Πώς Έκανα μια Σχέση από Απόσταση να Λειτουργήσει

Πώς Έκανα μια Σχέση από Απόσταση να Λειτουργήσει

Έκανα Μια Σχέση Από Απόσταση Να Λειτουργήσει

Μπορεί μια σχέση από απόσταση να είναι δύσκολη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να λειτουργήσει. Έστω για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Μέχρι τώρα, έχω ακούσει αρκετές ιστορίες για σχέσεις με άτομα που βρίσκονται μακριά ο ένας από τον άλλο. Αλλά παρ’ όλα αυτά κατάφεραν να είναι μαζί μακροχρόνια.

Φυσικά, υπάρχουν και πολλές αντίστοιχες ιστορίες. Όπου μια σχέση εξ αποστάσεως διαλύθηκε λόγω των δυσκολιών που προέκυψαν εξαιτίας της απόστασης αυτής.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να εξετάζουμε τα υπέρ και τα κατά μιας σχέσης από απόσταση, όπως γίνεται σε αυτό το άρθρο, καθώς αυτό θα βοηθήσει να είμαστε σε θέση που θα κατανοήσουμε καλύτερα την κατάσταση και θα είμαστε προετοιμασμένοι.

Ωστόσο, είναι εξίσου σημαντικό, εκτός από τα υπέρ και τα κατά, να δούμε και με ποιον τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε μια τέτοια σχέση και να την κάνουμε να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Τα παρακάτω βήματα είναι βήματα που βοήθησαν εμένα να κάνω τη σχέση με τη σύντροφό μου να κρατήσει για δύο ολόκληρα χρόνια. Πριν συνεχίσεις να διαβάζεις, δες το βίντεο του Χρήστου σχετικά με τις σχέσεις εξ’ αποστάσεως, το οποίο θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις σε μεγάλο βαθμό κάποια πράγματα μέσα σου.

Δεν θα σου πω ψέμματα, η απόσταση μας επηρέασε. Αλλά δεν ήταν αυτός ο λόγος που χωρίσαμε.

 

#1. Έκανα Μια Σχέση Από Απόσταση, Αλλά Διατηρήσαμε Μια Συνεχή Επικοινωνία, Όχι Σε Υπερβολικό Βαθμό

Ενώ είναι εξαιρετικά σημαντικό το να επικοινωνείτε συχνά, πολλές φορές το να μιλάς με τη σύντροφό σου κάθε μια ώρα, ακόμα κι αν είσαι μακριά, κουράζει, πιέζει και “φορτώνει” και εσένα και εκείνην.

Ενώ κάθε σχέση είναι διαφορετική, και επομένως και η επικοινωνία του ζευγαριού αλλάζει, δύο άτομα που είναι μακριά ο ένας από τον άλλον δεν χρειάζεται να επικοινωνούν υπερβολικά πολύ.

Η υπερβολικά συχνή επικοινωνία, ειδικά όταν κάθε επικοινωνία σας διαρκεί πολύ ώρα, έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλατε.

Συνήθως, ο ένας από τους δύο ή και οι δύο επιδιώκουν να επικοινωνούν πάρα πολύ συχνά προκειμένου να μην χάσουν επαφή ή επειδή λείπουν ο ένας στον άλλον.

Ωστόσο, αυτό δημιουργεί ασυνείδητα μια πίεση και στα δύο άτομα. Ο ένας από τους δύο ή και οι δύο μπορεί να νιώσουν ότι ο σύντροφός τους τους “ελέγχει”, έχει υπερβολική ανάγκη από την αποδοχή τους και την προσοχή τους, ή δεν έχει δική του πραγματικότητα.

Κι αυτό ουσιαστικά μακροπρόθεσμα φθείρει τη σχέση σας αντί να την βοηθήσει.

Μοίρασε τον χρόνο ανάμεσα στη σχέση σου και στη ζωή σου με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχεις χρόνο και χώρο για τον εαυτό σου και τους ανθρώπους γύρω σου.

Δεν χρειάζεται να είστε “γαντζωμένοι” πάνω από ένα τηλέφωνο διαρκώς.

Αυτό βοήθησε πολύ τη σχέση μου με τη γυναίκα εκείνη να ευδοκιμήσει, καθώς είχαμε ηρεμία και οι δύο, δεν νιώθαμε ενοχές όταν δεν προλαβαίναμε να επικοινωνήσουμε ο ένας με τον άλλον, και σίγουρα δεν πιεζόμασταν, βαριόμασταν, ή αισθανόμασταν ότι υπάρχει έλεγχος από την άλλη πλευρά. 

σχέση

#2. Έκανα Μια Σχέση Από Απόσταση, Αλλά Κρατήσαμε Κάποια Πράγματα Να Τα Πούμε Από Κοντά

Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι ο χρόνος που μοιράζεστε από κοντά με τη γυναίκα είναι ανεκτίμητος.

Σε συνέχεια, λοιπόν, του προηγούμενου, είναι πολύ σημαντικό το να έχετε αυτή τη συναναστροφή, η οποία θα είναι γεμάτη από πράγματα που δεν έχετε πει ήδη μέσω τηλεφώνου.

Η άμεση επαφή και επικοινωνία δεν μπορεί να αντικατασταθεί από την επαφή μέσω τηλεφώνου ή κάμερας.

Επομένως, το πιο σημαντικό είναι, όταν βρεθείτε, να έχετε πράγματα και ιστορίες να πείτε που δεν θα έχετε πει ήδη.

Αυτό θα αυξήσει τη θέλησή σας να βρεθείτε, καθώς θα ανυπομονείτε να μάθετε ο ένας για εκείνα τα αξέχαστα σκηνικά που συνέβησαν όσο ήσασταν χώρια.

Και σίγουρα, θα κάνει τις μέρες σας πολύ πιο ενδιαφέρουσες. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με το πώς συντηρείς μια μακροχρόνια ερωτική σχέση.

 

#3. Όταν Βρισκόμασταν, Κάναμε Μαζί Καινούριες Δραστηριότητες Και Δεν Κλεινόμασταν Μέσα Στο Σπίτι

Σε μια σχέση από απόσταση, η άμεση επαφή και ο ποιοτικός χρόνος έχουν ενδεχομένως μεγαλύτερη βαρύτητα από κάθε άλλη φορά!

Επειδή ίσως οι μέρες μέσα στον μήνα τις οποίες περνάτε μαζί είναι μετρημένες, κάντε τες να μετρήσουν.

Τι εννοώ;

Τα περισσότερα ζευγάρια που έχουν μια σχέση από απόσταση, όταν βρίσκονται έχουν την τάση και νιώθουν την ανάγκη να κάτσουν μέσα στο σπίτι και να περάσουν στιγμές μαζί εκεί.

Όλα όμως θέλουν την ισορροπία τους και το μέτρο τους.

Ενώ η τάση του να κάτσετε όλες τις μέρες μέσα είναι φυσιολογική, μακροπρόθεσμα δεν σας ωφελεί.

Οι σχέσεις χτίζονται μέσα από το μοίρασμα κοινών εμπειριών και αξέχαστων στιγμών.

Κι αυτό είναι απαραίτητο να συμβαίνει σε κάθε σχέση, ειδικά όταν αυτές οι στιγμές είναι περιορισμένες για πρακτικούς λόγους.

Φυσικά, αντιλαμβάνομαι ότι ενδεχομένως και οι δύο θα θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο απομονωμένοι. Ωστόσο, αυτό που με βοήθησε εμένα όταν είχα σχέση από απόσταση ήταν αυτές οι λεπτές ισορροπίες.

Περνάγαμε τόσο καλά με την κοπέλα μου όταν κάναμε δραστηριότητες και βγαίναμε εκτός σπιτιού, που δενόμασταν όλο και περισσότερο και δεν νιώθαμε ότι στερούμασταν κάτι.

Και αυτά τα συναισθήματα είναι εξαιρετικά σημαντικά σε μια σχέση.

σχέση

#4. Ειλικρίνεια, Συνεννόηση, Κατανόηση

Τρεις πολύ βασικοί παράγοντες που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τη σχέση σου είναι η ειλικρίνεια, η συνεννόηση και η κατανόηση.

Ενώ αυτά τα στοιχεία είναι απαραίτητα να υπάρχουν σε όλες τις σχέσεις, σε μια σχέση από απόσταση χρειάζονται ενδεχομένως λίγο περισσότερο.

Γιατί;

Γιατί είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις κι εσύ και η γυναίκα ελεύθερος να εκφράσεις αυτό που νιώθεις και σκέφτεσαι.

Εάν κάτι σας ενοχλεί σε αυτήν τη σχέση, πρέπει να είστε σε θέση να το πείτε ανοιχτά, να το συζητήσετε ήρεμα και ο άλλος να το καταλάβει.

Εάν κάποιος από τους δύο κουράστηκε για τον οποιοδήποτε λόγο από την απόσταση, το καλύτερο είναι να μπορεί να το συζητήσει με ειλικρίνεια.

Μην κρατάτε μέσα σας πράγματα, γιατί αυτά διογκώνονται και γίνονται πολύ πιο έντονα όταν είστε σε απόσταση.

Και σίγουρα, μην περιμένετε να τα πείτε όλα όσα σας ενοχλούν μαζεμένα από κοντά.

Αντί να περνάτε ευχάριστες και ποιοτικές στιγμές μαζί, θα καταλήγετε να μαλώνετε και να διαφωνείτε όταν βρίσκεστε.

Λύστε τα όλα κατευθείαν με αλληλοκατανόηση, αλληλοσεβασμό και ειλικρίνεια.

Όλα θα γίνουν πολύ πιο εύκολα έτσι.

Συνολικά, ενώ μια σχέση από απόσταση μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να λειτουργήσει, αυτό δεν σημαίνει και ότι είναι καταδικασμένη.

Φυσικά, είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσεις μια λειτουργική σχέση με μια γυναίκα που βρίσκεται μακριά σου.

Ωστόσο, εάν ακολουθήσετε και οι δύο τα παραπάνω βήματα, ενδεχομένως η μεταξύ σας σχέση να γίνει πιο εύκολη και να το ευχαριστηθείτε και οι δύο περισσότερο.

Μην προδιαθέτεις τον εαυτό σου για τίποτα και σίγουρα μην βάλεις χρονικό περιθώριο για το πόσο θα κρατήσει η σχέση αυτή.

Κάθε σχέση έχει τις δυσκολίες της, αλλά το σημαντικότερο όλων είναι να την απολαύσεις για όσο κρατήσει.

 

Μπορείς να μάθεις περισσότερα για την διαχείριση κάθε σχέσης, εδώ.

Το βιβλίο Άνδρας Αξίας είναι διαθέσιμο και μπορείς να το παραγγείλεις εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.