Πες της ότι σου αρέσει!

πες της ότι σου αρέσει!

Όπως έχουμε ξαναπεί η ανδρική αυτοπεποίθηση δημιουργεί έλξη στη γυναίκα, όμως είναι η ευθεία και ειλικρινής επικοινωνία της σεξουαλικής σου επιθυμίας που δημιουργεί σεξουαλική έλξη και την ερεθίζει άμεσα.

Βάσει επιστημονικών ερευνών, έχει παρατηρηθεί ότι η γυναικεία διέγερση είναι κυρίως εγκεφαλική και ότι οι γυναίκες ερεθίζονται από τολμηρές και θαρραλέες συμπεριφορές. Έτσι η ευθεία σεξουαλική επιθυμία του άνδρα, ειδικά όταν απευθύνεται στην ίδια την ερεθίζει.

Αυτό φαίνεται και από τις γυναικείες φαντασιώσεις. Αν ρίξεις μια ματιά στα ρομαντικά μυθιστορήματα που κυκλοφορούν στα γυναικεία χέρια, θα παρατηρήσεις ότι πάντα έχουν για πρωταγωνιστή έναν δυναμικό και ευθύ άνδρα (από στρατιώτες, οδηγούς αυτοκινήτων μέχρι πυροσβέστες, πιλότους κλπ). Και το κοινό χαρακτηριστικό τους; Πέρα από συναρπαστικοί, ορμητικοί και αεράτοι, όλοι αυτοί έχουν και ένα μεγάλο κοινό: Πάνε πάντα για αυτό που θέλουν με σταθερότητα και σεβασμό μεν, αλλά χωρίς να απολογούνται για την επιθυμία τους.

Αυτό σημαίνει ότι το να είσαι νευρικός όταν είσαι κοντά της την «ξενερώνει». Όπως και το να φοβάσαι να την προσεγγίσεις, να φοβάσαι να της μιλήσεις, να φοβάσαι να της ζητήσεις να βγείτε, να φοβάσαι να την φιλήσεις, ή να το παίζεις φίλος ενώ την «γουστάρεις». Η γυναίκα θέλει να ξέρει ότι αυτός που βρίσκεται απέναντί της είναι άνδρας που πάει για αυτό που θέλει και δεν φοβάται (την απόρριψη, τον εαυτό του, την ψεύτικη εικόνα που καλλιεργεί, το τσαλάκωμα του image του κ.ο.κ.).

Έτσι, παρόλο που έχεις ακούσει τις γυναίκες να παραπονιούνται για τους άντρες που τους «την πέφτουν», η ευθεία εκδήλωση ενδιαφέροντος λειτουργεί υπέρ σου στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Αρκεί, βέβαια, να γίνεται με έναν τρόπο που και αυτοπεποίθηση δείχνει από μεριάς σου, αλλά και δεν είναι ασεβής ή επιθετικός ως προς τη γυναίκα.

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος και να ξεκαθαριστούν τα περί ευθύτητας και σεβασμού, ας παραθέσω και ορισμένα παραδείγματα από την καθημερινότητα:

  • Λες με ευγένεια σε μια γυναίκα ότι είναι ωραία και θες να την γνωρίσεις καλύτερα >> Σωστό
  • Φωνάζεις ή σφυρίζεις από μακριά σε μια κοπέλα που περνάει αποκαλώντας την με διάφορα περιγραφικά ονόματα >> Λάθος (απλά προβάλλεις την ανασφάλειά σου στο να την προσεγγίσεις με ειλικρίνεια)
  • Όταν βλέπεις ότι η γυναίκα απέναντί σου ενδιαφέρεται για σένα, και νιώθεις ότι το θες, την φιλάς >> Σωστό
  • Ακολουθείς μια άγνωστη γυναίκα από πίσω και της λες τι θες να της κάνεις >> Λάθος (και ελπίζω να είναι προφανές γιατί)
  • Λες σε μια γυναίκα που φιλάς τι νιώθεις ότι θες να της κάνεις >> Σωστό
  • Αγγίζεις μια γυναίκα με μη αποδεκτό τρόπο, χωρίς να την ξέρεις ή χωρίς να έχει δείξει πρώτα ότι ενδιαφέρεται. >> Λάθος

Οι άνδρες ως επί το πλείστον υποεκτιμούμε το πόσο ευθείς μπορούμε να γίνουμε με τις γυναίκες. Και σίγουρα υποτιμούμε το πόσο αποτελεσματικό είναι να είμαστε ευθείς και ανοιχτοί για τις επιθυμίες μας και τις προθέσεις μας, με γυναίκες που προσεγγίζουμε και ενδιαφέρονται.

Μια ευθεία και ειλικρινής έκφραση ερωτικού ενδιαφέροντος είναι πολύ δυνατή και (στην σημερινή κοινωνία) σπάνια. Στην πραγματικότητα, υπάρχει μεγάλη κοινωνική πίεση σε εμάς τους άνδρες να κρύβουμε και να αρνούμαστε την σεξουαλικότητά μας. Πολλοί από εμάς μεγαλώνουμε με ντροπή για τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας (βλέπε και στερεότυπα για τους ρηχούς άνδρες που σκέφτονται μόνο το σεξ κλπ κλπ). Και αυτό όχι μόνο μας κρατάει φοβισμένους στο να εκδηλώνουμε την ερωτική μας επιθυμία ανοικτά, αλλά μας κάνει και πιο needy και μας οδηγεί στο να θεοποιούμε το sex.

Έτσι μένουμε στον κομφορμισμό και τα «πρέπει» της κοινωνίας και διστάζουμε να εκφράσουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε, τριγυρνώντας απλά γύρω από τις γυναίκες που μας ενδιαφέρουν, χάνοντας τον σεβασμό τους.

Και ακριβώς επειδή η ειλικρινής (και με σεβασμό) εκδήλωση του ερωτικού μας ενδιαφέροντος είναι τόσο σπάνια πια, δημιουργεί όχι μόνο έλξη και σεξουαλική αφύπνιση στη γυναίκα, αλλά φέρνει και έναν φρέσκο αέρα στη ζωή της.

Και αν μετά από όλα αυτά χρειάζεσαι και άλλη επιβεβαίωση για την ευθύτητα που καλό είναι να έχει κάθε άνδρας, ρώτα απλά μια φίλη σου σχετικά με το θέμα. Είναι σίγουρο ότι θα σου πει πολλές ιστορίες με άνδρες που την προσεγγίζουν εκ του ασφαλούς και δήθεν φιλικά γιατί δεν τολμούν να πουν αυτό που νιώθουν. Και πόσο την απογοητεύει αυτό…

Men Of Style

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους.
Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Men Of Style
Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.