Πώς Μπορείς να Ξέρεις ότι Ενδιαφέρεται για Σένα;

Πώς μπορείς να ξέρεις ότι ενδιαφέρεται

Η γυναίκα, όταν ενδιαφέρεται, δείχνει συγκεκριμένα σημάδια. Τις περισσότερες φορές, δεν είναι καν ενήμερη ότι τα δείχνει. Δεν το καταλαβαίνει ούτε η ίδια. Γίνεται ενστικτωδώς.

Αυτά τα σημάδια έχουν βρεθεί και έχουν αναλυθεί. Όταν μια γυναίκα εκδηλώνει ενδιαφέρον, λέμε ότι δίνει έναν δείκτη ενδιαφέροντος, ή στα αγγλικά, IOI. Πώς μπορείς να ξέρεις ότι ενδιαφέρεται;

Πριν διαβάσεις οτιδήποτε δες εδώ.

ή το πιο παλιό μας

IOI: Indicator Of Interest.

To IOI έχει παρεξηγηθεί από πολλούς, και μεταφράζεται λανθασμένα ως attraction = έλξη από την πλευρά της γυναίκας. Υπάρχουν τα ΙΟΙ που απλά δηλώνουν ενδιαφέρον – όχι ερωτικό απαραίτητα, και υπάρχουν και τα πολύ δυνατά ΙΟΙ ή αλλιώς SOI, τα οποία δηλώνουν ερωτικό ενδιαφέρον. Θα αναλυθούν όμως πρώτα όλα τα IOI, και εν συνεχεία θα διαχωριστούν τα πολύ δυνατά ΙΟΙ, που εκδηλώνουν ερωτικό ενδιαφέρον.

IOI:

 • Σου ξαναμιλάει ενώ εσύ σταματάς να μιλάς
 • Γελάει ακόμα και με τα αστεία σου που δεν είναι αστεία! (πολύ δυνατό ΙΟΙ.)
 • Ενώ μιλάς σε όλη την παρέα της, δείχνει ιδιαίτερο ζήλο να συμμετάσχει στη συζήτηση και  όταν ρωτάς κάτι όλη την παρέα, φροντίζει να απαντήσει αυτή
 • Σε ρωτάει τι ζώδιο είσαι / πώς σε λένε / πόσο χρονών είσαι / με τι ασχολείσαι / πού μένεις / οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία
 • Στέκεται κοντά σου / δίπλα σου ακόμα και όταν δεν της μιλάς – σε κοιτάει ενώ δε μιλάτε / διατηρεί οπτική επαφή
 • Σε αγγίζει ξανά και ξανά  – αν και αυτό μπορεί να είναι παραπλανητικό,  καθώς υπάρχουν κάποιες μικρές ανάφτρες που απλά τους ακουμπάνε όλους
 • Σου χαμογελάει
 • Ακόμα και όταν διαφωνεί με κάτι που λες, χαμογελάει και δεν πάει κόντρα
 • Σου βρίσκει παρατσούκλι
 • Γέρνει προς το μέρος σου
 • Αναφέρει την κοπέλα σου για να δει αν θα πεις ότι έχεις κοπέλα ή ρωτάει αν έχεις κοπέλα
 • Προσπαθεί να σε προκαλέσει λεκτικά, έχει παιχνιδιάρικη διάθεση απέναντί σου
 • Σε λέει καρδιοκατακτητήή Καζανόβα ή «αυτά λες σε όλες και τις ρίχνεις;»
 • Βρίσκει συνεχώς λόγους να είναι κοντά σου, να σου μιλάει, να σε ξαναδεί
 • Χαιδεύει τα μαλλιά της ή τα πειράζει, ή ξύνεται στο μάγουλο, στο πηγούνι και στον καρπό. (όταν αισθανόμαστε έλξη και θέλουμε να μας φλερτάρουν, μας πιάνει φαγούρα στο πρόσωπο και στον καρπό. Είναι κάτι που έχουμε κληρονομήσει στο DNA μας εδώ και δεκάδες χιλιάδες χρόνια, από τους πιθήκους.)
 • Ακόμα και αν έχει γκόμενο, αποφεύγει να τον αναφέρει
 • Σε κερνάει ποτό
 • Όταν αναφέρει κάτι που της αρέσει ή όταν κάνει κάτι, σε κοιτάει να δει την αντίδρασή σου, σαν να ψάχνει την έγκρισή σου
 • Σε συστήνει στην παρέα της.
 • Προσπαθεί να βρει κοινά στοιχεία μεταξύ σας και να νιώσει οικειότητα μαζί σου – επενδύει χρονικά και συναισθηματικά
 • Δέχεται την κλιμάκωση στη σωματική επαφή και δε νιώθει άβολα όταν την ακουμπάς

ενδιαφέρεται

Τα ΙΟΙ Σημαίνουν Απαραίτητα Ότι Η Κοπέλα Ενδιαφέρεται;

Παρατήρησε, επαναλαμβάνω, πως όλα αυτά τα IOI, μπορεί να μη σημαίνουν ότι η κοπέλα ενδιαφέρεται ερωτικά απαραίτητα. Το να ρωτάει κάποια το όνομά μου ή πού μένω, δε σημαίνει ότι θέλει και να κάνει σεξ μαζί μου. Το να με συστήνει στην παρέα της, επίσης. Το να θέλει να μιλήσουμε, εφόσον εγώ δεν έχω κλιμακώσει, μπορεί να σημαίνει ότι βρήκε έναν καινούριο φίλο να συζητάει.

Αυτό συμβαίνει επειδή ένα IOI μόνο του δε σημαίνει έλξη λοιπόν. Ακόμα και πολλά IOI όμως, αν δεν έχω εισάγει ερωτικό πλαίσιο στην κουβέντα, μπορεί να μη σημαίνουν έλξη. Σαν νόμο πάντως, έχουμε το εξής: 3 ΙΟΙ σημαίνει ότι πρέπει να κλιμακώσεις την κατάσταση, ή ένα δυνατό ΙΟΙ ή αλλιώς SOI (Statement Of Interest) σημαίνει επίσης το ίδιο. Αν δεν κλιμακώσεις ενώ η γυναίκα δώσει το πράσινο φως, καταδικάζεις τον εαυτό σου να μπεις στην Friend Zone.  

ΠΡΟΣΟΧΗ!! 3 ΙΟΙ δε σημαίνει απαραίτητα 3 διαφορετικά ΙΟΙ. Μπορεί να επαναλαμβάνει ένα συγκεκριμένο, ξανά και ξανά.

SOI: Statement Of Interest.

Με έντονα μαύρα γράμματα, έχουν σημειωθεί τα πιο δυνατά ΙΟΙ, τα SOI. Είναι γεγονός πως, όταν μια γυναίκα με χαϊδεύει και με ακουμπάει όλο και πιο πολύ, πρόκειται για ερωτικό ενδιαφέρον. Αξίζει να αναφερθεί μόνο η περίπτωση της γυναίκας που έχει συνηθίσει να ακουμπάει τους πάντες ενώ μιλάει. Αν παρατηρήσεις ότι σε ακουμπάει όπως ακουμπάει και τους υπόλοιπους, και ας είναι πολύ, μη δίνεις σημασία.

Το σημαντικότερο από όλα τα ΙΟΙ, πάντως, είναι το τελευταίο. Όσο περισσότερο ελκύεται μια γυναίκα και πιο άνετα νιώθει, τόσο περισσότερο θα δέχεται τη σωματική κλιμάκωση χωρίς να αντιστέκεται ή να νιώθει άβολα. Εντέλει, όλα τα ΙΟΙ είναι σημαντικά, αλλά ένα δυνατό ή ένα SOI είναι αρκετό τις περισσότερες φορές για να καταλάβω ότι η γυναίκα ενδιαφέρεται ερωτικά. Αλλιώς, ένα IOI μόνο του μπορεί να είναι και απλά τυχαίο, ή “περιέργεια” για το άτομό μου, ή ακόμα και:

Ψεύτικα IOI:

ενδιαφέρεται

Οι γυναίκες  μερικές φορές υποκρίνονται ενδιαφέρον.

Θα σου δώσουν ψεύτικα IOI, είτε για να διασκεδάσουν μαζί σου, είτε για να ανεβάσουν το εγώ τους όταν / αν τους το ανταποδώσεις εύκολα και γρήγορα, είτε για να τις κεράσεις ποτό, είτε γιατί σκοπεύουν να σε απορρίψουν, οπότε το κάνουν με διάθεση «καημενούλη, καλούλης είσαι δε θα ήθελα να σε στεναχωρήσω αλλά τι να κάνω δε θέλω που δε με ελκύεις».

Στην περίπτωση που η κοπέλα σου δίνει IOI για να δει μόνο αν θα το ανταποδώσεις εύκολα, δε σημαίνει απαραίτητα ότι δε γουστάρει. Μπορεί απλά να σε δοκιμάζει, να δει αν είσαι «εύκολος» ή απαιτητικός, αν ψαρώνεις εύκολα, αν από την αντίδρασή σου θα δείξεις ότι έχεις συνηθίσει να σε αντιμετωπίζουν έτσι ή θα ξεχειλίσεις από ενθουσιασμό. Για αυτό σαν γενικό κανόνα, έχω, στο πρώτο IOI να μη δίνω σημασία γιατί μπορεί να είναι τεστ – το λεγόμενο shit test που έχει αναλυθεί αρκετά σε άρθρα μου.

Γιατί Να Περιμένεις Πριν Κλιμακώσεις

Άλλος ένας λόγος, τα ψεύτικα IOI, για να περιμένεις τουλάχιστον 3 IOI πριν δοκιμάσεις να κλιμακώσεις ή να εκδηλώσεις επίσης ερωτικό ενδιαφέρον. Ένας ενδιαφέρων τρόπος να δεις το όλο παιχνίδι με τα IOI, είναι να το δεις σαν video game – παιχνίδι στον υπολογιστή ή σε κονσόλα.

Τα IOI, είναι “κανονάκια”. Όταν παίρνεις IOI, περνάς πίστα. Στα 3 IOI, παίρνεις bonus. Μετά όσο κλιμακώνεις, φτάνεις κοντά στο να “τερματίσεις” το παιχνίδι, δηλαδή να φτάσεις στο σεξ.

Κλείνοντας αυτό το άρθρο, θα σου πω ότι από την πρώτη ματιά τα ΙΟΙ σου δείχνουν ότι μια γυναίκα ενδιαφέρεται. Όμως δεν μπορείς να σχηματίσεις εικόνα μόνο από ένα ή δύο ΙΟΙ. Για να διαπιστώσεις αν αισθάνεται έλξη μια γυναίκα που σου αρέσει, χρειάζεται να επενδύσεις ενέργεια.

Επίσης, να εξελίξεις την ικανότητά σου να εντοπίζεις περισσότερα ΙΟΙ πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Αποκτώντας έτσι εμπειρία από τις προσεγγίσεις σου, καταλαβαίνεις καλύτερα τα σημάδια της έλξης και όχι μόνο.

Από την άλλη πλευρά, τα ΙΟΙ και η λογική πίσω από την αναλυσή τους, έχει να κάνει περισσότερο με τη δική σου προοπτική. Θέλω να πω, ότι απο τη μεριά σου εκφράζεις τις προθέσεις σου σε μια γυναίκα που θες να είσαι μαζί της κι αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για έναν άντρα και για τη ζωή του, καθώς δηλώνει ότι αποκτάς αυτοπεποίθηση.

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο όμως να ξέρεις ότι, πέρα από την οπτική επαφή, ή όποιο άλλο ΙΟΙ προσπαθείς να εντοπίσεις για να δεις αν ανταποκρίνεται, το πιο σημαντικό είναι να μην επηρεάζεσαι από τις αντιδράσεις μιας γυναίκας στην προσέγγιση. Αν δε θέλει, μην το πάρεις προσωπικά, προχώρα στην επόμενη. Έτσι ώστε να είσαι πολύ πιο σίγουρος ότι έκανες το καλύτερο που μπορούσες.

Έλα να με βρεις στο Facebook στο προσωπικό μου προφίλ. Εκεί μπορούμε να συζητήσουμε, να μου πεις τις απόψεις σου ή τις αντιρρήσεις σου (η διαφωνία προάγει το διάλογο) ή να με ρωτήσεις ότι θέλεις.

Ακόμα, μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μας, αν δεν έχεις κάνει ήδη. Θα λάβεις αμέσως ένα Δωρεάν E – Book με 19 από τα καλύτερα άρθρα μας.

Αν θες να μάθεις πώς να προσεγγίζεις τις γυναίκες που σου αρέσουν δες εδώ.

Καλή συνέχεια.

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.