Παραίτηση: Γιατί Πολλοί Παραδίδουν τα Όπλα Παρόλο που Θέλουν να Πετύχουν

Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε κι όμως φτάνουμε σε σημείο που τα τινάζουμε όλα στον αέρα. Γιατί η παραίτηση δεν είναι επιλογή.

Παραίτηση Γιατί Πολλοί Παραδίδουν Τα Όπλα

Όλοι θέλουν να βρουν την επιτυχία σε όσα κάνουν, όμως λίγοι τα καταφέρνουν. Στην αρχή βέβαια όλοι είναι ενθουσιώδεις και γεμάτοι ενέργεια, χωρίς αμφιβολία ότι μπορούν να τα  καταφέρουν. Όμως, αργά ή γρήγορα παραδίδουν τα όπλα και η παραίτηση μοιάζει να είναι μοναδική επιλογή, καθώς δυσκολεύονται πολύ να προχωρήσουν.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Γιατί η παραίτηση είναι η επιλογή τους, παρόλο που θέλουν να πετύχουν;

#1. Εστιάζουν Στο Αποτέλεσμα, Περισσότερο Από Τις Ικανότητες Που Θα Πρέπει Να Αποκτήσουν

η παραίτηση και γιατί πολλοί παραδίδουν τα όπλα

Πολλοί άνθρωποι μιλούν για αυτό που θέλουν να πετύχουν, χωρίς όμως να είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα βήματα που απαιτούνται.

Η ιδέα του να είσαι κάτι σημαντικό και μεγάλο είναι σίγουρα πολύ ωραία. Μπορεί κάποιος, για παράδειγμα, να θέλει να γίνει επιχειρηματίας στον χώρο του λογισμικού για υπολογιστές, όμως δεν του αρέσει η ιδέα να καθίσει για χρόνια να μάθει να γράφει κώδικα.

Για κάθε επιθυμία, υπάρχουν οι αντίστοιχες ικανότητες που πρέπει ένας άνθρωπος να διαθέτει για να επιτύχει. Αν δεν έχει την δύναμη ή την όρεξη να τις αποκτήσει, τότε η παραίτηση, φαντάζει ως μόνη επιλογή.

#2. Παραίτηση Γιατί Πολλοί Ενδιαφέρονται “Τι Θα Πει Ο Κόσμος”

Σε όλους μας υπάρχει ένας ενδόμυχος φόβος της αποτυχίας και της απόρριψης. Αυτός ο φόβος μπορεί να μας φέρει κοντά στην παραίτηση, καθώς φοβόμαστε όχι μόνο την ίδια την αποτυχία, αλλά και το ότι οι άλλοι άνθρωποι θα μας κρίνουν αρνητικά και θα πρέπει να λογοδοτήσουμε σε αυτούς.

Με αυτό τον τρόπο ακόμη και κάποιος που θέλει να πετύχει, αν κυριευτεί από αυτή την λογική, θα τα παρατήσει σύντομα, σαμποτάροντας έτσι τον ίδιο του τον εαυτό.

Στο φλερτ επίσης υπάρχουν μερικές περιπτώσεις στις οποίες κάποιος μπορεί να σαμποτάρει τον εαυτό του, όπως μπορείς να δεις και στο παρακάτω βίντεο.

#3. Παραίτηση Γιατί Πολλοί Δεν Έχουν Την Υπομονή Και Την Πειθαρχία Να Αφοσιωθούν Στον Στόχο

Όλοι θέλουν το καλύτερο για τον εαυτό τους, αλλά όταν έρχεται η ώρα για την σκληρή δουλειά και την αφοσίωση, ξεμένουν από υπομονή και η παραίτηση είναι η εύκολη λύση.

Η αφοσίωση στον στόχο είναι κρίσιμος παράγοντας που θα σε βοηθήσει να τα καταφέρεις, όταν αρχίσουν να προκύπτουν οι προκλήσεις. Η πειθαρχία είναι κάτι που λείπει από πολλούς και γι’ αυτό η παραίτηση έρχεται για αυτούς ακόμη και όταν ο στόχος είναι κάτι απλό και σχετικά εύκολο.

Η πειθαρχία όμως είναι πολύ σημαντική για να πετύχεις τους στόχους σου όπως θα δεις και στο επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika εδώ.

Ας μην ξεχνάμε, ότι ένας στόχος μπορεί να θέλει χρόνια ολόκληρα για να επιτευχθεί. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται υπομονή. Όταν λίγο καιρό αργότερα δεν δεις τα αποτελέσματα που περιμένεις, οι επιλογές σου είναι από την μια η παραίτηση και από την άλλη η ένταση της δουλειάς και η υπομονή. Η επιλογή είναι δική σου, πρέπει όμως να ξέρεις ότι τα σημάδια της επιτυχίας μπορεί να αργήσουν.

Αν λοιπόν θέλεις κάτι τόσο πολύ, πρέπει να έχεις υπομονή.   

#4. Παραίτηση Γιατί Πολλοί Άνθρωποι Ασχολούνται Με Το Τι Κάνουν Οι Άλλοι

παραίτηση γιατί ασχολούνται μα το τι κάνουν οι άλλοι

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κάποιος θέλει να πετύχει κάτι, που έχει ήδη πετύχει κάποιος άλλος. Όταν βλέπει την επιτυχία του άλλου, φαντάζει στα μάτια του ως κάτι εύκολο.

Περιμένει έτσι ότι θα είναι εύκολο και για αυτόν. Βέβαια, είναι σίγουρο ότι δεν είναι εύκολο. Απλά ο άνθρωπος που πέτυχε δούλεψε σκληρά και ήταν αφοσιωμένος.

Αυτή η υποτιθέμενη ευκολία με την οποία οι άλλοι καταφέρνουν τους στόχους τους, αποτελεί μια καλή δικαιολογία για την παραίτηση. Θα ακούσεις να λένε ότι οι άλλοι τα βρήκαν έτοιμα, ότι είχαν “στρωμένη” δουλειά κλπ. Ασφαλώς, υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις, όμως στην πλειονότητα των περιπτώσεων η επιτυχία που έχει διάρκεια είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς.

#5. Δεν Πιστεύουν Στον Εαυτό τους

Ο πιο γρήγορος δρόμος για την παραίτηση είναι αυτός της έλλειψης αυτοεκτίμησης και εμπιστοσύνης στις ικανότητες σου.

Η νοοτροπία είναι τα πάντα. Αν πιστεύεις ότι μπορείς, θα προσπαθήσεις και ίσως πετύχεις. Αν πιστεύεις ότι δεν μπορείς και προτιμήσεις την παραίτηση, τότε δεν θα πετύχεις σίγουρα.

Κάποιος λοιπόν που θέλει να πετύχει, αλλά δεν έχει πίστη στις ικανότητες του, προτιμά την παραίτηση και παραδίδει τα όπλα. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, θα πρέπει γρήγορα να αλλάξεις νοοτροπία και να αποκτήσεις μια πιο θετική ματιά.

Για την αυτοεκτίμηση, έχουμε συζητήσει στο επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika, την οποία μπορείς να παρακολουθήσεις στο βίντεο που ακολουθεί.

#6. Κουράζονται Από Την Σκληρή Δουλειά

Η επιτυχία απαιτεί σκληρή δουλειά. Η σκληρή δουλειά όμως φέρνει κόπωση, σωματική και ψυχολογική, και έτσι κάποιος που δεν αντέχει προτιμά την παραίτηση.

Επιτυχημένοι άνθρωποι, όπως ο Bill Gates και ο Elon Musk έχουν δηλώσει ότι εργάζονται αμέτρητες ώρες καθημερινά, θυσιάζοντας τον ύπνο και την ξεκούραση τους, αν χρειαστεί.

Η σκληρή δουλειά είναι λοιπόν το κλειδί για την επιτυχία, που θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις ικανότητες, να χτίσεις αυτοπεποίθηση και θα σου ανοίξει πόρτες.

Ο μέσος άνθρωπος βαριέται. Προτιμά να δουλεύει το καθιερωμένο 8ωρο και μετά να τα αφήνει όλα και να ζει την ζωή του.

Όταν ο μέσος άνθρωπος συνειδητοποιήσει ότι η επιτυχία απαιτεί θυσίες και έξοδο από την ζώνη άνεσης, οδηγείται στην παραίτηση.

Για κάποιον που αναζητά το κάτι παραπάνω η σκληρή δουλειά είναι μονόδρομος και η κόπωση δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο ή δικαιολογία για παραίτηση.

#7. Δεν Είναι Διατεθειμένοι Να Ρισκάρουν

Η επιτυχία απαιτεί ρίσκο, υπό την ευρεία έννοια. Το ρίσκο μπορεί να είναι από προσωπικό έως οικονομικό.

Αναλύοντας τις βιογραφίες επιτυχημένων ανθρώπων, μπορούμε να δούμε ότι το ρίσκο είναι ο κοινός παρονομαστής. Άλλος επένδυσε όλα του τα χρήματα σε ένα project, άλλος άφησε την δουλειά ή την σχολή του.

Ο μέσος άνθρωπος προτιμά να παραμένει στην βολή του και αποφεύγει να πάρει οποιοδήποτε ρίσκο, προτιμώντας την ασφάλεια στην ζωή του.

Κάποιος που δεν παίρνει ρίσκα, επειδή φοβάται την αποτυχία, προτιμά την παραίτηση και δεν κυνηγά τα όνειρα του, παραμένοντας στάσιμος.

Μήπως όμως όλα αυτά είναι χαρακτηριστικά που σε κρατάνε πίσω;

#8. Παραίτηση Γιατί Οι Άνθρωποι Ξεχνούν Τα Παλιά Λάθη

Μερικοί άνθρωποι μαθαίνουν από την ζωή τους. Κάποιοι άλλοι, κάνουν λάθη, αλλά δεν μαθαίνουν από αυτά.

Η αποτυχία είναι ένα μεγάλο σχολείο, αν έχει κανείς την σωστή συμπεριφορά απέναντι της. Τα λάθη και οι αποτυχίες καθορίζουν την εμπειρία κάποιου.

Όταν λοιπόν κάποιος ξεχνά τα παλιά του λάθη είναι καταδικασμένος να τα ξαναζήσει. Σε αυτή την περίπτωση, η αποτυχία θα είναι το αποτέλεσμα των λαθών και το άτομο οδηγείται στην παραίτηση, την οποία θα μπορούσε να είχε αποφύγει, μαθαίνοντας από αυτά.

#9. Μοιρολατρική Συμπεριφορά Και Παραίτηση

παραίτηση

Αρκετοί άνθρωποι διακρίνονται για την μοιρολατρική τους συμπεριφορά, η οποία τους αποτρέπει από την ανάληψη δράσης στην ζωή τους.

Έτσι, ενώ έχουν στόχους, θεωρούν ότι δεν τους έχουν επιτύχει και ούτε θα τους επιτύχουν, επειδή δεν είναι “γραφτό”. Θεωρούν δηλαδή ότι αν κάτι είναι να γίνει, θα συμβεί ανεξάρτητα από την προσπάθεια που θα καταβάλλουν.

Το αποτέλεσμα είναι απλά να μην καταβάλλουν προσπάθεια.

Μάθε να παλεύεις και να διεκδικείς αυτό που θέλεις μέχρι το τέλος. Ξεκίνα από εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.