Ποιο Στυλ Φλερτ σου Ταιριάζει Καλύτερα

Ο κάθε άνθρωπος, ανάλογα με τον χαρακτήρα του μπαίνει σε διαφορετικές διαδικασίες έκφρασης ενδιαφέροντος. Διάβασε ποια είναι τα στυλ του φλερτ και ποιο πιστεύεις πως σου ταιριάζει καλύτερα.

Το φλερτ είναι μια ολόκληρη επιστήμη. Πρέπει να ερμηνεύσεις τα σημάδια που σου δείχνει η γυναίκα, για να καταλάβεις αν ενδιαφέρεται ή όχι, πρέπει να καταλάβεις τι άτομο είναι, για να διαπιστώσεις αν πράγματι σου αρέσει και να εκφράσεις τις προθέσεις σου, για να καταλάβει το ενδιαφέρον σου και να αποφύγεις την φιλική ζώνη.

Η αλληλεπίδραση κατά την διάρκεια του φλερτ διαφέρει από άτομο σε άτομο. Κάθε ένας έχει το δικό του στυλ στο φλερτ, το οποίο καθορίζει και τον τρόπο που λειτουργεί, αλλά και τις επιτυχίες του.

Επιστημονική Έρευνα Επάνω Στο Φλερτ

Μια έρευνα που έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο του Kansas κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν 5 διαφορετικά στυλ φλερτ, στα οποία θα αναφερθούμε παρακάτω, αφού πρώτα δούμε μερικά στοιχεία για την συγκεκριμένη έρευνα.

Βέβαια, το καλύτερο ξεκίνημα είναι να γνωρίζεις τους σημαντικότερους παράγοντες που δημιουργούν μια ανύπαρκτη ερωτική ζωή:

Τι Οδήγησε Στην Διεξαγωγή Της Έρευνας
φλερτ

Οι άνθρωποι που έκαναν την έρευνα παρατήρησαν πως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν πότε κάποιος τους φλερτάρει. Τη στιγμή που κάποιος/ κάποια τους προσεγγίζει, υπάρχει πάντα ο παράγοντας του απροσδόκητου. Από τις έρευνες που έχουν κάνει προκύπτει ότι όταν μια γυναίκα ή ένας αντρας ξαφνιάζεται δεν εντοπίζει το φλερτ.

Από την άλλη, είναι εύκολο να αντιληφθούν πότε κάποιος τους απορρίπτει. Ένα μεγάλο θέμα στο φλερτ βέβαια, είναι το πόσο πρέπει να το τραβήξεις, μετά την απόρριψη. Αυτό το ζήτημα μας απασχόλησε και σε αυτό το επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika, όπως μπορείς να δεις παρακάτω:

Το φλερτ ενώ είναι κατά βάση μια απλή διαδικασία, μπορεί να σε φέρει αντιμέτωπο με ποικίλες συμπεριφορές, τις οποίες δεν ερμηνεύεις, χάνοντας έτσι πιθανότητες για ραντεβού με ενδιαφέρουσες γυναίκες, αφού δεν καταφέρνεις να δημιουργήσεις σύνδεση.

Αυτό ήταν που οδήγησε τους ερευνητές στην προσπάθεια να εντοπίσουν τα πιο συνηθισμένα στυλ του φλερτ.

Η Μεθοδολογία Tης Έρευνας Για Το Φλερτ

φλερτ

Οι ερευνητές παρατήρησαν 51 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια κατά την διάρκεια του φλερτ για 10 έως 12 λεπτά.

Κάθε ένας από τους συμμετέχοντες είχε συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο είχε δηλώσει στοιχεία του στυλ με το οποίο φλερτάρει.

Κατά την διάρκεια των παρατηρήσεων οι ερευνητές κωδικοποίησαν τον τρόπο που οι συμμετέχοντες αλληλεπιδρούσαν και κατηγοριοποιούσαν την συμπεριφορά σε λεκτική και μη λεκτική. Όπως για παράδειγμα τα κομπλιμέντα, τις κινήσεις του κεφαλιού και άλλα στοιχεία της γλώσσας του σώματος.

Η ερμηνεία της γλώσσας του σώματος είναι μια κρίσιμη ικανότητα στο φλερτ. Μπορείς να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες, βλέποντας το επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika παρακάτω:

Στην συνέχεια θα δούμε πιο αναλυτικά τα διαφορετικά στυλ του φλερτ που εντόπισαν οι ερευνητές.

#1. Το Παραδοσιακό Στυλ Φλερτ
φλερτ

Οι άντρες που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία κάνουν την πρώτη κίνηση στο φλερτ και οι γυναίκες προτιμούν να κάθονται και να περιμένουν τον ιππότη με το λευκό άλογο!

Το online φλερτ είναι μια συνηθισμένη και κλασσική περίπτωση παραδοσιακού στυλ, στο οποίο η γυναίκα είναι διαθέσιμη και περιμένει τον άντρα να κάνει τη δική του κίνηση.

Επειδή το διαδικτυακό φλερτ έχει μπει για τα καλά στην ζωή όλων μας, τσέκαρε το παρακάτω βίντεο, για να μάθεις περισσότερα για τα λάθη που ίσως κι εσύ κάνεις στο online φλερτ:

Το παραδοσιακό στυλ στο φλερτ σημαίνει ότι διατηρούνται οι παραδοσιακοί ρόλοι των φύλων, ο άντρας δηλαδή είναι ο κυνηγός και πρέπει να κάνει την πρώτη κίνηση. Το στυλ αυτό θέλει την γυναίκα να έχει λιγότερες επιλογές και σύμφωνα με την έρευνα η διαδικασία του φλερτ διαρκεί περισσότερο.

Ο άντρας κλιμακώνει αργά και δημιουργεί σύνδεση με την γυναίκα, προτού περάσει στο πιο ερωτικό. Παρόλα αυτά, τα άτομα που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία χαρακτηρίσθηκαν ως εσωστρεφή. Αισθάνονταν άβολα στις κοινωνικές συναντήσεις γενικά και όχι μόνο με τις γυναίκες.

#2. Το Στυλ της Φυσικής Επαφής

Οι άντρες που έχουν αυτό το στυλ στο φλερτ εκφράζουν γρήγορα την σεξουαλική επιθυμία στην γυναίκα που τους ενδιαφέρει.

Όσοι άνηκαν σε αυτή την κατηγορία, δήλωσαν ότι μπορούν εύκολα να αντιληφθούν πότε μια γυναίκα ενδιαφέρεται και τείνουν να πιάνουν συζήτηση για θέματα ιδιωτικά και προσωπικά.

Φαίνεται ότι τα άτομα που φλερτάρουν με αυτό το στυλ ξέρουν να αναγνωρίζουν τα σημάδια που δείχνουν ότι μια γυναίκα ενδιαφέρεται, όπως μπορείς να δεις στο παρακάτω βίντεο:

Οι σχέσεις τους προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και χαρακτηρίζονται από σεξουαλική χημεία και συναισθηματική σύνδεση. Είναι πολύ πιο άμεσο στυλ φλερτ από το παραδοσιακό.

Το φλερτ με αυτό το στυλ προϋποθέτει αγγίγματα και σχετικά πιο έντονη σωματική επαφή και σημεία της γλώσσας του σώματος που δείχνουν το ενδιαφέρον και βοηθούν τον άντρα που εφαρμόζει αυτό το στυλ να αποφύγει την φιλική ζώνη, για την οποία μπορείς να μάθεις περισσότερα στο παρακάτω βίντεο:

#3. Το Ειλικρινές Στυλ

Οι άντρες που εφαρμόζουν το ειλικρινές στυλ στο φλερτ δείχνουν γρήγορα το ενδιαφέρον τους και προσπαθούν να δημιουργήσουν οικειότητα και συναισθηματική σύνδεση.

Το πρόβλημα είναι ότι πολλές φορές εφαρμόζουν τις μεθόδους του Καλού Παιδιού και ο τρόπος τους δεν είναι ξεκάθαρος, με αποτέλεσμα να μην έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, όσον αφορά την έκφραση του σεξουαλικού ενδιαφέροντος.

Αυτό είναι και το στυλ του Κύριου Φιλικού, όπως μπορείς να τσεκάρεις παρακάτω:

Ο συγκεκριμένος τρόπος φλερτ ήταν ο συνηθέστερος στην συγκεκριμένη έρευνα. Ο άντρας που έβλεπε μια γυναίκα που του άρεσε προσπαθούσε να την προσεγγίσει κάνοντας κομπλιμέντα για το στυλ της και προσπαθώντας να βρει κοινό έδαφος για συζήτηση, με την ελπίδα ότι θα της αρέσει και θα ανταποκριθεί.

#4. Το Παιχνιδιάρικο Στυλ

Οι άντρες που έχουν παιχνιδιάρικο στυλ στο φλερτ, βλέπουν την όλη διαδικασία ως κάτι πολύ ευχάριστο, που δεν είναι απαραίτητα συνδεδεμένο με την σύναψη μιας ερωτικής σχέσης.

Απολαμβάνουν το φλερτ και φλερτάρουν ακόμη και αν ξέρουν ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να οδηγηθούν κάπου. Το φλερτ δρα για αυτούς τους ανθρώπους ως κάτι που δίνει ώθηση στην αυτοπεποίθηση τους και αποτελεί μέρος της καθημερινότητας τους.

Το παιχνιδιάρικο στυλ θα λέγαμε ότι είναι κάπως αμφιλεγόμενο. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι γυναίκες που φλερτάρουν χωρίς να ενδιαφέρονται και είναι ο λόγος που στέλνουν μεικτά σήματα.

#5. Το Ευγενικό Στυλ

Το ευγενικό στυλ στο φλερτ σημαίνει ότι η προσέγγιση είναι προσεκτική και χωρίς την έκφραση σεξουαλικού ενδιαφέροντος.

Οι άντρες αυτής της κατηγορίας αναζητούν περισσότερο την ειλικρινή συναισθηματική σύνδεση. Συχνά κάποιος με ευγενικό στυλ στο φλερτ δεν καθιστά ξεκάθαρο το ενδιαφέρον του. Από ένα σημείο και έπιετα μπορεί να μην είναι εμφανές ότι ενδιαφέρονται ερωτικά.

Παρόλο που είναι αυθεντικοί και έχουν συναισθήματα, η υπερβολική του ευγένεια μερικές φορές κάνει την γυναίκα να μην παρατηρήσει καν ότι την φλερτάρουν!

Κλείνοντας, ο καθένας μπορεί να διαλέξει ό,τι τον εκφράζει και συμφωνεί με τα θέλω του όταν προσεγγίζει μια γυναίκα. Για να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα και να βελτιώσεις τη ζωή σου, χρειάζεται αυτοπεποίθηση. Το φλερτ είναι μια ευχάριστη διαδικασία για να την απολαύσεις και δεν πρέπει να σε γεμίζει ανασφάλειες.

Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις και ποιο στυλ πιστεύεις ότι είναι πιο αποτελεσματικό και σου ταιριάζει καλύτερα;

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Είναι αρκετά εύκολο να φλερτάρεις μια όμορφη γυναίκα, αρκεί να ξέρεις τον τρόπο και θα τον βρεις εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.