Η Παγίδα της Υπερβολικής Σκέψης με τις Γυναίκες

συγκέντρωση και μετατόπιση εστίασης με τις γυναίκες

Υπερβολική Σκέψη Με Τις Γυναίκες

Ένα από πιο συνηθισμένα ζητήματα που πρόκειται να αντιμετωπίσεις στην διαδικασία εξέλιξης σου με τις γυναίκες είναι οι παγίδες σκέψης. Όμως τι εννοώ με αυτό; Συνήθως, το πρόβλημα που δημιουργείται με τα ζητήματα σκέψης, όταν πρόκειται για γυναίκες, είναι πως δεν σκεφτόμαστε για εμάς!

Μήπως είναι αυτός ο τρόπος σκέψης κάποιο από τα πράγματα που σε κρατάνε πίσω; Δες και το βίντεο που ακολουθεί και μπες στη διαδικασία να το σκεφτείς για τον εαυτό σου.

Η Πηγή Του Προβλήματος Για Την Υπερβολική Σκέψη Με Τις Γυναίκες

Βλέπεις μια ωραία γυναίκα και αισθάνεσαι πως πρέπει να κάνεις κάτι. Το πρώτο συναίσθημα που σου δημιουργείται προέρχεται από την ενστικτώδη και άκρως υγιή παρόρμηση που έχεις να την προσεγγίσεις. Αμέσως μετά όμως δημιουργούνται τα προβλήματα.

Η αλήθεια είναι πως δεν συγκεντρωνόμαστε στο τι θέλουμε και για αρκετή ώρα

Όταν αισθάνεσαι το κάψιμο να κάνεις κάτι, σου δημιουργείται η στιγμιαία εικόνα ότι την προσεγγίζεις. Η εικόνα είναι ενθουσιώδης και εμπεριέχει θετικό κίνητρο.

Δες το βίντεο για το χαμένο κίνητρο εδώ.

το σκέφτεσαι υπερβολικά

Όμως στην συνέχεια η συνταγή χαλάει. Αυτό συμβαίνει γιατί προσπαθώντας να αντλήσεις βεβαιότητα για μια κατάσταση εκτός της ζώνης άνεσης σου – κάτι φυσιολογικό – προσπαθείς να υπολογίσεις και το παραμικρό αρνητικό σενάριο που μπορεί να συμβεί.

Αυτή η διαδικασία προσπαθεί να προστατέψει τον εαυτό σου από το βάρος μιας πιθανής απόρριψης από τις γυναίκες. Όμως, μήπως αυτή η διαδικασία σκέψης είναι και αυτή που σε κρατάει στάσιμο; Σκέψου το για λίγο και είμαι σίγουρος πως θα καταλάβεις πολλά.

Τα μοτίβα σκέψης που σε αφήνουν μετέωρο είναι απαραίτητο να παρατηρούνται άμεσα και έπειτα να μετατοπίζεις την προσοχή σου προς το σενάριο που θεωρείς ότι σε εξυπηρετεί καλύτερα. Ένα σενάριο που δεν σχετίζεται μόνο με την εξέλιξη και βελτίωση σου στις γυναίκες αλλά και γενικότερα με την ποιότητα της σκέψης σου. Ποιος δεν θέλει οι σκέψεις του να είναι παραγωγικές και να τον σπρώχνουν προς θετικές προσπάθειες;

Το υποσυνείδητο σου είναι πανίσχυρο όμως υπακούει περισσότερο με εικόνες που περιλαμβάνουν έντονα συναισθήματα. Αν δεν το καθοδηγήσεις δεν θα σε οδηγήσει και αυτό με την σειρά του στον κατάλληλο προορισμό. Αντιθέτως, θα αμφιταλαντεύεσαι από κούφιες αποφάσεις της στιγμής που δεν γίνονται ποτέ πράξεις.

Τρόποι Αντιμετώπισης

υπερβολική σκέψη με τις γυναίκες

Ο βασικός σου σκοπός είναι να μπορείς να εντοπίζεις εγκαίρως τα μοτίβα σκέψης που σε καθηλώνουν. Στη αρχή αναφέρθηκα πως δεν σκεφτόμαστε για τον εαυτό μας. Αν είναι έτσι τότε για ποιόν; Η αλήθεια είναι πως αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο στο να σκεφτούμε τι δεν θα πάει καλά ή τι μπορεί να σκεφτεί η γυναίκα που θέλουμε τόσο πολύ να γνωρίσουμε.

Οι διαδικασίες σκέψης είναι ατελείωτες και αν δεν συγκεντρωθούμε σε αυτές που τείνουν να μας σπρώχνουν προς πράξεις αλλαγής είναι πιθανό να έχουμε πρόβλημα.

Για κάθε αρνητικό ενδεχόμενο σκέψης υπάρχει και κάποιο αντίθετο. Το πώς θα χρησιμοποιήσεις το καθένα είναι καθαρά δική σου επιλογή.

Μπορεί να σκέφτεσαι πως η γυναίκα που σου αρέσει έχει σχέση. Υπάρχει όμως και η πιθανότητα να έχει να κάνει σεξ ένα 6μηνο. Ναι, υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις και μάλιστα δεν είναι τόσο σπάνιες όσο φαντάζεσαι.

Μπορεί να σκέφτεσαι ότι δεν θα ξέρεις τι να πεις. Λογικό, όμως σκέψου αυτό σε παρακαλώ:

Μπορεί να πεις πραγματικά ότι θέλεις! Ο σκοπός είναι να δημιουργήσεις μια διαδικασία όπου θα χρησιμοποιείς την εμπειρία με τέτοιο τρόπο ώστε η διαδικασία να σε διδάσκει θετικά. Μπορεί ο σκοπός σου να είναι να βελτιωθείς με τις γυναίκες όμως αυτό είναι μέρος ενός μεγαλύτερου συνόλου.

3 Εργαλεία Αντιμετώπισης Της Υπέρ – Αναλυτικής Σκέψης

#1. Να Είσαι Ο Αποτελεσματικός Σύμβουλος Του Εαυτού Σου

Είναι σημαντικό να αποφασίσεις πως είσαι ο μόνος υπεύθυνος διαχείρισης του εαυτού σου. Αν θέλεις να βελτιωθείς στις γυναίκες είναι σημαντικό, αρχικά, να γνωρίζεις το σημείο έναρξης. Αν για παράδειγμα είσαι στο ξεκίνημα και το πρώτο θέμα που αντιμετωπίζεις είναι το άγχος προσέγγισης, συγκεντρώσου στο πως θα χαλαρώσεις τον εαυτό σου.

Δες το παρακάτω βίντεο και μάθε πως να εκτοξεύσεις την επικοινωνία σου.

Μην συγκεντρώνεσαι στο επόμενο πρόβλημα! Είναι σύνηθες να σκεφτόμαστε τις δυσκολίες που πιθανόν να αντιμετωπίσουμε στα επόμενα βήματα όπως για παράδειγμα το τι θα πούμε αφού προσεγγίσουμε. Μην χάνεις την συγκέντρωση σου. Ένα βήμα την φορά. Πρώτος στόχος είναι η αντιμετώπιση του άγχους προσέγγισης και να αισθάνεσαι άνετα με το να μιλάς με άγνωστες γυναίκες.

#2. Πάρε Μια Απόφαση Και Δώσε Τον Καλύτερο Σου Εαυτό

Μην αφήνεις μεγάλο χρονικό διάστημα από το να κάνεις πράξη μια απόφαση που πήρες. Όσο μεγαλύτερο το χρονικό κενό ανάμεσα τους τόσο πιο δύσκολο θα είναι το ξεκίνημα.

#3. Χρησιμοποίησε Τις Δυνάμεις Σου

αυτοπεποίθηση με τις γυναίκες

Δεν υπάρχει πραγματικά κανένας λόγος το να συγκεντρώνεσαι διαρκώς στο τι σου λείπει ή τι χρειάζεται βελτίωση. Το καλύτερο πλάνο είναι η εμπειρία ζωής. Μπορεί οι μέχρι τώρα εμπειρία σου με τις γυναίκες να μην σε ικανοποιεί όμως αυτό δεν καθορίζει το ποιος είσαι. Η ικανότητα να διεκδικείς δυναμικά και αποφασιστικά είναι αυτή που θα κάνει την διαφορά.

Κουράστηκες να μην παίρνεις αυτό που σου αξίζει στο φλερτ και τις γυναίκες; Υπάρχει λύση. Πάτα εδώ.

Καλή συνέχεια

 

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.