Plausible Deniability – Ένα tip των δύο λέξεων ικανό να αλλάξει πολλά

Πρόσφερέ της λίγη plausible deniability και απλά καθοδήγησε την.

Ασφαλώς θα σου έχει τύχει στο παρελθόν να έχεις προσεγγίσει την γυναίκα που σου αρέσει, να έχεις περάσει όμορφα μαζί της, όλα να δείχνουν ότι η κλιμάκωση προχωράει σωστά και στη συνέχεια να βρεθείς στην έκπληκτη θέση να μήν δεχθεί να έρθει στο σπίτι σου. Είναι κάτι που έχει συμβεί σε όλους μας. Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις τί έχει συμβεί συνέχισε να διαβάζεις.

Από την μελέτη των υποθέσεων που έχουν αναλυθεί εδώ και πολλά χρόνια παρατηρείται ότι οι περισσότεροι άνδρες θεωρούν – με βάση την αντρική λογική – ότι από τη στιγμή που η κλιμάκωση έχει προχωρήσει σε σεξουαλική ένταση, είναι αρκετό και λογικό απλά να προσκαλέσουν τη γυναίκα στο σπίτι τους.

Το σημερινό άρθρο είναι έκτακτο και αφορμή για αυτό στάθηκε η περίπτωση ενός αναγνώστη μας από την επαρχία ο οποίος προσκαλώντας την γυναίκα στο σπίτι του με λάθος τρόπο κινδύνεψε να χαλάσει μια κατά τα λοιπά όμορφη προσέγγιση. Ως wing του στην συγκεκριμένη προσέγγιση, παρατηρώ πώς η κοπέλα αρχίζει ξαφνικά να υποεπικοινωνεί συναισθήματα ενοχών στην δυνατή σεξουαλική ένταση και στην λανθασμένη – φυσιολογική κατά την αντρική λογική- πρόσκλησή του να συνεχίσουν στο σπίτι του. Δύο λέξεις όμως στον μυστικό κώδικα επικοινωνίας μας ήταν αρκετές να εξουδετερώσουν τα συναισθήματα ενοχών της κοπέλας και το τέλος να είναι ”αίσιο”.

Plausible Deniability
Ο όρος Plausible Deniability πρωτοχρησιμοποιήθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για χαρακτηρίσει την μέθοδο με την οποία για κάθε ”περίεργη” μυστική επιχείρηση υπήρχαν πειστικά στοιχεία με βάση τα οποία η κυβέρνηση θα μπορούσε αλληθοφανώς και πειστικώς να διαψεύσει οποιαδήποτε κατηγορία εμπλοκής της. Τι σχέση όμως έχουν οι μέθοδοι των μυστικών υπηρεσιών με το φλέρτ, την σαγήνη και το σεξ;

Όπως έχουμε αναφέρει σε αρκετά άρθρα μας η κοινωνία έχει οδηγήσει τις γυναίκες να νιώθουν ενοχές για την ελεύθερη έκφραση της σεξουαλικότητά τους αναγκάζοντάς τες να συμπεριφέρονται με τρόπο που θα αποτρέψει τον χαρακτηρισμό της ”εύκολης” ή της ”τσούλας”. Μια τέτοιου είδους συμπεριφορά είναι και η γυναικεία λεκτική αντίσταση σε οτιδήποτε μπορεί να ερμηνευθεί ότι της αντιστοιχεί μερίδιο ευθύνης για αυτό που συνέβει. Όπως έχουμε ξαναπεί η ηγεσία της συναναστροφής ανήκει στον άντρα και η ευθύνη είναι πάντα δική του.

Στις σύγχρονες κοινωνίες βέβαια, η γυναικεία σεξουαλικότητα είναι σχετικά απελευθερωμένη – ευτυχώς – σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι υπάρχουν πολλές γυναίκες που ο κοινωνικός προγραμματισμός και η ανατροφή τους δεν τους επιτρέπει να εκφραστούν τελείως ελεύθερα από την αρχή. Για αυτό λοιπόν θα πρέπει να συνεκτιμούμε όλα τα παραπάνω και να είμαστε σε θέση όταν χρειαστεί να παρέχουμε στη γυναίκα αλληθοφανείς και πειστικές δικαιολογίες και δυνατότητες άρνησης της ευθύνης για αυτό που συμβαίνει ή αυτό που πρόκειται να συμβεί.

Ας δούμε μερικά πάρα πολύ απλά παραδείγματα :

– Ο χορός latin δίνει στην γυναίκα την απαραίτητη ”δικαιολογία” ώστε να κλιμακώσεις τα αγγίγματα σου και να την αγγίξεις ερωτικά. Η χορευτική κίνηση είναι έτσι …. δεν κλιμακώνεις.

– Τα palm reading δικαιολογούν το συνεχές κράτημα του χεριού. Ο λόγος που της κρατάς το χέρι είναι επειδή της αναλύεις τις γραμμές της …. ”ζωής και της αγάπης”.

– Η κοινωνικότητά σου δικαιολογεί τα προσεγμένα, κοινωνικά, μή ερωτικά αγγίγματα. Ο λόγος που αγγίζεις ειναι απλά το ότι εισαι κοινωνικός. Εξάλλου με τον προσεγμένο τρόπο που αγγίζεις (προκαλώντας άνεση στο άγγιγμά σου) δεν επικοινωνείς σεξουαλικότητα ….. ακόμα 😉

– Το να σου κάνει παρέα για ένα τσιγάρο ”δικαιολογεί” το να σε συνοδεύσει στο μπαλκόνι του μπάρ. Βγήκατε για τσιγάρο …. δεν απομονωθήκατε επειδή ερωτοτροπείτε.

– To download των ”50 αποχρώσεων του γκρι” από torrent ”δικαιολογεί” την επίσκεψή της στο σπίτι σου. Ήρθε για να κανετε download από το μυστικο torrent site που έμαθες από τις ”άκρες” που έχεις στους μυστικούς κύκλους των hacker ….. άσχετο αν το ένα έφερε το άλλο λόγω του ”σπάνιου ιταλικού κρασιού” που την κέρασες περιμένοντας να τελειώσει το download.

Μην περιμένεις να σου γράψω 123 διαφορετικά παραδείγματα. Πιάσε την ουσία. Όλοι μας ξέρουμε – και η γυναίκα – ότι θα καταλήξουμε να …. ”μαλλιοτραβιόμαστε” όλη τη νύχτα. Θα πρέπει όμως να σεβαστούμε το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές γυναίκες στις οποίες προκαλεί ψυχολογική πίεση το να δεχθούν και να συμφωνήσουν άμεσα και λεκτικά στο να έρθουν στο σπίτι μας για να ”μαλλιοτραβηχτούμε”. Και αυτό γιατί τους ρίχνει μερίδιο της ευθύνης για αυτό που θα συμβεί. Και όπως έχουμε ξαναπεί ”η ευθύνη, η ηγεσία και η κλιμάκωση” είναι θέματα ”αντρικά”. Άντρας είσαι …. έτσι δεν είναι ;

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα πέσεις στην περίπτωση να σου αρνηθεί όταν την προσκαλέσεις στο σπίτι σου, μείνε ψύχραιμος και ανεπηρέαστος, άλλαξε κουβέντα πολύ απλά σαν να μην συνέβη τίποτα και όταν έρθει πάλι η κατάλληλη στιγμή πρόσφερέ της λίγη plausible deniability και απλά καθοδήγησε την. Θα με θυμηθείς 🙂

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.