Πώς να Επικοινωνείς Αποτελεσματικά με Όλους

Πώς να επικοινωνείς αποτελεσματικά (με όλους)

Μάθε Τι Να Κάνεις Για Να Επικοινωνείς Αποτελεσματικά

Η αποτελεσματική και καθαρή ικανότητα επικοινωνίας με τους γύρω σου είναι ένα πολύ βασικό χαρακτηριστικό που θες να έχεις και να αναπτύξεις, τόσο για το φλερτ, όσο και για κάθε άλλο τομέα (επαγγελματικό, κοινωνικό κλπ). Στο κάτω –κάτω ζούμε στην εποχή της απόλυτης μαζικής επικοινωνίας, όπου όλοι μιλάνε. Συνέχεια. Αλλά παρόλο που όλοι μιλάνε πόσο κατανοητοί γίνονται; Για αυτό είναι ωραίο να ξεχωρίζεις επειδή επικοινωνείς σωστά και μπορείς να περάσεις στους άλλους όλα τα σημεία που θέλεις.

Και πίστεψε με, θα σε βοηθήσει πολύ και στο φλερτ να επικοινωνείς γρήγορα και αποτελεσματικά αυτό που θέλεις.  Στις γυναίκες δεν αρέσουν οι άνδρες που δεν μπορούν να μιλήσουν καθαρά. Και μιλάνε όλο με «αααα», «εεεε» και κάτι μπερδεμένες προτάσεις-περικοκλάδες.

Για να κρατάς ροή και έλξη στην επεικοινωνία με μια γυναίκα που φλερτάρεις για παράδειγμα, μπορείς να εφαρμόσεις αυτά που θα μάθεις στο βίντεο εδώ.

#1. Λάβε Υπόψη Την Εξοικείωση Του Ακροατηρίου Σου Με Το Θέμα

πως να επικοινωνείς αποτελεσματικά

Ένα από τα πρώτα λάθη που κάνουμε όταν πρόκειται για την επικοινωνία, είναι ότι συχνά ξεχνάμε ότι πολλές φορές μιλάμε σε ανθρώπους που δεν έχουν το ίδιο background με εμάς. Είτε στο facebook, είτε κατά πρόσωπο, μαζεύουμε κοντά μας ανθρώπους που μοιράζονται μαζί μας κοινές εμπειρίες αλλά και κοινή οπτική για τη ζωή. Είναι απολύτως κατανοητό να τείνουμε ασυναίσθητα προς ανθρώπους με τους οποίους έχουμε πολλά κοινά. Αλλά μία από τις παρενέργειες είναι ότι αποκτούμε την τάση να μιλάμε πιο εξειδικευμένα. Κάθε ομάδα ανθρώπων αναπτύσσει τη δική της «γλώσσα». Σημεία που σε εμάς και στους κοντινούς μας διαισθητικά φαίνονται προφανή και αυτονόητα, μπορεί να αφήνουν άλλους ανθρώπους μπερδεμένους.

Για αυτό μην υποθέτεις ότι οι άνθρωποι γύρω σου γνωρίζουν εσένα ή το θέμα τόσο καλά όσο νομίζεις. Αν αυτό που λες είναι ελαφρώς εξειδικευμένο, τότε οι πιθανότητες να μην γίνεις κατανοητό είναι υψηλές.

#2. Να Είσαι Όσο Πιο Σαφής Και Περιεκτικός Γίνεται Στην Επικοινωνία

Μπορείς να εκτοξεύσεις κι εσύ την επικοινωνία σου για να επικοινωνείς αποτελεσματικά.

Ένα από τα εμπόδια στην επικοινωνία είναι η πολλή επικοινωνία. Υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στο να εντυπωσιάσεις κάποιον με την εξυπνάδα σου και στο να τον ζαλίσεις με την πολυλογία σου.

Είναι εύκολο (ειδικά αν σου αρέσει το θέμα ή αν νιώθεις αμήχανος) να ξεχαστείς και να μιλάς, μιλάς, μιλάς νομίζοντας ότι είσαι και ενδιαφέρων για τους άλλους,  μόνο και μόνο λόγω της έκτασης της ομιλίας σου. Το νόημα της επικοινωνίας όμως είναι η κατανόηση και αυτό συχνά χάνεται ανάμεσα στο εξεζητημένο λεξιλόγιο, την έκταση των προτάσεων, το ασύνδετο συντακτικό και τα μεγάλα κενά και παύσεις.

Αν θες να γίνεσαι κατανοητός, τότε πρέπει να κρατάς τα πράγματα σύντομα, απλά και καθαρά. Να ψάχνεις τον πιο απλό και σύντομο τρόπο να εξηγήσεις αυτό που θες, διατηρώντας όμως το νόημα που θέλεις να περάσεις.

Σαν γενικός κανόνας, καλό είναι να ξεκινάς με μία γρήγορη σύνοψη αυτού που θες να πεις και να εξηγείς αργότερα αν χρειάζεται. Με αυτό τον τρόπο είναι πιο εύκολο για τους άλλους ανθρώπους να σε παρακολουθήσουν, καθώς θα έχουν μία βάση για το τι πρόκειται να πεις.

 

Πώς να επικοινωνείς αποτελεσματικά (με όλους)

#3. Ο Τρόπος Σου Στην Επικοινωνία Μετράει

Το «δεν έχει σημασία μόνο τι λες, αλλά πως το λες» εμπεριέχει μεγάλη αλήθεια. Ο συνολικός τόνος που χρησιμοποιείς μπορεί να επηρεάσει πολύ το πόσο οι άλλοι ακούν αυτά που λες. Ο τρόπος που μιλάμε, από την επιλογή των λέξεων, την έκταση των προτάσεων μέχρι τον τονισμό που επιλέγουμε, μπορεί να αλλάξει εντελώς την επίδραση που έχουμε στο συνομιλητή μας.

Αν τσακώθηκες ποτέ με την κοπέλα σου, το κατανοείς αυτό άμεσα. Μπορεί οι λέξεις της να ήταν «είμαι μια χαρά», αλλά όλα τα συμφραζόμενα συνηγορούσαν στο αντίθετο.

Για αυτό ο τρόπος που χρησιμοποιείς μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Για παράδειγμα, οι σαρκαστικές απαντήσεις σε έναν διάλογο είναι ένας κλασικός τρόπος για να τελματώσεις μία παραγωγική συζήτηση. Αυτό που επικοινωνεί είναι πιο πολύ την πρόθεσή σου να δείξεις έξυπνος παρά να ανταλλάξεις απόψεις.

Το να μιλάς θυμωμένα ή επιθετικά είναι άλλος ένας τρόπος για να τερματίζεις την επικοινωνία. Όταν κάποιος σου μιλάει καλή τη πίστει, μία πιο συγκρουσιακή προσέγγιση δεν πρόκειται να αλλάξει την οπτική του, ακόμα κι αν είναι εμφανώς λανθασμένη. Αν ο τρόπος που μιλάς στους συνομιλητές σου δείχνει ότι τους θεωρείς κατώτερους ή χαζούς, τότε η λογική λέει ότι θα τους αποξενώσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι ευγενικός μόνιμα. Υπάρχουν στιγμές που και ο θυμός και η επιθετικότητα χρειάζονται, όταν ο τρόπος του άλλου είναι μειωτικός.

Παρόλα αυτά αν ο στόχος σου είναι να ενημερώσεις, να εκπαιδεύσεις ή να αλλάξεις την άποψη κάποιου, τότε ο θυμός θα σταθεί εμπόδιο. Και αυτό γιατί όταν κάποιος αισθάνεται ότι του επιτίθενται, τείνει να κλείνεται στην άποψή του.

 #4. Άκου, Μην Μιλάς Μόνο

Η επικοινωνία είναι πάντα διπλής κατεύθυνσης. Αν θες να σε ακούν οι άλλοι, πρέπει να προτίθεσαι να ακούς και εσύ το ίδιο, ίσως και περισσότερο. Για να σε κατανοήσουν, πρέπει πρώτα να τους κατανοήσεις εσύ, διαφορετικά δεν θα μπορείς να περάσεις τις ιδέες και τις απόψεις σου.

Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις για να κερδίζεις τις εντυπώσεις είναι να εφαρμόσεις κάποιες από τις συνήθειες που θα δεις παρακάτω.

Το να ακούς και να κατανοείς όμως τους άλλους απαιτεί περισσότερα από το να αφήνεις απλά λέξεις να μπαίνουν παθητικά στα αυτιά σου. Αντίθετα πρέπει να ακούς ενεργά, να προσέχεις και να ασχολείσαι με αυτό που λένε οι συνομιλητές σου. Μερικές φορές αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις μεγαλύτερη προσπάθεια για να αντιληφθείς το πλήρες νόημα των όσων λένε. Και κυρίως να σταματήσεις να είσαι ερωτευμένος με τη φωνή σου.

Πολλά προβλήματα επικοινωνίας οφείλονται στην έλλειψη διάθεσης ενός από τα δύο μέρη να δώσουν λίγη παραπάνω προσοχή πέρα από την επιφάνεια. Για αυτό χρειάζεται να ακούς με ενσυναίσθηση, να προσπαθείς δηλαδή να αντιληφθείς την μεριά, την πρόθεση και την οπτική του συνομιλητή σου. Φυσικά η πρόθεση του άλλου δεν σημαίνει ότι δικαιολογεί τα πάντα, αλλά σίγουρα παρέχει συνάφεια και έναν οδηγό για να κατανοήσεις πως πρέπει να απαντήσεις.

Ίσως σου φαίνεται λίγο άδικο να πρέπει εσύ να δίνεις τόσο προσοχή στους άλλους ενώ οι άλλοι δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν το ίδιο. Αλλά αν μπορέσεις να συνδέεσαι με τους άλλους, θα μπορέσεις να επικοινωνείς πιο αποτελεσματικά και καθαρά και ο ίδιος. Και κάνοντάς το αυτό θα πας από το να ακούγεσαι στο να εισακούγεσαι.

Θέλεις να αποκτήσεις τώρα αυτό που σου αξίζει στον ερωτικό τομέα; Μην χάνεις χρόνο. Δες αυτό.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.