Πώς να Αποδώσεις Κάνοντας Κάτι που δεν Θέλεις

Οι καθημερινές προκλήσεις είναι πολλές και πρέπει αν είσαι έτοιμος να αποδώσεις, κάνοντας συχνά πράγματα που δεν θέλεις. Γίνεται;

Πώς Να Αποδώσεις Περισσότερο

Σίγουρα θα έχεις πέσει πάνω σε μια δραστηριότητα όπου πρέπει να αποδώσεις, όμως την συγκεκριμένη στιγμή δεν θέλεις να την κάνεις με τίποτα.

Ίσως βαριέσαι, ίσως είσαι κουρασμένος ή απλά είναι τόσο απαιτητική και οι μπαταρίες σου είναι άδειες.

Όλοι μας καλούμαστε να κάνουμε πράγματα που δεν θέλουμε και να συνθηκολογήσουμε ανάμεσα στο «θέλω» και το «χρειάζεται».

Α) Όταν λοιπόν όχι μόνο χρειάζεται να κάνεις κάτι που δεν θέλεις.

Β) Αλλά και να αποδώσεις σε αυτό.

Γ) Τότε βρίσκεσαι αντιμέτωπος με την υπευθυνότητα μια θέσης, μια νοοτροπίας, μια ολόκληρης ενηλικίωσης.

Τι κάνεις λοιπόν όταν δεν θέλεις αλλά πρέπει;

Για Να Αποδώσεις Σπάσ’ Το Σε Μικρά Κομμάτια

πως να αποδώσεις

Μπορεί να ακούγεται απλό όμως δεν είναι και τόσο.

Οι λόγοι που μπορεί να δυσκολευόμαστε ή να αναβάλουμε να ξεκινήσουμε μια δραστηριότητα είναι προφανώς επειδή την βρίσκουμε δύσκολη, δεν μας αρέσει, θεωρούμε πως δεν θα τα καταφέρουμε έτσι όπως θα θέλαμε ή πως θα πάρε πολύ χρόνο.

Αυτοί πάνω κάτω οι πιο συνηθισμένοι λόγοι.

Με αυτούς τους λόγους στην πλάτη και στο μυαλό, ακόμα και όταν ξεκινήσεις, δεν θα μπορέσεις να ξεκινήσεις πολύ απλά γιατί θα βιάζεσαι να τελειώσει το βασανιστήριο.

Το ίδιο μπορεί να κάνεις όταν φλερτάρεις, γιατί βιάζεσαι να δεις τα αποτελέσματα και έτσι δείχνεις απελπισμένος.

Μάθε ποια λάθη κάνεις και δεν δημιουργείς έλξη.

Όταν παρατηρούμε μια δραστηριότητα, δεν την σκεφτόμαστε σαν μικρότερες δραστηριότητες αλλά σαν σύνολο. Επιπροσθέτως, κάνουμε υποθετικούς υπολογισμούς για τις δυσκολίες που θα συναντήσουμε και πόσο χρόνο θα πάρει.

Δηλαδή την βλέπουμε μέσα από τηλεσκόπιο.

Όταν συμβαίνει αυτό, όχι μόνο το μυαλό θολώνει αλλά δεν μπορείς να αποδώσεις πολύ απλά γιατί δεν μπορείς να συγκεντρωθείς σε ένα και μόνο πράγμα.

Σκέφτεσαι συνεχώς πόσο σου μένει για να τελειώσεις.

Όταν μια δραστηριότητα την σπας σε μικρότερες, είναι πολύ πιο εύκολο στο μυαλό σου να συγκεντρωθεί, να αποδώσεις και φυσικά να γνωρίζεις με μεγαλύτερη και πιο ρεαλιστική ακρίβεια πόσο χρόνο θα πάρει.

Προσοχή Στον Εξαναγκασμό

προσοχή για να απόδωσεις στους στόχους σου

Αυτό είναι λίγο σαν δίκοπο μαχαίρι.

Από την μια είναι σημαντικό να ξεκινήσεις μια δραστηριότητα που δεν θέλεις και από την άλλη ισχύει το παράδοξο πως αν εξαναγκάσεις τον εαυτό σου να κάνει κάτι, τότε το κίνητρο και η απόλαυση εξατμίζονται.

Για αυτό χρειάζεται να βάλεις διασκέδαση στην δραστηριότητα.

Μπορεί να είναι ο τρόπος που θα την κάνεις, μπορεί να είναι απλά το ακούς μουσική ταυτόχρονα. Οτιδήποτε.

Για να μπορέσεις να αποδώσεις για χρειαστεί απαραίτητα να ξεφύγεις από το φάσμα του χρόνου και αν νιώθεις διαρκώς πως είσαι εξαναγκασμένος να κάνεις κάτι που δεν θέλεις, τότε αυτό γίνεται απίθανο.

Η λεπτή διαχωριστική γραμμή βρίσκεται ανάμεσα σε αυτό που θα ήθελες να κάνεις και σε αυτό που πρέπει να κάνεις.

Όταν ξεκινάς να κάνεις αυτό που πρέπει σκέφτεσαι πότε θα κάνεις που θέλεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην συγκεντρώνεσαι και να μην βρίσκεις ευχαρίστηση στο παρόν.

Και φυσικά αυτό επηρεάζει την απόδοση σου.

Όταν θέλεις να αποδώσεις, είτε θα συνδυάσεις, αν γίνεται, αυτό που θέλεις και αυτό που πρέπει είτε θα ανακαλύψεις κάτι που σου αρέσει στην δραστηριότητα που πρέπει να γίνει.

Πού Συγκεντρώνεσαι;

που συγκεντρώνεσαι

Η πιο αποτελεσματική τεχνική όταν θέλεις να αποδώσεις κάνοντας κάτι που δεν θέλεις, είναι το σημείο που θα εστιάσεις την προσοχή σου.

Συνήθως όταν κάτι δεν μας αρέσει, μας προκαλεί σαν μαύρη τρύπα να εστιάσουμε σε ότι είναι δύσκολο και δεν μας αρέσει.

Παρόλα αυτά, αυτό που αμελούμε να κάνουμε είναι συγκεντρωθούμε στο πώς θα μας βοηθήσει ή ποια θα είναι τα θετικά αποτελέσματα από αυτή την δραστηριότητα.

Όταν εστιάζεις στις θετικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν όταν τελειώσει η δραστηριότητα, στο μυαλό σου δημιουργείται εντελώς διαφορετικό νόημα και φυσικά κίνητρο.

Ο Στέφανος Ξενάκης στην εκπομπή μας Apla+Andrika. Ρίξε μια ματιά για το πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου.

Η εστίαση της προσοχής θα πρέπει να προέρχεται από την ερώτηση «τι θα κερδίσω κάνοντας την συγκεκριμένη δραστηριότητα που δεν έχω τώρα;».

Το κίνητρο είναι απαραίτητο να είναι η επιθυμία και όχι ο εξαναγκασμός ή πως δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από το να μην κάνουμε την συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Μπορούμε να μην την κάνουμε ή μπορούμε να την κάνουμε πρόχειρα μόνο και μόνο για να τελειώσει και να διασκεδάσουμε έπειτα.

Ή μπορείς να επιλέξεις να την κάνεις καλά και να αποδώσεις δίνοντας το καλύτερο σου.

Και τον λόγο για αυτό πολλές φορές χρειάζεται να ψάξεις καλά για να τον βρεις.

Θέλεις να αυξήσεις την αποδοτικότητά σου και να βελτιωθείς; Μάθε περισσότερα εδώ.

Διάβασε το βιβλίο ”Άνδρας Αξίας”. Μάθε πως να το αποκτήσεις εδώ.

Να είσαι καλά

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr