Ποιες Ικανότητες Έχουν όσοι Είναι Κορυφαίοι στην Επικοινωνία

Ο τρόπος που επικοινωνείς με τους ανθρώπους γύρω σου θα σε βοηθήσει σε κάθε τομέα της ζωής σου. Πώς κάποιοι παίζουν την επικοινωνία στα δάχτυλα;

Κορυφαίοι Στην Επικοινωνία : Ικανότητες

Η επικοινωνία είναι ένα πολύ βασικό χαρακτηριστικό για να είμαστε αποτελεσματικοί στις σχέσεις μας με τους ανθρώπους. Χωρίς υψηλού επιπέδου επικοινωνιακές δεξιότητες δεν θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε υγιείς και ποιοτικές σχέσεις, να γνωρίσουμε καινούριους ανθρώπους, και να πετύχουμε τους στόχους μας.

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν ιδιαίτερα αναπτυγμένες επικοινωνιακές δεξιότητες. Είναι τα ίδια άτομα που ο περισσότερος κόσμος συμπαθεί, που έχουν πρόσβαση σε αυτά που θέλουν, και που μπορούν να προσεγγίσουν με άνεση τους ανθρώπους.

Αυτά τα άτομα έχουν κάποιες συγκεκριμένες ικανότητες οι οποίες τους κάνουν και πιο επικοινωνιακούς.

Συνέχισε να διαβάζεις και θα ανακαλύψεις ποιες ικανότητες έχουν όσοι είναι κορυφαίοι στην επικοινωνία.

#1. Όσοι Είναι Κορυφαίοι Στην Επικοινωνία Είναι Καλοί Ακροατές

αυθεντικός στην επικονωνία

Το νούμερο ένα χαρακτηριστικό των ανθρώπων που είναι καλοί επικοινωνιακά είναι ότι είναι πρώτα καλοί ακροατές. Από τις πιο βασικές ανάγκες του ανθρώπου είναι να νιώθει ότι τον ακούνε προσεκτικά.

Ακούνε τον διπλάσιο χρόνο απ’ ότι μιλάνε, και γενικότερα είναι πολύ συνδεδεμένοι με αυτόν που μιλάει.

Το αποτέλεσμα είναι ότι ο άνθρωπος που έχουν απέναντί τους νιώθει ότι τον αποδέχονται και ότι είναι σημαντικός, και αυτά είναι δύο από τα πιο όμορφα συναισθήματα που μπορείς να κάνεις κάποιον να νιώσει.

Γι’ αυτό μάθε πως να εκτοξεύσεις την επικοινωνία σου.

Επιπλέον, αυτό αυξάνει τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες με τον εξής απλό τρόπο: Συμμετέχεις στην συζήτηση και ξέρεις τι να απαντήσεις.

Κάποιες φορές η συζήτηση παγώνει και δεν ξέρει τι να πεις. Αν έχεις βρεθεί σε αυτή την κατάσταση, τσέκαρε το βίντεο του Θέμη που θα βρεις εδώ.

Όταν ακούμε προσεκτικά αυτόν που έχουμε απέναντί μας, είμαστε ενεργοί στην συζήτηση, καθώς παρατηρούμε αυτά που μας λέει και μπορούμε να δώσουμε πιο χρήσιμες απαντήσεις και λύσεις σε ένα θέμα.

Επιπλέον, είναι και θέμα ευγένειας. Όταν διακόπτουμε μονίμως είναι σαν να μην μας νοιάζει η γνώμη του άλλου και θέλουμε να επιβάλλουμε την δική μας. Ουσιαστικά, είναι μια μειωτική συμπεριφορά.

Έχει αποδειχτεί ότι τα άτομα που ακούνε προσεκτικά τους συνομιλητές τους είναι πιο έξυπνα, έχουν μεγαλύτερη συναισθηματική νοημοσύνη, και γενικότερα είναι πιο συμπαθητικοί στον κόσμο γύρω τους. Επιπλέον, έχουν μεγαλύτερη επιρροή, είναι πιο πειστικοί, και πιο διαλλακτικοί και ανοιχτόμυαλοι.

Επομένως, είναι ένα πολύ βασικό χαρακτηριστικό για την αποτελεσματική επικοινωνία με τους άλλους ανθρώπους.

#2. Έχουν Αναπτυγμένη Ενσυναίσθηση

Η ενσυναίσθηση έχει να κάνει με το πόσο αντιλαμβανόμαστε τα συναισθήματα των άλλων. Οι άνθρωποι που έχουν υψηλές επικοινωνιακές δεξιότητες έχουν πολύ αναπτυγμένο αυτό το κομμάτι.

Τους είναι πιο εύκολο να μπουν στην θέση του άλλου, να τον καταλάβουν, να αντιληφθούν τα συναισθήματά του και να του προσφέρουν αξία.

Μπορούν να δουν σε βάθος τον ψυχισμό ενός ατόμου, και να αντιδράσουν καταλλήλως.

Παράλληλα, η ενσυναίσθηση είναι υπεύθυνη και για το πως εκφράζουμε τα δικά μας συναισθήματα, κι αυτό συνδέεται άμεσα και με την συναισθηματική και κοινωνική μας νοημοσύνη.

Ευτυχώς, αυτά τα δύο δεν είναι απίθανο να αποκτηθούν εάν μας λείπουν σαν στοιχεία και δεν τα έχουμε από την φύση μας. Είναι ικανότητες που όλοι μας μπορούμε να αναπτύξουμε όσο ερχόμαστε σε επαφή με κόσμο και ακούμε προσεκτικά τι έχει να πει το κάθε άτομο που συναναστρεφόμαστε.

κορυφαίος στην επικοινωνία

Η ενσυναίσθηση είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στις σχέσεις μας με τους ανθρώπους, και κάνει τους γύρω μας να αισθάνονται ασφάλεια, αποδοχή, και συνολικότερα θετικά συναισθήματα όταν είναι γύρω μας. Έχει περισσότερο να κάνει με το πως εμείς αντιλαμβανόμαστε τα συναισθήματα τα δικά μας και των υπόλοιπων ανθρώπων, και πως εκφραζόμαστε.

Όσο περισσότερο μπορούμε να κατανοήσουμε τους γύρω μας, τόσο πιο εύκολα μπορούμε να εκφράσουμε αυτά που σκεφτόμαστε και νιώθουμε και να γίνουμε συνολικά καλύτεροι στην επικοινωνία.

#3. Είναι Καλοί Στην Μη-Λεκτική Επικοινωνία

Σύμφωνα με έρευνες, μόνο το 7% της ανθρώπινης επικοινωνίας βασίζεται σε αυτά που λέμε και στις λέξεις. Το υπόλοιπο 93% είναι μη-λεκτική επικοινωνία, δηλαδή το τι εκπέμπουμε και η γλώσσα σώματός μας.

Αντιλαμβάνεσαι, λοιπόν, τον λόγο που η μη λεκτική επικοινωνία παίζει καίριο ρόλο στην επικοινωνία μας με τους γύρω μας. Αποδεικνύει ότι έχουμε τις κατάλληλες ικανότητες για να επικοινωνήσουμε αποτελεσματικά αυτό που θέλουμε στον συνομιλητή μας.

Ο τρόπος που κινείσαι σε έναν χώρο παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο από αυτά που λες, και έχει μακροπρόθεσμα μεγαλύτερη αξία όσον αφορά την επικοινωνία.

Οι άνθρωποι με κορυφαίες επικοινωνιακές δεξιότητες έχουν πολύ αναπτυγμένο αυτό το κομμάτι. Η γλώσσα του σώματός τους είναι πολύ εκφραστική, και προκαλεί θετικά, ηχηρά μηνύματα στους γύρω τους. Επομένως, κάνει πολύ πιο εύκολο στους συνομιλητές τους το να επικοινωνήσουν μαζί τους και να αντιληφθούν τι θέλουν να πουν.

Η επικοινωνία δεν αφορά μόνο το κομμάτι του φλερτ, αλλά και τις φιλικές σχέσεις. Ρίξε μια ματιά στο σχετικό επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika.

Στην μη-λεκτική επικοινωνία μεγάλο ρόλο παίζει και η τονικότητα της φωνής, καθώς ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της επικοινωνίας βασίζεται στα ακούσματά μας. Θα παρατηρήσεις ότι τα συναισθήματά μας επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το πως ακουγόμαστε κάθε φορά.

Με άλλα λόγια, οι κορυφαίοι στην επικοινωνία έχουν πολύ αναπτυγμένες ικανότητες τόσο στην γλώσσα σώματός τους, όσο και στον τρόπο που χρησιμοποιούν την φωνή τους και τα λόγια τους ανάλογα με το πως θέλουν να επηρεάσουν τον συνομιλητή τους.

Τα τρία παραπάνω σημεία είναι και τα πιο βασικά επικοινωνιακά μοτίβα σε ανθρώπους που από την φύση τους έχουν εξαιρετικές επικοινωνιακές δεξιότητες. Φυσικά, Τα καλά νέα είναι ότι πλέον μπορείς να τα αναπτύξεις κι εσύ, ώστε να έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις σε όλους τους τομείς της ζωής σου.

Ανάπτυξε τις ικανότητες που θα σε κάνουν κορυφαίο κάνοντας τα σωστά βήματα. Μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.