Πώς η Αφοσίωση σε Οδηγεί Τελικά στην Επιτυχία

 Πώς Η Αφοσίωση Οδηγεί Στην Επιτυχία

Όλοι οι άνθρωποι έχουν στόχους, όμως δεν καταφέρνουν όλοι να τους επιτύχουν. Από όσους τα καταφέρνουν, κάποιοι είναι πράγματι οι καλύτεροι σε αυτό που κάνουν, ενώ κάποιοι άλλοι τα καταφέρνουν απλά επειδή δείχνουν αφοσίωση και κυνηγάνε το στόχο με αφοσίωση, μέχρι τελικής πτώσης.

Έτσι, όταν άλλοι παραιτούνται, οι άνθρωποι που είναι αφοσιωμένοι στο όνειρο τους για επιτυχία, συνεχίζουν και τελικά πετυχαίνουν.

Ποιοι Είναι Οι Λόγοι Που Οδηγούν Στην Παραίτηση;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να παραιτηθεί από τους στόχους του. Οι κυριότεροι είναι οι παρακάτω:

– Δεν καταλαβαίνουν τι πρέπει να περάσουν

Στο δρόμο προς την επιτυχία χρειάζεται να υπομείνουν τον πόνο. Θα υπάρξουν άσχημες μέρες κατά τις οποίες η σκέψη “τι κάνω εγώ εδώ” κυριαρχεί στο μυαλό και η παραίτηση φαντάζει να είναι η καλύτερη λύση.

Σε αυτό το σημείο είναι που πρέπει να σφίξεις τα δόντια και να προχωρήσεις, κατανοώντας ότι όλα όσα περνάς είναι στάδια απαραίτητα για να επιτύχεις τον στόχο.

– Δεν μπορούν να βρουν ρυθμό στην καθημερινότητα τους

Ένα κλασσικό παράδειγμα-αναλογία είναι εκείνος ο τύπος που ξεκίνησε προπόνηση σε κάποιο άθλημα με πάρα πολύ έντονους ρυθμούς και μετά από μικρό χρονικό διάστημα τα παράτησε.

Ένα από τα πιο σημαντικά που πολλοί παραβλέπουν είναι η βιωσιμότητα του πλάνου τους. Είναι καλύτερο να κάνεις μικρά, αλλά σταθερά βήματα, παρά άλματα που μπορεί να σε οδηγήσουν στην παραίτηση.

– Δεν κατανοούν ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι επιβίωσης

Σε αυτή την περίπτωση έχουμε ακόμη μια αναλογία από τον χώρο του αθλητισμού.

Ο δρόμος προς την επιτυχία είναι ένας αγώνας αντοχής. Κερδίζει εκείνος που έχει τη δύναμη να επιβιώσει από τις κακουχίες που θα συναντήσει στην διαδρομή, ακόμη και αν στα μισά του αγώνα είναι λίγο πιο πίσω από τους άλλους που τελικά δεν θα αντέξουν.

Πόσο Αφοσιωμένος Είσαι;

η αφοσίωση οδηγεί στην επιτυχία

Σε όποιον τομέα και αν δραστηριοποιείσαι, οτιδήποτε και αν θέλεις να πετύχεις η αφοσίωση είναι το κλειδί. 

Η αφοσίωση είναι κάτι που φαίνεται προς τα έξω με τις πράξεις και τη νοοτροπία σου. Η προσέγγιση που υιοθετείς έναντι των προβλημάτων που αντιμετωπίζεις και το πλάνο που ακολουθείς, δείχνουν την ικανότητα σου να παραμείνεις προσηλωμένος στο όνειρο σου για επιτυχία.

Ακόμη, η διάθεση σου να γίνεσαι καλύτερος και να αξιοποιείς την κριτική, είναι ικανότητες που δείχνουν ότι είσαι αφοσιωμένος στον στόχο.

Και μια και μιλάμε για στόχους, δες εδώ ένα επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika για την αξία των στόχων και την αφοσίωση που χρειάζεται για να τους πετύχεις.

Αν θεωρείς ότι δεν είσαι 100% αφοσιωμένος στον στόχο, παρακάτω θα διαβάσεις μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν. 

Τι Χρειάζεται Για Να Αφοσιωθείς Στον Στόχο;

Αν ρωτήσεις οποιονδήποτε επιτυχημένο άνθρωπο να σου πει πώς τα κατάφερε, θα παρατηρήσεις ότι η αφοσίωση έπαιξε σημαντικό ρόλο.

Πάντα όμως υπάρχουν αποσπάσεις και προκλήσεις που καλείσαι να αντιμετωπίσεις, ώστε να διατηρήσεις τον έλεγχο μιας κατάστασης και να μην χάσεις την αφοσίωση σου.

Στο παρακάτω βίντεο θα δεις πώς η αφοσίωση είναι ο μοχλός που οδηγεί στην επιτυχία.

Να πώς θα τα καταφέρεις:

#1. Να Είσαι Ειλικρινής Με Τον Εαυτό Σου 

Όταν ο τρόπος που έχεις επιλέξει, για να φέρεις εις πέρας το πλάνο σου, παύει να λειτουργεί, θα πρέπει να το αποδεχτείς και να τολμήσεις να δοκιμάσεις καινούριες μεθόδους, ακόμη και αν αυτό μοιάζει να είναι αντίθετο με τον κοινό νου.

Αυτό φυσικά προϋποθέτει ότι θα διατηρήσεις το ήθος σου και δεν θα κακολογήσεις άλλους ανθρώπους, για να βγεις από πάνω.

Αν μειονεκτείς σε κάποιο σημείο έναντι του ανταγωνισμού, βρες τρόπους να γίνεις καλύτερος. Μείνε αληθινός και μείνε σταθερός στις βασικές αξίες σου, καθώς αυτές είναι που σε κάνουν μοναδικό.

#2. Βρες Ξανά Την Κατεύθυνση Σου 

Το να καταβάλλεις προσπάθεια, χωρίς αντίκρυσμα είναι κάτι εξαιρετικά ενοχλητικό. 

Όταν διανύεις περιόδους αβεβαιότητας, πρέπει να βρεις τον τρόπο ώστε να αφοσιωθείς ξανά στον στόχο σου και να βρεις τη χαμένη κατεύθυνση σου. 

Κάνε μια αναδρομή στο όραμα σου και προσπάθησε να έρθεις ξανά σε επαφή με όσα σε κινητοποιούν. Βρες ξανά τους λόγους, για τους οποίους θέλεις να φτάσεις τον στόχο.

Έτσι θα πάρεις δύναμη και θα βρεις ξανά την αποτελεσματικότητα σου, ανοίγοντας και πάλι πανιά προς τον στόχο σου!

#3. Η Αφοσίωση Οδηγεί Στην Επιτυχία, Γι’ Αυτό Δημιούργησε Εφικτούς, Μακροπρόθεσμους Στόχους

Η αβεβαιότητα δεν είναι ο προορισμός σου. 

Αυτό που χρειάζεσαι είναι εφικτοί, μακροπρόθεσμοι στόχοι, οι οποίοι θα αναβαθμίσουν το επίπεδο της επιτυχίας σου. 

Οι στόχοι θα σου δώσουν καινούριο όραμα και κατεύθυνση. Ακόμη, έχοντας έναν στόχο, μπορείς να μετράς την πρόοδο σου ανά πάσα στιγμή και να ξέρεις πόσο κοντά ή πόσο μακριά είσαι από όσα θες να επιτύχεις.

Οι στόχοι σου είναι ο θησαυρός που βρίσκεται στην άκρη του ουράνιου τόξου! 

Είναι η μεγάλη εικόνα που θα σε βοηθήσει να αφοσιωθείς και να αναλάβεις δράση.

#4. Κάνε Την Αποτυχία Σύμμαχο Σου

η αφοσίωση οδηγεί στην επιτυχία

Κάθε φορά που υποφέρεις και βιώνεις πόνο, παίρνεις πολύτιμες εμπειρίες, εξελίσσεσαι και προχωράς μπροστά.

Όσο και αν ακούγεται παράξενο, αυτή είναι η αλήθεια. 

Μην βλέπεις την αποτυχία σαν μια περίοδο αβεβαιότητας και δυσκολιών που θα σε επιβραδύνει, αλλά σαν μια ευκαιρία να επανεξετάσεις τις επιλογές και τις μεθόδους σου και να βρεις τον καλύτερο τρόπο επίλυσης των προβλημάτων σου.

Μέσω της αποτυχίας θα αποκομίσεις σημαντικές εμπειρίες και θα προσανατολιστείς, ώστε να φτάσεις εκεί που θες.

Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να μην αφήσεις την αποτυχία να γίνει μια μόνιμα αρνητική κατάσταση. Μπορεί να σε καθυστερήσει, αλλά δεν μπορεί να σου στερήσει το όνειρο και ξεπερνώντας τις αποτυχίες, θα διαπιστώσεις ότι γίνεσαι ολοένα και δυνατότερος και πιο αφοσιωμένος.

#5. Γίνε Αυτό Που Οραματίζεσαι

Πώς φαντάζεσαι ότι ο μελλοντικός σου εαυτός θα διαχειρίζεται τις δυσκολίες και τις αβέβαιες καταστάσεις;

Φέρε στο μυαλό σου τον τρόπο που θα ήθελες να αντιδράς και το πώς θα ήθελες να είσαι και ζήσε αυτό το όραμα στην παρούσα ζωή σου.

Κάθε φορά που θα παίρνεις μια απόφαση, σκέψου ώριμα, έχοντας κατά νου τη μεγάλη εικόνα και ανάλαβε δράση, ώστε να γίνεις αυτός που οραματίζεσαι.

#6. Η Αφοσίωση Οδηγεί Στην Επιτυχία, Γι’ Αυτό Φρόντισε Τον Εαυτό Σου

Για να βρεις την αφοσίωση που θα σε οδηγήσει στην επιτυχία είναι εξαιρετικά σημαντικό να βρίσκεσαι στην καλύτερη δυνατή φυσική και ψυχολογική κατάσταση.

Αυτό είναι κάτι που θα επιτύχεις φροντίζοντας σε κάθε επίπεδο τον εαυτό σου.

Με λίγα λόγια, θα πρέπει να ξεκουράζεσαι επαρκώς, να τρως σωστά και να αθλείσαι. 

Μην ξεχνάς ότι ο χρόνος ξεκούρασης δεν είναι χαμένος, αλλά είναι πολύτιμος χρόνος ανάπαυλας και αναπλήρωσης δυνάμεων.

Ακόμη και οι πιο αφοσιωμένοι μαχητές χρειάζονται ξεκούραση.

#7. Να Ξέρεις Ότι Ο Δρόμος Θα Είναι Μακρύς

Ο δρόμος προς την επιτυχία είναι μακρύς και αν κάποιες φορές μπεις στον πειρασμό να κόψεις δρόμο, να “κλέψεις” ή να πεις ψέμματα, μην το κάνεις.

Αυτοί που λειτουργούν με αυτό τον τρόπο, για να ανέβουν γρήγορα, πέφτουν επίσης γρήγορα!

Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με τέτοιους ανθρώπους. Όσο σκληρότερη η δουλειά σου, τόσο μεγαλύτερα οφέλη θα αποκομίσεις.

Η αφοσίωση στο όραμα σου και η πίστη στον εαυτό σου θα σε οδηγήσουν στον μακρύ δρόμο προς την επιτυχία.

Για το πώς λειτουργεί η αφοσίωση έχουμε συζητήσει στο επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika, το οποίο μπορείς να δεις στο παρακάτω βίντεο.

#8. Δράσε Τώρα, Όχι Αργότερα

Όσα σχέδια και αν κάνεις στο μυαλό σου, τίποτε δεν θα προχωρήσει αν δεν δράσεις άμεσα. 

Όσο περισσότερο περιμένεις, τόσο η πιθανότητα για επιτυχία μειώνεται και απομακρύνεται.

Αυτός που είναι αφοσιωμένος στο όραμα του, ξεκινά, εφαρμόζει το πλάνο του και το προσαρμόζει κάθε φορά, ώστε να αντιμετωπίσει τις απρόβλεπτες δυσκολίες, οι οποίες πάντα θα υπάρχουν.

Κλείνοντας

Ο όρος αφοσίωση περιλαμβάνει ένα έντονο συναίσθημα προσήλωσης και εστίασης σε έναν συγκεκριμένο στόχο.

Η αφοσίωση είναι εκείνη η δύναμη που σε υποχρεώνει να αναλάβεις δράση και να εφαρμόσεις ένα πλάνο.

Δεν πρόκειται απλά για μια υπόσχεση. 

Αφοσίωση σημαίνει ικανότητα για σκληρή δουλειά και μεγάλη αντοχή.

Αφοσίωση σημαίνει ακόμη ηθική σταθερότητα, αυθεντικότητα και προσήλωση στις αξίες. 

Αυτός που έχει τις παραπάνω ιδιότητες είναι ένας Άνδρας Αξίας που έχει τη δύναμη να φτάσει στην επιτυχία που οραματίζεται.

Ένας Άνδρας Αξίας ποτέ δεν τα παρατάει, μέχρι να αποκτήσει αυτό που του αξίζει. Εάν έχεις δυσκολευτεί στις μέχρι τώρα σχέσεις σου και θέλεις να αποκτήσεις κάτι καλύτερο, δες αυτό.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.