Πέντε Βιβλία που Πρέπει Οπωσδήποτε να Διαβάσεις

Πέντε Βιβλία που Πρέπει Οπωσδήποτε να Διαβάσεις

Πέντε Βιβλία Που Πρέπει να Διαβάσεις Οπωσδήποτε

Τα βιβλία μάς ανοίγουν άλλους κόσμους. Δεν είναι μόνο ότι μας ταξιδεύουν, είναι και οι προοπτικές που σου δίνει το κάθε βιβλίο για να μάθεις τον εαυτό σου καλύτερα και να δεις την πραγματικότητα από μια άλλη σκοπιά.

Από πάντα μου άρεσε να διαβάζω. Ωστόσο, αντιλαμβάνομαι ότι στους περισσότερους ανθρώπους είναι κάτι ξένο και δεν το ευχαριστιούνται όλοι οι άνθρωποι το ίδιο.

Σε πολλούς το διάβασμα φαίνεται δύσκολο ή ανούσιο.

Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνες, το διάβασμα έχει απίστευτα οφέλη για τον εγκέφαλο. Kαθώς ενεργοποιούνται κάποια σημεία τα οποία μας κάνουν να σκεφτόμαστε καλύτερα, πιο γρήγορα και πιο αποδοτικά.

Ακόμα κι αν το διάβασμα δεν είναι το αγαπημένο σου σπορ, υπάρχουν κάποια βιβλία προσωπικής ανάπτυξης που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις.

Δεν είναι μόνο ότι θα σε εξελίξουν με τρόπους που δεν φαντάζεσαι και θα ανοίξουν το μυαλό σου. Θα σου δώσουν και μια άλλη οπτική των καταστάσεων. Και θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τις αντιξοότητες που φέρνει η ζωή .

Αν θες να μάθεις γιατί η προσωπική ανάπτυξη είναι σημαντική, μπορείς να δεις και το βίντεο του Χρήστου εδώ.

Συνέχισε να διαβάζεις και θα ανακαλύψεις τα πέντε απίστευτα βιβλία προσωπικής ανάπτυξης που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις.

#1. Προσωπικότητα Συν (Personality Plus)

Πέντε Βιβλία που Πρέπει Οπωσδήποτε να Διαβάσεις

Πρόκειται για ένα βιβλίο MUST!  Για μένα πρέπει να διαβαστεί από όλους και μάλιστα άμεσα. Είναι SOS.

H Florence Littauer στο βιβλίο της «Προσωπικότητα Συν» αναλύει τους τέσσερις βασικούς τύπους προσωπικότητας στους οποίους ανήκουν οι άνθρωποι και ο οποίοι λειτουργούν και συνδυαστικά. Η θεωρία της είναι βασισμένη στις προσωπικότητες που ανακάλυψαν οι αρχαίοι Έλληνες, και θεωρείται μια από τις ποιο έγκυρες θεωρίες προσωπικότητας στις μέρες μας.

Το βιβλίο περιλαμβάνει και τεστ για τους αναγνώστες, ώστε να ξέρουν σε ποιες κατηγορίες ανήκουν κατά την διάρκεια της ανάγνωσης.

Το βιβλίο αυτό έπεσε στα χέρια μου όταν ήμουν δεκαπέντε χρονών και από τότε βλέπω την ζωή και τους ανθρώπους πολύ διαφορετικά. Σταδιακά η γνώση αυτή γίνεται βίωμα και φτάνεις στο σημείο να αντιλαμβάνεσαι βαθύτερα όχι μόνο τους άλλους αλλά κυρίως τον εαυτό σου.

Εάν δεν το έχετε διαβάσει ακόμα, σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.

#2. Πώς Να Κερδίσετε Φίλους Και Να Επηρεάσετε Το Περιβάλλον

 how to win friends and influence people

Πρόκειται για ένα απίστευτο βιβλίο γραμμένο από τον Dale Carnegie το οποίο είναι πραγματικά απαραίτητο για όλους τους ανθρώπους που επιθυμούν να κατανοήσουν και να επηρεάσουν το περιβάλλον τους με έναν θετικό τρόπο.

Είναι αρκετά ευκολοδιάβαστο και ευχάριστο και σίγουρα στο τέλος του βιβλίου έχεις αποκτήσει μια άλλη νοοτροπία για τις ανθρώπινες σχέσεις.

Γράφτηκε το 1937 και τότε ήταν η Βίβλος του καλού πωλητή, γιατί ήταν από τα πρώτα βιβλία που εξηγούσε μια άλλη νοοτροπία και επικεντρωνόταν στην ανθρώπινη σκέψη και συμπεριφορά.

#3. Γίνετε Πλούσιοι Με Την Δύναμη Της Σκέψης

Πέντε Βιβλία που Πρέπει Οπωσδήποτε να Διαβάσεις

Ο Napoleon Hill έγραψε ένα καταπληκτικό και πολύ απλό βιβλίο, που πραγματικά αξίζει να το διαβάσεις.

Είναι το βιβλίο που χρειάζεται να διαβάσεις οπωσδήποτε εάν θέλεις να αναπτύξεις έναν θετικό τρόπο σκέψης και μια νοοτροπία νικητή.

Παρ’ ότι ο τίτλος μπορεί να αναφέρεται σε πλούτο, ο συγγραφέας εδώ δεν εννοεί απαραίτητα τα υλικά αγαθά. Αντίθετα, μιλάει για το συνολικό πλούτο και την αφθονία που αν διακατέχει την ζωή μας μπορεί να μας οδηγήσει σε θαύματα!

Κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις πριν συνεχίσεις, είναι παρακολουθήσεις το επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika για την ηγεσία στη ζωή και τις σχέσεις.

#4. Η Δύναμη Toυ Τώρα

Ο Eckhart Tolle συνέγραψε ένα πολύ διαφορετικό βιβλίο από τα βιβλία προσωπικής ανάπτυξης που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Πρόκειται για ένα βιβλίο κυριολεκτικά θαύμα, καθώς μέσα από μια προσωπική του εμπειρία αναλύει βασικές αρχές για να είμαστε συντονισμένοι στο εδώ και τώρα και να μάθουμε να διαχειριζόμαστε την πραγματικότητά μας με ηρεμία και ψυχραιμία.

Το βιβλίο είναι πολύ ενδιαφέρον και πολύ διαφορετικό από αυτά που έχεις ίσως συνηθίσει να διαβάζεις.

Μιλάει και για το πως να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματά σου αλλά κυρίως το μυαλό σου, καθώς και για το πως να είσαι αποδοτικός στην καθημερινότητά σου επικεντρώνοντας την προσοχή σου στο σήμερα.

#5. Οι Επτά Συνήθειες Των Εξαιρετικά Αποτελεσματικών Ανθρώπων

βιβλία που πρέπει να διαβάσεις

Πρόκειται για ένα βιβλίο που θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις έναν τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης, καθώς αναλύει τις συνήθειες που έχουν οι εξαιρετικά επιτυχημένοι άνθρωποι και οι οποίες διαφέρουν σε πολλά από τις δικές μας.

Ο Stephen R. Covey μετά από έρευνες πάνω στην επιτυχία και στους πραγματικά επιτυχημένους ανθρώπους συνέγραψε ένα βιβλίο που δίνει μια ξεκάθαρη γραμμή για την επιτυχία.

Ο συγγραφέας δεν μένει μόνο στην περιγραφή και την ανάλυση των συνηθειών των πιο επιτυχημένων ανθρώπων, αλλά προσφέρει και μια καθοδήγηση για κάποιες αρχές που θα πρέπει να διέπουν την ζωή μας, όπως η δικαιοσύνη και η αξιοπιστία.

Επίσης, είναι σημαντική η αφοσίωση, μια αρχή που θα σε οδηγήσει στην επιτυχία, όπως θα δεις στο σχετικό επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika.

Φτάνοντας στο τέλος της λίστας θέλω να επισημάνω την σημαντικότητα του να διαβάζει κανείς τα κατάλληλα βιβλία. Επειδή δεχόμαστε καθημερινά χιλιάδες ερεθίσματα και ο εγκέφαλός μας είναι κατασκευασμένος να απορροφάει τα πάντα, είναι πολύ σημαντικό να προσέχουμε τί διαβάζουμε.

Πιστεύω ακράδαντα ότι σε ό,τι φάση της ζωής σου κι αν βρίσκεσαι, τα παραπάνω βιβλία θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι και αντιλαμβάνεσαι την πραγματικότητα και θα σε βοηθήσουν να πας ένα βήμα παρακάτω.

Καλή Ανάγνωση!

Θες να βελτιώσεις ακόμα περισσότερο την καθημερινότητά σου; Δες εδώ

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.