Πώς να Γίνεις πιο Παραγωγικός Εστιάζοντας την Προσοχή σου στα Απαραίτητα

Απλοί τρόποι και πρωτοποριακές ιδέες που θα σε βοηθήσουν να είσαι πιο παραγωγικός, εστιάζοντας σε πράγματα που έχουν πραγματικά σημασία.

Η σύγχρονη ζωή έχει μεγάλες απαιτήσεις και οι δραστηριότητες που έχουμε να φέρουμε εις πέρας καθημερινά μας κρατούν απασχολημένους, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονο άγχος και κόπωση σε σημείο που κανείς μας δεν αισθάνεται όσο παραγωγικός θα ήθελε.

Έτσι κάνουμε λιγότερα από όσα θα θέλαμε και δεν είμαστε ευτυχισμένοι. Βέβαια, δεν πρέπει τα πράγματα να είναι έτσι.

Συχνά θα βρεις τον εαυτό σου υπερφορτωμένο με πληροφορίες και πράγματα που πρέπει να κάνεις. Η προσπάθειά σου να καταφέρεις τα πάντα είναι εξοντωτική.

Η λύση σε αυτό είναι να εστιάσεις σε όσα κρίνεις ότι είναι απαραίτητα και να αφήσεις στην άκρη τα υπόλοιπα. Έτσι θα καταφέρεις να είσαι παραγωγικός στα σημεία που απαιτείται.

Το μυαλό μας είναι προγραμματισμένο σε δύο διακριτές λειτουργίες.

Η μία είναι η λειτουργία επιβίωσης και η άλλη είναι η λειτουργία δημιουργίας.

Κατά την λειτουργία δημιουργίας βρισκόμαστε σε μια δημιουργική κατάσταση και επιθυμούμε να ξεχωρίσουμε, κάνοντας κάτι ξεχωριστό.

Κατά την λειτουργία της επιβίωσης, είμαστε σε μία κατάσταση, στην οποία κάνουμε τα απολύτως απαραίτητα και τίποτε άλλο, ούτως ώστε να επιβιώσουμε. Σε αυτή την κατάσταση είναι ένα μωρό παιδί ή ένας ηλικιωμένος άνθρωπος.

Ένας άνθρωπος μέσης ηλικίας βρίσκεται σε μια ενδιάμεση κατάσταση, στην οποία ναι μεν θέλει να είναι δημιουργικός και παραγωγικός, πρέπει όμως την ίδια στιγμή, να καταφέρει να επιβιώσει.

Πρέπει λοιπόν να βρει τρόπους να γίνει πιο παραγωγικός, για να τα καταφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αυτούς τους τρόπους θα σου παρουσιάσουμε στην συνέχεια του άρθρου.

#1. Βάλε τα Πράγματα σε Μια Σειρά Μες στο Κεφάλι σουΑπλοί τρόποι και πρωτοποριακές ιδέες που θα σε βοηθήσουν να είσαι πιο παραγωγικός, εστιάζοντας σε πράγματα που έχουν πραγματικά σημασία.

Είναι αδύνατον να αποκτήσεις μια σωστή οπτική των πραγμάτων, όταν βρίσκεσαι εν μέσω ενός χειμάρρου πληροφοριών.

Αφιέρωσε λίγο χρόνο, αφήνοντας τις πληροφορίες που λαμβάνεις από το περιβάλλον σου και προσπάθησε να αποκτήσεις μια ολοκληρωμένη εικόνα της ζωής, της δουλειάς και των στόχων σου.

Αυτό μπορεί να σου πάρει μισή ή μία ώρα ακόμη και μια μέρα. Κλείσε κάθε δίαυλο επικοινωνίας με οποιονδήποτε και σκέψου σε τι ακριβώς πρέπει να εστιάσεις.

Αν σε διευκολύνει, σημείωσε τις σκέψεις σου σε χαρτί και φτιάξει μια λίστα με όσα πρέπει να κάνεις και όσα σε απασχολούν.

#2. Εστίασε σε Εκείνα που είναι Πραγματικά ΑπαραίτηταΑπλοί τρόποι και πρωτοποριακές ιδέες που θα σε βοηθήσουν να είσαι πιο παραγωγικός, εστιάζοντας σε πράγματα που έχουν πραγματικά σημασία.

Όταν ξεκαθαρίσεις λίγο το τοπίο, ρώτησε τον εαυτό σου, τι από όλα αυτά που σκέφτηκες και σημείωσες αξίζει τον χρόνο σου, καθώς και τι από όλα αυτά φέρνει το σημαντικότερο αποτέλεσμα.

Δεν έχουν όλες οι δραστηριότητες σου την ίδια βαρύτητα. Κάποιες μπορεί να σου αποφέρουν μεγαλύτερα οφέλη, χρήματα, επιβράβευση κλπ. Αυτές είναι και οι πιο σημαντικές.

Αν τώρα σε απασχολεί το στιλ σου, κάποιες μικρές λεπτομέρειες είναι απαραίτητο να τις προσέξεις και θα τα καταφέρεις, αν τσεκάρεις τις συμβουλές μας στο παρακάτω βίντεο.

#3. Βάλε στην Άκρη Όλα τα ΥπόλοιπαΑπλοί τρόποι και πρωτοποριακές ιδέες που θα σε βοηθήσουν να είσαι πιο παραγωγικός, εστιάζοντας σε πράγματα που έχουν πραγματικά σημασία.

Τώρα ξέρεις τι είναι απαραίτητο και τι όχι. Ρίξε μια ματιά στην λίστα με αυτά που δεν θεωρείς και τόσο απαραίτητα.

Μπορείς να τα απομακρύνεις τελείως; Μπορείς να τα αναβάλεις για αργότερα ή να τα αναθέσεις σε κάποιον άλλο;

Βρες λοιπόν τι θα κάνεις με τις υπόλοιπες δουλειές σου. Έτσι θα μπορείς να γίνεις παραγωγικός, εστιάζοντας την ενέργεια σου μόνο σε όσα είναι απαραίτητα.

#4. Τα Απαραίτητα ΠρώταΑπλοί τρόποι και πρωτοποριακές ιδέες που θα σε βοηθήσουν να είσαι πιο παραγωγικός, εστιάζοντας σε πράγματα που έχουν πραγματικά σημασία.

Ξεκίνησε την μέρα σου, απασχολούμενος πρώτα με τα πιο σημαντικά σου καθήκοντα. Μην αφήνεις τα απαραίτητα για το υπόλοιπο της ημέρας, γιατί μπορεί να προκύψει κάτι άλλο επείγον.

Τελείωσε με τα πιο απαραίτητα και θα δεις ότι θα γίνεις και θα νιώθεις πιο παραγωγικός, όταν το μεσημέρι σου θα σε βρίσκει με τις σημαντικότερες δουλειές σου ολοκληρωμένες.

#5. Διώξε τις ΑποσπάσειςΑπλοί τρόποι και πρωτοποριακές ιδέες που θα σε βοηθήσουν να είσαι πιο παραγωγικός, εστιάζοντας σε πράγματα που έχουν πραγματικά σημασία.

Υπάρχουν άπειρα πράγματα που μπορεί να σου αποσπάσουν την προσοχή και η σύγχρονη τεχνολογία, παρόλο που μπορεί να γίνει ένας ανεκτίμητος βοηθός, μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα, όταν θέλεις να είσαι παραγωγικός και να ολοκληρώσεις κάποια απαραίτητη εργασία.

Ειδοποιήσεις στο κινητό, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διάφορα γκατζετάκια μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή σου, ανά πάσα στιγμή.

Απομάκρυνε, αν μπορείς, το κινητό σου τηλέφωνο ή αποσυνδέσου από το διαδίκτυο.

Επίσης, φρόντισε ο χώρος που εργάζεσαι να είναι οργανωμένος. Καθάρισε το γραφείο σου από τις στοίβες χαρτιών και δούλεψε σε κάποιον χώρο χωρίς φασαρία και διερχόμενους ανθρώπους.

#6. Κάνε Ένα Πράγμα Κάθε ΦοράΑπλοί τρόποι και πρωτοποριακές ιδέες που θα σε βοηθήσουν να είσαι πιο παραγωγικός, εστιάζοντας σε πράγματα που έχουν πραγματικά σημασία.

Η πολυδιεργασία είναι χάσιμο χρόνου. Δεν μπορείς να είσαι παραγωγικός, αν μοιράζεις την προσοχή σου σε πολλές δουλειές παράλληλα.

Βρες την λίστα με τις προτεραιότητες σου, που έφτιαξες στα προηγούμενα βήματα και ξεκίνησε κάνοντας μια προς μια τις δουλειές σου.

Έτσι θα είσαι παραγωγικός και θα φέρεις εις πέρας την εργασία σου στον λιγότερο δυνατό χρόνο και με την λιγότερη δυνατή προσπάθεια.

#7. Βρες την Προσωπική σου ΗρεμίαΑπλοί τρόποι και πρωτοποριακές ιδέες που θα σε βοηθήσουν να είσαι πιο παραγωγικός, εστιάζοντας σε πράγματα που έχουν πραγματικά σημασία.

Ένα περιβάλλον χωρίς φασαρία δεν είναι αρκετό. Πρέπει να είσαι και πνευματικά ήρεμος. Άφησε λίγο χρόνο για τον εαυτό σου, για να χαλαρώσεις, μακρυά από τις σκοτούρες της δουλειάς.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μπορείς να βρεις μια ισορροπία μεταξύ των υποχρεώσεων σου και του χρόνου που διαθέτεις για τον εαυτό σου, όπως μπορείς να δεις και στην εκπομπή μας Apla+Andrika, στο ακόλουθο βίντεο.

Πήγαινε για κολύμπι, για τρέξιμο, για μια βόλτα στην φύση, πέρασε ώρα με κάποιον κολλητό φίλο, χωρίς να είσαι πάνω από το κινητό και χωρίς να μιλάς για δουλειές και υποχρεώσεις.

Αυτό θα σε βοηθήσει να ηρεμήσεις, να ανακτήσεις ενέργεια και να ξεκαθαρίσεις μέσα σου ποια είναι τα πραγματικά απαραίτητα.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν βρήκες ενδιαφέρον σε αυτό το άρθρο και ενδιαφέρεσαι να βελτιώσεις την συνολική σου εικόνα, κάνε κλικ εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.