Ποια ήταν η πιο Ξεχωριστή Δραστηριότητα που Έκανες στις Διακοπές σου;

Οι διακοπές δεν είναι σημαντικές μόνο για την ξεκούραση και την διασκέδαση, αλλά για έναν ακόμα πολύ σημαντικό λόγο.

Τι Ξεχωριστό Έκανες Στις Διακοπές Σου ;

Οι διακοπές φτάνουν στο τέλος τους και αν είσαι από τους τυχερούς που δεν έχουν πάει ακόμα, τότε ακόμα καλύτερα.

Συνήθως περιμένουμε την ξεκούραση των διακοπών πως και πως και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Υπάρχουν φορές που η καθημερινότητα και η ρουτίνα μας πέφτουν πολύ βαριές για να χωνέψουμε και οι διακοπές είναι αυτό που χρειαζόμαστε.

Για κάποιους είναι ξεκούραση, για κάποιους άλλους ταξίδια, για μερικούς διασκέδαση, ενώ για κάποιους άλλους ο έξτρα χρόνος που θα περάσουν με τους δικούς τους ανθρώπους.

Μια και μιλάμε για ταξίδια, πριν συνεχίσεις δες παρακάτω το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika  ft Oponomarov.  Μιλώντας αρχικά για ταξίδια και εμπειρίες ακόμα και όταν έχουμε χαμηλό budget όπως των 100 ευρώ.

Ανάλογα τι λείπει στον καθένα, τι έχει περισσότερο ανάγκη, αλλά και ποιες είναι οι δυνατότητες του, είτε χρονικές είτε οικονομικές.

Αυτή την χρονιά περίμενα τις διακοπές να έρθουν σαν πεινασμένος. Ήταν μια γεμάτη και δύσκολη χρονιά και ένιωθα πως έχω ανάγκη, κυρίως για ένα πράγμα:

Να καθαρίσει το μυαλό μου και να ξεκουραστεί το σώμα μου, κυρίως με ύπνο.

Ωστόσο, οι διακοπές δεν είναι μόνο τα παραπάνω.

Διακοπές: Το Κορυφαίο Πλεονέκτημα Τους

δραστηριότητες στις διακοπές

Πιστεύω πως μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι πως η καθημερινότητα μας, τουλάχιστον τις περισσότερες φορές, τρέχει σε φρενήρεις ρυθμούς.

Αυτούς τους ρυθμούς, κατά την διάρκεια των διακοπών μπορούμε να τους ρίξουμε, όσο είναι αυτό δυνατό και κυρίως να μειώσουμε την ταχύτητα των σκέψεων μας.

Τι σημαίνει αυτό;

Για μένα προσωπικά, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που μπορούν να προσφέρουν οι διακοπές είναι:

Χρόνος με τον εαυτό σου.

Ίσως μια από τις μεγαλύτερες απώλειες που έχουμε όταν τρέχουμε ασταμάτητα, είναι πως δεν αφιερώνουμε χρόνο με τις σκέψεις μας, ώστε να επεξεργαστούμε καλύτερα τον τρόπο που φιλτράρουμε την εμπειρία.

Τι σημαίνει να φιλτράρεις την εμπειρία;

  • Τι έμαθες από τις αποτυχίες αλλά και από τις επιτυχίες σου.
  • Να ξεκαθαρίσεις τις προτεραιότητες που έχεις για τον τρόπο που θα αξιοποιήσεις τον χρόνο σου.
  • Να αξιολογήσεις τον τρόπο που συνδέεσαι και επικοινωνείς με τους σημαντικότερους για εσένα ανθρώπους.
  • Να αποφασίσεις τι είδους αλλαγές θέλεις να κάνεις όταν γυρίσεις από τις διακοπές και για ποιο λόγο.
  • Να αφήσεις χώρο στο μυαλό σου να σου αποκαλύψει τι πραγματικά έχει ανάγκη να καταφέρεις.

Πιθανότατα η παραπάνω λίστα να μην έχει τέλος, αλλά σίγουρα ο χρόνος που περνάμε με τον εαυτό μας έχει ανεκτίμητη αξία.

Και αυτό γιατί ο συγκεκριμένος χρόνος μας δίνει την δυνατότητα να εξερευνήσουμε βαθύτερα τα κίνητρα και τους σκοπούς μας και κυρίως να διευρύνουμε την σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας.

Γνωρίζω πολύ καλά πως οι διακοπές είναι συνδεδεμένες με οικογένεια, φίλους, φαγητό, διασκέδαση και ταξίδια. Και αν θέλεις την γνώμη μου, έτσι ακριβώς πρέπει να είναι.

Όμως μπορούν να είναι και κάτι παραπάνω.

Ο Χρόνος Που Περνάς Με Τον Εαυτό Σου Έχει Τεράστια Αξία

χρόνος με τον εαυτό σου στις διακοπές

Ας είμαστε ειλικρινείς.

Όταν τελειώνει η μέρα, το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε να κάνουμε είναι να φάμε, να κάνουμε ένα μπάνιο, να μιλήσουμε με κάποιο δικό μας άνθρωπο και να πέσουμε για ύπνο.

Τουλάχιστον αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα.

Ναι χρειάζονται και κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί.

Όμως κατά την διάρκεια ενός έτους, ο χρόνος δηλαδή που χρειάζεται για να έρθουν οι επόμενες καλοκαιρινές διακοπές, ελάχιστοι από εμάς έχουν εισάγει στην καθημερινή τους ρουτίνα ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό τους.

Δες εδώ ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο για την αξία του χρόνου.

Αν είσαι σε τροχιά ανάπτυξης και εξέλιξης σε οποιοδήποτε τομέα, τότε ο χρόνος που θα περάσεις με τον εαυτό σου, ανεξάρτητα αν είναι δέκα λεπτά ή μια ώρα, είναι και αυτός κάτι σαν μικρές διακοπές.

Όταν αποφασίζεις να περάσεις λίγο χρόνο μόνο με τον εαυτό σου, το μυαλό αρχίζει να στέλνει την μια χιονοστιβάδα μετά την άλλη και οι σκέψεις διαδέχονται την άλλη με χαοτική σειρά και ένταση.

Σε αυτό το σημείο, είναι λες και περνούν δέκα ζωές μπροστά από τα μάτια σου. Ότι το μυαλό σου μπορεί να φανταστεί, το στέλνει στο συνειδητό και κάθε άλλο, παρά κατάσταση ηρεμίας μπορούμε να πούμε πως δημιουργείται.

Σε αυτό το σημείο, η απλή παρατήρηση των σκέψεων σου είναι πολύ πιο σημαντική από ότι μπορεί να πιστεύεις.

Όμως, αυτός ο χρόνος που περνάς με τον ίδιο σου τον εαυτό και αυτές οι μίνι διακοπές που κάνεις, έχουν την ικανότητα να σε φέρουν πιο κοντά σε αλήθειες που ενδεχομένως αγνοούσες.

Αν μάλιστα δώσεις λίγο χρόνο στο μυαλό σου να ηρεμήσει, θα κερδίσεις το πλεονέκτημα του να μπορέσεις να εξετάσεις καλύτερα και να αξιολογήσεις διαφόρων ειδών σκέψεις.

το πλεονέκτημα των διακοπών

Τι Ξεχωριστό Έκανες Στις Διακοπές Σου : Μια Μικρή Αξιολόγηση

Η εξέταση των σκέψεων μας όταν βρισκόμαστε στην ηρεμία που προσφέρουν οι διακοπές μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ακόμα και όταν απολαμβάνουμε την ηρεμία που τόσο μοναδικά χαρίζουν οι διακοπές.

Όμως, ο τρόπος που μπορούμε να αξιολογήσουμε και να παρατηρήσουμε το μυαλό μας, όχι μόνο έχει φοβερά πλεονεκτήματα, αλλά έχει και μεγάλη ποικιλία.

Για παράδειγμα, μπορείς να εξετάσεις τις αποφάσεις που πήρες κατά την διάρκεια της ημέρας, ποια ήταν τα κίνητρα πίσω από την κάθε μια και που τελικά σε οδήγησαν.

Δες περισσότερα για τα κίνητρα στο βίντεο που ακολουθεί.

Μπορείς να εξετάσεις τις συμπεριφορές σου απέναντι στον εαυτό σου ή στους άλλους και πόσο παραγωγικές ήταν.

Ακόμα, τι είδους προβλήματα εμφανίστηκαν και αν είσαι ευχαριστημένος με τον τρόπο που τα αντιμετώπισες.

Οι τρόποι που μπορείς να αναλύσεις εσύ ο ίδιος με τον εαυτό σου, τελειώνουν εκεί που τελειώνει η φαντασία σου.

Συμπεράσματα Για Ό, τι Ξεχωριστό Έκανες Στις Διακοπές Σου

Οι διακοπές είναι απαραίτητες για όλους.

Μας προσφέρουν χρόνο να κάνουμε το κάτι παραπάνω με τους ανθρώπους και τις δραστηριότητες που θεωρούμε πιο ξεχωριστές και μας φορτίζουν με ενέργεια για την επιστροφή.

Ωστόσο, οι διακοπές μας παρουσιάζουν μια ακόμα ευκαιρία. Να έρθουμε πιο κοντά σε μοτίβα σκέψεων και πεποιθήσεων και να βγάλουμε νέα συμπεράσματα, όχι μόνο για τον εαυτό μας αλλά και για τις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε σε μια ζωή, που δεν γίνεται να μείνει στην στασιμότητα.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Μπορείς να έρθεις πιο κοντά στον εαυτό σου, έλα να το αναλύσουμε μαζί εδώ .

Καλή συνέχεια

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.