Πως και πότε να την αγγίζεις

Πως και πότε να την αγγίζεις

Σήμερα θέλω να σταθούμε σε ένα σημείο που δυσκολεύει πολλούς άνδρες όταν προσεγγίζουν μία γυναίκα. Είναι κάτι που τους λείπει προκειμένου να αλλάξουν το πλαίσιο της προσέγγισης από «απλή συζήτηση» σε «παθιασμένο έρωτα», κάτι που από «απλώς φιλικούς» μπορεί να τους κάνει «ελκυστικούς». Και αυτό δεν είναι άλλο από το άγγιγμα.

Είναι πολλοί οι άνδρες που διστάζουν να αγγίξουν την κοπέλα με την οποία μιλάνε. Είναι κατανοητό: δεν θέλουν να γίνουν επιθετικοί ή creepy ή να την τρομάξουν. Και όλοι μας έχουμε ακούσει κοπέλες να διηγούνται ιστορίες για εκείνον τον τύπο που τις ακουμπούσε συνέχεια και τις ενοχλούσε. Από την άλλη όμως το να αγγίζεις την κοπέλα που φλερτάρεις, ώστε σταδιακά να κλιμακώνεις είναι πολύ σημαντικό. Το άγγιγμα είναι ένα από τα πράγματα που κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε έναν πλατωνικό φίλο και έναν εν δυνάμει εραστή, ωστόσο χρειάζεται τρόπο. Και ακριβώς επειδή είναι τόσο σημαντικό αποτελεί κάτι στο οποίο επιμένουμε τόσο πολύ στα bootcamps τόσο στο θεωρητικό μέρος, όσο και στο πρακτικό.

 

 

Πως και πότε να την αγγίζεις

Πως και πότε να την αγγίζεις

Ναι, είναι κατάντια, συμφωνώ…

 

 

Η σημασία του αγγίγματος

Το άγγιγμα είναι ένας από τους πιο δυνατούς τρόπους να συνδεθείς με τις γυναίκες. Ο τρόπος με τον οποίο ακουμπάμε, πολλές φορές επικοινωνεί πολλά περισσότερα από αυτά που λέμε. Μπορεί να δημιουργήσει έλξη, αλλά και οικειότητα. Αν το κάνεις με φυσικό τρόπο θα το θεωρήσει κι αυτή φυσικό να την αγγίζεις, ενώ αν το κάνεις άγαρμπα θα νιώσει ότι ένας ξένος παραβιάζει τον προσωπικό της χώρο.

Το σημαντικό είναι ότι το άγγιγμα τής λέει πως νιώθουμε για αυτήν αλλά και τι είδους σχέση θέλουμε να έχουμε μαζί της, κάτι πολύ βασικό στο φλερτ όπως καταλαβαίνεις. Σε γενικές γραμμές, όσο πιο πολύ ακουμπάμε κάποιον, τόσο πιο πολύ δείχνουμε ότι μας αρέσει, και το αντίθετο.

Το να την αγγίζεις (με τον σωστό τρόπο) φανερώνει πολλά καλά πράγματα για σένα. Πρώτο και βασικότερο ότι έχεις αυτοπεποίθηση. Δείχνει επίσης ότι έχεις κοινωνική και συναισθηματική νοημοσύνη, αλλά και ότι ξέρεις να οδηγήσεις και να κατευθύνεις την κατάσταση, κάτι που κάθε γυναίκα θέλει να νιώθει.

 

Η κλιμάκωση του αγγίγματος

Κάτι που πρέπει να έχουμε καλά στο μυαλό μας: κάθε άγγιγμα κρύβει και ένα μήνυμα. Ένα μήνυμα που μεταφέρεται διακριτικά και ανάλογα με τον τρόπο που ακουμπάμε ακόμα κι αν είναι στο ίδιο σημείο, το μήνυμα αυτό μπορεί να αλλάζει.

Για παράδειγμα, ενώ το να την ακουμπήσεις με τα δάχτυλα σου στον πήχη μπορεί να είναι αποδεκτό και μια καλή αρχή, αν ξεκινήσεις πιάνοντας τον πήχη της με ολόκληρη την παλάμη σου, λογικά θα αντιδράσει και θα δυσανασχετήσει. Το ένα είναι μέρος του φλερτ, το άλλο απαιτεί μεγάλη οικειότητα, διαφορετικά θα ερμηνευθεί ως απειλητικό.

 

Πως και πότε να την αγγίζεις

Εχμ, μάλλον βιάζεσαι…

 

Άλλα μέρη του σώματος θεωρούνται πιο «δημόσια» ή «αποδεκτά» ενώ άλλα είναι πολύ πιο «προσωπικά» και απαιτούν μεγαλύτερη οικειότητα. Για αυτό καλό είναι να έχεις κατά νου μια λίστα κλιμάκωσης, όπου μπορείς να ξεκινήσεις πιο «φιλικά» και να κλιμακώσεις σε πιο «προσωπικά» σημεία.

Παρόλο που από άτομο σε άτομο είναι δυνατό να υπάρχουν διαφορές, η κατωτέρω σειρά είναι αντιπροσωπευτική, από το πιο απλό στο πιο προσωπικό σημείο:

 • Πήχης
 • Ώμος
 • Μπράτσο
 • Πίσω μέρος παλάμης
 • Πάνω μέρος πλάτης
 • Παλάμη
 • Μαλλιά
 • Κάτω μέρος πλάτης
 • Πόδια
 • Λαιμός
 • Πρόσωπο

Ο τρόπος επίσης που αγγίζεις μπορεί να αλλάξει το μήνυμα που μεταφέρεις. Για παράδειγμα, αν την αγγίξεις με την αντίθετη πλευρά της παλάμης, είναι πολύ λιγότερο προσωπικό και περισσότερο αθώο. Αν την αγγίξεις με τα δάχτυλα, ανεβαίνεις ένα σκαλί, ενώ το άγγιγμα με ολόκληρη την παλάμη σου υπονοεί μεγαλύτερη οικειότητα.

Ας σημειώσουμε όμως ότι εξαρτάται και από την κοπέλα που έχεις απέναντί σου. Κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του όρια και ερμηνεία ιδιωτικότητας. Έτσι κάποια κοπέλα μπορεί να μην έχει κανένα πρόβλημα να αρχίσεις να παίζεις με τα μαλλιά της εξαρχής, ενώ άλλη να μην θέλει να τα ακουμπήσεις παρά προς το τέλος της κλιμάκωσης. Για αυτό το λόγο είναι καλό να το πηγαίνεις σταδιακά και να διαβάζεις και τις αντιδράσεις και την γλώσσα σώματος που έχει.

Τέλος, αν διαπιστώσεις ότι όχι μόνο ανταποκρίνεται στο άγγιγμα σου, αλλά αρχίζει να σε ακουμπάει και η ίδια, τότε είσαι σε πολύ καλό δρόμο.

 

Πως και πότε

Βάσει της κλίμακας λοιπόν, που αναφέραμε παραπάνω, σκοπός σου είναι να αρχίσεις να αγγίζεις χαλαρά και όσο περνάει η ώρα να κλιμακώνεις το άγγιγμά σου σε πιο προσωπικό.

Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις με το άγγιγμα είναι σε ένα σημαντικό σημείο της συζήτησης, όταν πχ θες να δώσεις έμφαση σε κάτι. Όπως λες αυτό που θες, την ακουμπάς για λίγο στο μπράτσο με το πίσω μέρος του χεριού σου, και μετά με χαλαρό τρόπο το παίρνεις πίσω. Ο στόχος εδώ είναι να σπάσει το φράγμα αγγίγματος και να τσεκάρεις πως νιώθει με το άγγιγμά σου. Μια άλλη καλή ευκαιρία είναι μόλις πει κάτι αστείο και γελάσεις να την ακουμπήσεις με τα δάχτυλα στον ώμο ή στο πάνω μέρος της πλάτης.

Άλλοι προτιμούν να κάνουν ένα “high-five” με την κοπέλα σε κάποιο έντονο σημείο της συζήτησης, ώστε να σπάσουν το φράγμα αγγίγματος με έναν πιο παιχνιδιάρικο και πλάγιο τρόπο. Είναι κι αυτός ένας καλός τρόπος, αν ταιριάζει με το στυλ σου.

Καθώς συνεχίζετε να μιλάτε τόσο θα αυξάνεις το άγγιγμα σου, πχ ακουμπώντας για λίγο την παλάμη σου ψηλά στην πλάτη της. Ή καθώς της λες κάτι προσωπικό, πλησιάζεις πιο κοντά της και την αγγίζεις με την παλάμη στο κάτω μέρος της πλάτης της.

Αν της ψιθυρίσεις κάτι στο αυτί, μπορείς ταυτόχρονα να την πιάσεις στο μπράτσο, φέρνοντας σας πιο κοντά και δημιουργώντας πιο προσωπική ατμόσφαιρα.

Το βασικότερο που πρέπει να έχεις υπόψη πάντως, είναι όταν την αγγίζεις να μην περιμένεις αντίδραση ή να σταματάς τη ροή της αλληλεπίδρασης, αλλά να την αγγίζεις σαν να είναι κάτι φυσικό.

Αν για οποιοδήποτε λόγο δεις ότι δυσφορεί με το άγγιγμά σου, τότε σημαίνει ότι είτε δεν το έκανες με φυσικό τρόπο, είτε δεν το έκανες στο σωστό χρόνο. Όπως και να έχει σταμάτα να την ακουμπάς για λίγο και συνέχισε τη συζήτηση σα να μη συμβαίνει κάτι. Και λίγο αργότερα την ακουμπάς εκ νέου.

Καθώς όμως προχωράς το φλερτ θα δεις ότι θα είναι όλο και πιο άνετη με το να την ακουμπάς, ότι θα σε ακουμπάει κι αυτή και κυρίως ότι η επαφή θα αυξάνεται και από τους δύο τόσο σε συχνότητα όσο και σε διάρκεια. Κάπου εκεί θα μπορείς να προχωρήσεις σε πιο προσωπικές μορφές αγγίγματος...

Για αυτό το λόγο το άγγιγμα είναι πολύ σημαντικό εργαλείο για το οπλοστάσιό σου και είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Αν το χρησιμοποιείς σωστά, θα δεις τα αποτελέσματά σου να εκτοξεύονται! Και αν θες να μάθεις στην πράξη πως γίνεται σωστά, δες εδώ.

 

 

Premium Bootcamp

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.