Πώς να Απολαμβάνεις το Φλερτ – Μέρος Δεύτερο

Απόλαυσε το φλερτ με τους δικούς σου όρους.
Απόλαυσε το φλερτ με τους δικούς σου όρους.

Αν δεν απολαμβάνεις το φλερτ ποιος ο λόγος να το κάνεις;

Ως συνέχεια του πρώτου μέρους, αναλύονται κυρίως οι εσωτερικές διαμάχες που βιώνουμε όταν θέλουμε να φλερτάρουμε και να εκφράσουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε.

Μπορεί στην αρχή να μην είναι εύκολο όμως ο σκοπός είναι να απολαμβάνεις μια διαδικασία όπου ουσιαστικά δεν έχει κανένα τίμημα.

Πάμε στο δεύτερο μέρος λοιπόν.

Αν δεν βρεις λόγους να το απολαύσεις τότε θα βρεις λόγους να το μισήσεις

Πως να απολαμβάνεις το φλερτ.

Αν δεν βρεις λόγους να απολαύσεις το φλερτ με τις γυναίκες ο εαυτός σου θα το αποβάλει σαν τοξικό απόβλητο. Είναι αμέτρητες οι φορές που έχω πει πως δεν το έχω και καλύτερα να αρχίσω το ψάρεμα.

Όμως η ανάγκη παίζει περίεργα παιχνίδια με το μυαλό και τις σκέψεις.

Όταν βιώνουμε απανωτές αποτυχίες, οι ψυχολογικοί μηχανισμοί άμυνας που έχουμε προσπαθούν να μας προστατέψουν από το να σκάσουμε σαν φουσκωμένο μπαλόνι.

Αν δεν αναπτύξεις μηχανισμούς ανάκαμψης τότε το Εγώ σου θα σε απομακρύνει από την διαδικασία.

Η ποσότητα αποτυχίας που θα αντέξεις καθορίζει την ποσότητα επιτυχίας που θα έχεις.

Νομίζεις πως έχεις επιλογή όμως δεν έχεις

Πως να απολαμβάνεις το φλερτ.

Αν δεν φλερτάρεις με γυναίκες τότε δεν θα έχεις γυναίκες. Απλό και ξεκάθαρο.

Αν δεν μάθεις να απολαμβάνεις το φλερτ τότε θα σου φαίνεται συνεχώς ένα βουνό που πρέπει να ανέβεις και μια αγγαρεία που σε βάζει να κάνεις κάποιος που σου ρίχνει καψώνι.

Όμως σκέψου: Υπάρχει κάτι καλύτερο από το να μιλάς με γυναίκες που σου αρέσουν;

Η πείνα θα σε οδηγήσει στην επιτυχία. Έτσι και αλλιώς, αν ήσουν ήδη πετυχημένος θα προβληματιζόσουν με άλλα θέματα. Αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει.

Αν έχεις βάλει πλώρη για την επιτυχία, το κάψιμο που αισθάνεσαι πως τίποτα δεν είναι αρκετό δεν φεύγει ανεξάρτητα τον τομέα που ασχολείσαι και καταπιάνεσαι κάθε φορά.

Πως να απολαμβάνεις το φλερτ.

 

Όμως η πικρή αλήθεια είναι πως δίνουμε στον εαυτό μας επιλογή ενώ ουσιαστικά δεν έχουμε. Νομίζουμε πως όταν κάνουμε την επιλογή να μην φλερτάρουμε αποφεύγουμε την απόρριψη, την έκθεση και την αίσθηση του άβολου.

Όμως αυτό δεν ισχύει.

Αν δεν έχεις γυναίκες στην ζωή σου ή τις γυναίκες που θα ήθελες η μόνη επιλογή που έχεις είναι να εξελιχθείς και να πας προς τα πάνω. Αν βρίσκεσαι στον πάτο του βαρελιού χαμογέλα, μην κλαις.

Το ταξίδι μόλις ξεκίνησε.

Δεν υπάρχει ήττα στο φλερτ – Μόνο οι σκέψεις που κάνεις για αυτό

Πως να απολαμβάνεις το φλερτ.

Θέλεις να προσεγγίσεις όμως το άγχος προσέγγισης σου ρίχνει κλωτσιά στο στομάχι. Μιλάς σε μια γυναίκα που σου αρέσει και δεν παίρνεις τις αντιδράσεις που θα ήθελες. Εκείνη την στιγμή θέλεις να της πεις:

« Ξέρεις, προσπαθώ να φλερτάρω μαζί σου αλλά οι μονολεκτικές σου απαντήσεις δεν βοηθούν και τόσο ».

Όμως κάτι σε σταματά από το να πεις αυτό που θέλεις και να το βγάλεις από μέσα σου. Επιλέγεις το βολικό από την έκφραση.

Πως να απολαμβάνεις το φλερτ.

 

Και κάθε φορά που επιλέγουμε τον εύκολο δρόμο ένα κομμάτι μας μαραζώνει επειδή γνωρίζει πως επιλέξαμε την ήττα. Και αυτό γιατί ήττα δεν είναι να αποτύχεις. Ήττα είναι να μην προσπαθήσεις.

Βέβαια, όταν βρίσκεσαι κάτω υπό πίεση το τελευταίο που σκέφτεσαι είναι να αναλάβεις δυναμικά. Εκείνη την στιγμή σκέφτεσαι στρατηγικές έκτακτης φυγής και όταν είσαι αρχάριος είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Πως να απολαμβάνεις το φλερτ.

 

Το μυστικό συστατικό είναι να εντοπίσεις τον κώδικα για να απολαμβάνεις το φλερτ. Και για να το κάνεις θα χρειαστεί να ανακαλύψεις πως απολαμβάνεις τον εαυτό σου όταν φλερτάρεις με γυναίκες.

Και για να το καταφέρεις πρέπει κάθε δευτερόλεπτο να έχεις μια ξεκάθαρη απάντηση στην ερώτηση:

« Πως θέλω να θυμάμαι την στιγμή; »

Το φλερτ είναι είδος διασκέδασης – Φρόντισε λοιπόν να διασκεδάσεις με τους δικούς σου όρους

Πως να απολαμβάνεις το φλερτ.

Εσύ έχεις την πίτα εσύ και το μαχαίρι. Κανένας δεν σου είπε να ανεχτείς το οτιδήποτε. Αν φλερτάρεις με μια γυναίκα και δεν περνάς καλά απλά σταμάτα να φλερτάρεις.

Αν μια γυναίκα σε ταλαιπωρεί τότε προχώρα παρακάτω.

Το φλερτ δεν είναι αναγκαίο κακό. Είναι απλά αναγκαίο. Είναι ένα απαραίτητο είδος επικοινωνίας που αν λείπει αισθάνεσαι πως ένα κομμάτι της ζωής σου δεν βρίσκεται στην θέση του.

Η απόρριψη σου σκίζει τα σωθικά μόνο αν αμφιβάλεις για τον εαυτό σου

Πως να απολαμβάνεις το φλερτ.

Η απόρριψη είναι ο καθρέφτης των πεποιθήσεων σου. Αν αμφιβάλεις σε κάτι για τον εαυτό σου τότε η οποιαδήποτε απόρριψη θα σε χτυπήσει στο κεφάλι σαν σφυρί.

Η απόρριψη θα σε πατήσει στον κάλο απότομα και βίαια. Και για να μην νοιάζεσαι όταν απορρίπτεσαι θα πρέπει να το κερδίσεις.

Πως να απολαμβάνεις το φλερτ.

 

Όλοι απορρίπτονται. Όλοι. Κανείς δεν έχει την δυνατότητα να μείνει στον πάγκο όταν έρχεται η απόρριψη. Όμως έχει διαφορά να χάσεις ξέροντας πως δεν έκανες τίποτα σε σύγκριση με την απόρριψη που ήρθε κάνοντας αυτό που ήθελες.

Απόρριψη είναι να κοιτάς όλο το βράδυ μια γυναίκα και να την βλέπεις να φεύγεις χωρίς να έχεις κάνει τίποτα και απόρριψη είναι να προσεγγίσεις και εν τέλει να μην γίνει τίποτα.

Η διαφορά μεταξύ τους όμως είναι τεράστια.

Όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση που έχεις από την έκφραση των προθέσεων σου λόγω φόβου, τόσο πιο βαριά θα είναι η απόρριψη. Θα σου κάτσει στον λαιμό στα κόκκαλο από ψάρι και όση ψίχα και αν φας δεν θα πάει κάτω.

Η απόρριψη είναι η βίαιη αποκάλυψη του πως διαχειρίζεσαι τον εαυτό σου όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θα ήθελες.

Είναι η στιγμή που βρίσκεσαι αντιμέτωπος με όλα αυτά που προσπαθούσες, για χρόνια να κρύψεις κάτω από το χαλάκι πιστεύοντας  αυτή είναι η θέση σου.

Το πρώτο πράγμα που συνειδητοποίησα όταν άρχισα να φλερτάρω ήταν πως ήμουν άσχετος, φοβιτσιάρης και πως δεν ήξερα να μιλάω (Όχι μόνο με γυναίκες. Ήμουν γενικότερα τούβλο).

Ξεκίνησα να αλλάζω το στυλ μου και την συμπεριφορά μου προσπαθώντας να δείχνω πιο ελκυστικός. Και το κατάφερα. Όμως τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά.

Κάποια στιγμή λοιπόν βρήκα ένα κενό στον κώδικα. Κατά πόσο προσπαθούσα να αλλάξω για εμένα;

Η πρώτη απάντηση στην παραπάνω ερώτηση ήρθε εύκολα. Ήθελα να δω διαφορά με τις γυναίκες οπότε όντως άλλαζα για εμένα. Όμως άρχισα να παρατηρώ πως κάθε φορά που δεν έπαιρνα θετικές αντιδράσεις από τις γυναίκες, πήγαινα πάλι πίσω και έκανα καινούργιες αλλαγές.

Ο εαυτός μου δεν ήταν παρών. Το τι ήθελα πραγματικά για εμένα δεν ήταν ξεκάθαρο με αποτέλεσμα να χρησιμοποιώ ως δείκτη επιτυχίας εξωγενείς παράγοντες και στοιχεία.

Αν έκανα πετυχημένο φλερτ τότε ήμουν πετυχημένος και καλός με τις γυναίκες. Αν οι απορρίψεις έπεφταν σαν χαστούκια σε τσακωμό, τότε αμφισβητούσα όλα τα θεμέλια που είχα στήσει και μετά πάλι από την αρχή.

Εν τέλει, και αυτό που θέλω να πω είναι πως θα πρέπει να ορίσεις το δικό σου θεμέλιο και ακρογωνιαίο λίθο σε οποιαδήποτε διαδικασία. Θα πρέπει ορίσεις μόνος σου μια πηγή επιβεβαίωσης.

Και αυτό φίλε είναι το παιχνίδι που κάνεις με τον εαυτό σου. Και ίσως το σημαντικότερο.

Στο τέλος της ημέρας δεν μετράει τι κέρδισες αλλά πως το διεκδίκησες

Πως να απολαμβάνεις το φλερτ.

Όλοι προσπαθούν για το αποτέλεσμα και από αυτό κρίνουν τον εαυτό τους. Εσύ, εγώ, όλοι.

Αν προσεγγίζεις και δεν βλέπεις αποτελέσματα δεν μπορείς να είσαι με το χαμόγελο και να πετάς από την χαρά σου. Δεν γίνεται και το ξέρουμε καλά.

Όμως οι παράγοντες που εμπλέκονται σε οποιαδήποτε διαδικασία επιτυχίας είναι ευμετάβλητοι και δεν είναι πάντοτε κάτω από τον έλεγχο μας.

Όταν όμως έχεις ανάγκη το αποτέλεσμα ξεχνάς δύο πολύ βασικά πράγματα:

  1. Το κίνητρο και τους λόγους που προσπάθησες εξαρχής.
  2. Το τραγελαφικό της υπόθεσης: Συγκεντρωνόμαστε περισσότερο σε πράγματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε και δεν δίνουμε σημασία σε πράγματα που έχουμε πραγματικά επίδραση πάνω τους.

Όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά και έρχονται οι αποτυχίες, κάτι που είναι δεδομένο όσο και αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, ξαφνικά συμβαίνει το εξής περίεργο:

Πατάμε διαγραφή σε όλους τους λόγους που αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε.

Είναι λες και όλες οι ανάγκες και τα κίνητρα που μας ώθησαν να ξεκινήσουμε την προσπάθεια να σταματούν να έχουν την αξία που είχαν και προτεραιότητα γίνεται το εύκολο και το βολικό.

Οι δυσκολίες που πρόκειται να συναντήσεις δεν είναι λόγοι να τα παρατήσεις αλλά ενδείξεις πως χρειάζεται να προσεγγίσεις διαφορετικά την κατάσταση.

Αν δεν συνειδητοποιήσεις το παραπάνω η κάθε αποτυχία θα σε στέλνει στο κρεβάτι με πυρετό.

Το φλερτ αποκαλύπτει πόσο σοβαρά παίρνεις την άποψη των άλλων για εσένα

Πως να απολαμβάνεις το φλερτ.

Πρόσεξε γιατί είναι σημαντικό…

Το οποιοδήποτε είδος απόρριψης δεν είναι μια αποτυχία αλλά μια μορφή κριτικής.

Το πώς αντιμετωπίζεις την απόρριψη σχετίζεται άμεσα με το πώς διαχειρίζεσαι την κριτική.

Η άποψη της κάθε γυναίκας για τον χαρακτήρα σου, την εξωτερική σου εμφάνιση, το στυλ σου και τον τρόπο που προσέγγισες είναι μια κριτική για το μυαλό σου.

Πως να απολαμβάνεις το φλερτ.

 

Ο βαθμός που σε επηρεάζει η άποψη των γυναικών αποκαλύπτει όλα αυτά που πιστεύεις για τον εαυτό σου και τους τρόπους που τον εαυτό σου όταν εξοστρακίζεσαι από καταστάσεις που έχουν αξία για εσένα.

Κάθε φορά που κάτι δεν πηγαίνει καλά δέχεσαι μια αρνητική κριτική. Το πρόβλημα είναι πως ποτέ η αρνητική κριτική δεν έρχεται μόνη της και ποτέ δεν είναι ουδέτερη για το μυαλό μας.

Όταν βρισκόμαστε μπροστά στην κριτική το κεφάλι μας παίρνει φωτιά προσπαθώντας να βάλει σε σειρά ένα τσουβάλι από παράγοντες και μεταβλητές.

Για ποιο λόγο την δεχτήκαμε, αν είναι ακριβής, αν είναι δικό μας φταίξιμο ή αυτού που την άσκησε και φυσικά πως θα αντιδράσουμε.

Το ζουμί όμως είναι πως όλοι θέλουμε να την πετάξουμε από πάνω μας λες και είναι καυτό υγρό. Κανείς δεν την γουστάρει και κυρίως κανείς δεν θέλει να επεξεργαστεί τα μοτίβα που αντιδρά σε αυτή.

Ο λόγος είναι απλός: Πίσω από την αντίδραση στην κριτική κρύβονται ανασφάλειες βαθιά ριζωμένες.

Δεν είναι το φλερτ που δεν απολαμβάνουμε αλλά τις ανασφάλειες μας.

Όπως πάντα, περιμένω τα σχόλια σου εδώ.

Να είσαι καλά

Christos
Βρες με!

Christos

Head Of Training at Men Of Style
Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα.

Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων.

Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr
Christos
Βρες με!