Πώς η Μουσική Επηρεάζει τη Νοοτροπία σου στο Φλερτ

Πώς επηρεάζει η μουσική τη νοοτροπία μας στο φλερτ;

Η Μουσική Και Η Νοοτροπία Σου Στο Φλερτ

Σε όλους αρέσει η μουσική, ανεξάρτητα από το φλερτ. Την ακούμε για διαφορετικούς λόγους και αναλόγως τη διάθεση.

Σε αυτό το άρθρο όμως θα αναφερθώ στη slow μουσική, στη ρομαντική μουσική, ελληνική και ξένη. Καθώς και πώς μπορεί η μουσική αυτή να επηρεάσει τη νοοτροπία μας στο φλερτ, καθώς τα μουσικά ακούσματα σίγουρα μας επηρεάζουν. Υπάρχουν συγκεκριμένοι καλλιτέχνες που πάντα με συγκινούν, για παράδειγμα, αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός που γράφω το άρθρο.

 

Φλερτ Και Μουσική: Το Παρελθόν

φλερτ και μουσικη

Μέχρι και τα 23 μου, όπου η ερωτική μου ζωή ήταν πολύ περιορισμένη, η ρομαντική μουσική ήταν ένας τρόπος να εκφράζομαι όταν οδηγούσα ή όταν ήμουν σπίτι μόνος μου. Είχα συγκεκριμένα τραγούδια φλερτ που άκουγα όταν ένιωθα ερωτευμένος, άλλα που άκουγα όταν ήμουν απογοητευμένος από κάποια κοπέλα και άλλα που άκουγα όταν ένιωθα μόνος μου γενικότερα.

Άρα η μουσική επηρεάζει τη νοοτροπία σου στο φλερτ.

Και η μουσική που άκουγα δε βοηθούσε, καθώς όλα τα τραγούδια που άκουγα – και ακούμε συνήθως – που είναι ρομαντικά / slow, σε ωθούν με τους στίχους να παρατείνεις τον πόνο καθώς και να έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση ή ελάχιστη αξιοπρέπεια.

Το γεγονός είναι ότι τα περισσότερα ρομαντικά τραγούδια για φλερτ προωθούν μία νοοτροπία loser. Δυστυχώς μία νοοτροπία που τείνουμε να ακολουθήσουμε όταν χωρίσουμε, καθώς θα θελήσουμε να ακούσουμε μουσική που μας εκφράζει.

Τι Μουσική Ακούς Όταν Χωρίζεις;

φλερτ και μουσικη

Παραδείγματα ελληνικών και ξένων τραγουδιών για χωρισμούς:

  • Το Άγαλμα
  • Φίλε την αγαπώ ακόμα
  • Ήρθα και απόψε στα σκαλοπάτια σου
  • Δώδεκα (Βίσση)
  • Goodbye My Lover – James Blunt
  • You are Beautiful – James Blunt

Και πάει λέγοντας. Κλάμα, πόνος και έλλειψη αξιοπρέπειας. Χιλιάδες τραγούδια, ένα νόημα. Την / τον αγαπώ ακόμα, αυτός / αυτή δε με θέλει αλλά εγώ γίνομαι κουρέλι αντί να συνεχίσω τη ζωή μου. Δεν προσπαθώ να ξεπεράσω, απλά βυθίζομαι στη μιζέρια μου.

Πραγματικά ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει το πρώτο τραγούδι, το Άγαλμα. Στίχοι: Λ. Παπαδόπουλος. Η έμπνευση του στιχουργού, χτύπησε το βράδυ που οριστικοποιήθηκε το διαζύγιο με τη γυναίκα του. Θα νόμιζε κανείς ότι βγάζει πόνο, ότι είναι δυστυχισμένος, ότι σχετίζεται με απόρριψη στο φλερτ. Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν ότι ο λόγος του διαζυγίου ήταν η πολυγαμική φύση του – η γυναίκα του τον έπιασε επανειλημμένα να την απατά. Η ιστορία ωστόσο και πάλι δεν αλλάζει, ούτε αυτό που προωθεί.

Δες και το βίντεο που ακολουθεί για τη συναισθηματική νοημοσύνη για να καταλάβεις περισσότερα για τη νοοτροπία σου στο φλερτ:

Τι Μουσική Ακούς Όταν Είσαι Ευτυχισμένος / Χαρούμενος;

χαρούμενος

Το τραγούδι που πάντα άκουγα όταν ΝΟΜΙΖΑ ότι είμαι ερωτευμένος, ήταν το She – Elvis Costello. Έχει υπέροχη μουσική αλλά ο ερμηνευτής μιλάει για μία τέλεια γυναίκα την οποία και εξυμνεί σε κάθε στίχο. Το ίδιο ισχύει για πολλά άλλα τραγούδια που ίσως εκφράζουν τον έρωτα από την ευχάριστη πλευρά τους. Όλα είναι ιδανικά, όλα είναι τέλεια. Και αυτό μας δημιουργεί υπερβολικά υψηλές προσδοκίες.

Είναι τραγικό αν δεις ότι η συντριπτική πλειοψηφία των τραγουδιών που μιλάνε για τον έρωτα, έχει να κάνει με χωρισμό ή με αδιέξοδες καταστάσεις, με λυπηρό τέλος, με άσχημη κατάληξη. Η μουσική λοιπόν σε μεγάλο βαθμό, η ρομαντική μουσική, κάνει στον κόσμο πλύση εγκεφάλου.

Του συνδέει τον ρομαντισμό και το φλερτ με τον πόνο. Τον έρωτα με την καταπάτηση της αξιοπρέπειας και ότι αυτό είναι θεμιτό. Την αγάπη με το κέρατο ή με την εγκατάλειψη. Τον χωρισμό με την κατάθλιψη και την προσκόλληση σε μία κατάσταση που έχει πεθάνει και δεν πρόκειται να επανέλθει.

Έχεις σκεφτεί τι τραγούδια ακούς όταν πονάς ή όταν είσαι ευτυχισμένος; Έχεις προσέξει ποτέ τους στίχους να δεις πόσος πόνος κρύβεται στα περισσότερα τραγούδια αλλά και τι συμπεριφορά κρύβεται που ενθαρρύνει τη συνέχεια του πόνου;

Σίγουρα μερικές φορές μπορεί να χρειάζεται το πένθος. Μπορεί να έχεις ανάγκη να κλάψεις, να ξεσπάσεις για να προχωρήσεις. Είναι μέρος της διαδικασίας του πένθους και της αναγέννησης για μερικούς / σε μερικές περιπτώσεις. Ωστόσο εγκυμονεί ο κίνδυνος να μπεις σε ένα φαύλο κύκλο.

Δε θέλω να παρεξηγηθώ. Δε θέλω να κατηγορήσω τα τραγούδια. Πολλά από αυτά με ενθουσιάζουν όποτε τα ακούω. Ωστόσο ο συνδυασμός συγκεκριμένης καταθλιπτικής μουσικής με την ήδη υπάρχουσα κατάσταση ενός άνδρα – έλλειψη επιλογών, μικρή εμπειρία στις γυναίκες, διαρκείς απορρίψεις κτλ – μπορεί να είναι καθοριστικός για τη διαιώνιση του προβλήματος.

Φλερτ Και Μουσική: Συμπέρασμα

δεν επηρεάζεσαι το ίδιο πάντα συναισθηματικά

Αυτό που παρατηρώ πια ακούγοντας αυτή τη μουσική, είναι ότι, προσωπικά, δε με ρίχνει ψυχολογικά όπως πριν 12 χρόνια. Δε με επηρεάζει όπως πριν 12 χρόνια. Εντέλει, λοιπόν, ίσως να μη φταίει η μουσική. Η μουσική έρχεται για να ενισχύσει ήδη υπάρχοντα συναισθήματα.

Όταν επομένως αισθάνεσαι άσχημα, αυτό θα γίνει ακόμα πιο έντονο. Σίγουρα όμως, σε πολλά παραδείγματα ρομαντικών τραγουδιών, προωθεί συμπεριφορές χωρίς αξιοπρέπεια και ιστορίες χωρίς μέλλον ή παρόν.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό όμως, να προσέξεις κάποια πράγματα τα οποία σε πηγαίνουν πίσω και σαμποτάρουν τη δημιουργία έλξης με τη γυναίκα που σου αρέσει. Σήμερα συζητάμε για 10 από αυτά μαζί με το Χρήστο, ο οποίος αναλύει τα πιθανά λάθη και αστοχίες που μπορεί να υπονομεύουν το φλερτ.

Η μουσική δε σταματά ποτέ. Ούτε η ζωή μας όμως. Η ζωή συνεχίζεται. Ζούμε μία φορά. Πες με τρελό, αλλά προτιμώ να την περάσω γελώντας, διασκεδάζοντας, ρισκάροντας, κάνοντας σεξ, γνωρίζοντας κόσμο, ταξιδεύοντας. Όχι κλαίγοντας για μία αδικοχαμένη αγάπη ή έναν παράνομο έρωτα που δεν ευδοκίμησε.

Αν θέλεις να γίνεις ακόμα καλύτερος στο φλερτ μπορείς να κοιτάξεις εδώ.

Απογείωσε την αξία σου στο φλερτ και όχι μόνο. Βρες το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας εδώ.

Καλή συνέχεια

 

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.