Πώς η Αντοχή στην Αποτυχία Είναι Κλειδί για την Επιτυχία

Χωρίς αποτυχία δεν μπορεί να υπάρξει επιτυχία και κάθε πετυχημένος έχει απέτυχε αρκετές φορές μέχρι να καταφέρει κάτι ξεχωριστό.

Το Κλειδί Για Την Επιτυχία Είναι…

Για κάποιους είναι προφανές, ενώ για άλλους είναι κάτι που μοιάζει αντιφατικό, αλλά η επιτυχία μπορεί να βρεθεί από εκείνους που είναι διατεθειμένοι να προσπαθήσουν και να αποτύχουν.

Ιστορικά έχει αποδειχθεί με πληθώρα παραδειγμάτων ότι η αποτυχία αποτελεί τον πρόδρομο της επιτυχίας. Αυτό είναι κάτι που αγνοούν όσοι αναζητούν την τέλεια συνταγή για την επιτυχία.

Η αποτυχία δεν είναι κάτι τόσο ένδοξο και δεν μοιάζει σε τίποτα με αυτό που περιμένει να ακούσει κανείς, όταν αναζητά για ένα αψεγάδιαστο και καλά οργανωμένο σχέδιο επιτυχίας.

Όταν αποτυγχάνεις δεν έχει και πολλή πλάκα.

Το να αποτυγχάνεις είναι μέρος της ζωής. Είναι η διαδρομή μέσα από την οποία περνάς για να κατακτήσεις την επιτυχία. Το να είσαι αποτυχημένος είναι σταθμός ώστε να φτάσεις στο να είσαι επιτυχημένος.

Όταν Δεν Θέλεις Να Αποτύχεις, Είναι Σαν Να Μην Θέλεις Να Πετύχεις

Το ζήτημα όμως είναι στατιστικό! Όσο περισσότερες φορές προσπαθήσεις για κάτι, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες, τόσο για αποτυχία, όσο και για επιτυχία. Αποφεύγοντας όμως την αποτυχία, όταν δεν κάνεις προσπάθεια, αποφεύγεις την ίδια στιγμή και την επιτυχία.

Αυτό που διαφοροποιεί την προθυμία να αποτύχεις με την απροθυμία να αποτύχεις είναι η ανάληψη ρίσκου.

Αν είσαι από εκείνους που δεν θέλουν να αποτύχουν σε έναν συγκεκριμένο τομέα της ζωής, τότε θα προσπαθήσεις να μην έχεις ευκαιρίες αποτυχίας.

Η λέξη “ευκαιρίες”, είναι εδώ η λέξη-κλειδί. Αυτή η ασφάλεια ότι δεν θα αποτύχεις έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα. Σημαίνει ότι θα έχεις κλείσει πόρτες και δεν θα έχεις εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες.

Το Κλειδί Για Την Επιτυχία : Τι Σημαίνει Το Να Αποφεύγεις Την Αποτυχία;

Ας δούμε ποιες είναι οι επιπτώσεις που θα πρέπει να δεχθείς, αν αποφασίσεις ότι δεν πρέπει να δεχτείς την αποτυχία.

Στις σχέσεις, απλά δεν θα ξεκινήσεις καμία, αφού πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο αποτυχίας.

Ενώ θα έπρεπε α σκέφτεσαι ότι κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να σε σταματήσει.

Στην καριέρα, θα πρέπει να συμβιβαστείς με τις καθιερωμένες, αποδεδειγμένες λύσεις, οι οποίες αν και μπορεί να μην είναι οι πρώτες σου επιλογές, μπορεί να σου παρέχουν όσα χρήματα χρειάζεσαι για να πληρώνεις τους λογαριασμούς.

Τελικά, δεν θα χρειάζεται να κάνεις όνειρα, μιας και η συνειδητοποίηση ότι δεν θα τα κάνεις πραγματικότητα μπορεί να είναι ένα πολύ άσχημο συναίσθημα, σαν να μην είσαι και τόσο καλός και σαν να είσαι καταδικασμένος να ζεις σε μια χρυσή μετριότητα για όλη σου την ζωή.

Οπότε, δεχόμενος την αποτυχία, πιστεύεις μέσα σου ότι κάποια στιγμή θα αλλάξουν τα πράγματα και θα μπορείς να βρεις τον δρόμο για την επιτυχία. Μέχρι τότε όμως, καλύτερα να “καθίσεις στα αυγά σου”.

Ποιο είναι το κοινό στοιχείο σε όλα τα παραπάνω;

Η αδράνεια.

Αυτό βέβαια δεν είναι και τόσο ωραίο.

Νομίζω πως όλοι θέλουμε το καλύτερο για την ζωή μας και ότι θέλουμε να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα. Θεωρητικά τουλάχιστον, γιατί στην πράξη η επιθυμία μας για βόλεμα και ασφάλεια, η βολική ζώνη, μπορεί να καταστρέψει όλα μας τα όνειρα, χωρίς να το καταλάβουμε καν.

Το Κλειδί Για Την Επιτυχία : Μπορεί Να Απέχει Μόλις Μια Αποτυχία!

κλειδί για την επιτυχία

Στην προσπάθεια μου να σκεφτώ ανθρώπους που απέτυχαν προτού φτάσουν στην επιτυχία και προτού δημιουργήσουν κάτι πολύ σημαντικό, δυσκολεύτηκα πολύ να βρω κάποιον που να μην πληρούσε αυτά τα κριτήρια.

Φαίνεται ότι η επιτυχία δεν είναι σε καμία περίπτωση ανεξάρτητη από την αποτυχία.

Θα έλεγε κανείς ότι η αποτυχία αποτελεί αναγκαία συνθήκη, στο δρόμο για την επιτυχία.

Η πρώτη εταιρεία του Henry Ford απέτυχε παταγωδώς. Το ίδιο και η πρώτη εταιρεία του Bill Gates.

Ο Stephen King έστειλε το πρώτο του βιβλίο για δημοσίευση 30 φορές και απορρίφθηκε ξανά και ξανά.

Ο Elvis Presley μετά την πρώτη του παράσταση δέχθηκε αρνητικά σχόλια που τον προέτρεπαν να γυρίσει πίσω στην παλιά του καριέρα, στην οποία τα κατάφερνε καλύτερα (ήταν οδηγός φορτηγού). Αυτός δεν τα παράτησε, παρά την αποτυχία του και κατάφερε να γίνει το ίνδαλμα της ροκ εν ρολ μουσικής.

Ο Walt Disney στην πρώτη του δουλειά δέχθηκε και αυτός αρνητική κριτική. Συγκεκριμένα ο διευθυντής του, είπε ότι έχει έλλειψη καλών ιδεών και φαντασίας. Ο ίδιος ο Disney είχε πει ότι θεωρεί την σκληρή αποτυχία ως κάτι πολύ σημαντικό για τους νέους, γιατί σε κάνει να καταλάβεις τι μπορεί να σου συμβεί και σε βοηθά στην συνέχεια της ζωής σου, να μην φοβηθείς όταν φτάσεις στο όριο της κατάρρευσης.

Όλοι αυτοί, αλλά και χιλιάδες ακόμη επιτυχημένοι άντρες, δεν σχεδίαζαν να αποτύχουν, αντιθέτως ήθελαν διακαώς να επιτύχουν και εστίασαν στο να δεχθούν την αποτυχία ως μέρος όλης της διαδικασίας.

Έτσι και αλλιώς, οι πετυχημένοι αξιοποιούν με συγκεκριμένο τρόπο την συγκέντρωση τους, εστιάζουν στα θετικά τους χαρακτηριστικά και αυτό τους προσφέρει περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Αν θέλεις να δεις περισσότερα για τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων με αυτοπεποίθηση, τότε δες το βίντεο που θα βρεις εδώ.

Αν έχεις αυτή τη νοοτροπία, τότε θα μπορέσεις να διαχειριστείς την αποτυχία, όταν αυτή συμβεί. Μπορεί να χρειαστεί να προσπαθήσεις 1000 φορές και να αποτύχεις άλλες τόσες, προτού τα καταφέρεις.

Όμως κάθε αποτυχία θα σε κάνει πιο δυνατό και θα σου ανοίξει τον δρόμο προς την μελλοντική, επερχόμενη επιτυχία.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να μάθεις πως να εξελίξεις την νοοτροπία που έχεις για να κερδίζεις, τότε δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.