ

Συμπέρασμα:

Μετά το τέλος μιας σχέσης, θα βιώσεις αρνητικά συναισθήματα, τα οποία θα χρειαστούν κάποιο χρονικό διάστημα και προσπάθεια από μέρους σου, προκειμένου να εξαλειφθούν και να δώσουν την θέση τους σε άλλα, θετικά συναισθήματα.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, θα περάσεις τα στάδια που απαιτούνται μέχρι την πλήρη επάνοδο σου, όσο το δυνατόν πιο εύκολα.

Μετά τον χωρισμό έχεις ανάγκη από επιλογές. Μάθε πώς μπορείς να τις έχεις, εδώ

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.