Όταν σε Καρφώνει με τα Μάτια. Η Μαγεία της Οπτικής Επαφής

Σε Καρφώνει Με Τα Μάτια; Ανακάλυψε Τη Μαγεία Της Οπτικής Επαφής

Η οπτική επαφή αποτελεί μέρος της γλώσσας του σώματος και σημαντικότατο κομμάτι του φλερτ.

Μπορείς να εξάγεις πολύτιμα συμπεράσματα, όταν δεις ότι μια γυναίκα σε καρφώνει με τα μάτια, κάτι που συχνά συνοδεύεται από ένα χαμόγελο.

Βέβαια, η οπτική επαφή δεν περιορίζεται μόνο στη συνομιλία με μια γυναίκα. 

Μια γυναίκα μπορεί να σε καρφώνει με τα μάτια και να συναντιούνται τα βλέμματα σας, προτού ξεκινήσει η μεταξύ σας αλληλεπίδραση, σαν μια πρόσκληση από μέρους της, για να την προσεγγίσεις.

Η οπτική επαφή λοιπόν είναι πανίσχυρη κατά το φλερτ και μπορεί να σημαίνει αρκετά διαφορετικά πράγματα.

Ας δούμε τι μπορεί να σημαίνει ότι μια γυναίκα σε καρφώνει με τα μάτια.

#1. Σε Καρφώνει Με Τα Μάτια Επειδή Υπάρχει Έλξη

η οπτική επαφή δείχνει ότι υπάρχει έλξη

Η οπτική επαφή δημιουργεί έλξη και την κάνει να είναι πιο έντονη.

Μια γυναίκα που αισθάνεται έλξη για εσένα μπορεί ταυτόχρονα να αισθάνεται αμήχανα και να αποφεύγει την οπτική επαφή.

Από την άλλη όμως, μπορεί η έλξη να είναι μεγάλη και η γυναίκα να έχει υψηλή αυτοπεποίθηση.

Σε αυτή τη περίπτωση θα δείξει την έλξη που αισθάνεται, κοιτάζοντας προς το μέρος σου με έντονο τρόπο, με λίγα λόγια, θα σε καρφώνει με τα μάτια.

Αυτή η οπτική επαφή μπορεί να συνοδεύεται με ένα χαμόγελο.

Η έλξη μπορεί να είναι σεξουαλικής ή ρομαντικής φύσεως. Αυτό δεν μπορείς να το γνωρίζεις από την αρχή, για τον λόγο αυτό ο τρόπος αντίδρασης σου θα πρέπει να είναι άμεσος. 

Κοίταξε την κι εσύ, χαμογέλασε της και πήγαινε να της μιλήσεις, ανακαλύπτοντας τη μαγεία της οπτικής επαφής.

#2. Σε Κοιτάζει Με Έντονο Τρόπο Από Ενδιαφέρον Για Όσα Λες

Αν συζητάτε ήδη ή αν βρίσκεστε σε μια κοινή παρέα, μπορεί να σε κοιτάζει έντονα στα μάτια, όχι επειδή αισθάνεται σεξουαλική έλξη, αλλά επειδή ενδιαφέρεται για όσα λες και δεν θέλει να χάσει κουβέντα.

Όταν μάλιστα ανταποδίδεις το βλέμμα, καταφέρνεις να την κάνεις να θυμάται τόσο εσένα, όσο και όσα είπες.

Όλο αυτό βέβαια μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι αισθάνεται έλξη για την εξυπνάδα σου, κάτι που πιθανόν, αλλά όχι απαραίτητα, μπορεί να επιφέρει με τη σειρά του ερωτικό ενδιαφέρον.

Η ροή και η έλξη είναι τα δύο βασικότερα στοιχεία στην αρχή μιας γνωριμίας. Ο Χρήστος εξηγεί λεπτομερώς τα πάντα για αυτά στο βίντεο που ακολουθεί.

Αν την βρίσκεις ελκυστική, δεν έχεις παρά να την προσεγγίσεις και να διαπιστώσεις τι από τα δύο συμβαίνει.

#3. Σε Καρφώνει Με Τα Μάτια Για Να Επικοινωνήσει Κάτι

Αν μια γυναίκα από την άλλη πλευρά του χώρου όπου βρίσκεστε σε κοιτάζει έντονα, ενδέχεται να προσπαθεί να σου τραβήξει την προσοχή ή να σου πει κάτι με μη λεκτικό τρόπο.

Η συνάντηση του βλέμματος είναι πάντα ένας αποτελεσματικός τρόπος να τραβήξει κανείς την προσοχή.

Ακόμη το ότι σε καρφώνει με τα μάτια, αν έχει προηγηθεί οπτική επαφή από μέρους σου είναι πιθανότατα ένα μήνυμα ότι υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον.

Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, έτσι και σε αυτή, θα είναι καλό να την πλησιάσεις, για να μάθεις τι ακριβώς συμβαίνει.

#4. Η Αξία Της Οπτικής Επαφής Είναι Ότι Κάνει Τους Ανθρώπους Περισσότερο Ειλικρινείς

Η οπτική επαφή είναι συνδεδεμένη με την αντίληψη του ανθρώπου σχετικά με την αλήθεια και την ειλικρίνεια.

Θα έχεις ακούσει την έκφραση ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι κοιτάζοντας κάποιον στα μάτια μπορείς να καταλάβεις τα πάντα για αυτόν, όμως ο τρόπος που σε κοιτά σε βοηθά να αποκτήσεις μια εικόνα για αυτόν και να καταλάβεις αν είναι ειλικρινής ή όχι.

Μια γυναίκα λοιπόν που κατά τη διάρκεια της κουβέντας σας σε κοιτάζει με έντονο τρόπο μέσα στα μάτια, ίσως προσπαθεί να καταλάβει αν είσαι ειλικρινής απέναντι της.

Αυτός λοιπόν μπορεί να είναι ένας από τους τρόπους που χρησιμοποιεί μια γυναίκα για να σε τεστάρει. Δες ποιοι είναι οι άλλοι στο εξής επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika που θα δεις παρακάτω.

#5. Σε Κοιτάζει Χωρίς Να Το Θέλει 

Η οπτική επαφή τις περισσότερες φορές δεν είναι κάτι που συμβαίνει χωρίς νόημα.

Συνήθως η οπτική επαφή είναι μια συνειδητή επιλογή, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που μπορεί να γίνει κατά λάθος και να μην σημαίνει απολύτως τίποτε.

Μπορεί η γυναίκα απλά να σκέφτεται κάτι και να έχει απορροφηθεί στις σκέψεις κοιτώντας με ένα απλανές βλέμμα που μοιάζει να σε καρφώνει με τα μάτια, εσύ να νομίζεις ότι είναι ένδειξη ενδιαφέροντος, χωρίς όμως αυτή να έχει τέτοια πρόθεση.

Ίσως λοιπόν τελικά να μην σου στέλνει ένα μήνυμα, ούτε να θέλει κάτι από εσένα. Στην περίπτωση αυτή μετά από λίγο θα δεις ότι θα κοιτάξει αλλού και δεν θα κοιτάξει ξανά προς το μέρος σου.

Η Οπτική Επαφή Σε Κάθε Στάδιο Μιας Σχέσης

οπτική επαφή σε κάθε στάδιο μιας σχέσης

Α) Από τις πρώτες στιγμές πριν τη γνωριμία, η έντονη βλεμματική επαφή δείχνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον και είναι ένας τρόπος έκφρασης αυτού.

Στα πρώτα στάδια του φλερτ, η οπτική επαφή δημιουργεί και ισχυροποιεί την έλξη, ενώ στη συνέχεια, μέσα σε μια σχέση, μπορεί να έχει διαφορετικές ερμηνείες.

Μια γυναίκα με την οποία έχεις σχέση και σε κοιτά έντονα στα μάτια όταν σου μιλάει, δείχνει με αυτό τον τρόπο τα συναισθήματα της και την αίσθηση ασφάλειας.

Πριν συνεχίσεις δες εδώ ενα πολύ ενδιαφέρον βίντεο με τους 3 λόγους για τους οποίους είναι σημαντικό να εκφράσεις σε μια γυναίκα ότι σου αρέσει από την αρχή της γνωριμίας σας.

Β) Σε μια μακροχρόνια σχέση είναι ένας τρόπος να κρατηθούν η σχέση και τα συναισθήματα ζωντανά.

Όσο αποκτάς εμπειρία στο φλερτ, αφ’ ενός θα είσαι σε θέση να καταλαβαίνεις πιο εύκολα τι σημαίνει όταν μια γυναίκα σε καρφώνει με τα μάτια και αφ’ ετέρου θα ξέρεις πώς να αντιδράς κάθε φορά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Συμπέρασμα Για Την Μαγεία Της Οπτικής Επαφής

Η οπτική επαφή είναι πανίσχυρη, καθώς δημιουργεί καλύτερη σύνδεση, κάνει τους ανθρώπους ειλικρινείς και γενικά εμπλουτίζει τις σχέσεις. 

Η έντονη οπτική επαφή από μια γυναίκα μπορεί να έχει ποικίλες ερμηνείες.

Συχνά θα βρεις τον εαυτό σου να την ερμηνεύει λανθασμένα, επειδή θέλεις να πιστεύεις ότι σε θέλει, γι αυτό σε κοιτάζει.

Αυτή σου η επιθυμία δεν σε βοηθά να σκεφτείς λογικά και να αξιολογήσεις την κατάσταση.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να παραμείνεις ήρεμος, να εμπιστευτείς το ένστικτο σου και εφ’ όσον θεωρείς ότι υπάρχει ενδιαφέρον από μέρους της γυναίκας, να την πλησιάσεις χωρίς δισταγμό και να της μιλήσεις.

Το να φλερτάρεις πετυχημένα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Υπάρχει τρόπος όμως να το καταφέρεις. Πάτα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.