Πως να χειριστείς την αμηχανία στο φλερτ

Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που θα αντιμετωπίσεις στο παιχνίδι είναι η αμηχανία. Θα προκύψει σε πολλές στιγμές αλλά η πιο συχνή είναι εκείνη την στιγμή της σιωπής ή όταν κάποιος από τους 2 σας πει ένα αστείο άκαιρο ή μη κατανοητό.

Η Αμηχανία είναι κάτι που ανεξαρτήτως επιπέδου το έχουμε αντιμετωπίσει όλοι. Θα υπάρχουν πάντα πιθανότητες να προκύψει εφόσον προσεγγίζουμε και μιλάμε με άγνωστες γυναίκες και το να βλέπεις το interaction να μην πηγαίνει πουθενά είναι πραγματικά ένα άσχημο συναίσθημα.

Η αμηχανία δημιουργείται συνήθως όταν διστάζεις να ηγειθείς στην επαφή σας, επειδή φοβάσαι ότι η γυναίκα δεν θα ακολουθήσει, οπότε πασχίζεις να βρεις τρόπους να συνεχίσεις την συζήτηση κρατώντας έστω και αν τα λεγόμενα σου είναι τελείως άσχετα με το vibing (την ροή της επικοινωνίας) και σκέφτεσαι διαρκώς «τι να πω τώρα» ή «τι να κάνω μετά;»
Αλλά πριν γράφω μερικούς τρόπους να την ξεπεράσεις θα εξετάσουμε γιατί μια γυναίκα αισθάνεται αμηχανία.
Είναι απλό: Φοβάται!

Ότι αισθάνεσαι  αισθάνεται

Δεν φοβάται όπως εσύ «μην τυχόν δεν είναι αρκετή για ‘σένα» (αν και υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις που λόγω μεγάλης αξίας σου στα μάτια της η γυναίκα ουσιαστικά θα αυτοαπορριθφεί γιατί δεν έχει την αυτοπεποίθηση που θα την κάνει να είναι σίγουρη ότι μπορεί να σε κρατήσει), φοβάται το άγνωστό.. Μην ξεχνάς ότι με το που πλησιάζεις και μέχρι να δει ότι δεν απειλείται, κάνει σκέψεις όπως «ποιος είναι αυτός;», «τι θέλει από εμένα και μου μιλάει» κλπ.
Για αυτό και πρέπει να είσαι ήρεμος και σταθερός ειδικά στην αρχή. Ο στόχος είναι να απαντήσεις αυτές τις ερωτήσεις της λεκτικά ή μη, δείχνοντας υγιής συναισθηματικά άνδρας και σίγουρος για τον εαυτό σου!

Για να αντιμετωπίσεις την αμηχανία λοιπόν ακολούθησε τους παρακάτω τρόπους:

1) Αναγνώρισε την:

Όταν φέρνεις τους «δαίμονες» στο φως πεθαίνουν!
Προσωπικά τον θεωρώ τον πιο απλό και αποτελεσματικό τρόπο. Εκφράζεις το συναίσθημα σου και με το να αναγνωρίζεις τι συμβαίνει, της δείχνεις ότι την καταλαβαίνεις κιόλας. «Είδες είναι αυτές οι αμήχανες σιωπές που συμβαίνουν καμιά φορά. Ευτυχώς κρατάνε λίγο» Θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματικό αν το κάνεις με χιούμορ Το να είσαι ήρεμος όταν δημιουργηθεί αμηχανία όπως έγραψα παραπάνω θα χρειαστεί λίγο εμπειρία αλλά με τον καιρό θα αντιμετωπίζεις όλο και λιγότερες τέτοιες στιγμές τις οποίες θα είσαι ικανός να χειριστείς άψογα!

2) Κάνε μια δήλωση κατανόησης:

Κάτι άλλο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να αντιμετωπίσεις την αμηχανία είναι μια δήλωση του τύπου
«Μου φαίνεται ότι αισθάνεσαι λίγο άβολα. Μάλλον δεν έχεις συνηθίσει άνδρες να σε πλησιάζουν συχνά ε;»
και απλά συνεχίζεις την συζήτηση από εκεί.

3) Άλλαξε θέμα συζήτησης:

Ένας από τους λόγους που δημιουργείται αμηχανία είναι όταν ξεκινάς ένα θέμα συζήτησης και κυριολεκτικά το εξαντλείς σε τέτοιο βαθμό  μέχρι που κανένας από τους 2 να μην έχει να πει κάτι άλλο. Μόλις καταλάβεις ότι συμβάινει κάτι τέτοιο μην πανικοβληθείς απλά άλλαξε θέμα. Ο διάλογος χρειάζεται να βγαίνει αβίαστα και να τον κατευθύνεις σε θέματα που γουστάρεις να μιλάς και εξυπηρετούν και τον σκοπό σου.

4) Χαλάρωσε και αγνόησε την άβολη στιγμή:

Κάποιες φορές όταν πεις ένα κακό αστείο ή (έστω δεν το καταλάβει) ή δοκιμάσεις να την αγκαλιάσεις και εκείνη τραβηχτεί επειδή οι επόμενες στιγμές θα είναι γεμάτες αμηχανία. ¨Ενας από τους τρόπους που μπορείς να το ξεπεράσεις είναι να το αγνοήσεις. Δεν χρειάζεται να το σχολιάσεις γιατί θα δημιουργήσεις μεγαλύτερο θέμα για αυτήν επειδή θα αναγκαστεί να απολογηθεί και αυτό θα αυξήσει την αμηχανία σας. Απλά αν μείνεις χαλαρός και το αγνοήσεις, θα ακολουθήσει και εκείνη.

 

 

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.