Παίζοντας Άμυνα και Επίθεση στο Παιχνίδι της Ζωής

Η ζωή είναι πράγματι ένα παιχνίδι στο οποίο καλείσαι να ανταποκριθείς και να βγεις νικητής. Πώς να παίξεις άμυνα και επίθεση σε αυτό το παιχνίδι.

Ποια Είναι Η Στρατηγική Σου Στο Παιχνίδι Της Ζωής ;

Σίγουρα αν διάβαζα για το παιχνίδι της ζωής, το πρώτο που θα σκεφτόμουν θα ήταν πως ο καταστάσεις της ζωής μόνο παιχνίδι δεν είναι.

Από την άλλη, μου αρέσει πολλά πράγματα σε διάφορες φάσεις της ζωής μου να τα βλέπω σαν παιχνίδι γιατί πρώτον με βοηθά να τις απολαμβάνω περισσότερο και δεύτερον με βοηθά να κατηγοριοποιώ κάποιους τομείς και τρόπους σκέψης.

Οπότε τι σημαίνει να παίζεις άμυνα και επίθεση στο παιχνίδι της ζωής στο δικό μου μυαλό.

Όταν Παίζεις Άμυνα Στο Παιχνίδι Της Ζωής

Δεν γίνεται να παίζεις μόνο επιθετικά. Όχι μόνο θα καείς αλλά θα κάψεις και υγιές έδαφος στο διάβα σου.

Φυσικά, δεν γίνεται από την άλλη να είσαι συνέχεια στην άμυνα. Όχι μόνο θα ποδοπατηθείς αλλά κυρίως θα μείνεις στάσιμος.

Οπότε σαν βάση, ο τρόπος σκέψης είναι πως άμυνα παίζεις όταν είσαι στο παρόν και επίθεση όταν δουλεύεις για το μέλλον.

Ένας τρόπος σκέψης όμως μπορεί να αλλάξει αν το θέλεις εσύ. Δες σχετικά το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika.

Για μένα η άμυνα δεν είναι τόσο απλή σε βαθμό δηλαδή που δεν θα μαλώσω με κάποιον γνωστό ή θα κρατήσω το στόμα μου κλειστό σε ένα συγκεκριμένο επαγγελματικό περιβάλλον.

Για μένα η άμυνα είναι το στήριγμα της επίθεσης. Είναι ο αερόσακος που αν ξεφύγει κάτι στο παιχνίδι της ζωής, θα βρει εμπόδιο στην άμυνα.

Οπότε άμυνα στο παιχνίδι στο παιχνίδι της ζωής είναι οτιδήποτε μου προκαλεί θετικά συναισθήματα, με βοηθά να ανακάμψω από την πίεση της επίθεσης και μου προσφέρει την απαραίτητη δομή να διαχειρίζομαι καλύτερα σκέψεις και συναισθήματα.

Ο χωρισμός είναι μια κατάσταση με πολλά συναισθήματα. Τσέκαρε πώς μπορείς να βοηθήσεις τον κολλητό σου που μόλις χώρισε στο επεισόδιο Apla+Andrika που θα βρεις εδώ.

Ποια είναι όμως αυτά τα συστατικά που συντάσσουν μια καλή άμυνα;

Μα φυσικά τα βασικά.

Α) Στην πρώτη κατηγορία είναι μια προσεκτική διατροφή και γυμναστική ως θεμέλια. Για να μπορείς να διαχειριστείς καλύτερα το μυαλό, χρειάζεσαι και ένα υγιές σώμα.

Β) Στην δεύτερη κατηγορία της άμυνας του παιχνιδιού της ζωής είναι οι ανθρώπινες σχέσεις που προσωπικά τις θεωρώ ότι πιο σημαντικό.

Ποιοτικές φιλίες, γερό οικογενειακό περιβάλλον και γενικότερα οι ποιοτικές σχέσεις είναι η ανακουφιστική βαλβίδα που χρειάζεσαι για να σου υπενθυμίζουν τι είναι πραγματικά σημαντικό.

Γ) Στην τρίτη κατηγορία είναι να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν και θέλεις. Μπορεί να είναι η δουλειά σου ή μπορεί να είναι κάποιο χόμπι στον ελεύθερο χρόνο σου.

Όλα αυτά είναι εξαιρετικά σημαντικά όταν χρειάζεται να στήσεις την άμυνα σου. Και όπως καταλαβαίνεις η άμυνα στήνει το πώς αισθάνεσαι με τον εαυτό σου.

Γιατί αν δεν αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου, είτε η επίθεση δεν θα επιφέρει αποτέλεσμα γιατί δεν θα την πιστεύεις είτε δεν θα την κάνεις ποτέ.

Επίθεση …

πάρε θπεση στο παιχνίδι της ζωής

Καλή η άμυνα, όμως από μόνη της δεν κερδίζει παιχνίδια. Υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν εξαιρέσεις, όμως είναι σημαντικό να υπάρχει ένα ποιοτικό σύνολο.

Ο βασικός τρόπος σκέψης της επίθεσης είναι πως παίζεις για να κερδίσεις και όχι για να μην χάσεις.

Και ο ένας τρόπος σκέψης με τον άλλο έχουν τεράστια διαφορά.

Η επίθεση στο παιχνίδι της ζωής έχει ως βάση την βελτίωση του παρόντος τρόπου ζωής που έχεις στον παρόν.

Έχει σαν γνώμονα την επίτευξη, την διόρθωση και επίλυση προβλημάτων αλλά και την νίκη, με οποιονδήποτε τρόπο και αν αποφασίσεις να την ορίσεις.

Η επίθεση είναι η σκληρή δουλειά, οι θυσίες και οι δύσκολες αποφάσεις που χρειάζεται να παρθούν ώστε τα χρονοδιαγράμματα που έχεις ορίσει, να αρχίσουν να δημιουργούν τις βάσεις για να γίνουν ακόμα καλύτερες οι συνθήκες ζωής σου.

Αν ενδιαφέρεσαι να κάνεις τη ζωή σου πιο ενδιαφέρουσα, μπορείς να δεις το βίντεο του Θέμη.

Την επίθεση δεν την κάνεις με σκοπό να τρέξεις γρήγορα αλλά να βάλεις γκολ ή καλάθι.

Το γρήγορο τρέξιμο είναι εργαλείο, όχι σκοπός.

Η επίθεση χτίζεται από το όραμα και τους στόχους και πάνω σε αυτά όλα τα υπόλοιπα.

Γα αυτό χρειάζεται όπως ανέφερα παραπάνω ένα δυνατό, και όσο γίνεται, ολοκληρωμένο σύνολο.

Η άμυνα σου προσφέρει τον αερόσακο για να απορροφά και να ανακάμπτει από τους κραδασμούς της επίθεσης.

Και όσο περισσότερο η επίθεση σου αυξάνεται και τα επιτεύγματα μεγαλώνουν, τόσο πιο ποιοτική πρέπει να γίνεται η άμυνα σου.

Η ζωή είναι ένα παιχνίδι που καλούμαστε να παίξουμε. Αν θέλεις να ανταποκριθείς καλύτερα, κάνε κλικ εδώ.

Καλή συνέχεια

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr