Πηγαίνοντας να μιλήσεις σε μία γυναίκα – μέρος 2

Πηγαίνοντας να μιλήσεις σε μία γυναίκα - μέρος 2

Πηγαίνοντας να μιλήσεις σε μία γυναίκα, υπάρχουν πολλά που πρέπει να προσέξεις. Στο συγκεκριμένο άρθρο, θα δοθεί βάση σε κάτι που πολλοί αγνοούν τη σημαντικότητά του.  Ο τόνος της φωνής,το ηχόχρωμα της φωνής. Πηγαίνοντας να μιλήσεις σε μία γυναίκα, πρέπει να προσέξεις 6 πολύ σημαντικά στοιχεία στον τρόπο που χρησιμοποιείς τη φωνή σου. Καταρχήν, να τονίσω για άλλη μια φορά, πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι τα επίπεδα της ενέργειάς σου επιβάλλεται να είναι ελάχιστα μεγαλύτερα – ή ίσα – με τα επίπεδα ενέργειας της παρέας που προσεγγίζεις. Και τα 6 στοιχεία που πρέπει να προσέξεις στο πώς χρησιμοποιείς τη φωνή σου, είναι τα εξής:

1. Τονίζω λέξεις κλειδιά / λέξη κλειδί σε μία πρόταση

Είναι κάτι πολύ αποτελεσματικό, όπως και κάτι που πολλοί αγνοούν τη δύναμή του. Μπορώ να πω την ίδια πρόταση, τονίζοντας άλλη λέξη κάθε φορά, και το νόημα αλλάζει παντελώς. π.χ. (με έντονα γράμματα, η λέξη που τονίζεται κάθε φορά).

Δεν είπα εγώ ότι αυτός την σκότωσε!

Δεν είπα εγώ ότι αυτός την σκότωσε!

Δεν είπα εγώ ότι αυτός την σκότωσε!

Δεν είπα εγώ ότι αυτός την σκότωσε!

Αν διαβάσεις δυνατά την ίδια πρόταση, καθε φορά τονίζοντας την λέξη με έντονα γράμματα, παρατήρησε πώς αλλάζει εντελώς το νόημα!

2. Αλλάζω τονικότητα.

Η φωνή μπορεί να γίνει πολύ λεπτή ή πολύ μπάσα, ή και σε “νορμάλ” επίπεδα. Ως κανόνα, για να βάζω χρώμα στη φωνή μου, έχω τον εξής πολύ απλό: Όσο πιο γλυκό /τρυφερό είναι αυτό που λέω, τόσο πιο “αντρική” και μπάσα θα είναι η φωνή μου. Όσο πιο πολύ παίρνει playful χαρακτήρα αυτό που λέω και την πειράζω ή την προκαλώ λεκτικά, τόσο πιο γλυκό τόνο θα παίρνει και η φωνή μου.

3. Πάθος και ενθουσιασμός.

Όσα και να πω δε θα είναι αρκετά για να τονίσω τη σημαντικότητα αυτού του κομματιού. Ο ενθουσιασμός, είναι μεταδοτικός! Πρέπει να μπορείς να μεταδώσεις ενθουσιασμό με τη φωνή σου. Ο ενθουσιασμός πολλές φορές, είναι αρκετός από μόνος του για να σε βοηθήσει να κερδίσεις την κοπέλα που σου αρέσει.

4. Project one’s voice.

Δε θα μπορούσα να το πω μάλλον καλύτερα στα ελληνικά. Το νόημα εδώ, είναι το εξής: Όταν νιώθεις ότι ένα μέλος της παρέας στην οποία μιλάς χάνει το  ενδιαφέρον του πάνω σε αυτό που θέλεις και δε σε συμφέρει αυτό. κάνεις project τη φωνή σου. Δηλαδή, γυρνώντας το μέρος σου προς το συγκεκριμένο άτομο που πάει να αφαιρεθεί, μιλάς πιο δυνατά, για να εμπεδώσει ότι μιλάς στην ίδια και ότι πρέπει να σε προσέξει γιατί αυτό που λες έχει σημασία.

5. Παύση πριν από λέξη κλειδί ή πριν από κάτι σημαντικό.

Το να κάνω μία μικρή παύση στο πιο “κρίσιμο” σημείο της κουβέντας, φέρνει αγωνία και τραβά την προσοχή όλης της παρέας. Πριν λοιπόν πω μία λέξη που περιμένουν όλοι να πω, κάνω μία μικρή παύση.

6. Μίλα αργά και καθαρά

Πολλοί μαθαίνουν ρουτίνες, ατάκες και ιστορίες στον χώρο του pickup και όταν μιλάνε με γυναίκες, προσπαθούν γρήγορα να πούνε αυτά που έχουν αποστηθίσει, πιστεύοντας ότι έτσι η γυναίκα που τους ενδιαφέρει θα τους ερωτευτεί. Δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν πρόκειται για μαγικά ξόρκια, και ότι δεν είναι ο Harry Potter, αλλά ότι παίζει καθοριστικό ρόλο το performance. Το πώς θα πούνε αυτά που έχουν να πούνε, την κατάλληλη στιγμή. Αν όταν μιλάς με γυναίκες, καταφέρεις να ελέγξεις την ταχύτητα του λόγου σου και να μιλάς 2 με 3 φορές πιο αργά, μόνο με αυτό θα δεις τεράστια διαφορά στην επιτυχία σου πηγαίνοντας να μιλήσεις σε μία γυναίκα.

Μίλα αργά, καθαρά και με ενθουσιασμό. Κάνε παύσεις πριν από λέξεις κλειδιά. Άλλαξε τον τόνο της φωνής σου, δώσε “χρώμα” στη φωνή σου. Project your voice! Και πρόσεξε ποιες λέξεις τονίζεις.

Καλή επιτυχία!

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.