Χρησιμοποίησε την Απόρριψη για να Γίνεις Καλύτερος

Είναι λογικό μέχρι κάποιο σημείο να θεωρούμε πως η απόρριψη είναι κάτι προσωπικό, με αποτέλεσμα να μας σαμποτάρει. Διάβασε πως πολλές φορές η απόρριψη δεν είναι δική σου ευθύνη.

Απόρριψη Για Να Γίνεις Καλύτερος

Η απόρριψη πονάει. Ειδικά όταν δεν έχεις πολλές ευκαιρίες μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Αρχίζεις και αμφισβητείς τα πάντα πάνω σου, ακόμα και αυτά για τα οποία νιώθεις κάποια σιγουριά, κάτω από φυσιολογικές συνθήκες.

Η απόρριψη επίσης πονάει, ειδικά όταν δεν προσεγγίζεις ερωτικά αρκετές γυναίκες. Γιατί νιώθεις πως η επόμενη ευκαιρία που θα έχεις με κάποια άλλη, θα αργήσει να έρθει. Και τότε χτυπάει το καμπανάκι της μοναξιάς.

Πώς θα διαχειριστείς λοιπόν την απόρριψη από μία γυναίκα, όχι μόνο για να μη σου χαλάσει τη διάθεση, αλλά και για να γίνεις καλύτερος;

Ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα κάποια πράγματα, αφού βέβαια ρίξεις μια ματιά στο παρακάτω βίντεο και τσεκάρεις τα λάθη που σε οδηγούν στην απόρριψη:

Η Γυναίκα Συνήθως Δεν Απορρίπτει Εσένα Που Την Προσεγγίζεις, Αλλά…

Όταν πλησιάζεις μία γυναίκα, μπορεί να σε έχει απορρίψει πριν καν της μιλήσεις, πριν καν σε δει και σε ακούσει. Για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με εσένα, όπως:

#1. Είναι δεσμευμένη ή και ερωτευμένη, οπότε ούτε συναισθηματικά νιώθει διαθέσιμη να φλερτάρει. Αλλά ούτε ηθικά το βρίσκει σωστό. Απλά δεν έχεις την ευκαιρία, όποιος και αν είσαι.

Σίγουρα μερικές κοπέλες θα ισχυριστούν ότι είναι σε σχέση ενώ δεν είναι. Ή ενώ αυτό δεν επηρεάζει ιδιαίτερα το αν θα κάνουν σεξ με κάποιον που γνώρισαν, όμως υπάρχουν και οι κοπέλες που όντως δεν είναι συναισθηματικά και σεξουαλικά διαθέσιμες!

#2. Χώρισε πρόσφατα από μακροχρόνια σχέση (πριν λίγες μέρες, για παράδειγμα) και ακόμα δεν μπορεί να διαχειριστεί το οτιδήποτε.

#3. Της φταίνε οι περισσότεροι άνδρες λόγω μιας πρόσφατης άσχημης εμπειρίας και απέχει προσωρινά από το άθλημα του φλερτ.

#4. Τσακώθηκε με τον πατέρα της / τους γονείς της και δεν έχει διάθεση.

Όσο πιο απότομη είναι μία γυναίκα από το πρώτο δευτερόλεπτο της προσέγγισης, τόσο πιο πιθανόν είναι να μην ευθύνεσαι εσύ. Ούτε ο τρόπος που την προσέγγισες. Αλλά η συναισθηματική κατάσταση της κοπέλας της δεδομένη χρονική στιγμή.

Οπότε συνειδητοποιείς πως σε αυτή την περίπτωση, η απόρριψη δεν έχει να κάνει με τον τρόπο που την προσέγγισες, ούτε με το πώς είσαι εμφανισιακά, ούτε με τη δουλειά σου.

Η απόρριψη σε αυτή την περίπτωση είναι αναπόφευκτη, ανεξάρτητα από το ποιος την προσεγγίζει. Παρόλα αυτά και σε αυτή την περίπτωση, εφόσον αναπτύξεις αρκετά τις επικοινωνιακές σου ικανότητες, θα μπορείς να διαχειριστείς μία τέτοια απόρριψη και να φεύγεις με τον δικό σου τρόπο.

Η Γυναίκα Απορρίπτει Την Προσέγγισή Σου
απόρριψη

Εφόσον έχεις ασχοληθεί με την προσέγγιση ή με την αρθρογραφία μας και με τα βίντεο που ανεβάζουμε συστηματικά στο youtube, θα έχεις καταλάβει πόσο σημαντική είναι η συμπεριφορά και ο τρόπος που θα προσεγγίσεις μία γυναίκα που σου αρέσει.

Η γυναίκα απορρίπτει την προσέγγισή σου, ως επί το πλείστον. Όχι την εμφάνισή σου (με εξαίρεση ακραίες περιπτώσεις) και σίγουρα όχι τον χαρακτήρα σου, δεν μπορεί να μάθει τον χαρακτήρα σου μέσα σε τρία λεπτά ή και 20 λεπτά που σε απέρριψε, σωστά;

Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες συμπεριφορές λοιπόν, που η γυναίκα απορρίπτει;

 • Γέρνεις το σώμα σου προς το μέρος της ή στρέφεις το σώμα σου προς το μέρος της, νωρίς στην προσέγγιση, δείχνοντας έτσι υπερβολικό ενδιαφέρον αρκετά νωρίς στη γνωριμία.
 • Την ρωτάς αν της αρέσεις ή αν την ενοχλείς, δείχνοντας ανασφάλεια αντί για ευγένεια.
 • Κάνεις συνεχώς ερωτήσεις για να κρατήσεις ζωντανή τη συζήτηση, χωρίς να σε ενδιαφέρει αν αυτές αποσκοπούν σε κάτι, όπως για παράδειγμα να την γνωρίσεις καλύτερα ή να σου ανοιχτεί.
 • Δεν εκφράζεις ερωτική πρόθεση και δεν της ζητάς να σε ξαναδεί, είναι και αυτό μια μορφή απόρριψης.
 • Την κοιτάζεις πολλή ώρα πριν πας να της μιλήσεις και δε χαμογελάς.
 • Δε σέβεσαι το γεγονός ότι είναι με τις φίλες της έξω και αγνοείς τις φίλες της κατά τη διάρκεια της προσέγγισης.

Υπάρχουν και άλλα αρκετά σημαντικά και θεμελιώδη λάθη που πρέπει να αποφύγεις, όταν προσεγγίζεις μία γυναίκα που σου αρέσει. Αν αναγνωρίζεις όμως κάποια από αυτά, πρέπει να τα διορθώσεις.

Ένας εύκολος τρόπος να καταλάβεις πως η απόρριψη ευθύνεται στον τρόπο που την προσέγγισες και όχι στην κοπέλα, είναι ότι θα δεις ότι αρχικά υπάρχει (ή δημιουργείται από εσένα) ένα θετικό κλίμα, που στην πορεία όμως ανατρέπεται.

Εκεί πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι κάτι στην προσέγγιση ή στον τρόπο που κλιμάκωσες, την έκανε να ξενερώσει. Το χρονικό σημείο στο οποίο λοιπόν είδες την αλλαγή στη συμπεριφορά της γυναίκας, είναι και το χρονικό σημείο στο οποίο η προσέγγισή σου πήρε λάθος πορεία.

Δεν Ευνοούν Οι Συνθήκες

Όταν διεκδικείς, δείχνεις ότι είσαι ένας Άνδρας Αξίας με κριτήρια και επιθυμίες. Όταν κυνηγάς, αυτή η εικόνα αλλάζει. Πού σταματάει όμως η διεκδίκηση και που ξεκινάει το κυνήγι; Σήμερα ο Χρήστος θα απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, αλλά θα σου δώσει επίσης και τους 5 σημαντικότερους λόγους για να σταματήσεις να την κυνηγάς.

Μερικές φορές θα τύχει να μιλήσεις με μία κοπέλα, να φλερτάρεις, να εκφράσεις ερωτικό ενδιαφέρον και ενώ η κοπέλα ανταποκρίνεται, αρνείται αν ανταλλάξετε στοιχεία ή αρνείται να βγείτε, ή ενώ βγαίνει μαζί σου, αρνείται να συνεχίσει τη γνωριμία. Τι μπορεί να συμβαίνει;

 • Κάποια στην παρέα της είναι κουτσομπόλα και δε θέλει να δώσει δικαίωμα ή είναι φίλη με τον πρώην της / νυν της ή είναι με κάποιον συγγενής της.
 • Της αρέσει κάποιος άλλος στο μπαρ, στο πάρτι ή οπουδήποτε την γνώρισες, με τον οποίο έχει κάποια μικρή ή μεγάλη προϊστορία, οπότε έχει εστιάσει την προσοχή της σε αυτόν και δε θα δώσει εύκολα σε κάποιον άλλον μια ευκαιρία.
 • Υπάρχει χρονικός περιορισμός: Μπορεί να είναι από άλλη πόλη ή χώρα ή να βρίσκεται σε περίεργη χρονική περίοδο στη ζωή της, όπως εξεταστική ή πανελλήνιες. Μπορεί επίσης να σκοπεύει να φύγει διακοπές για πολύ καιρό (καλοκαίρι, γαρ) και να θεωρεί άσκοπο να ξεκινήσει μία επικοινωνία μέσω τηλεφώνου ή και διαδικτύου για τόσο πολύ καιρό.

Πρέπει να χωνέψεις ότι αυτά δεν είναι στο χέρι μας. Καμιά φορά όμως, μπορείς να τα παρατηρήσεις πριν την προσέγγιση, οπότε να αποφύγεις να χάσεις χρόνο και ενέργεια για μία χαμένη υπόθεση. Όπως και να έχει, μία απόρριψη λόγω συνθηκών δεν πρέπει να σε κάνει να χάσεις το ψυχικό σου σθένος. Δεν είναι όλα στις δικές μας δυνάμεις.

Δικαιολογίες Ευγενικής Απόρριψης
απόρριψη

Από την άλλη, υπάρχουν και περιπτώσεις που η γυναίκα επικαλείται ακατάλληλες συνθήκες, για να σε αποφύγει. Οι πιο συνηθισμένες, είναι:

 • Θέλω λίγο χρόνο για τον εαυτό μου αυτό τον καιρό (γιατί πας να της κλέψεις τον χρόνο).
 • Θέλω να τα βρω με τον εαυτό μου (είναι τσακωμένη).
 • Είσαι πολύ καλό παιδί, δε σου αξίζω (φοβάμαι ότι θα σε πληγώσω γιατί νιώθω ότι μπορώ να σε κάνω ότι θέλω).
 • Δεν είμαι σε φάση αυτό τον καιρό για γνωριμίες, δεν ψάχνομαι.
 • Είμαι παντρεμένη (24 ετών, δε φοράει βέρα).
 • Είχαμε μία σοβαρή συζήτηση με τη φίλη μου και τώρα θέλουμε να τη συνεχίσουμε (1:00 μετά τα μεσάνυχτα στο κλαμπ με δυνατή μουσική, κάνουν meeting).

Τις περισσότερες φορές, μία τέτοια απόρριψη της γυναίκας σημαίνει ένα και μόνο πράγμα:

Δεν Κατάφερες Να Δημιουργήσεις Έλξη

δεν υπάρχει έλξη

Πάρε λοιπόν αυτήν την πληροφορία και προσπάθησε την επόμενη φορά που θα προσεγγίσεις μία γυναίκα, να δημιουργήσεις περισσότερη έλξη ή επιστρέφοντας στο «Η Γυναίκα Απορρίπτει την Προσέγγισή σου», κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της προσέγγισης η κοπέλα έχασε το ερωτικό της ενδιαφέρον, εξαιτίας κάποιου λάθους χειρισμού σου.

Η γυναίκα δείχνει με τις κινήσεις της πώς θέλει να αποπλανηθεί, αφού την έχεις προσεγγίσει. Δείχνει και με τις αντιδράσεις της πότε ξενερώνει ή πότε το ενδιαφέρον της φουντώνει.

Η απόρριψη είναι μαι δύσκολη κατάσταση που σε κάνει να νιώθεις άβολα, σίγουρα. Για το τέλος όμως, θα σου πούμε ότι σημασία έχει το πώς τη βιώνεις εσύ. Η απόρριψη για να γίνεις καλύτερος λοιπόν. Αν την αξιολογήσεις σαν μια διδακτική εμπειρία που σου επιτρέπει να βελτιωθείς, τότε μπορεί η απόρριψη να σου μάθει τα όρια του εαυτού σου και να σε εξελίξει στο φλερτ και όχι μόνο.

Εάν θέλεις να μπορείς να μεταφράσεις περισσότερες γυναικείες συμπεριφορές, σε περιμένω για μία Δωρεάν Συνάντηση να συζητήσουμε τα εμπόδια που αντιμετωπίζεις όταν φλερτάρεις με μία κοπέλα που σου αρέσει.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Σε απέρριψε και δεν ξέρεις πώς να το διαχειριστείς; Δες εδώ και σίγουρα θα μάθεις!

Ένας Άνδρας Αξίας αντιμετωπίζει την απόρριψη ως εμπειρία. Διάβασε το βιβλίο από τους ιδρυτές του Men Of Style εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.