Παραμονή Χριστουγέννων – Βάλε στόχους για τη νέα χρονιά

Ήρθε η ώρα να πετύχεις τους στόχους σου

Πλέον έχει μείνει λιγότερο από μία εβδομάδα για το τέλος της χρονιάς.

Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος! Δώδεκα δύσκολοι μήνες σε μία γενικότερη δύσκολη περίοδο για τα ελληνικά δεδομένα. Όλοι ή σχεδόν όλοι αντιμετωπίσαμε δυσκολίες και μάθαμε πράγματα. Κάναμε ότι μπορούμε για να γίνουμε καλύτεροι, να βελτιωθούμε με τις γυναίκες, να βελτιωθούμε στη δουλειά μας και φυσικά να βελτιώσουμε τον εαυτό μας.

Αν είσαι από αυτούς που μας ακολουθούν και μας διαβάζουν από πέρυσι, ίσως θυμάσαι τις περσινές ευχές και άρθρα μας. Κάναμε ότι μπορούσαμε και προτείναμε όσο το δυνατόν περισσότερες λύσεις για να έχεις όσο το δυνατόν καλύτερα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.

Από το πώς να ξεπεράσεις τη βαρεμάρα και την μελαγχολία που πιάνεις πολλούς αυτόν τον καιρό, μέχρι το πώς να ντυθείς και πώς να διαμορφώσεις και να προσωποποιήσεις το στυλ σου για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Από το πώς να κάνεις τα πρώτα βήματα και να διεκδικήσεις αυτή που θες και με τον τρόπο που θες, μέχρι και τις ριζικές αλλαγές που θα χρειαστεί να κάνεις για να γίνεις μία νέα, καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Αν πάλι δεν είσαι από τους παλιούς, τότε ήρθε η ώρα να κάνεις έναν απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς. Η αποτίμηση της χρονιάς θα σε βοηθήσει στο να κλείσεις το έτος συνειδητοποιημένος για το τί έχεις κάνει μέχρι τώρα.

Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, αυτό που έχει σημασία δεν είναι τόσο το τι πέτυχες αλλά το τι σε εμπόδισε για να πετύχεις κι όλα τα υπόλοιπα. Αν φυσικά έχεις πετύχει όλους τους στόχους σου για την χρονιά που πέρασε, τότε σε παραδέχομαι.

Φτάνοντας και φέτος (σχεδόν) στο κλείσιμο της χρονιάς, θα ήθελα να κάνω σε όλους μία βασική ερώτηση. Τι θες για τον εαυτό σου αυτή τη νέα χρονιά;

Φυσικά και θα μπορούσαμε να σου προτείνουμε πολλά πράγματα για να κάνεις. Πολλούς και διαφορετικούς στόχους που εγγυημένα θα βελτιώσουν την εξωτερική και την εσωτερική σου εικόνα.

Μία προαγωγή ή μία νέα γυναίκα στη ζωή σου είναι αναβάθμιση, όπως και η γνώση που μπορείς να πάρεις από ένα ταξίδι ή ένα καλό βιβλίο. Το ίδιο ισχύει και για την διατροφή, την γυμναστική  ή τους φόβους σου.

Όλα αυτά είναι πράγματα που μπορείς να τα δουλέψεις και να φέρεις αποτελέσματα. Δεν έχει σημασία να σου προτείνουμε εμείς όμως, τι να κάνεις. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να συνειδητοποιήσεις εσύ ο ίδιος τι είναι αυτό που θες.

Αν το είχες βάλει έναν στόχο πέρυσι, αναρωτήσου γιατί πέρασε μία ολόκληρη χρονιά και δεν τον πέτυχες;

Από πέρυσι μέχρι φέτος, αναρωτιέμαι πόσοι από εμάς κάναμε πραγματικότητα τους στόχους μας και διάφορες ερωτήσεις ξεπετάγονται από το μυαλό μου.

Όρισε μόνος σου τους στόχους σου
Όρισε μόνος σου τους στόχους σου

 

Κάναμε ότι ήταν δυνατό; Οτιδήποτε περνούσε από το χέρι μας;

  • Ξεκινήσαμε αλλά στην πορεία βαρεθήκαμε;
  • Ήταν πολλές οι δυσκολίες και δεν αντέξαμε;
  • Μήπως ο στόχος που βάλαμε δεν ήταν αυτός που θέλαμε τελικά;
  • Κάναμε καμία κίνηση ή απλά λέγαμε ότι το προσπαθούμε αλλά ουσιαστικά δεν κουνήσαμε το δαχτυλάκι μας;
  • Φτάνοντας λοιπόν στο τέλος άλλης μίας χρονιάς, σκέψου τί θα ήθελες για το 2017;
Μία νέα χρονιά ξεκινάει. Κάνεις reset και έχεις μπροστά σου άλλους 12 μήνες για να πετύχεις κάτι νέο.

Η πρώτη κίνηση είναι να βρεις τι είναι αυτό που θες για τη νέα χρονιά. Και όταν λέω Θες  το εννοώ πραγματικά. Όχι τι θα ήταν ωραίο ή ενδιαφέρον. Ούτε τι θα είχε πλάκα ή θα ήταν γαμάτο.

 

Τί θες πραγματικά;

Σκέψου το λιγάκι. Αν βιαστείς να απαντήσεις θα δώσεις μία επιφανειακή απάντηση και θα καταλήξεις να κάνεις κύκλους και να ζορίζεσαι για άλλη μία χρονιά. Συνήθως, η απάντηση είναι κάπου εκεί, στην άκρη του μυαλού σου. Ξεπετάγεται κατ’ ευθείαν όταν το σκέφτεσαι αλλά την πνίγουν η λογική, οι υποχρεώσεις και οι φόβοι σου. Βάλε τους στόχους σου!

Αυτή η σκέψη ή ιδέα όμως είναι που πραγματικά θες. Κάνοντας κινήσεις για να το διεκδικήσεις, θα αισθανθείς μία απέραντη πληρότητα.

Βρες αυτό που πραγματικά θες
Βρες αυτό που πραγματικά θες!

 

 

Τί σκοπεύεις να κάνεις για να πετύχεις τους στόχους σου;

Ο στόχος αυτός καθ’ εαυτός δεν λέει τίποτα. Είναι ωραίο να θες πράγματα για εσένα, όμως το δύσκολο είναι να κάνεις τις απαραίτητες κινήσεις για να τα πετύχεις. Έτσι, από τη στιγμή που έχεις βρει τον στόχο σου, χρειάζεται να βρεις και τον τρόπο για να τον πετύχεις.

Μπορείς να ξεκινήσεις στα τυφλά και να ψαχτείς δεξιά κι αριστερά μέχρι να βρεις κάτι ή μπορείς να οργανωθείς και να κάνεις ένα καλό πλάνο. Πολλές φορές, είναι προτιμότερο να “χάσεις” ένα μήνα ή και δύο για να οργανωθείς, παρά να χάσεις τρεις και τέσσερις ψάχνοντας αόριστα.

Φτιάξε μία δομή

Δες πόσα στάδια έχει ο στόχος σου και πόσο χρόνο χρειάζεται το κάθε ένα. Δούλεψε τα ξεχωριστά και αφοσιωμένα και δώσε το 100% του εαυτού σου για να τα πετύχεις.

Τα Χριστούγεννα είναι καλή περίοδος για να κλείσεις τη χρονιά σου. Διασκέδασε όσο μπορείς και ετοιμάσου, γιατί τα καλύτερα έρχονται.

Αν δυσκολευεσαι ελα και βρες μας

Καλές γιορτές!

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.