Ποιο Σχήμα για Μούσι Ταιριάζει Καλύτερα στο Πρόσωπο μου;

Το μούσι είναι ένα πολύ αρρενωπό και ελκυστικό χαρακτηριστικό. Τι σχήμα σου ταιριάζει καλύτερα στο πρόσωπό σου και πώς το διατηρείς;

Σχήμα Για Μούσι Και Πρόσωπο

Το μούσι είναι στην μόδα τον τελευταίο καιρό. Αν σκέφτεσαι να αφήσεις μούσι θα πρέπει να γνωρίζεις κάποια βασικά, ώστε να κάνεις την επιλογή που θα ταιριάζει καλύτερα στο πρόσωπο σου και θα το αναδεικνύει.

Κάθε σχήμα προσώπου ταιριάζει με άλλο στιλ μούσι. Υπάρχουν κάποιοι κανόνες που θα σου δώσουν τις κατευθύνσεις, ώστε να βρεις το ιδανικό για εσένα.

Προϋπόθεση βέβαια για να αφήσεις μούσι είναι τα γένια να είναι πυκνά και χωρίς κενά. Αν ακόμη δεν είσαι σε ηλικία που να έχουν αναπτυχθεί πλήρως ή απλά υπάρχουν κενά ή οι τρίχες είναι αραιές, τότε δεν θα έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα αισθητικά.

Βρες Το Σχήμα Του Προσώπου Σου

Είναι πολύ απλό να βρεις το σχήμα του προσώπου σου. Βρες μια μεζούρα και λάβε τις ακόλουθες μετρήσεις.

Μέτωπο: Μέτρηση από την κορυφή της καμάρας των φρυδιών μέχρι την κορυφή της αντίθετης

Ζυγωματικά: Μέτρησε τα ζυγωματικά από την άκρη του ενός ματιού, έως την άλλη.

Σαγόνι: Μέτρησε από την άκρη του πηγουνιού έως την γωνία της γνάθου, κάτω από το αυτί και πολλαπλασίασε επί δύο.

Μήκος Προσώπου: Μέτρησε από το πηγούνι μέχρι την άκρη των μαλλιών.

Όταν πάρεις αυτές τις μετρήσεις, δες ποια είναι η μεγαλύτερη και σύγκρινε την με τα παρακάτω προφίλ, για να δεις ποιο ταιριάζει περισσότερο.

Σχήματα Προσώπου

#1. Οβάλ:

Στο οβάλ πρόσωπο, το μήκος του προσώπου είναι μεγαλύτερο από το πλάτος των ζυγωματικών, και το μέτωπο είναι μεγαλύτερο από τη σιαγόνα. Επιπλέον, η γωνία της σιαγόνας είναι στρογγυλεμένη και όχι αιχμηρή.

#2. Ορθογώνιο:

Σε περίπτωση ορθογωνίου προσώπου, το μήκος του προσώπου είναι η μεγαλύτερη μέτρηση. Το μέτωπο, τα ζυγωματικά και η γνάθος έχουν επίσης παρόμοιο μέγεθος.

#3. Τριγωνικό:

Για πρόσωπο τριγωνικού σχήματος, η μέτρηση του σαγονιού είναι μεγαλύτερη από τα ζυγωματικά και τα ζυγωματικά μεγαλύτερα από το μέτωπο.

#4. Στρογγυλό:

Εάν έχεις στρογγυλό πρόσωπο, η μέτρηση των ζυγωματικών είναι παρόμοια με το μήκος του προσώπου, είναι μεγαλύτερη όμως από το μέτωπο και τη γνάθο. Επιπλέον, η γωνία της γνάθου είναι μαλακή και πολύ λιγότερο καθορισμένη.

#5. Καρδιά:

Για πρόσωπο με σχήμα καρδιάς, το μέτωπο είναι μεγαλύτερο από τα ζυγωματικά και τη γνάθο. Το πηγούνι έχει καθορισμένη κατεύθυνση.

#6. Τετράγωνο:

Στο τετράγωνο πρόσωπο όλες οι μετρήσεις είναι αρκετά κοντινές. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, η γωνία της γνάθου είναι απότομη και όχι στρογγυλεμένη.

#7. Ρομβοειδές:

Για πρόσωπο με σχήμα ρόμβου, το μήκος του προσώπου είναι μεγαλύτερο. Στη συνέχεια, κατά φθίνουσα σειρά έρχονται τα ζυγωματικά, το μέτωπο και η γνάθος. Το πηγούνι είναι επίσης μυτερό.

#1. Το Καλύτερο Μούσι Για Οβάλ ΠρόσωποΤο μούσι είναι ένα πολύ αρρενωπό και ελκυστικό χαρακτηριστικό. Τι σχήμα σου ταιριάζει καλύτερα στο πρόσωπό σου και πώς το διατηρείς;

Τα οβάλ πρόσωπα είναι τα πιο συμμετρικά. Οι άντρες με αυτό το σχήμα μπορούν να επιχειρήσουν να αφήσουν μούσι με οποιοδήποτε στυλ, χωρίς να φοβούνται ότι θα χαλάσει η συμμετρία.

Τα πλαϊνά δείχνουν το ίδιο κολακευτικά, είτε είναι κοντά με μακρύτερο κάτω μέρος, είτε το αντίθετο.

Πρόσεξε μόνο να μην δώσεις μεγάλο μήκος, για να μην υπερφορτώσεις το προφίλ του προσώπου.

Αν και τα περισσότερα στυλ είναι κατάλληλα για το οβάλ πρόσωπο προτίμησε μικρό μήκος με καθαρές γραμμές που θα ορίσουν καλύτερα το μούσι.

Το μούσι θα συμβάλλει θετικά στην εμφάνιση σου. Πόσο όμως αυτή μετράει τελικά στο φλερτ; Μάθε την απάντηση στο επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika που ακολουθεί.

#2. Το Καλύτερο Μούσι Για Ορθογώνιο ΠρόσωποΤο μούσι είναι ένα πολύ αρρενωπό και ελκυστικό χαρακτηριστικό. Τι σχήμα σου ταιριάζει καλύτερα στο πρόσωπό σου και πώς το διατηρείς;

Τα ορθογώνια πρόσωπα έχουν μεγαλύτερο εύρος στο μέτωπο και στο πηγούνι. Έτσι, πολλοί άνθρωποι θέλουν να συντομεύσουν και να στρογγυλεύσουν στο πρόσωπο ενώ μαλακώνουν τις γωνίες.

Ένα μούσι με κοντό το κάτω μέρος και πληρέστερες πλευρές θα προσθέσει πλάτος στο πιο στενό φυσικό πρόσωπό σας.

Αντίθετα ένα μούσι μακρύ και στενό αντιβαίνει σε όλους τους νόμους της συμμετρίας.

Το τέλειο στυλ για το μούσι κάποιου με ορθογώνιο πρόσωπο είναι αυτό που σπάει την ομαλότητα με τριγωνικά σχήματα. Δοκίμασε ένα μούσι με μικρό μήκος, χωρίς μουσάκι, αλλά με παχιά πλαϊνά. Προσπάθησε να αποφύγεις το παχύ μουστάκι που θα εντείνει το ορθογώνιο σχήμα.

#3. Το Καλύτερο Σχήμα Για Μούσι Για Τριγωνικό ΠρόσωποΤο μούσι είναι ένα πολύ αρρενωπό και ελκυστικό χαρακτηριστικό. Τι σχήμα σου ταιριάζει καλύτερα στο πρόσωπό σου και πώς το διατηρείς;

Το επίμηκες σαγόνι όσων έχουν τριγωνικό πρόσωπο κάνει το πρόσωπο να δείχνει μακρύτερο. Σε αυτή την περίπτωση, το μούσι είναι προτιμότερο να μειώνει το μήκος του προσώπου.

Παχιές φαβορίτες, με ξυρισμένα μάγουλα είναι το ιδανικότερο για ένα τριγωνικό πρόσωπο. Επίσης, μακραίνοντας περισσότερο το κάτω μέρος θα κάνεις το σαγόνι να δείχνει πιο φαρδύ.

#4. Το Καλύτερο Σχήμα Για Μούσι Για Στρογγυλό Πρόσωπο

Αν έχεις στρογγυλεμένο πρόσωπο θα πρέπει να δουλέψεις περισσότερο με τις γωνίες. Το τριγωνικό μούσι, όπως του Βασιλιά Λεωνίδα στην ταινία είναι το ιδανικότερο για αυτή την περίπτωση.

Αν και τα περισσότερα στυλ είναι κατάλληλα και θα δείχνουν ωραία σε ένα στρογγυλό πρόσωπο, αν θέλεις να κάνεις το πρόσωπο να δείχνει λιγότερο στρογγυλό θα πρέπει να δώσεις έμφαση στο γωνιακό πηγούνι.

Δοκίμασε να έχεις πιο κοντά τα πλαϊνά και μακρύτερα τα γένια όσο πας προς το πηγούνι.

#5. Το Καλύτερο Σχήμα Για Μούσι Για Πρόσωπο Με Σχήμα Καρδιάς

Εάν έχεις πρόσωπο με σχήμα καρδιάς, προσπάθησε να εξισορροπήσεις το σχήμα του προσώπου, για να αντισταθμίσετε το λεπτότερο σαγόνι και τα ευρύτερα φρύδια.

Άφησε ένα πλήρες μούσι με το κάτω μέρος πιο πυκνό, ώστε να δείχνει φαρδύτερο. Απόφυγε τις παχιές φαβορίτες, ώστε να κρατήσεις το πρόσωπο λεπτό στο πλάι.

Το μούσι σίγουρα θα χρειαστεί περιποίηση. Τσέκαρε στο παρακάτω βίντεο μερικές προτάσεις προϊόντων περιποίησης.

#6. Το Καλύτερο Μούσι Για Τετράγωνο ΠρόσωποΤο μούσι είναι ένα πολύ αρρενωπό και ελκυστικό χαρακτηριστικό. Τι σχήμα σου ταιριάζει καλύτερα στο πρόσωπό σου και πώς το διατηρείς;

Σε αντίθεση με ένα στρογγυλό πρόσωπο, όπου θέλετε να επισημάνεις τις γωνίες, σε ένα τετράγωνο πρόσωπο θέλεις να τις μαλακώσεις.

Ένα μακρύ, αλλά στενό μούσι θα προσθέσει μήκος στο πρόσωπο σου, χωρίς να το διευρύνει. Προσπάθησε να αποφύγεις τις πολύ παχιές γενειάδες και την κοφτερή εμφάνιση. Για τον λόγο αυτό το πηγούνι θα πρέπει να είναι στρογγυλεμένο ή τριγωνικό.

#7. Το Καλύτερο Μούσι Για Ρομβοειδή Πρόσωπα

Ένα πρόσωπο σε σχήμα ρόμβου βρίσκεται ανάμεσα στο οβάλ και το τετράγωνο. Το σχήμα του προσώπου διαθέτει προεξέχοντα ζυγωματικά, μια επιβλητική σιαγόνα και ένα λεπτότερο, μακρύτερο πηγούνι. Ένας άντρας με πρόσωπο σε σχήμα ρόμβου έχει φαρδιά μάγουλα και ένα στενό μέτωπο και σαγόνι.

Αυτό σημαίνει ότι είναι καλύτερο να κρατήσετε τις πλευρές κοντές, αναπτύσσοντας το κάτω μέρος της γενειάδας. Προσπάθησε να κρατήσεις τα μαλλιά του πηγουνιού ελαφρώς βραχύτερα από το υπόλοιπο κάτω μέρος.

Σε αυτή την περίπτωση, τα μουστάκια και το μουσάκι είναι καλύτερο να αποφευχθούν, καθώς υπογραμμίζουν την αιχμηρή εμφάνιση του πηγουνιού.

Συμπέρασμα

Η επιλογή του πιο κατάλληλο στυλ για το μούσι σου δεν είναι κάτι δύσκολο, αρκεί να γνωρίζεις το είδος του προσώπου σου.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις, είναι η μετέπειτα περιποίηση του, για αν το διατηρήσεις στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Και πριν κλείσουμε, δες εδώ την επίσκεψή μας στο πιο in barber shop της Αθήνας.

Αν ενδιαφέρεσαι να βελτιώσεις την εικόνα σου και να δημιουργήσεις το στυλ που θα σου ταιριάζει περισσότερο, κάνε κλικ εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.