Πώς Διαχειρίζεσαι μια Σχέση που σου Σπάει Συνεχώς τα Νεύρα;

Αν βρίσκεσαι σε μια σχέση που οι εντάσεις είναι καθημερινό φαινόμενο, τότε θα χρειαστεί να πάρεις κάποιες σημαντικές αποφάσεις.

Αν Η Σχέση Σου Σπάει Τα Νεύρα…

Η ηρεμία, θεωρώ πως είναι ένα από τα σημαντικότερα αγαθά που μπορείς να κερδίσεις στην ζωή σου, όμως όσο εύκολα και αν λέγεται να παραμένεις ήρεμος με σχέση ή χωρίς , άλλο τόσο δύσκολα αποκτάται αυτή η συνήθεια.

Φυσικά αυτή η δυσκολία μεγαλώνει και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό (για να μην πω αποκλειστικά) από τον περίγυρο σου και κυρίως από το πώς τους βλέπεις εσύ.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η διαδικασία της ψυχραιμίας και ηρεμίας μπορεί να γίνει συνήθεια και όπως πολύ καλά φαντάζεσαι μπορείς να εκπαιδευτείς πάνω σε αυτό με μικρά βήματα κάθε φορά.

Γιατί Εκνευρίζεσαι

Ο λόγος που εκνευρίζεσαι λοιπόν, αφορά πράγματα και καταστάσεις που θα πρέπει να αλλάξεις, αν δεν επιθυμείς να συμβαίνει το ίδιο φαινόμενο κατά επανάληψη.

Στην ουσία, αυτό που μπορείς άμεσα να διαχειριστείς είναι τον ίδιο σου τον εαυτό, έτσι ώστε να μην αδικήσεις κάποιον με την συμπεριφορά σου και στην συνέχεια να αναλύσεις τι σε χαλάει και σε οδηγεί σε εκνευρισμό.

Έτσι και μέσα στην σχέση σου, θα βάλεις με ψυχραιμία τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση και έπειτα θα καταγράψεις τους λόγους που σε χαλάει πλέον η συμβίωση μαζί της, για να είσαι σίγουρος για τις επιλογές που έχεις και τι ακριβώς θα κάνεις για να το λύσεις.

Μπορεί η αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης να μην είναι αυτό που ονειρευόσουν για την σχέση σου, όμως από την στιγμή που συνέβη και είστε συνέχεια «στα μαχαίρια», κάτι φταίει και πρέπει να το διορθώσεις σύντομα, αν θέλεις να συνεχίσετε μαζί.

Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast  του Apla+Andrika για τα λάθη στις πρώτες σχέσεις.

Αποκωδικοποίησε Αρχικά Τους Λόγους Που Η Σχέση Σου Σπάει Τα Νεύρα

Σε κάποιο σημείο αντιλαμβανόμαστε πολλές φορές, έστω και με καθυστέρηση, ότι έχουμε μπει σε μια σχέση στην οποία δεν μας έχει μείνει τίποτα άλλο παρά μόνο συχνοί καβγάδες με το άλλο μας μισό.

Αυτό το σενάριο μπορεί να το έχεις ζήσει και εσύ κάποια στιγμή στην ζωή σου, ειδικά εάν έχεις κάνει μερικές σχέσεις και κάποια από αυτές να είχε παρόμοια κατάληξη και σπάσιμο νεύρων, όπως αναφέραμε παραπάνω.

Όλη αυτή η ψυχολογική πίεση που δημιουργείται σε εσένα αλλά και σε εκείνη, προκαλείται συχνά σε μη ποιοτικές σχέσεις που μπορεί να προσπαθούν να σε χειραγωγήσουν, δημιουργώντας ένταση, πολλά νεύρα και πολλά δυσάρεστα συναισθήματα για την γυναίκα.

Πως Να Έχεις Επίγνωση Των Γεγονότων

Η διαδικασία να μπορείς να έχεις επίγνωση των γεγονότων πάνω στα οποία έχει δημιουργηθεί και αναπαράγεται αυτό το συνεχές σπάσιμο νεύρων, μπορεί να σε βγάλει από το αδιέξοδο, αφού πλέον μπορείς να το αναγνωρίσεις, αρκεί να μάθεις και από τι προκαλείται.

Δεν έχεις τίποτε άλλο λοιπόν να πράξεις από το να το συζητήσεις με την γυναίκα (αν επιθυμείς να συνεχίσεις μαζί της) τους λόγους που σου προκαλεί αυτόν τον εκνευρισμό.

Έτσι λοιπόν μέσα από τον διάλογο, χωρίς υπερβολικές αντιδράσεις, θα βγάλεις ακόμα καλύτερα συμπεράσματα για τα πιθανά αίτια που γεννούν αυτές τις εντάσεις.

Μην Μπαίνεις Συνέχεια Σε Καβγάδες Με Την Σχέση Σου

καβγάδες στη σχέση

Πολλές φορές είναι προτιμότερο να μην απαντήσεις σε κάτι που σου είπε ή σε μια ένταση της στιγμής που σου ανέφερε κάτι για να σε «χτυπήσει».

Αν δεν έχεις διάθεση να αντιπαρατεθείς επειδή μπορεί να είσαι κουρασμένος ή γιατί δεν έχεις όρεξη για καβγά, δεν χρειάζεται να επιμείνεις και να κάνεις τα πράγματα χειρότερα.

Μείνε ψύχραιμος και ανέφερε το γεγονός κάποια άλλη στιγμή, που θα είναι πιο χαλαρή και εκείνη, δείχνοντας της ξεκάθαρα τους λόγους που σε πείραξε και ότι δεν έχεις διάθεση να ανεχτείς ξανά παρόμοια συμπεριφορά.

Δεν είναι το καλύτερο για το νευρικό σου σύστημα, κάθε φορά που σου λέει κάτι να μην το αφήνεις να πέσει κάτω και να απαντάς άμεσα, γιατί με αυτό τον τρόπο θα είσαι με το παραμικρό σε μια διαρκή ένταση όποτε την βλέπεις και έτσι θα χάνεις σε πολλές περιπτώσεις το δίκιο σου.

Θέσε τα επιχειρήματα που έχεις στην κουβέντα σας την κατάλληλη στιγμή, την οποία θα έχεις επιλέξει εσύ να ανοίξεις και θα μπορεί να βγει κάτι καλό από την συζήτηση σας, χωρίς να μένουν τα προβλήματα κάτω από το στρώμα και να μεγαλώνουν επικίνδυνα.

Δεν Χρειάζεται Να Μένεις Σε Μια Σχέση Που Σε Βασανίζει Πλέον Συναισθηματικά
βασανιστική σχέση

Η στάση σου να μένεις σε μια σχέση που σε χαλάει για πάντα, επειδή έτσι έχεις συνηθίσει και θεωρείς ότι αν βγεις από αυτήν, πιθανόν να τα βρεις σκούρα, μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα ακόμα και αν έχεις καταφέρει για ένα διάστημα να ισορροπήσεις σε τεντωμένο σχοινί.

Οι προβληματικές σχέσεις έχουν να κάνουν με τον τρόπο που τις βλέπεις εσύ όταν βρίσκεσαι μέσα σε αυτές και η οπτική σου γωνία επιδρά στον τρόπο που σκέφτεσαι και πράττεις.

Δες κι αυτό το επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika για τους δύσκολους χωρισμούς.

Διαφορετικά για παράδειγμα, θα έδινες συμβουλές σε ένα φίλο σου όταν δεν έχεις ζήσει κάποιες παρόμοιες καταστάσεις και αλλιώς όταν έχεις νιώσει από πρώτο χέρι να γυρίζει το μυαλό από τα νεύρα με αυτά που ακούς.

Είναι σημαντικό να θέτεις όρια, αλλά και να τελειώνεις καταστάσεις όταν αυτά που έχεις συμφωνήσει σε μία σχέση παραβιάζονται κατά επανάληψη.

Οι σχέσεις δημιουργούνται ανάμεσα στα ζευγάρια για να μας καλύψουν τις ανάγκες, να μας βελτιώσουν και να μας χαρίσουν ηρεμία στην καθημερινότητα μας.

Οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτά, δεν έχει να κάνει με μια υγιή σχέση, που μπορεί να σου προσφέρει κάτι παραπάνω από καβγάδες και νεύρα και πρέπει να απεμπλακείς άμεσα από αυτήν.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Πιστεύεις ότι σου αξίζουν ποιοτικότερες σχέσεις αλλά δυσκολεύεσαι να τις αποκτήσεις; Είναι πιο απλό απ’ ότι νομίζεις. Πάτα εδώ.

Βρες και διάβασε το βιβλίο Άνδρας Αξίας από τους ιδρυτές του Men Of Style εδώ.

Καλή συνέχεια

alex
author
Όταν η αυτοβελτίωση και η προσωπική ανάπτυξη γίνεται καθημερινότητα με πειθαρχία, πείσμα και επιμονή, τότε μπορείς όχι μόνο να αποκτήσεις ποιοτικές γυναίκες στη ζωή σου αλλά και να γίνεις instructor στην μοναδική Εταιρεία Ανδρικής Αυτοβελτίωσης στην Ελλάδα. Ο Αλέξανδρος, από μαθητής έγινε δάσκαλος και η πορεία του εμπνέει τους ανθρώπους που αναλαμβάνει.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.