Πώς Καταλαβαίνεις ότι Είσαι Πραγματικά Καλός σε Κάτι

Πως Καταλαβαίνεις ότι Είσαι Πραγματικά Καλός σε Κάτι

Θεωρώντας πως ο καθένας μας θέλει να είναι καλός σε κάτι, ξεκινά ένα εσωτερικό ταξίδι όπου πρώτα αντιλαμβάνεται κάποια απλά αλλά δομικά σημεία.

Αρχικά αν είναι ήδη καλός σε κάτι, πόσο σημαντικό είναι αυτό το κάτι στην ζωή του, πως καταλαβαίνει πως είναι όντως καλός και φυσικά αν δεν είναι καλός σε κάτι πως γίνεται.

Και κάπως έτσι ξεκινά το άρθρο.

Τι Συμβαίνει αν Είσαι ήδη Καλός σε Κάτι

Όταν είσαι καλός σε κάτι αρχικά σκέφτεσαι πόσο παραγωγικός είσαι, πόσο βοηθάς τους άλλους γύρω σου αν δουλεύεις μαζί τους φυσικά και κυρίως υπάρχει και κάτι ακόμα.

Για να καταλάβεις πως είσαι καλός σε κάτι το πρώτο που κάνεις είναι δύο συγκρίσεις. Η πρώτη σύγκριση είναι με άλλους που γνωρίζεις στηριζόμενος σε ισχυρά κριτήρια πως είναι καλοί και δεύτερον συγκρίνεις με τον παρελθοντικό σου εαυτό και αξιολογείς πόσο έχεις εξελιχθεί σε σχέση με το παρελθόν.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα.

Προσωπικά πιστεύω πως όσο γίνεσαι καλός σε κάτι αρχίζει να γίνεται περισσότερο ξεκάθαρο το κατά πόσο μπορείς να βελτιωθείς και ποια είναι τα κενά σου.

Όταν ξεκινάς να κάνεις κάτι και προσπαθείς να γίνεις καλός, δεν έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου. Απλά προσπαθείς να καταλάβεις τα δουλεύει περισσότερο σε σχέση με το πόσο ποιοτικό είναι το αποτέλεσμα που έχεις βάλει στόχο να πετύχεις και πόσο γρήγορα αυτό το αποτέλεσμα έρχεται.

Όσο περισσότερο εξερευνείς και προσπαθείς να διευρύνεις τα ικανότητες σου, τόσο περισσότερο αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι το παρασκήνιο. Μαθαίνεις καλύτερα τα μοτίβα που διέπουν το αντικείμενο που θέλεις να γίνεις καλός, τα χρειάζεται να κάνεις για να εξελιχθείς περισσότερο και κατά πόσο τα αποτελέσματα που δημιουργείς είναι παράγωγα της προσπάθειας σου και όχι απλά τυχαία συμβάντα.

Οπότε με λίγα λόγια καταλαβαίνεις πως είσαι καλός σε κάτι όταν τα πράγματα πηγαίνουν όπως θέλεις, όταν τα πράγματα γίνονται καλύτερα και όταν πετυχαίνεις αυτό που θέλεις.

Φυσικά δεν υπάρχει όριο στο πόσο καλός μπορείς να γίνεις. Οι ικανότητες δεν έχουν κάποιο όριο παρά μόνο αυτό που θα βάλει το μυαλό σου και θα ορίσει σαν ταβάνι.

Όταν όμως αρχίζεις να καταλαβαίνεις πως είσαι καλός σε κάτι, η αυτοπεποίθηση σου αυξάνεται, αρχίζεις να νιώθεις περισσότερο σίγουρος και όταν νιώθεις περισσότερο σίγουρος, μπορείς και πατάς καλύτερα στα πόδια σου για να εξερευνήσεις ακόμα παραπάνω τις ικανότητες και τα όρια σου.

Μπορεί και να μην υπάρχει όριο στο πόσο καλός μπορείς να γίνεις, υπάρχει όμως όριο στο κατά πόσο μπορείς να δημιουργείς, όσο γίνεται, θετικά αποτελέσματα σε σχέση με τα αρνητικά.

Πιστεύω πως μετά από μια μακροχρόνια ενασχόληση με κάτι, ο,τιδήποτε, έχουμε αναπτύξει τα κριτήρια για να καταλάβουμε αν είμαστε καλοί σε αυτό ή όχι.

Κριτήρια άλλωστε χρειάζονται παντού. Στην απίθανη περίπτωση που δεν έχεις αντιληφθεί πλήρως την αξία τους, μπορείς να δεις το video από το Apla + Andrika που ακολουθεί:

Αυτό που μπορεί να συμβαίνει όμως είναι η πιθανότητα να μην είσαι καλός σε κάτι.

Αν δεν Είμαι Καλός σε Κάτι;

Αν δεν είσαι καλός σε κάτι αρχικά θα χρειαστεί να απαντήσεις σε ένα βασικό και κρίσιμο ερώτημα: Σε τι θα ήθελες να γίνεις καλός.

Πολύ σημαντικό στην διαδικασία της απάντησης είναι να συνειδητοποιήσεις τον λόγο που θέλεις να γίνεις καλός σε κάτι και ποια θα είναι τα οφέλη από την συγκεκριμένη εξέλιξη.

Και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί αυτό είναι το κίνητρο.

Αν δεν έχεις ξεκάθαρο το κίνητρο που θέλεις να γίνεις καλός, δεν θα αντέξεις στις δυσκολίες και την πίεση που εμπεριέχει το συγκεκριμένο ταξίδι εξέλιξης.

Από την στιγμή που θα απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα τότε θα χρειαστεί να αποφασίσεις να δημιουργήσει τις ευκαιρίες για να γίνεις καλός. Και αυτό είναι απλό.

Απλά το εισάγεις στην καθημερινότητα σου και αφιερώνεις χρόνο στο να γίνεις καλός κάνοντας μικρά βήματα βελτίωσης που σε φέρνουν σε βάθος χρόνου αλλά σταθερά πιο κοντά στον στόχο σου.

Και φυσικά αυτό δεν είναι κάτι άλλο από το χτίσιμο συγκεκριμένων συνηθειών.

Οι συνήθειες που εισάγεις στην καθημερινότητα σου είναι αυτές που θα σε οδηγήσουν στο να γίνεις καλός ή πολύ καλός ή εξαιρετικός σε κάτι.

Πάρε για παράδειγμα την γυμναστική. Ο στόχος είναι να φτιάξεις ένα καλύτερο σώμα, όπως ορίζεις εσύ, με τα δικά σου κριτήρια, το καλύτερο σώμα.

Για να γίνεις αυτό χρειάζονται δύο προφανείς πυλώνες.

Διατροφή και γυμναστική.

Οπότε ξεκινάς και βελτιώνεις καθημερινά την διατροφή βάζοντας ένα πρόγραμμα σαφώς καλύτερο από αυτό που είχες πριν και προφανώς βάζεις στο παιχνίδι και την γυμναστική.

Μπορεί να είναι δύο, τρεις ή και τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Αφού αρχίζεις και χάνεις τα πρώτα κιλά ή χτίζεις τους μύες σου, τότε βλέπεις πως αρχίζεις να γίνεσαι καλός. Όχι όμως τόσο όσο αντιπροσωπεύει ο στόχος που έχεις βάλει.

Οπότε πηγαίνεις στα επόμενα επίπεδα.

Βελτιώνεις και κάνεις και ακόμα περισσότερες ρυθμίσεις στην διατροφή και στο πρόγραμμα διατροφής σου. Βάζεις, βγάζεις, ιδρώνεις περισσότερο, μειώνεις και άλλο τους υδατάνθρακες… Ο,τιδήποτε.

Στο παρελθόν, έχουμε αναφέρει σε video ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσεις το σώμα σου σε υγιή επίπεδα:

Όμως από την στιγμή που έχεις βάλει τον εαυτός ου στο μονοπάτι και έχεις δει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, έχεις αρχίσει να γίνεσαι καλός απλά όχι τόσο όσο θα ήθελες.

Οπότε εξελίσσεις ακόμα περισσότερο τις καθημερινές σου συνήθειες, κάνεις και άλλες αλλαγές και στο τέλος καταφέρνεις τον στόχο που είχες θέσει εξ αρχής.

Από εδώ και πέρα γνωρίζεις πως είσαι καλός πολύ απλά γιατί έχεις καταφέρει μια αλλαγή.

Μια αλλαγή μέσω προσπάθειας, πειθαρχίας, προγράμματος, ρυθμίσεων και εστίαση στον στόχο.

Ο λόγος για να γίνεις καλός σε κάτι έχει δύο εξαιρετικά σημαντικά οφέλη.

Το πρώτο όφελος είναι πως το να γίνεις καλός σε κάτι θα σε σπρώξει να καταλάβεις ακόμα καλύτερα τον εαυτό σου.

Θα σε βοηθήσει να καταλάβεις σε περισσότερο βάθος τι πραγματικά θέλεις, ποιες είναι οι ικανότητες σου και τι εν τέλει θέλεις να καταφέρεις μέσω μιας προσπάθειας.

Το δεύτερο όφελος είναι πως όταν γίνεσαι καλός σε κάτι ξαφνικά συνειδητοποιείς πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μπορείς να γίνεις καλός και σε περισσότερους τομείς της ζωής σου, ίσως πιο σημαντικούς και με μεγαλύτερη επίδραση στο σύνολο της ζωής σου.

Υπάρχει και η περίπτωση βέβαια να υπάρχουν και άλλα οφέλη αλλά πιστεύω πως αυτά αρκούν.

Εάν θέλεις κι εσύ να ανακαλύψεις τον δρόμο σου προς την αυτοβελτίωση, δες εδώ

Να είσαι καλά

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.